Liberec – Mladá Boleslav 2:2 (kon.) | Třinec – Sparta Praha 0:2 (kon.) | Plzeň – Jihlava 2:3 (kon.)
Slavia – Brno 2:0 (kon.)
koniec
FC Viktoria Plzeň
2:3 (0:3)
FC Vysočina Jihlava
cz Nedeľa 31.07.2016, 11:00 • Luční, Plzeň • Juniorská liga (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Z Plzně to pro dnešek bude všechno, děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek dne! (12:55:10)
     
    Utkání je u konce, Jihlava v prvním kole získala tři body v Plzni! Pomohl jí k tomu hlavně výborný úvod. Ve čtvrté minutě skóroval Marek Šerý a o dvě minuty později se prosadil i Jan Záviška. Třetí branku přidala Vysočina ve 34. minutě, kdy z protiútoku údeřil Davit Sargsjan.

    Domácí hráči ovládli druhý poločas, ale ne a ne se gólově prosadit. To se podařilo až v 89. minutě po trefě Jana Suchana. O chvíli později ještě skóroval Lukáš Matějka a bylo z toho zajímavé drama, další šanci už ale červenomodří neměli.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Hráči Vysočiny se ale ubránili a získali míč. Na útočné polovině se ho snažil držet Marek Šerý, který tak pošetřil několik cenných sekund.
     
    90+1
    Zatímco sudí oznámil, že nastaví ještě dvě minuty, tak vybojovala Jihlava rohový kop. Prosadit se z něj ovšem nedovedla, červenomodří míří kupředu.
     
    90
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak tohle je zajímavá zápletka, rázem je to jen o jednu branku! Marek Hejda poslal luxusní centr před brankáře Jihlavy, kde byl k zakončení připraven LUKÁŠ MATĚJKA. Ten nyní snížil na rozdíl jediné branky, v Luční nás tedy čeká dramatický závěr zápasu!
     
    89
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak přeci jen se viktoriáni dočkali alespoň čestného úspěchu. Za vápnem se do odraženého balonu opřel JAN SUCHAN, brankář Kotnour byl tentokráte bez šance, jelikož hrací předmět ještě tečoval jeden z bránících hráčů Jihlavy! Je to 1:3.
     
    88
    Exekuce se ujal Jan Suchan a byla z toho opravdu parádní rána. Výborný Jan Kotnour ale nadále drží čisté konto, jelikož vytáhl skvělý zákrok a vyrazil míč na rohový kop!
     
    87
    Dominik Hašek byl v postupu do vápna zastaven faulem, kterým se Filip Vedral provinil těsně před šestnáctkou. Plzeň tak bude zahrávat nadějnou standardku.
     
    86
    Marek Hejda dobře vedl akci, neměl se ale ke střele a volil přihrávku na Jakuba Kopřivu. Ten chtěl akci vyšperkovat pasem na nabíhajícího Matějku, ale nesvedl to dle představ.
     
    85
    Po autovém vhazování Ivana Dujmoviče se ve vápně snažilo k balonu dostat hned několik hráčů Jihlavy. Ani jeden to ale nesvedl tak, aby ohrozil branku soupeře.
     
    84
    Vysočina měla ponechanou výhodu. Marek Šerý nechal odcentrovat míč do vápna Martina Svatíka, tomu se to ale příliš nepodařilo. Vykopávat bude Sváček.
     
    83
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Čestmír Vitásek, přichází Marek Beseda.
     
    83
    Jan Suchan vyslal do útočné akec po pravém křídle Bohumila Havla, ten ale přes bránícího Pedra odcentrovat nedokázal. Viktoriáni se ne a ne prosadit.
     
    82
    Po řadě hlaviček se o razantní odkop balonu z šestnáctky postaral jihlavský kapitán Marek Šerý. Vypadá to, že svůj třígólový náskok již hosté udrží.
     
    81
    V dobré šanci se zjevil Jakub Teršl, zakončit se mu ale vůbec nepodařilo. Bude z toho alespoň rohový kop pro Západočechy.
     
    81
    Vracející se Jakub Čermák taktickým faulem zastavil Jana Suchana. Viktoria Plzeň bude zahrávat standardní situaci z pravé strany.
     
    80
    Po velmi dobré kombinaci se díky skvělé přihrávce Marka Hejdy dostal ke střele Jan Suchan, ani on ale nenašel recept na brankáře Vysočiny Jihlava!
     
    79
    Z následné akce Plzně se k zakončení z úhlu dostal Marek Hejda, zamířil ale jen do prostor, kde byl připravený Jan Kotnour.
     
    78
    Vysočina šla okamžitě do protiútoku, který se pokusil zakončit Ivan Dujmovič. Nepodařilo se, balon totiž nedostihl včas.
     
    78
    Při kombinační akci Plzně se nikdo neměl k zakončení, ačkoliv k tomu příležitosti rozhodně byly. Akce ale tedy přišla vniveč.
     
    77
    Ta ale nebyla vůbec povedená, výkopu se tedy nyní ujme hostující gólman. A ten s ním pochopitelně nikam nespěchá.
     
    76
    Jakub Čermák zakončoval rychlý protiútok Vysočiny Jihlava, jeho střela ale značně postrádala přesnost. Brankář Dominik Sváček byl bez práce a okamžitě rozehrává, aby založil akci svého týmu.
     
    75
    Viktoriáni se dostali do zajímavé gólové šance! Jan Suchan ve vápně přihrával Lukáši Matějkovi, který ale trefil pouze prostor, kde stál pozorný brankář Jan Kotnour.
     
    74
    Martin Svatík si nabíhal do šance, skluzem před ním ale stihl akci zastavit vracející se Jan Petr.
     
    73
    Jan Suchan zahrával standardní situaci z pravé strany, ale bránící hráče překonat nedokázal. Jihlava šla poté do protiútoku, kde se pokusila potrestat chybu v domácí rozehrávce, ale Marek Šerý v obrovské šanci zamířil nad bránu!
     
    71
    Sledujeme velkou spoustu soubojů o míč, především tedy ve středu hřiště. Jihlava se soustředí na zodpovědné bránění, které se jí nadále daří.
     
    70
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Filip Novotný, přichází Jakub Čermák.
     
    69
    Další dobré zakončení nyní předvedl Jan Bajer. Brankář Plzně se hodně natahoval, stálo to ale zato, neboť výtečně zakročil a udržel stav takový, jaký je.
     
    69
    A málem to bylo o čtyři branky! K hlavičce se dostal Filip Vedral, z dobré blízkosti ji ale poslal jen do dobře stojícího Dominika Sváčka.
     
    68
    Marek Šerý po kombinaci s Janem Novotným vybojoval rohový kop pro hostující celek. S jeho exekucí pochopitelně není kam pospíchat.
     
    67
    Jan Novotný si dobře přihrával s Martinem Svatíkem, obrana Viktorie si ale počínala dobře. Jakub Teršl dokázal soupeře obrat o balon.
     
    66
    Tak tohle byla dobrá šance! Marek Hejda z pravého křídla skvěle přihrál před branku Lukáši Matějkovi, který však po zemi poslal míč jen těsně vedle tyče jihlavské brány. Útočné trápení Plzně nadále trvá.
     
    65
    Před Bohumilem Havlem dokázal odkopnout míč do bezpečných prostor Dominik Pedro. Viktoriáni se k němu ale okamžitě dostali a míří do další akce.
     
    63
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Nikolas Včelka, přichází Jan Novotný.
     
    63
    Marek Hejda se dostal do křížku s Dominikem Pedrem, oba fotbalisté dostali žlutou kartu.
     
    62
    Exekuce z druhé strany se ujal Bohumil Havel, ale spoluhráče k zakončení vybídnout nedokázal. Viktoria má velký tlak, Jihlavští ale dělají vše pro to, aby ho ustáli.
     
    61
    Roh se bude opakovat, ale z druhé strany. Centr Haška byl totiž prodloužen jen bránícími hráči Jihlavy.
     
    61
    Tlak Plzně pokračuje, Marek Hejda nyní získal pro Viktorii rohový kop. Míč za čáru zakopl Dujmovič.
     
    60
    A znovu Jan Suchan, tentokráte se mu zakončení vydařilo lépe! Domácí záložník se pustil do individuální akce a vyslal tvrdý projektil, který však zapadl těsně vedle tyče jihlavské brány.
     
    59
    Jan Suchan si narazil balon s Markem Hejdou a ve vápně se pokusil o zakončení, branku ale trefit nedokázal. Jan Kotnour si zcela jistě oddychl, jelikož to byla zajímavá příležitost.
     
    58
    Pro přihrávku Dominika Haška si chtěl doběhnout Jakub Kopřiva. Míč byl ale rychlejší, než domácí hráč s desítkou na zádech očekával.
     
    57
    Další akce Viktorie byla ukončena odpískáním útočného faulu. Domácí hráči nadále nemohou najít recept na prolomení jihlavské obrany, ačkoliv jsou aktivnějším celkem.
     
    56
    Po pasu od Bohumila Havla centroval Hejda před brankáře Kotnoura, kde však byli pozorní hlavně bránící hráči Vysočiny Jihlava.
     
    56
    Martin Svatík se ihned mohl dočkat branky. Ve vápně před Sváčkem totiž dobře hlavičkoval, ale zapomněl tomu dodat razanci. Domácí brankář si s tím tedy bez problémů poradil.
     
    55
    Střídání v týmu FC Vysočina Jihlava: ze hřiště odchází Davit Sargsjan, přichází Martin Svatík.
     
    54
    Centr Dominika Haška ale našel jen bránícího Dominika Pedra, nic z toho tedy opět nebylo.
     
    54
    Marek Hejda byl na pravém křídle faulovaný, Viktoria dostává k dispozici standardní situaci. K rozehrávce se chystá Hašek.
     
    53
    Lukáš Matějka aktivně napadal rozehrávajícího Filipa Vedrala, čímž ho donutil k odkopu míče za postranní čáru. Jihlavané ale obranný úkol zvládli bez problémů.
     
    52
    Jan Petr si nerozuměl s Dominikem Haškem na levé straně, akce Viktorie tedy přišla vniveč. Přesto domácí nadále útočíc a snaží se snížit.
     
    51
    Kapitán Marek Šerý posílal přihrávku na pravé křídlo, doufaje, že tam někdo ze spoluhráčů přiběhne a bude centrovat. Nestalo se tak, takže dopředu jde opět Viktoria.
     
    50
    Bohumila Havla po ztrátě míče fauloval Čestmír Vitásek, Vysočina tedy musela přestat se snahou ohrozit branku Dominika Sváčka.
     
    50
    Kombinace Lukáše Matějky s Bohumilem Havlem ale úspěšná nebyla. Druhý jmenovaný nedokázal svému spoluhráči vrátit balon, odkopávat bude opět Kotnour.
     
    49
    Dlouhý výkop Jana Kotnoura nedokázal Filip Novotný zachytit. Jihlava se tak sama připravila o míč a nabízí útočnou akci domácím.
     
    48
    Jan Bajer vyzval na hranici pokutového území ke střele Marka Šerého. Tomu se ale vůbec nepodařilo zakončit, ukopl se a z akce nic nebylo.
     
    48
    Dominik Pedro se skvěle vrátil do obrany a předběhl Lukáše Matějku, který se pokoušel probojovat do gólové šance.
     
    47
    Centr Ivana Dujmoviče byl přetažený, nikdo ze spoluhráčů se tedy nedokázal probojovat k zakončení. Dopředu jdou viktoriáni.
     
    47
    Davit Sargsjan aktivně bojoval o míč těsně před pokutovým územím, ale stál proti přesile bránících fotbalistů.
     
    46
    Po dlouhém nákopu Jakuba Teršla se Matějka nacházel v ofsajdu, pokračovat tedy nemohl. Jan Kotnour bude rozehrávat z vlastního území.
     
    46
    Před Lukášem Matějkou dokázal dobře a čistě zakročit Ivan Dujmovič, od kterého se balon odrazil do autu.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Václav Krušina, přichází Bohumil Havel.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči obou týmů už se pomalu trousí z kabin a míří na umělou trávu v Luční ulici, kde se dnešní utkání hraje. Dá se očekávat, že Jihlava se nadále bude snažit zodpovědně bránit a soustředit na protiútoky, zatímco viktoriáni budou muset aktivně útočit.
     
    První část utkání je minulostí. Viktoriáni sice byli opticky aktivnější, skóre je z jejich pohledu ale hrůzostrašné – Jihlava má totiž smrtící protiútoky, ze kterých údeřila hned třikrát. Postupně se prosadili Marek Šerý, Jan Záviška a Davit Sargsjan. Vysočina na západě Čech vede 3:0 a ve druhém poločase bude mít za úkol bránit toto pohodlné vedení.

    Pokračovat budeme zhruba ve 12:04.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Jihlava mohla před koncem první půle skórovat počtvrté! Davit Sargsjan výborně poslal míč do šance Marku Šerému, který z blízkosti branku Plzně přestřelil.
     
    45
    Po dobrém centru Haška na přední tyč se k hlavičce snažili dostat hned tři hráči, ani jeden to ale nedokázal.
     
    44
    Centr Marka Šerého na nabíhajícího Jana Bajera dokázal zblokovat vracející se Teršl. Plzeň šla do protiútoku a dokázala z něj vytěžit standardní situaci z pravé strany.
     
    44
    Obrovská šance Viktorie na snížení! Dominik Hašek parádně v šestnáctce přihrál Jakubu Kopřivovi, který tváří v tvář Janu Kotnourovi trefil jen jihlavského brankáře.
     
    43
    Jakub Teršl se ve středu hřiště nepříjemně srazil s Janem Bajerem. Střet byl vyhodnocen jako faul hostujícího hráče.
     
    42
    Po neúspěšném centru Dominika Haška se do brejku probojovával Filip Novotný, ale neměl potřebnou rychlost. K zakončení tedy vůbec nedošlo.
     
    41
    Jihlava vyrazila do dalšího nebezpečného protiútoku! Davit Sargsjan přihrával do dobré šance Filipu Vedralovi, ale gólman Sváček zachytil balon dříve. Protiútoky jsou obrovskou zbraní Vysočiny.
     
    39
    Lukáš Matějka zastavil rozehrávajícího Nikolase Včelku nedovoleným způsobem, Jihlava tak může v poklidu rozehrávat.
     
    38
    Domácím se vůbec nedaří v obraně. Kvůli tomu se nyní Jihlava dostala k vhazování, ačkoliv rozehrával brankář Sváček. Naštěstí pro Viktorii to však Vysočina více potrestat nedokázala.
     
    37
    Po řadě hlaviček měl výbornou šanci k dispozici Jakub Teršl, nicméně jeho zakončení hlavou z bezprostřední blízkosti zamířilo nad bránu Jana Kotnoura!
     
    36
    Hlavička Lukáše Matějky byla zblokována na další rohový kop. Prosadí se z něj konečně svěřenci trenéra Radka Schveinerta, nebo bude Jihlava pokračovat v kvalitní obranné hře?
     
    35
    Zprava se pokusil do šestnáctky poslat míč Václav Krušina, bránící fotbalisté to ale odhalili včas. Nic z toho tedy nebylo, Viktoria je v útoku nadále bezzubá.
     
    34
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Hosté se z následného protiútoku dostávají již do tříbrankového vedení! Parádní centr z pravé strany poslal Jan Bajer přímo do míst, kam si nabíhal DAVIT SARGSJAN. Jeho výbornou ránu z voleje do protipohybu neměl Sváček šanci zachytit, 3:0 pro Jihlavu!
     
    34
    Po faulu Sargsjana zahrával Marek Hejda standardní situaci z levé strany, gólovou tečku tomu ale nikdo nedodal.
     
    33
    Po centru Jana Suchana se v pokutovém území dostával k zakončení Václav Kule, obranný val Vysočiny Jihlava se mu ale prostřelit nepodařilo!
     
    32
    Dominik Hašek se akcí vedené po levé straně pokusil vybojovat rohový kop, což se mu podařilo.
     
    31
    V Luční se opět rozpršelo, což hráčům mírně komplikuje situaci. Aktivnější jsou stále ti domácí.
     
    29
    Vracející se Čestmír Vitásek byl donucen zakopnout míč jen do autu. To jen podpořilo menší tlak Plzně, který ale pokračuje nepřesnými centry do vápna.
     
    28
    Po neúspěšné akci Vysočiny Jihlava se brankář Dominik Sváček ujme odkopu od své branky.
     
    27
    Teršl si v souboji s Šerým počínal nedovoleně. Rozhodnutí sudího se mu zřejmě příliš nezdálo, za což byl rozhodčím varován.
     
    26
    Změnit se to pokusil Jakub Teršl, který zakončoval po rohu zády k brance. Míč ale poslal nad bránu, jelikož byl tísněný a nemohl vystřelit v klidu.
     
    25
    Dominik Hašek parádně napadal rozehrávající obránce Jihlavy a dokázal vybojovat rohový kop. Plzeň je o něco aktivnější na útočné polovině, zatím se ale neprosadila.
     
    24
    Davit Sargsjan odvedl dobrou práci ve středu hřiště. Nejenže přerušil kombinační akci Viktorie, dokonce ale i vybojoval faul na svou osobu.
     
    23
    Marek Hejda po krásné akci vyslal ještě lepší přihrávku na Dominika Haška, který se ovšem v pokutovém území k zakončení nedostal.
     
    23
    Plzeňší sice více drží balon, se založením akce ale nyní mají problémy. Hráči Jihlavy totiž dobře napadají a zodpovědně brání.
     
    22
    Tak nakonec Jan Záviška přeci jen není schopen pokračovat ve hře. Na trávníku ho od této doby nahradí Jan Bajer.
     
    21
    Jakub Kopřiva parádně vybojoval míč pro Haška, který posílal balon do šestnáctky. Tam se k hlavičce chtěl dostat Matějka, ale centr nebyl takový, jaký si domácí útočník představoval.
     
    19
    Hráči Jihlavy opět nepříjemně napadali protihráče a způsobili jim tak problémy. Dominik Sváček pod tímto tlakem odkopával balon od své branky velice rychle, takže si ani nemohl moc rozmyslet, kam míč pošle.
     
    18
    Václavu Krušinovi se vůbec nepodařil centr z pravé strany, balon poslal jen vysoko nad bránu Kotnoura. Mezitím se Jan Záviška po dlouhé době vrací do hry, to je pozitivní zpráva.
     
    18
    Filip Novotný si zpracovával přihrávku Davita Sargsjana, byl ale aktivně napadán, a tak mu nebylo vůbec nic dovoleno.
     
    17
    Tohle byla pěkná akce viktoriánů! Jakub Kopřiva parádní přihrávkou vyslal do pokutového území Marka Hejdu, který dával pod sebe na Lukáše Matějku. Ten se pokusil o zakončení z voleje, branku Jana Kotnoura ale přestřelil.
     
    16
    Po kombinaci s Václavem Krušinou se Marek Hejda pokusil vybojovat rohový kop, ale nepodařilo se to. Naštěstí pro Plzeňany však jeho spoluhráči krátce poté znovu vybojovali balon.
     
    15
    Nákop na Dominika Haška dokázal do bezpečných prostor odkopnout Filip Vedral. V obraně si zatím Jihlava nepočíná vůbec špatně.
     
    15
    Záviška potřebuje ošetření a zatím usedá za postranní čáru. Jihlava bude hrát nějakou dobu v početní nevýhodě.
     
    14
    Druhá žlutá karta pro domácí hráče. Dominik Hašek u lajny tvrdě srazil Jana Závišku, za což byl okamžitě potrestán.
     
    13
    Mladý kanonýr Lukáš Matějka se snažil před brankou probojovat k zakončení, ale nepodařilo se mu to. Chybělo jen pár centimetrů.
     
    13
    Nikolas Včelka fauloval ve středu trávníku Václava Kuleho, domácí tedy mohou pokračovat v akci poklidnou rozehrávkou.
     
    12
    A znovu byl Šerý obětí faulu, tentokráte při souboji s Jakubem Teršlem. Hlavní sudí utkání dokonce donutil domácího hráče, aby se soupeři omluvil. Kapitán Jihlavy to přijal a je i po tomto zákroku schopen pokračovat.
     
    11
    V souboji o balon se utkali ve středu hřiště Jakub Kopřiva s Markem Šerým. Hostující fotbalista byl zřejmě nepříjemně zasažen do kotníku, nicméně vypadá to, že bude v pořádku.
     
    10
    Davit Sargsjan se pokusil pasem z otočky vyslat do brejku jednoho ze svých spoluhráčů, což se však nepovedlo. Sváček je znovu o balonu a pokusí se o lepší rozehrávku.
     
    10
    Dlouhý výkop brankáře Dominika Sváčka doputoval přímo před gólmana Jana Kotnoura, který tak bez problémů sebral balon do své náruče. Takhle to domácí strážce svatyně určitě nezamýšlel.
     
    9
    Václavu Krušinovi zabránil v zakládání akce dobře napadající Filip Novotný. Plzeň ale zůstává u míče a snaží se co nejrychleji snížit, potřebuje se totiž dostat zpět do zápasu.
     
    8
    Po dobrém centru Dominika Haška se domácí hráči snažili probojovat k zakončení, ale nepodařilo se jim to. Plzeňský jmenovec slavného hokejového brankáře se poté ještě snažil o reparát, ale ani ten nenašel správné adresáty.
     
    7
    Marek Hejda obdržel parádní přihrávku na pravé křídlo a dokázal vybojovat rohový kop. Donutil totiž Dujmoviče zakopnout balon za čáru.
     
    7
    Jihlavané se nyní pokusili vybojovat rohový kop, obrana Viktorie však pro tentokrát zapracovala dobře.
     
    6
    Jihlava právě vstřelila branku!
    Tak tohle je raketový start v podání hráčů z Vysočiny! Nedůslednosti plzeňské obrany využil Filip Novotný, který založil akci po levém křídle, když byl rychlejší než bránící Krušina. Díky tomu se dostal k přihrávce před branku, kterou gólově zakončil JAN ZÁVIŠKA. 2:0 pro Jihlavu.
     
    5
    Davit Sargsjan se snažil probojovat skrze domácí obranu do další gólové situace, nebylo mu to ale umožněno. Dobrou práci odvedl bránící Brožík.
     
    4
    Jihlava právě vstřelila branku!
    No a hosté z Jihlavy se z následné standardní situace dostávají do vedení, to je brzký gól! Exekuce přímého kopu se ujal kapitán MAREK ŠERÝ, který ho provedl naprostor parádním způsobem – střelou do šibenice. Dominik Sváček byl bez šance.
     
    3
    Domácí Václav Krušina zatahal za dres Filipa Novotného, který se řítil do gólové šance. Sudí ho za to odměnil žlutou kartou.
     
    2
    Marek Šerý se pokusil vyslat do samostatného úniku Davita Sargsjana, nicméně jeho pas byl příliš prudký. Míč tedy doputoval jen k brankáři Sváčkovi.
     
    1
    Problémy s protihráči měl nyní i Jan Petr. Domácí fotbalista si ale dokázal poradit a snaží se založit útočnou akci.
     
    1
    Napadající Ivan Dujmovič zkomplikoval situaci domácí Plzni v zakládání útočné akce. Václav Krušina v důsledku toho zakopl míč jen do autu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Trojice rozhodčích nyní dala pokyn hráčům k seřazení se na hřišti. Utkání prvního kola Juniorské ligy začíná za pár okamžiků!
     
    Fotbalisté Jihlavy již pomalu míří na hrací plochu stadionu v Luční ulici. Dnes budou hrát v bílých dresech, zatímco viktoriáni budou mít k dispozici klasickou červenomodrou kombinaci.
     
    Náhradníci:

    FC Viktoria Plzeň: Luhový – Skála, Havel, Suchý.

    FC Vysočina Jihlava: Kolář – Fiala, J. Novotný, Beseda, Čermák, Bajer, Svatík.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Sváček – Petr, Hejda, Hašek, Brožík (C), Kopřiva, Matějka, Krušina, Kule, Suchan, Teršl.

    FC Vysočina Jihlava: Kotnour – Vedral, Pěnkava, Vitásek, Záviška, F. Novotný, Sargsjan, Dujmovič, Včelka, Pedro, Šerý (C).

    Rozhodčí: Berka – Vlček, Fišer.
     
    Vzájemné zápasy
    V minulé sezoně se tyto týmy střetly dvakrát a pokaždé vyhrál domácí celek. Nejprve v 11. kole porazila Vysočina Viktorii 2:1, když se o góly postarali Šerý se Spirkoskim a za hosty kontroval jen dorostenec Matějka. V následném utkání, které se odehrálo v rámci 27. kola, vyhráli viktoriáni 1:0 po brance Jana Končala. Dnes je tedy menším favoritem západočeský celek.
     
    Sezona 2015/2016
    Svěřenci trenéra Radka Schveinerta se v uplynulém ročníku umístili na šestém místě tabulky. Ve 32 utkáních posbírali celkem 51 bodů a skóre 58:51.

    Jihlavané se umístili na desátém místě v tabulce. Dohromady si při skóre 57:54 připsali 43 bodů a na své pozici byli „osamostatnění“, jelikož na devátou Slavii ztráceli šest bodů a nad jedenáctým Libercem měli sedmibodový náskok.
     
    Krásné fotbalové dopoledne z plzeňského tréninkového areálu v Luční ulici Vám přeje Michal Belšán. Na programu máme první kolo letošního ročníku Juniorské ligy, FC Viktoria Plzeň na své půdě přivítá FC Vysočinu Jihlavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.

    Michal Belšán

    Góly: 89. Suchan, 90. Matějka – 4. Šerý, 6. Záviška, 34. Sargsjan

    Karty:   3. Krušina (PLZ), 14. Hašek (PLZ), 63. Hejda (PLZ) – 63. Pedro (JIH)


    FC Viktoria Plzeň: Sváček – Petr, Hejda, Hašek, Brožík (C), Kopřiva, Matějka, Krušina (46. Havel), Kule, Suchan, Teršl.
    Náhradníci: Luhový – Skála, Havel, Suchý.

    FC Vysočina Jihlava: Kotnour – Vedral, Pěnkava, Vitásek (87. Beseda), Záviška (22. Bajer), F. Novotný (70. Čermák), Sargsjan (55. Svatík), Dujmovič, Včelka (63. J. Novotný), Pedro, Šerý (C).
    Náhradníci: Kolář – Fiala, J. Novotný, Beseda, Čermák, Bajer, Svatík.

    Rozhodca: Berka – Vlček, Fišer

    Diváci: 100