Wolfsburg – Hertha 2:0 (kon.) | Hamburger – Frankfurt 0:0 (kon.) | Brémy – Ingolstadt 0:1 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Mönchengladbach 1:0 (kon.) | Darmstadt – Bayern 0:3 (kon.)
koniec
Werder Brémy
0:1 (0:0)
FC Ingolstadt 04
Sobota 19.09.2015, 15:30 • Weserstadion, Bremen • Nemecká Bundesliga • 5. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Nemecká Bundesliga má dnes na programe 5 zápasov piateho kola. Spoločne sa pozrieme na Weserstadion, kde sa stretnú Werder Brémy a nováčik z Ingolstadtu. Zápas štartuje už o 15:30 hod.

    WERDER BRÉMY

    Werder Brémy nevstúpil do nového ročníka ideálne. V domácom prostredí prehral so Schalke 04 rozdielom triedy (0:3), no v ďalších troch stretnutiach už neprehral. Dokonca, si na svoje konto pripísal 2 výhry, keď si v domácom prostredí napravil chuť v súboji s Borussiou Mönchengladbach (2:1) a vďaka famóznemu záveru triumfoval aj na pôde Hoffenheimu (1:3). Hlavným trénerom je Viktor Skrypnyk, ktorého predĺženou rukou na ihrisku je Claudio Pizzaro. Vo veku 36 rokov odohral futbalista z Peru v Bundeslige 384 duelov a zaznamenal úctyhodných 178 gólov. Novými posilami sú Anthony Ujah, či Aron Jóhannsson. Na druhej strane pred sezónou odišli Sebastian Prödl a aj šiesty najlepší strelec minulého ročníka Franco Di Santo. V uplynulej sezóne prehrali Brémy zo 17 duelov doma len 5-krát a sami sa tešili z výhry až v ôsmich prípadoch.

    FC INGOLSTADT 04

    FC Ingolstadt 04 patri medzi najmladšie nemecké kluby, pretože vznikol iba pred 11 rokmi. V minulej sezóne 2. Bundesligy prehrali zverenci Ralpha Hassenhuttla len štyri dueli a do najvyššej nemeckej súťaže postúpili z prvého miesta. Hviezdou tímu bol Pascal Gross , ktorý sa zaznamenal 7 presných zásahov a pridal aj 23 gólových prihrávok. Do nového ročníka vstúpili hráči Ingolstadtu veľmi slušne, keď prehrali len s Dortmundom 0:4 a získali 7 bodov. Zaujímavosťou je, že vonku získali všetky body, keď si najtesnejším rozdielom poradili s Mainzom i Augsburgom. V minulom kole dokonca vybojovali aj cennú remízu s Wolfsburgom 0:0. Medzi zaujímavé mená v zostave hostí patrí aj český útočník Tomáš Pekhart. V zápase s Brémami sa Ingolstadt ešte nikdy nestretol, a tak ho čaká premiéra.
     
    Úvodné zostavy:

    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Lukimya-Mulongoti, Santiago García – Fritz (C), Bargfrede, Bartels, U. Garcia – Jóhansson, Ujah.
    Náhradníci: Zetterer – Gálvez, Öztunali, Eggestein, C. Pizarro, Kroos, Sternberg.

    FC Ingolstadt 04: Özcan – Levels, Matip, Hübner, Suttner – Groß, Roger, Morales – Lex, Hinterseer, Leckie.
    Náhradníci: Nyland – Brégerie, Engel, D. da Costa, Bauer, Hartmann, Kachunga.

    Rozhodca: Bastian Dankert.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Prvá akcia zápasu sa končí úspešným zákrokom Ramazana Özcana. Ten likviduje center z ľavej strany, ktorého autorom bol Ulisses Garcia.
     
    2
    Do náznaku šance sa na druhej strane dostávali aj hráči Ingolstadtu, no v obrane domácich dobre zapracovala stopérska dvojica Assani Lukimya-Mulongoti a Jannik Vestergaard.
     
    3
    Markus Suttner poslal po ľavej strane dlhú loptu dopredu, no svoje defenzívne povinnosti si splnil český krajný obranca Theo Gebre Selassie.
     
    4
    Nepríjemný zákrok medzi Gebre Selassiem a Lukasom Hinterseerom. Vyzeralo to na zrážku kolenami, no obaja hráči budú zrejme v poriadku.
     
    5
    V úvode zápasu sa rozhodne nehrá v rukavičkách. V priebehu pár sekúnd sme videli dva nedovolené zákroky, po jednom na oboch stranách.
     
    6
    Po súboji s Anthonym Ujahom ostáva na trávniku ležať Benjamin Hübner, ktorý je už v opatere lekárov.
     
    7
    Ingolstadt bude mať výhodu vhadzovania v blízkosti šestnástky Brém, keďže loptu na ihrisku už nezachytil domáci kapitán Clemens Fritz.
     
    8
    V úvode je hra veľmi rozháraná a ani jeden z tímov nevie založiť súvislú útočnú akciu.
     
    9
    Marvin Matip sa poriadne zahral s nervami hosťujúcich fanúšikov. Pri jeho "malej domov" si nevšimol Arona Jóhannssona, ktorý takmer zachytil loptu. Ak by sa tak stalo, americký útočník by bol vo veľkej šanci.
     
    10
    Po zblokovanej strele Lukasa Hinterseera budú hostia zahrávať prvý rohový kop zápasu.
     
    11
    Center Pascala Großa výborne odhlavičkoval dánsky obranca Jannik Vestergaard a zažehnal tak črtajúce sa nebezpečenstvo.
     
    12
    Na druhej strane hýril aktivitou Fin Bartels, no do zakončenia sa tento nemecký útočník nedostal.
     
    13
    Veľká šanca Brém. Brazílčan Roger sa príliš dlho hral s loptou, stratil ju a do veľkej šance sa dostal Fin Bartels. Z tesnej blízkosti ale hosťujúceho brankára neprekonal.
     
    14
    Na ihrisku sa opäť nehrá, keďže po predchádzajúcom súboji musí byť brankár Ramazan Özcan ošetrovaný.
     
    15
    Alfredo Morales sa snažil prestrčiť loptu na Mathewa Leckieho, no táto americko-austrálska spolupráca nepriniesla hosťom šancu.
     
    16
    Po aktivite Lukasa Hinterseera a dobrom zákroku Santiaga Garcíu mal Ingolstadt výhodu rohového kopu. Po centri Großa zakončoval Markus Suttner, no bránu netrafil.
     
    17
    Skvelý Felix Wiedwald podržal svoj tím. Vo veľkej šancí sa po chybe Jannika Vestergaarda ocitol Stefan Lex, no domáci brankár vytiahol vynikajúci zákrok.
     
    18
    Následne zahrávali hostia aj rohový kop, no hlavný arbiter si všimol ofenzívny faul jedného z hráčov v modrých dresoch.
     
    20
    Po peknej akcii sa Brémy dostali do zakončenia. Autorom strely spoza šestnástky bol Philipp Bargfrede, no nemecký futbalista prízemnou strelou netrafil bránu.
     
    21
    Na druhej strane centroval z ľavej strany Markus Suttner, no žiadneho svojho spoluhráča nenašiel.
     
    22
    FC Ingolstadt 04 mal výhodu priameho kopu po tom ako sa voči pravidlám previnil Santago García. O rozohrávku sa postaral Suttner, no jeho center skončil iba v rukaviciach Felixa Wiedwalda.
     
    23
    Hoci sa to domácim priaznivcom na Weserstadione nepáči, Bastian Dankert odpískal útočný faul Philippa Bargfredeho.
     
    24
    Gebre Selassie peknou kolmicou našiel nabiehajúceho Fina Bartelsa, no jeho pokus z ťažkého uhla v páde zblokoval obranca Benjamin Hübner.
     
    25
    A ďalší faul domáceho tímu. Tento raz si nepočínal v súlade s pravidlami Aaron Jóhannsson.
     
    26
    Bastian Denkert po prvýkrát siaha do svojho vrecka. Po zákroku na Aarona Jóhannssona vidí žltú kartu Benjamin Hübner.
     
    27
    Obrovská smola na strane Werderu Brémy. Po centri Jóhannssona z priameho kopu sa dostal k hlavičke hosťujúci Roger a takmer si dal vlastný gól. Po jeho nechcenom teči lopta skončila iba na brvne.
     
    28
    V rýchlom slede dostáva žlté varovanie aj Pascal Groß. Hlavný arbiter si robí na ihrisku poriadok.
     
    29
    Po ďalšej štandartke píska hlavný rozhodca útočný faul Jannika Vestergaarda.
     
    30
    Máme za sebou prvú polhodinu hry. Videli sme tri zaujímave šance, no stav zápasu napriek tomu ostáva 0:0.
     
    31
    Tento raz sa na zemi ocitol Gebre Selassie, ktorého jasne fauloval austrálsky futbalista Mathew Leckie.
     
    32
    V pokutovom území hostí spadol po kontakte s Benjaminom Hübnerom domáci Fin Bartels, no píšťalka hlavného rozhodcu ostala nemá.
     
    34
    Výborný defenzívny zákrok Clemensa Fritza, ktorý si v sklze čisto počínal v súboji s Mathewom Leckiem.
     
    35
    Pre Brémy sa črtala šanca na rýchly brejk, no prihrávka na Fritza nebola presná. Domáci si vybojovali aspoň šancu na dlhé vhadzovanie v blízkosti šestnástky súpera.
     
    36
    A ďalší nepríjemný moment. V hlavičkovom súboji s Anthonym Ujahom utrpel zranenie krajný obranca Ingolstadtu Tobias Levels.
     
    37
    Na trávniku sa stále nehrá, keďže Levels je stále ošetrovaný. Krv ale nevidno, takže zrejme bude hosťujúci obranca iba otrasený.
     
    38
    Výborne sa vrátil do obrany aj Brazílčan Roger. Ten nielenže zastavil Ulissesa Garciu, ale vybojoval aj odkop od brány Ramazana Özcana.
     
    39
    Tretím potrestaným mužom zápasu je po zákroku na Gebre Selassieho Markus Suttner.
     
    40
    Z hranice šestnástky sa oprel do lopty americký útočník Aaron Jóhannsson, no jeho pokus ľavačkou mieril veďľa hosťujúcej brány.
     
    41
    Ingolstadt si vybojoval výhodu priameho kopu. Ten zrejme zahrá jeho tradičný exekútor Pascal Groß.
     
    42
    Nakoniec sa do zakončenia dostal Stefan Lex, no jeho strela mierila vysoko nad bránu domáceho tímu.
     
    43
    Z pravej strany odcentroval Clemens Fritz a po hlavičke Tobiasa Levelsa budú Brémy zahrávať ďalší rohový kop.
     
    44
    Roh rozohral Jóhannsson, no po nepresnej hlavičke jedného z domácich hráčov nasleduje iba odkop od brány Ramazana Özcana.
     
    45
    Na konci prvého polčasu mohli domáci skórovať. Rohový kop šikovne zahral Jóhannsson, prízemnou prihrávkou našiel Fina Bartelsa, ktorý ale z dobrej pozície prestrelil bránu.
     
    45+1
    Bastian Dankert nadstavuje v prvom polčase kvôli viacerým ošetrovaniam až 3 minúty.
     
    45+2
    Futbalisti Ingolstadtu neohrozene postupovali dopredu, no Lukas Hinterseer neuspel v súboji s nekompromisným Vestergaardom.
     
    45+3
    O posledný moment prvého polčasu sa postaral Mathew Leckie, ale jeho strela z voleja mierila vysoko nad bránu Felixa Wiedwalda.
     
    45+3
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvé dejstvo je minulosťou. Počas úvodných minút sme gól nevideli, hoci na to šance na oboch stranách boli. Zrejme najväčšiu šancu mali Brémy po priamom kope Jóhannssona, keď si Roger dal takmer vlastný gól. Na druhej strane mohol otvoriť skóre Stefan Lex, no domáceho gólmana neprekonal.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Viktor Skrypnyk sa počas prestávky rozhodol striedať. V domácom drese nastúpil na trávnik Claudio Pizarro, ktorý vymenil Ulissesa Garciu.
     
    47
    Po svojom príchode na trávnik sa Pizarro ocitol v súboji s Alfredom Moralesom. Ten peruánskeho futbalistu fauloval, no sám leží na trávniku v opatere lekárov.
     
    48
    Santiago García ostal na zemi po jednom zo súbojov, no napriek tomu hostia postupovali dopredu. Center z pravej strany ale nenašiel Mathewa Leckieho.
     
    49
    A opäť v súboji Pizarro a Moralesom. Tento raz fauloval domáci hráč, no sympaticky sa svojmu súperovi ospravedlnil. Obaja to berú s úsmevom.
     
    50
    Po priamom kope sa dostal k hlavičke Marvin Matip, no jeho pokus mieril nad bránu, ktorú stráži Felix Wiedwald.
     
    51
    Pekná akcia Brém. Center z ľavej strany prepadol až na zadnú žrď, kde bol Theo Gebre Selassie. Český obranca sa napokon dostal k akrobatickému zakončeniu, no bude z toho iba rohový kop.
     
    53
    Claudio Pizarro priniesol na trávnik veľké oživenie. V strede pokutového územia si nabehol na center z ľavej strany a brankár Ramazan Özcan môže byť rád, že nenamieril presnejšie.
     
    54
    Nedovolený zákrok Pizarra na Marvina Matipa. Následne hostia rozohrali a po zákroku Frizta, ktorý zblokoval center Suttera majú k dispozícii rohový kop.
     
    55
    Futbalisti Ingolstadtu obiehali pokutové územie Brém, no domáci obrancovia si poradili a nebezpečenstvo zažehnali.
     
    56
    Prvým potrestaným mužom na strane Brém je český obranca Theodor Gebre Selassie.
     
    57
    Následný priamy kop rozohral Pascal Groß, no keďže sa jeho strela oprela o múr bude nasledovať ďalší roh. Zahrá ho Markus Suttner.
     
    58
    Hostia ale nezvládli rozohrávku a domáci sa takmer dostali do brejku. Anthony Ujah hľadal v šestnástke Bartelsa, no predtým ako si Fin spracoval loptu zasiahol Ramazan Özcan.
     
    59
    Vynikajúco dnes čistí priestor Clemens Fritz. Jeho obranné zákroky sú síce tvrdé, ale čisté, o čom sa presvedčil aj Leckie.
     
    60
    Na konci hodiny hry sa sľubná šanca črtala aj pre Mathewa Leckieho, no ani Austrálčan a ani následne Pascal Groß nedokázali ohroziť Wiedwalda v domácej bráne.
     
    61
    Na druhej strane mali domáci výhodu rohového kopu. Rozohrania štandartnej situácie sa ujal Jóhannsson, no s jeho centrom si Marvin Matip poradil.
     
    62
    Mathew Leckie hľadal svojim centrom Pascala Großa. Ten aj prihrávku dostal, no podľa postranného rozhodcu stál v momente prihrávky v ofsajde.
     
    64
    Ostrý zákrok v podaní Aarona Jóhannssona na brazílskeho stredopoliara Rogera. Pri lopte tak ostanú hráči Ingolstadtu.
     
    65
    Santiago García z pozície obrancu vybojoval pre svoj tím rohový kop. Zahrávať ho bude Aaron Jóhannsson.
     
    66
    Američanovi nevyšlo rozohranie rohu ani na trikrát. Na druhej strane zastavuje rýchlu kontru hostí Assani Lukimya-Mulongoti a po zákroku mimo hry vidí žltú kartu.
     
    67
    Prvé striedanie aj v tíme Ingolstadtu. Prišiel Moritz Hartmann a z ihriska odišiel Lukas Hinterseer.
     
    68
    Z priameho kopu natiahol domáceho brankára prudkou strelou k tyči Pascal Groß, no po zákroku Felixa Wieealda bude nasledovať iba rohový kop.
     
    69
    A ďalší tvrdý stret. Tentokrát sa zákrok Assaniho Lukimya-Mulongotiho zaobišiel bez žltého napomínania.
     
    70
    Center domáceho kapitána Clemensa Fritza mal smerovať na Claudia Pizarra, no nakoniec lopta končí mimo hracej plochy. Nasleduje odkop od brány Ingolstadtu.
     
    71
    Tvrdých zákrokov pribúda a pribúda. Teraz sa po súboji s Anthonym Ujahom ocitol na zemi Marvin Matip.
     
    72
    Alfredo Morales to teraz spravil veľmi dobre. Na hranici šestnástky si spracoval odrazenú loptu a okamžite ju poslal smerom na bránu. Nakoniec ale lopta tesne prefrčala okolo ľavej tyče.
     
    73
    Druhé striedanie v tíme domácich. Odišiel kapitán Clemens Fritz a svoju pozíciu prenechal Felixovi Kroosovi.
     
    74
    Po rohovom kope sa dostal k hlavičke Anthony Ujah, no jeho strela mierila iba priamo do hosťujúceho brankára.
     
    76
    Aaron Jóhannsson sa síce čuduje, no jeho súboj s Rogerom posúdil Bastian Danjert ako nedovolený. Kým fauly pribúdajú, na góly stále čakáme.
     
    77
    Výborná defenzívna práca v podaní Assaniho Lukimya-Mulongotiho. Ten nielenže nepustil k centru Stefana Lexa, ale takisto vybojoval aj faul.
     
    78
    Veľmi hluchý úsek hry v podaní Brém. Územnú prevahu má v týchto minútach jasne Ingolstadt a akoby viac túžil po víťazstve.
     
    79
    Assani Lukimya-Mulongoti zvládol rýchlostný súboj so Stefanom Lexom a pomáha si prihrávkou na svojho brankára.
     
    80
    Dobrý zákrok domáceho brankára. Ten výborne vyrazil strelu Moritza Hartmanna z hranice šestnástky.
     
    81
    Striedanie v domácom tíme. Odišiel mimoriadne aktívny Aaron Jóhannsson a na jeho miesto prišiel Levin Oztunali.
     
    82
    Felix Wiedwald vynikajúco čítal hru a takým neuerovským štýlom zabránil rýchlej konte súpera. Od domácich priaznivcov si zaslúžil potlesk.
     
    83
    Žltú kartu udeľuje hlavný arbiter stretnutia aj Alfredovi Moralesovi.
     
    85
    Veľmi dobrá a rýchla akcia Brém. Gebre Selassie hľadal prízemným centrom v pokutovom území Anthonyho Ujaha, no pred nigérijským útočníkom dobre zasiahol Matip.
     
    86
    Po sérii tvrdých súbojov dostáva zaslúžene žltú kartu aj Claudio Pizarro. Ten totiž nebol v takomto súboji po prvý raz.
     
    87
    V zápase končí aj Mathew Leckie, ktorého nahradil s číslom 25 Elias Kachunga.
     
    88
    Dnešné stretnutie sleduje na Weserstadione 40500 divákov.
     
    89
    Nádejná akcia Brém sa končí nepresnou strelou v podaní Ujaha. Claudio Pizarro výborne presunul hru na druhú stranu, nigérijský útočník si prehodil loptu na pravačku, no zo 16 metrov minul bránu.
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte 3 minúty.
     
    90+1
    Obrovská šanca na začiatku nadstaveného času. K hlavičke sa dostal z piatich metrov osamotený Claudio Pizarro, no bol v záklone, a tak poslal loptu iba nad bránu.
     
    90+2
    Pokutový kop pre Ingolstadt! Weserstadion neverí vlastným očiam, no podľa názoru Bastiana Dankerta si v pokutovom území počínal v súboji so Stefanom Lexom nedovolene Assani Lukimya-Mulongoti. Treba ale uznať, že penalta bola odpískaná správne.
    90+2. Assani Lukimya-Mulongoti (BRM)
     
    90+3
    Tím Ingolstadt práve strelil gól! Senzačná séria Ingolstadtu na ihriskách súperov bude zrejme pokračovať tretím víťazstvom 0:1 v rade. O zisku troch bodov s najväčšou pravdepodobnosťou rozhoduje premenou penaltou MORITZ HARTMANN.
    90+3. Moritz HARTMANN - 0:1
     
    90+4
    Zúfala snaha Brém neprinesie vytúžené vyrovnanie. Naopak, po nešetrnom zákroku je vylúčený Philipp Bargfrede.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Kto by to bol povedal, že nováčik z Ingolstadtu bude mať po troch zápasoch vonku na konte plný počet bodov? Je to ale realita a po výhrach v Mainzi a Augsburgu vyhráva najtesnejším rozdielom aj v Brémach. Po zbytočnom faule Lukimya-Mulongotiho chladnokrvne premenil penaltu Moritz Hartmann a posunul svoj tím na priebežné 5. miesto tabuľky. Fantastická rozprávka nováčika tak pokračuje. Ja sa s vami lúčim a teším na ďalšie prenosy z Bundesligy už v priebehu nasledujúceho pracovného týždňa. Sledujte aj naďalej onlajny.eu (17:32:47)

    Miroslav Kováčik

    Góly: 90+3. Hartmann (pen.)

    Karty:   56. Gebre Selassie (BRM), 66. Lukimya-Mulongoti (BRM), 86. C. Pizarro (BRM) – 26. Hübner (ING), 28. Groß (ING), 39. Suttner (ING), 83. Morales (ING)   90+4. Bargfrede (BRM)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:5. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 24:18.
    Werder Brémy: Wiedwald – Gebre Selassie, Vestergaard, Lukimya-Mulongoti, Santiago García – Fritz (C) (73. Kroos), Bargfrede, Bartels, U. Garcia (46. C. Pizarro) – Jóhansson (81. Öztunali), Ujah.
    Náhradníci: Zetterer – Gálvez, Öztunali, Eggestein, C. Pizarro, Kroos, Sternberg.

    FC Ingolstadt 04: Özcan – Levels, Matip, Hübner, Suttner – Groß, Roger, Morales – Lex, Hinterseer (67. Hartmann), Leckie (87. Kachunga).
    Náhradníci: Nyland – Brégerie, Engel, D. da Costa, Bauer, Hartmann, Kachunga.

    Rozhodca: Bastian Dankert