FC Ural – Ufa 2:0 (kon.) | S. Moskva – Arsenal Tula 4:0 (kon.) | Groznyj – Samara 1:0 (kon.)
koniec
Spartak Moskva
4:0 (2:0)
PFK Arsenal Tula
cz Nedeľa 31.07.2016, 17:00 • Stadion Lokomotiv, Moskva. Kapacita: 30,075 diváků. • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. U dalších on-line přenosů na shledanou! (19:02:50)
     
    Utkání prvního kola ruské Premier Ligy mezi Spartakem Moskva a Arsenalem Tula je tedy u konce a tři body si připíšou domácí hráči moskevského celku. Ti měli po dobré první půli skvělý vstup do té druhé a Quincy Promes skóroval již ve 47. minutě. Nizozemský kanonýr se navíc v 92. minutě stal po Ananidzem druhým dvougólovým střelcem večera a uzavřel tak gólový účet zápasu.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+2. Quincy PROMES - 4:0
     
    90+2
    Spartak právě vstřelil branku!
    Jenže místo čestného úspěchu Tuly přichází čtvrtý úspěch Spartaku! Rychlý protiútok dospěl až k roztažení hry na volného QUINCYHO PROMESE, jenž bez větších problémů skóroval svou druhou branku v tomto utkání.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty. V té první jsou zatím aktivnější hostující hráči, kteří by rádi zaznamenali aspoň čestný úspěch.
     
    90
    A to se nakonec nemuselo podařit! Promes totiž vyslal krásnou ránu, kterou skvěle zneškodnil až Roman Gerus v bráně Tuly!
     
    89
    Moskevský tým hraje na útočné polovině. Tula už se pouze snaží o to, aby neinkasovala počtvrté.
     
    88
    Lorenzo Melgarejo se nechce smířit s tím, že dnes nevstřelí branku, a pořád se snaží zaměstnávat soupeřovu defenzívu. Tentokrát se však trochu umotal.
     
    86
    Po delší době se hosté dostali k rozvážné kombinaci, nicméně zatím se hráči hrající v bílých dresech ne a ne dostat přes půlící čáru.
     
    85
    Hraje se především ve středu hřiště. U míče je ale pořád Spartak, který bezpečně kontroluje závěr zápasu.
     
    84
    Ani jeden z celků se už nikam moc netlačí. Je rozhodnuto a Spartak je navíc stále o něco aktivnější. Zdá se, že návrat do Premier Ligy se Tule příliš nevydaří.
     
    82
    Další šance Spartaku! Quincy Promes převzal míč po přihrávce od Zujeva, ale z úhlu trefil jen velmi pozorného a včas vyběhnutého brankáře hostů.
     
    80
    Faul domácích Tule přinesl standardní situaci, která byla odvrácena na rohový kop. Z něj zase a znovu vůbec nic nebylo.
     
    79
    Po sražené střele zahrávali hosté rohový kop, ale míč z kopačky Gorbatěnka opět prolétl pouze ke vzdálené pomezní čáře.
    78. Aktivní Meljgarejo (SPM) na Geruse (ATU) nevyzrál
     
    78
    Ještě jsme se mohli dočkat čtvrté branky!Několikrát zmíněný Melgarejo si udělal prostor na střelu, vypálil z hranice vápna a Gerus musel vytáhnout skvělý zákrok!
     
    76
    Melgarejo je po příchodu na hřiště velmi aktivní. Tentokrát se prohnal kolem dvou obránců, avšak opět nezvládl finální fázi akce, když nepřesně přihrál.
     
    75
    Rychlý ofenzivní výpad Tuly vypadal velmi nadějně, nicméně dobře bráněný Appajev na hranici pokutového území přišel o míč a navíc se po důrazném zákroku poroučel na trávník.

    Lukáš Podleśny

    Góly: 6. Ananidze (Promes), 34. Ananidze (Luís), 47. Promes (D. Kombarov), 90+2. Promes

    Karty:   74. Zujev (SPM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 12:3. Střely mimo: 7:6. Rohy: 5:6. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 9:13.
    Spartak Moskva: Rebrov – Ješčenko, Bocchetti, Kutěpov, Tasci, D. Kombarov (65. Zujev) – Zobnin, Ananidze (60. Fernando), Glušakov – Luís (72. Melgarejo), Promes.
    Náhradníci: Maximenko – Timofejev, Melgarejo, Fernando, Makejev, Zujev, I. Popov, Savičev, Leontěv, Pucko, Melkadze, Kutin.

    PFK Arsenal Tula: Gerus – Beljajev, Ajdov, A. Denisov – Burmistrov, Stěklov, Gorbaněc (59. Ruslan Muchametšin), Vlasov (63. Gorbatěnko), Tesák – Berchamov, I. Ševčenko (63. Appajev).
    Náhradníci: Levašov – Ryžkov, Appajev, Gorbatěnko, I. Kalešin, Ruslan Muchametšin, Stoljarenko, Gorbaťuk, Jeršov, Smirnov, Brown Forbes, Šešukov.

    Rozhodca: Kirill Levnikov