Liberec – Mladá Boleslav 2:2 (kon.) | Třinec – Sparta Praha 0:2 (kon.) | Plzeň – Jihlava 2:3 (kon.)
Slavia – Brno 2:0 (kon.)
koniec
FK Třinec
0:2 (0:1)
AC Sparta Praha
cz Nedeľa 31.07.2016, 11:00 • Stadion Rudolfa Labaje, Třinec (kapacita: 2 000 míst) • Juniorská liga (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro tuto chvíli všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (12:54:07)
     
    Ve druhém kole se třinečtí junioři představí v neděli 7. srpna od 14:00 na hřišti pražské Dukly. Sparta přivítá v pondělí 8. srpna ve 13:00 Teplice.
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Utkání končí, Sparta v prvním kole zvládla potvrdit roli favorita a zvítězila v Třinci o dvě branky. Vítězství se ovšem nerodilo lehce, ve druhém poločase mohli domácí několikrát vyrovnat. Pleva mířil těsně vedle, Latocha ve velké šanci nastřelil brankáře Čtvrtečku. Šance měla ale také Sparta.

    Rajmon hlavičkoval nepřesně, Císařský střílel z voleje vedle a Eichlera vychytal Adamuška. Rozhodnutí přišlo pět minut před koncem z kopačky Surmaje, jenž gólově dokončil průnik Eichlera. V závěru ještě střídajícího Walu vychytal Adamuška, to už ale na exportu tří bodů do hlavního města nic nezměnilo.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Dedič se pokusil o přímou střelu, ale napálil pouze zeď. Třinec míč do šestnáctky vrátil, Lasotovu střelu polapil Čtvrtečka.
     
    90
    Lasota si vykoledoval další faul a ukázal, jak silný je v osobních soubojích. Ke standardní situaci z nějakých pětadvaceti metrů se trochu překvapivě staví Dedič.
     
    89
    Benetka si z levého křídla navedl míč více na střed a ze střední vzdálenosti se rozhodl vypálit. Pokus pěkný, ale branku minul.
     
    88
    Třetí gól Sparty měl po úniku z levé strany na noze střídající Wala! Ten spěchal k odraženému balonu, ale nastřelil jen vybíhajícího brankáře Adamušku.
     
    87
    Žylův střílený centr prošel až na zadní tyč, kde však čekal připravený gólman Čtvrtečka. Vyrazil míč před sebe a sparťané se už ubránili.
     
    86
    Zahraje si také druhý benjamínek ze soupisky Pražanů Vojtěch Wala, který střídá Jana Špačka. Lasota byl na pravém křídle faulován, Žyla rozehraje přímý kop.
     
    85
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je to gól, Sparta druhou branku zřejmě pojišťuje vítězství! Eichler zatáhl míč středem hřiště do šestnáctky, kde byl zastaven. Jenže volný míč si nejrychleji našel DAVID SURMAJ a vstřelil také druhý gól zápasu – 0:2!
     
    84
    Utkání sleduje 141 diváků. Ti naposled viděli Žylův centr, který doskákal na šestnáctku až k Plevovi. Ten ovšem střelu z voleje netrefil úplně ideálně a Čtvrtečka relativně lehce zasáhl.
     
    83
    Dedič střílel zpoza pokutového území mimo bránu. Po výkopu od Čtvrtečky vhazuje na polovině hřiště Špaček a rozhodně nikam nespěchá.
     
    82
    Lanc si Špačka na hranici šestnáctky odstavil dovoleným způsobem, naproti tomu Eichler se o něco později provinil útočným faulem.
     
    81
    K rohovému kopu se opět postavil Žyla, Samiecova hlavička ale na branku nezamířila. Na opačné straně uťal individuální průnik Eichlera až brankář Adamuška!
     
    80
    Třinec se nadechuje k závěrečnému náporu. Lasota se octl v nebezpečné situaci před brankou, ale odraz míče mu zakončení nedopřál. Střelu Lance srazili hosté na roh.
     
    79
    Potřetí v zápase pražský celek střídá. Martin Palečko odešel ze hřiště, nastoupil Václav Penc, fotbalista narozen v roce 1999.

    Ondřej Zoubek

    Góly: 27. Surmaj, 85. Surmaj

    Karty:   62. Latocha (TRI) – 51. Císařovský (SPA)


    FK Třinec: Adamuška – Benetka, Reintam, Lanc (C), Pilch (72. Pustka) – Bujok (52. Marcel Stříž), Tobiáš (63. Žyla), Samiec, Melecký (36. Pleva) – Dedič, Latocha (63. Lasota). Trenér: Lubomír Adler.
    Náhradníci: Bocek – Žyla, Pustka, Pieter, Pleva, Marcel Stříž, Lasota.

    AC Sparta Praha: Čtvrtečka – Chvátal, Milan Kadlec (C), Hovorka – Špaček (86. Wala), Palečko (79. Penc), Sáček, Císařovský (70. Čmelík) – Matoušek – Rajmon (64. Eichler), Surmaj. Trenér: Michal Horňák.
    Náhradníci: Štorc – Eichler, Sváta, Čmelík, Penc, Wala, Pavlík.

    Rozhodca: Radim Dresler – Valter Boček, Adam Horák

    Diváci: 141