Omsk – Chabarovsk 4:1 (kon.) | Barys – Novokuzneck 4:5 (1:2 po s.n.) | Ufa – Novosibirsk 2:3 (kon.)
D. Moskva – Čerepovec 5:1 (kon.) | Jaroslavľ – Novgorod 3:4 (1:2 po s.n.) | A. Mytišči – Záhreb 5:2 (kon.)
HC Slovan – Helsinki 2:4 (kon.)
koniec
Dynamo Moskva
5:1 (2:1, 3:0, 0:0)
Severstaľ Čerepovec
Nedeľa 12.10.2014, 15:00 • Lužniki Palace of Sports. • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Prajem príjemné nedeľné popoludnie všetkým fanúšikom dobrého hokeja. Verím že všetci už máte po dobrom obede, a tak si môžete užiť oddychové popoludnie sledovaním online prenosu z duelu KHL, v ktorom Dinamo Moskva privíta v Lužnikách Severstal Čerepovec.

    Oba tímy môžu byť pred vzájomným duelom celkom spokojný so svojim tabuľkovým postavením. Ako Dinamo, tak aj Severstal okupujú priečky zaručujúce postup do play-off v tabuľke Západnej konferencie.

    Dvojnásobný víťaz súťaže z predchádzajúcich rokoch síce nemal úvodné zápasy sezóny úplne ideálne, no postupne sa zverenci Lotyša Vitolinša rozbehli a vyštverali sa tabuľkou konferencie na štvrtú priečku. So ziskom tridsiatich bodov sa zaradili za doposiaľ suverénnu dvojicu Petrohrad-CSKA a fínsky Jokerit Helsinki, pričom pred svojimi prenasledovateľmi má Dinamo najmenej štvrrbodový náskok. V posledných piatich dueloch Moskovčania získali osem bodov a stratili sedem. Piatkový duel na ľade Torpeda Nižnij Novgorod sa pre Dinamo skončil bez zisku jediného bodu, a tak sa budú domáci snažiť pred vlastnými priaznivcami o opätovný návrat na víťaznú vlnu.

    Severstal Čerepovec sa v minulom ročníku neúspešne snažil o prienik do play-off, ktoré mu uniklo len o vlások. V aktuálnej sezóne by už Čerepovec medzi najlepšou osmičkou Západnej konferencie nechcel chýbať. Po šestnástich odohraných zápasoch hosťom patrí siedma pozícia. Očakáva sa, že práve Čerepovec by mal patriť ku tímom, s ktorými sa slovenský zástupca Slovan Bratislava pobije o posledné postupové pozície do vyraďovacej fáze. Zverenci trénera Andreja Nazarova v posledných piatich dueloch až tri krát prehrali, a tak by bolo pre nich veľmi nepríjemné, ak by prehru utŕžili i v Moskve. Treba však povedať, že Dinamo je rozhodne favoritom tohto duelu.
     
    Úvodné zostavy:

    Dinamo Moskva: Jerjomenko (Saričenkov) – Novák, Robinson, Jalasvaara, Osipov, Solovjov, Korjagin, Mironov – Karpov, Sojin, Cvetkov, Babenko, Žerdev, Karsums, Daugavinš, Kokarev, Gorovikov, Teresčenko, Pestuško.

    Severstal Čerepovec: Smirjagin (Magarilov) – Stasenko, Šinin, Shefer, Lukin, Urbom, Nekolenko, Amqvist, Arzamastsev – Kvapil, Berdnikov, Kagaritskij, Trubačjov, Ullstrom, Mons, Černov, Nikoncov, Stoljarov, Monachov, Buchnevič.

    Rozhodca: Bondar, Komarov – Morozov, Fatejev.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    01:00
    O prvú strelu v zápase sa postaral Filip Novák, ktorý napriahol od modrej, no jeho pokusu chýbala potrebná presnosť a puk na bránu Smirjagina nesmeroval.
     
    02:00
    V útočnom pásme sa už ukázali aj hráči Servestalu. S nepríjemným nahodením Anatolyho Nikontseva si Jerjomenko dokázal poradiť.
     
    03:00
    Maxim Pestuško vyskúšal strelecké šťastie, no na Smirjagina si nateraz neprišiel.
     
    04:20
    Marek Kvapil hľadal svojou prihrávkou Nikonceva, ku ktorému sa napokon veľmi tesne puk nedostal.
     
    05:20
    V úvodnej päťminútovke prvej tretiny je aktívnejší Severstal Čerepovec, ktorý sa však zatiaľ k vážnejšiemu ohrozeniu súperovej brány nedostal.
     
    06:00
    Dinamo si vypracovalo prvú veľkú príležitosť v zápase! Tereščenkou našiel prihrávkou pred bránou Osipova, ktorý pohotovo vypálil, no Smirjagin preukázal svoje kvality.
     
    07:16
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Čerepovec vo svojom obrannom pásme zle rozohral, čo domáci dokázali potrestať. Puku sa zmocnil Gorovikov, ktorý krásnou prihrávkou našiel v stopercentnej príležitosti DAUGAVINŠA KASPARSA, a ten prekonal Smirjagina. Asistencia: Konstantin Gorovikov.
     
    07:29
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Tak, to je pre hokejistov Severstalu po sľubnom vstupe do tretiny poriadne studená sprcha. Tesne po vhadzovaní totiž Novák poslal puk medzi krugy na MAXIMA KARPOVA, ktorý utešenou strelou do pravého horného bránu nedal Smirjaginovi najmenšiu šancu na zákrok. Asistencia: Filip Novák.
     
    10:29
    Severstal Čerepovec dal gól!
    Severstal sa dokázal z ťažkého dvoj-úderu rýchlo spamätať a zásluhou kontaktného zásahu je opäť na dosah svojho moskovského súpera. Hostia sa dostali do prečíslenia dvoch proti jednému. Marek Kvapil zaviezol puk do útočného pásma, posunul ho na ľavý kruh ZACHAROVI ARZAMATSEVOVI, ktorý trafil odkrytú časť bránky. Asistencie: Vadim Berdnikov, Marek Kvapil.
     
    12:00
    Amqvist dostal na vrchole kruhu dostatok času, vystrelil a už-už sa začínal tešiť z vyrovnania, ktorému však v poslednej chvíli zamedzil famóznym zákrokom Jerjomenko.
     
    12:42
    Jurij Trubačov je prvým vylúčením hráčom zápasu. Po jeho hákovaní bude musieť Čerepovec odolávať presilovke Dinama Moskva.
     
    13:01
    Severstal počas oslabovky spravil veľkú chybu na modrej čiary, potrestať ju mohol Konstantin Gorovikov, no napriek tomu, že mal na zakončenie dostatok času, neodkázal sa presadiť.
     
    14:42
    Hostia sa dokázali ubrániť a sú v plnom počte.
     
    16:00
    Mosaljov sa po tvrdom hite dostal k nahodeniu puku na bránku Smirjagina, ktorý dokázal puk pokryť.
     
    18:00
    V závere prvej časti Severstal vytiahol svoje napádanie poriadne vysoko, no domáca defenzíva si dokázala poradiť.
     
    19:00
    Bola oznámená posledná minúta prvej tretiny.
     
    19:05
    Jurij Babenko pekne prenikol po krídle. Svoju individuálnu akciu zakončil strelou, ktorá tesne minula bránu Smirjagina.
     
    19:30
    Kokarev a Sojin sa spoločne dostali do rýchleho brejku, na ktorého konci bola strela prvého menovaného. Smirjagin jeho nebezpečný pokus dokázal zlikvidovať.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Po prvej tretine vedie favorizované Dinamo Moskva nad Severstalom Čerepovec 2:1. V úvodnej dvadsaťminútovke sme sledovali zaujímavý hokej, oba tímy mali dostatok šancí a v prostrednej časti hry sa rozhodne máme, na čo tešiť.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:15
    Zachar Arzamtsev hákoval v čistej šanci unikajúceho Alexeja Cvetkova, ktorý sa rútil sám na Smirjagina! Trestné strieľanie v prospech Dinama.
     
    21:15
    Dinamo Moskva dalo gól!
    ALEXEJ CVETKOV sebavedomým zakončením premenil svoj samostatný nájazd. Dinamo opäť vedie o dva presné zásahy!
     
    22:30
    Almqvist nahodil puk na Jerjomenka, ktorý dokázal puk bez väčších problémov prikryť.
     
    23:30
    Moskovčania sú v útoku. Ak by sa im podarilo pridať štvrtý zásah, pravdepodobne by už bolo definitívne rozhodnuté.
     
    24:30
    Od modrej napriahol k tvrdej delovke Konstantin Gorovikov, ktorému nabil Mironov. Smirjagin predviedol úspešný zákrok.
     
    25:30
    Po vyhratom vhadzovaní pred Jerjomenkom tvrdo vypálil Nekolenko, s ktorého pohotovou strelou si dokázal strážca domácej svätyne poradiť.
     
    26:33
    Jerjomenko musel čeliť dvom streleckým pokusom v krátkom časovom slede. Domáci brankár dokázal zlikvidovať, ako strelu Stoljarova, tak aj Buchneviča.
     
    27:28
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Domácim sa podarilo navýšiť svoje vedenie na rozdiel troch presných zásahov. Po krásnej akcii Konstantina Gorovikova dokázal MAXIM PESTUŠKO úspešne dopraviť puk za chrbát Smirjagina. Asistencia: Konstantin Gorovikov.
     
    29:30
    Jeden z ojedinelých útokov Severstalu v prostrednej časti hry viedol Trubačjov, ktorý dokázal aj zakončiť, no Jerjomenko od svojho jediného inkasovaného gólu zatiahol nad svojou bránou roletu.
     
    30:56
    Dinamo Moskva dalo gól!
    Myslím, že o víťazovi dnešného duelu je už naozaj definitívne rozhodnuté. Prostredná časť hry patrí jasne Moskovčanom. Severstal predvádzal v prvej tretine dobré momenty, no v druhej na ne absolútne nevie nadviazať a inkasuje gól za gólom. Po ďalšej asistencii Gorovikova prekonal Smirjagina backhandom MAT ROBINSON. Asistencia: Konstantin Gorovikov.
     
    31:18
    Martins Karsums si odchádza sadnúť na trestnú lavicu za hákovanie. Severstal si zahrá vôbec prvú presilovú hru v zápase.
     
    31:42
    Ku Karsumsovi si za rovnaký prečin prisadol aj Andrej Mironov. Čerepovec má k dispozícii presilovku o dvoch hráčov. Veľká šanca pre hostí na skorigovanie nepriaznivého stavu.
     
    32:20
    Ofenzívu Severstalu podporujú aj jeho obrancovia, no zatiaľ je to márne dobýjanie svätyne Jerjomenka.
     
    33:18
    Moskovčania už majú najťažšie momenty oslabenia za sebou. Bránia sa už len presilovke súpera o jedného muža.
     
    34:20
    Osipov chyboval, no vynikajúco ho zaistil kolega z obranného páru. Početná prevaha Severstalu sa chýli ku svojmu koncu.
     
    34:42
    Už aj Andrej Mironov je späť na ľadovej ploche. V druhej tretine sa Severstalu absolútne nič nedarí. Táto presilovka o dvoch a potom i o jedného hráča bola toho jasným dôkazom.
     
    35:40
    Čerepovec sa predsa len dostal do obrovskej príležitosti, ktorú mal na svojej hokejke Nikontsev. Proti jeho teču však vytiahol Jerjomenko z talónu parádny zákrok.
     
    36:30
    Druhá tretina nenašla domáceho beka Osipova práve v najlepšej pohode. Ten totiž opäť chyboval a veľkú šancu na skórovanie mal Mons, ktorý však opäť narazil na bezchybného a skvelo chytajúceho Jerjomenka.
     
    38:00
    Konstantin Gorovikov dnes nastúpil ku svojmu 250. zápasu v drese Dinama Moskva. Toto jubileum sa mu už podarilo osláviť tromi asistenciami!
     
    39:00
    V Moskve prebieha posledná minúta prostrednej tretiny.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina jasne patrila domácemu Dinamu. To v nej dokázalo streliť tri góly a s veľkou pravdepodobnosťou tak definitívne rozhodlo o osude dnešného duelu. Nejaké tie šance na skorigovanie nepriaznivého stavu si vypracoval aj Severstal, no za každým narazil na skvelo chytajúceho Jerjomenka.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:50
    V prvej minúte poslednej tretiny predviedol Smirjagin fantastický zákrok, klobúk dole! Pestuško fantastickou prihrávkou vyzval na skórovanie Cvetkova, ktorému však šancu fantastickým presunutím a následne i zákrokom zlikvidoval strážca svätyne Čerepoveca!
     
    42:00
    Pri avizovanej presilovke domácich ešte mal v puk moci Karpov, ktorý krúžil za bránou Severstalu, no nič zaujímavé sa mu vymyslieť nepodarilo.
     
    42:57
    Alexander Šinin dostal menší trest za hákovanie. Presilovka pre Dinamo Moskva.
     
    43:57
    Almqvist sa dostal k puku, nič nevymýšľal a zachoval sa presne tak, ako sa počas oslabenia má – odpálil ho cez celú dĺžku klziska.
     
    44:57
    Hostia prežili početnú nevýhodu bez ujmy. Na ľade sú už v pätici.
     
    45:57
    Solovjov dobre zapracoval v obrannom pásme, kde sa mu podarilo odblokovať súpera.
     
    46:34
    Sergej Sojin si počínal nedovolene. Severstal si po hre v oslabení vyskúša aj početnú prevahu.
     
    46:34
    Pred početnou prevahou hostí ešte nasleduje reklamná prestávka.
     
    47:35
    V stopercentnej tutovke sa ocitol Lukin, no nedokázal ju pretaviť na gól!
     
    48:10
    Opäť to skúšal Lukin. Obetavý zákrok však predviedol Daugavinš, ktorý sa mu skvelo vrhol do delovky.
     
    48:34
    Presilovka Severstalu ostala nevyužitá. Dinamo hrá v plnom počte, v tretej tretine zatiaľ čakáme na presný zásah.
     
    49:30
    Čerepovec nemohol dva krát za sebou vniknúť do útočného pásma pre ofsajdové postavenie.
     
    51:22
    Nikolaj Žerdev si v osobnom súboji pomohol pridržaním, čím poskytol Severstalu opäť možnosť zahrať si v presilovej hre.
     
    52:15
    Maxim Karpov sa aj počas oslabenia vydal na útočný výpad, no skvelo proti nemu zapracoval jeden z obrancov Severstalu, ktorý ho nepustil do blízkosti Smirjagina.
     
    53:22
    Dinamu sa bez väčších problémov podarilo odolať aj tejto presilovke Severstalu. Čerepovcu sa nedarí prekonať Jerjomenka už od jedenástej minúty prvej tretiny.
     
    54:30
    Karsumsovo zakončenie bolo jedným z hosťujúcich hráčov vytečované mimo hracej plochy.
     
    55:30
    Daugavinš zblokoval strelu, puk ho však trafil do nepríjemných miest, kde hokejista nemá chrániče. Domáci útočník musel odísť na útrob štadióna.
     
    56:30
    Babenko sa z pravej strany poriadne oprel do puku. Smirjagin bol na správnom mieste a puk pokryl.
     
    57:30
    Dinamo predviedlo krásnu kombináciu v priestore, z ktorého sa dalo pokojne zakončovať, no domáci sa napokon ku streleckému pokusu nedostali.
     
    58:00
    Posledné dve minúty tretej tretiny sa rozbehli. Pokojne môžeme povedať, že aj zápasu. Predĺženie totiž vonkoncom ani len nehrozí.
     
    59:48
    V samom závere zápasu ešte Stoljarovova hokejka vyletala príliš vysoko a Dinamo tak dohrá posledné sekundy v početnej výhode.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    V tretej tretine sme už nevideli ani jeden gól. O všetkom rozhodla prostredná časť hry, kedy sa domáci tri krát strelecky presadili a rozhodli o tom, že všetky tri body ostanú doma.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám ešte pekný zvyšok nedeľného večera. Zajtra prajem úspešný vstup do pracovného týždňa. (17:17:49)

    Michal Bakoš

    Góly a asistencie: 8. Daugavinš Kaspars (Konstantin Gorovikov), 8. Maxim Karpov (Filip Novák), 22. Alexej Cvetkov, 28. Maxim Pestuško (Konstantin Gorovikov), 31. Mat Robinson (Konstantin Gorovikov) – 11. Zachar Arzamatsev (Vadim Berdnikov, Marek Kvapil)


    Dynamo Moskva: Jerjomenko (Saričenkov) – Novák, Robinson, Jalasvaara, Osipov, Solovjov, Korjagin, Mironov – Karpov, Sojin, Cvetkov, Babenko, Žerdev, Karsums, Daugavinš, Kokarev, Gorovikov, Teresčenko, Pestuško.
    Severstaľ Čerepovec: Smirjagin (Magarilov) – Stasenko, Šinin, Shefer, Lukin, Urbom, Nekolenko, Amqvist, Arzamastsev – Kvapil, Berdnikov, Kagaritskij, Trubačjov, Ullstrom, Mons, Černov, Nikoncov, Stoljarov, Monachov, Buchnevič.

    Rozhodca: Bondar, Komarov – Morozov, Fatejev.