Mladá Boleslav – Liberec 3:0 (kon.) | Bohemians – Hr. Králové 0:3 (kon.)
koniec
FK Mladá Boleslav
3:0 (1:0)
FC Slovan Liberec
cz Nedeľa 31.07.2016, 16:30 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • ePojisteni.cz liga (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek z města automobilů už vše, znovu se na Vás budu těšit už ve čtvrtek, kdy boleslavští fotbalisté na domácí půdě v rámci třetího předkola Evropské ligy přivítají makedonský celek Škendija Tetovo! Do té doby na počtenou. (18:29:11)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:4.
     
    Utkání je u konce, výrazně lepší vstup do nové sezony dnes zažila Mladá Boleslav, která v úvodním kole před vlastními fanoušky přehrála Liberec poměrem 3:0! Sledovali jsme poměrně zajímavé utkání, v prvním poločase se oba celky spíše oťukávaly, nikdo nechtěl udělat zbytečnou chybu. Jedné branky jsme se ale i přes opatrnou hru dočkali, když se v deváté minutě po závaru v šestnáctce prosadil Jan Chramosta. Druhý poločas už patřil svěřencům Karla Jarolíma, kteří jeho průběh po většinu času v naprostém klidu kontrolovali, vytvářeli si spoustu šancí a zvládli přidat ještě další dvě branky, u obou se do kolonky střelců zapsal Jan Chramosta, který tak zkompletoval hattrick a připojil s k jabloneckému Tomáši Wagnerovi na čelo tabulky kanonýrů!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Počet zákroků brankáře Diviše (MBL) – 1

    Počet zákroků brankáře Dúbravky (LIB) – 1
     
    90+1
    V samotném závěru se ještě hosté stačili vydat do rychlého brejku, na jehož konci Sýkora našel z druhé vlny si sbíhajícího Davida Hovorku, ten však zamířil přesně doprostřed branky, kde číhal dnes bezchybný Diviš.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby se hlavní sudí Ardeleanu rozhodl nastavit jen jednu minutu!
     
    89
    Mebrahtu vybojoval pro Boleslav další rohový kop. Po sáhodlouhé kombinaci se nakonec kulatý nesmysl ocitl u Kúdela, který jej chytře přenechal lépe postavenému Vukadinovičovi, ten však trefil jen před sebou stojícího Hovorku.
     
    88
    Utkání už se spíše jen dohrává, na hostujícím celku už je vidět jakási frustrace, čemuž nyní příliš nepomohl ani Jakub Rada, který povedenou kličkou a la Zinedine Zidane poslal na párek hned tři protihráče. Potlesk z ochozů stadionu je zcela zasloužený.
     
    87
    Hůlka a Fleišman zdvojili Komličenka, druhý jmenovaný poté našel na pravé straně číhajícího Pauscheka, který dlouhým nákopem hodlal oslovit Vukadinoviče, těsně před ním ale balon do zámezí odhlavičkoval ideálně postavený Patrik Bartošák.
     
    86
    Jakub Rada se tentokráte rozhodl pro centr někam do oblasti penaltového puntíku, o hlavičku se snažícího Takácse ale ve vzduchu přetlačil Hovorka. Boleslavští se ale nevzdali a alespoň napadali rozehrávku hostí, Mebrahtu to však v souboji s Nitrianským přehna s důrazem.
     
    85
    Roh uvidíme i na druhé straně. Po Sýkorově kiksu posunul Vukadinovič míč na Takácse, který si obhodil Hovorku, jeho následný pokus o centr ale do zámezí odrazil ve skluzu hrající Karafiát.
     
    84
    Kúdela ale o míč přišel, napadající Folprecht pro Liberec nakonec dokázal vybojovat rohový kop. Přetažený centr z kopačky Navrátila ale přelétl všechny zúčastněné, Slovan byl posléze nucen kombinaci přemístit až k brankáři Dúbravkovi.
     
    83
    Po nepříliš přehledném souboji mezi Pauschekem a Komličenkem se balon odporoučel za postranní čáru, sudí jej nakonec na popud svého pomezního kolegy přisoudil Mladoboleslavským.
     
    82
    A ze hry odchází Lukáš Magera. Boleslavského kapitána na závěrečné minuty vystřídá mladý Ladislav Takács. Ošetřovaný Pauschek se mezitím už vrátil zpět na travnatou plochu.
     
    81
    Na trávník jsou přivolání zdravotníci, domácí obránce je odveden za postranní čáru, v zápase však bude schopen pokračovat. Mezitím chystá Karel Jarolím další střídání.
     
    80
    A za potlesku svých fanoušků v daném trendu domácí pokračovali na polovině obranné. Vše skončilo až Folprechtovým faulem na Pauscheka, za který je liberecký záložník odměněn žlutým kartónkem.
     
    79
    Karafiát ale zahnal Dúbravku do hodně nepříjemné situace, hostující brankář byl nucen balon jednoduše zakopnout do zámezí. Boleslav se sice do šestnáctky neodhodlala, s naprostým klidem ale kombinuje na útočné polovině.
     
    78
    Mebrahtu se pokusil prokousat až do šestnáctky, Hovorka jej ale ukázkově dostoupil a jeho akci zbrzdil. Poté si Magera nerozuměl s Kalabiškou, u míče se tak drží fotbalisté libereckého Slovanu.

    Vojtěch Tůma

    Góly: 9. Chramosta, 53. Chramosta (J. Rada), 60. Chramosta (M. Vukadinovič)

    Karty:   80. Folprecht (LIB)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:2. Rohy: 6:4.
    FK Mladá Boleslav: Diviš – Pauschek, Kúdela, Hůlka, Fleišman – Jánoš, J. Rada – M. Vukadinovič, Magera (C) (82. Takács), Kalabiška – Chramosta (76. Mebrahtu).
    Náhradníci: Šeda – Valenta, Mebrahtu, Takács, Klobása, Keresteš, Da Silva.

    FC Slovan Liberec: Dúbravka – Nitrianský, Hovorka, Karafiát, Bartošák – Navrátil, Ševčík (59. Komličenko), Folprecht, Breite (74. Sýkora) – Baroš (C) (67. Lesniak), Hadaščok.
    Náhradníci: Hladký – Coufal, Sýkora, Lesniak, Komličenko, Vůch, Bartl.

    Rozhodca: Petr Ardeleanu – Petr Blažej, Jaroslav Kubr