Liberec – Mladá Boleslav 2:2 (kon.) | Třinec – Sparta Praha 0:2 (kon.) | Plzeň – Jihlava 2:3 (kon.)
Slavia – Brno 2:0 (kon.)
koniec
FC Viktoria Plzeň
2:3 (0:3)
FC Vysočina Jihlava
cz Nedeľa 31.07.2016, 11:00 • Luční, Plzeň • Juniorská liga (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z Plzně to pro dnešek bude všechno, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne! (12:55:10)
     
    Utkání je u konce, Jihlava v prvním kole získala tři body v Plzni! Pomohl jí k tomu hlavně výborný úvod. Ve čtvrté minutě skóroval Marek Šerý a o dvě minuty později se prosadil i Jan Záviška. Třetí branku přidala Vysočina ve 34. minutě, kdy z protiútoku údeřil Davit Sargsjan.

    Domácí hráči ovládli druhý poločas, ale ne a ne se gólově prosadit. To se podařilo až v 89. minutě po trefě Jana Suchana. O chvíli později ještě skóroval Lukáš Matějka a bylo z toho zajímavé drama, další šanci už ale červenomodří neměli.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hráči Vysočiny se ale ubránili a získali míč. Na útočné polovině se ho snažil držet Marek Šerý, který tak pošetřil několik cenných sekund.
     
    90+1
    Zatímco sudí oznámil, že nastaví ještě dvě minuty, tak vybojovala Jihlava rohový kop. Prosadit se z něj ovšem nedovedla, červenomodří míří kupředu.
     
    90
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tohle je zajímavá zápletka, rázem je to jen o jednu branku! Marek Hejda poslal luxusní centr před brankáře Jihlavy, kde byl k zakončení připraven LUKÁŠ MATĚJKA. Ten nyní snížil na rozdíl jediné branky, v Luční nás tedy čeká dramatický závěr zápasu!
     
    89
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se viktoriáni dočkali alespoň čestného úspěchu. Za vápnem se do odraženého balonu opřel JAN SUCHAN, brankář Kotnour byl tentokráte bez šance, jelikož hrací předmět ještě tečoval jeden z bránících hráčů Jihlavy! Je to 1:3.
     
    88
    Exekuce se ujal Jan Suchan a byla z toho opravdu parádní rána. Výborný Jan Kotnour ale nadále drží čisté konto, jelikož vytáhl skvělý zákrok a vyrazil míč na rohový kop!
     
    87
    Dominik Hašek byl v postupu do vápna zastaven faulem, kterým se Filip Vedral provinil těsně před šestnáctkou. Plzeň tak bude zahrávat nadějnou standardku.
     
    86
    Marek Hejda dobře vedl akci, neměl se ale ke střele a volil přihrávku na Jakuba Kopřivu. Ten chtěl akci vyšperkovat pasem na nabíhajícího Matějku, ale nesvedl to dle představ.
     
    85
    Po autovém vhazování Ivana Dujmoviče se ve vápně snažilo k balonu dostat hned několik hráčů Jihlavy. Ani jeden to ale nesvedl tak, aby ohrozil branku soupeře.
     
    84
    Vysočina měla ponechanou výhodu. Marek Šerý nechal odcentrovat míč do vápna Martina Svatíka, tomu se to ale příliš nepodařilo. Vykopávat bude Sváček.
     
    83
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Čestmír Vitásek, přichází Marek Beseda.
     
    83
    Jan Suchan vyslal do útočné akec po pravém křídle Bohumila Havla, ten ale přes bránícího Pedra odcentrovat nedokázal. Viktoriáni se ne a ne prosadit.
     
    82
    Po řadě hlaviček se o razantní odkop balonu z šestnáctky postaral jihlavský kapitán Marek Šerý. Vypadá to, že svůj třígólový náskok již hosté udrží.
     
    81
    V dobré šanci se zjevil Jakub Teršl, zakončit se mu ale vůbec nepodařilo. Bude z toho alespoň rohový kop pro Západočechy.
     
    81
    Vracející se Jakub Čermák taktickým faulem zastavil Jana Suchana. Viktoria Plzeň bude zahrávat standardní situaci z pravé strany.
     
    80
    Po velmi dobré kombinaci se díky skvělé přihrávce Marka Hejdy dostal ke střele Jan Suchan, ani on ale nenašel recept na brankáře Vysočiny Jihlava!

    Michal Belšán

    Góly: 89. Suchan, 90. Matějka – 4. Šerý, 6. Záviška, 34. Sargsjan

    Karty:   3. Krušina (PLZ), 14. Hašek (PLZ), 63. Hejda (PLZ) – 63. Pedro (JIH)


    FC Viktoria Plzeň: Sváček – Petr, Hejda, Hašek, Brožík (C), Kopřiva, Matějka, Krušina (46. Havel), Kule, Suchan, Teršl.
    Náhradníci: Luhový – Skála, Havel, Suchý.

    FC Vysočina Jihlava: Kotnour – Vedral, Pěnkava, Vitásek (87. Beseda), Záviška (22. Bajer), F. Novotný (70. Čermák), Sargsjan (55. Svatík), Dujmovič, Včelka (63. J. Novotný), Pedro, Šerý (C).
    Náhradníci: Kolář – Fiala, J. Novotný, Beseda, Čermák, Bajer, Svatík.

    Rozhodca: Berka – Vlček, Fišer

    Diváci: 100