FC Ural – Ufa 2:0 (kon.) | S. Moskva – Arsenal Tula 4:0 (kon.) | Groznyj – Samara 1:0 (kon.)
koniec
FC Ural
2:0 (2:0)
FC Ufa
cz Nedeľa 31.07.2016, 14:30 • Centralnyj Stadion, Jekatěrinburg. Kapacita: 27,500 diváků. • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Já se s vámi tímto loučím a přeji vám příjemný zbytek dne. (16:26:56)
     
    Máme dobojováno, FK Ural a FC Ufa si odbyly první vystoupení v letošní sezóně ruské Premier Ligy. Ural zvítězil 2:0. Ural šel do utkání jako favorit a skóre tomu tak vypovídá, ovšem celý druhý poločas byla Ufa mírně lepším celkem. Hosté se hodně snažili vyrovnat a měli i pár dobrých šancí, nicméně jim to na gól nestačilo. Fotbal se hraje na góly a těch dnes dal Ural více.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    A zde bylo málem veselo! Abdulavov se dostal k ostré střele z voleje, jenže trefil pouze gólmana Uralu.
     
    90+3
    Šelija se ujal výkopu od klece a zkoušel nalézt Krotova. To se mu sice nepovedlo, nicméně po chvíli se Ufa i tak přesunula ke kleci.
     
    90+2
    V nastavení se aktuálně snaží více Ufa. Ta si drží míč a pokouší se prodrat se dopředu a vstřelit alespoň čestný gól. Nicméně obrana Uralu se má stále na pozoru.
     
    90+1
    Nastavovat se budou 4 minuty nad rámec řádné hrací doby. Ještě k tomu všemu měl nyní Ural volný přímý kop, ten však nevyužil.
     
    90
    Utkání už se spíše pouze dohrává. U míče je Ural, který aktuálně kontroluje dění na hřišti.
     
    88
    My jsme čerstvě po střídání byli svědky dalšího rohového kopu Ufy. Ten se opět vznesl do pokutového území Uralu, zde se však míče ujali zadáci Jekatěrinburgu.
     
    87
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Chisamba Lungu, přichází Alexandr Stavpec.
     
    85
    Tohle už musí vyloženě zamrzet. Krotov se ocitl zčistajasna před klecí Uralu s míčem a gólman nikde. Nicméně Krotov stál zády a než se stihl zorientovat, tak se mu do střely postavil Novikov.
     
    84
    Z onoho rohového kopu se však málem skórovalo! Krotov se dostal k hlavičce a hlavičkoval velmi těsně nad klec Uralu! Míč ještě stihl líznout horní síť klece.
     
    83
    Ivan Obljakov dlouho trávil čas s míčem. Moc nevěděl, komu přihrát. Ve finále sice o míč přišel, ovšem alespoň vybojoval roh a Zabolotnyj se tak musí míti na pozoru.
     
    82
    Už jsme opět však u situace, kdy se míče drží Ufa a obklopuje šestnáctku Uralu. Nicméně, že by jejich tempo odpovídalo tomu, kolik času zbývá do konce, se říct nedá.
     
    81
    Nyní se u míče drží překvapivě více Ural. Konkrétně čerstvý Giorgi Čanturija zakládá nový útok domácího celku s cílem pojistit si vedení.
     
    79
    Střídání v týmu FK Ural: ze hřiště odchází Roman Pavljučenko, přichází Giorgi Čanturija.
     
    78
    Střídání v týmu FC Ufa: ze hřiště odchází Igor Bezdenežnych, přichází Ivan Obljakov.
     
    76
    Teď to pro změnu málem bylo 3:0! Ovšem Šelija se krásně vytáhl proti střele Pavljučenka.

    Karel Janeba

    Góly: 5. Jemeljanov (Lungu), 43. Pavljučenko (Kulakov)

    Karty:   38. Dancev (URA) – 40. Vaněk (UFA), 44. Stockij (UFA)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 10:16.
    FC Ural: Zabolotnyj – Dancev, Pankov, Fontanello, Novikov – Fidler, Jemeljanov – Kulakov, Pavlenko (53. Korobov), Lungu (87. Stavpec) – Pavljučenko (79. Čanturija).
    Náhradníci: Arapov, Šubin – Dinga, Stavpec, Žukov, Merkulov, Čanturija, Podoksenov, Gavtadze, Korobov, Serčenkov, Ščerbakov.

    FC Ufa: Šelija – Živogljadov, A. Nikitin, Vasin, Safronidi (46. Alikin) – Stockij, Bezdenežnych (78. Obljakov) – Marcinho (61. Abdulavov), Igboun, Vaněk – Krotov.
    Náhradníci: Lunev – Tumasjan, Diego, Sysujev, Obljakov, Abdulavov, Baťutin, Zasejev, Alikin, Suchov.