Schalke – Dortmund 2:1 (kon.) | Freiburg – Leverkusen 0:0 (kon.) | Stuttgart – Hannover 1:0 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Bayern 0:2 (kon.) | Paderborn – Mönchengladbach 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Brémy 2:1 (kon.)
koniec
SC Paderborn 07
1:2 (0:2)
Borussia Mönchengladbach
Sobota 27.09.2014, 15:30 • Benteler Arena • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.

    Na programe máme duel 6. kola Bundesligy, kde sa podrobnejšie pozrieme na zápas SC Paderborn 07 – Borussia Monchengladbach.

    Bude to dramatický súboj tabuľkových susedov zo 6. a 7. miesta. Paderborn je milé prekvapenie ligy a Monchengladbach sa zase tradične umiestňuje v hornej polovici Bundesligovej tabuľky. Obidva kluby budú chcieť vyhrať a ja verím, že to je pre vás dostatočná pozvánka na tento duel, ktorým vás budem sprevádzať ja, Milan Vrábeľ.

    V najvyššej nemeckej súťaži zatiaľ dnešní súperi neodohrali ani jeden zápas, keďže pre Paderborn je to premiérová sezóna v Bundeslige. Dokopy sa však tieto dva tímy stretli už štyrikrát. Prvé 2 vzájomné zápasy boli v II. lige a ďalšie 2 zase boli priateľské duely.

    16.12.2007 Monchengladbach 1:1 Paderborn (0:0)
    18.5.2008 Paderborn 2:3 Monchengladbach (2:1)
    4.9.2009 Paderborn 1:0 Monchengladbach (0:0)
    12.10.2012 Monchengladbach 0:2 Paderborn
     
    SC Paderborn 07 vstúpil do historicky prvej sezóny v Bundeslige a od toho momentu udivuje všetkých futbalových divákov. Svojim vystupovaním si získava srdcia tisícich fanúšikov a preto aj v najbližšom duely bude skvelým publikom hnaná za ďalším skvelým úspechom. Štadión je už vyše dňa pred zápasom vypredaný a preto môžeme očakávať úžasnú atmosféru.

    Paderborn odohral v Bundeslige doposiaľ 5 zápasov, v ktorých si pripísal 2 výhry, 2 remízy a 1 prehru pri skóre 7:6 a za to mu patrí 7. priečka. Do ročníka 2014/2015 vstúpil remízou s Mainzom, potom porazil Hamburger rozdielom triedy, opäť si pripísal bod v duely s Kolínom a tri body si zobral v súboji s Hannoverom. Vďaka tomu dokonca po 4. kole kraľoval nemeckej najvyššej súťaži, no v poslednom kole narazil na silný Bayern, jemu vzdorovať nedokázal. Pripísal si historickú prvú prehru v Bundeslige. Paderborn podľahol Mníchovu 4:0. Poslednú prehru v lige si doposiaľ pamätal ešte z apríla, kde v druhej lige podľahol Dusseldorfu. Nováčik sa určite nemá za čo hanbiť. Veľký elán od tohto tímu určite uvidíme aj v najbližšom duely.

    V súboji so "Žriebätami" by už mal byť k dispozícii Vrancic, no Paderborn nemôže počítať aj naďalej so službami Bakalorza, Saglika a ani Mehu.
     
    Borussia Monchengladbach sa nachádza pred šiestym kolom Bundesligy na 6. mieste. V doterajšom priebehu vyhral 2 zápasy, 3 remizoval a premožiteľa zatiaľ nenašiel. Patrí tak medzi 4 kluby, ktoré ešte neprehrali. Skóre má samozrejme aktívne 6:2.

    Vstup do sezóny 2014/2015 vyšiel podobne ako aj jeho súperovi. Remizoval so Suttgardom. Nasledovala remíza s Freiburgom a prvé víťazstvo v sezóne nad Schalke. Potom opäť remizoval s Kolínom a v poslednom kole vyhral nad Hamburgerom 1:0. Medzitým si vybojoval postup do skupinovej fázy Európskej ligy, kde odohral už aj prvé kolo. V ňom si pripísal remízu 1:1 Villarealu. "Žriebätá" postúpili aj v 1. kole DFB poháru, kde porazili Homburg a vďaka tomu zaznamenal najlepší vstup do sezóny v ich histórii. V majstrovských zápasoch totiž neprehrali už 9 zápasov.

    Tréner hostí Favre bude mať v súboji s Paderbornom výhodu minimálne v tom, že nemusí riešiť žiadne zranenia v jeho kádri. Bude môcť postaviť najsilnejšiu možnú zostavu.

    Podobne ako domáci, tak aj hostia sa môžu v tomto duely spoľahnúť na značnú divácku podporu. Fanúšikovia hostí dostali k dispozícii niečo vyše 1700 lístkov a všetky sú už vypredané. Môžeme teda očakávať veľký súboj na ihrisku a aj v hľadisku. Verím, že si ho nenecháte ujsť.
     
    -40
    Úvodné zostavy:

    SC Paderborn 07: Kruse – Brückner, Hünemeier (C), Ziegler, Wemmer – Stoppelkamp, Rupp, Vrančič, Koc – Kutschke, Kachunga.
    Náhradníci: Lück – Strohdiek, Meha, Vucinovic, Heinloth, Hartherz, Ouali.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Wendt, Domínguez, Stranz (C), Jantschke – Traoré, Xhaka, Kramer, Hermann – Raffael, Hrgota.
    Náhradníci: Blaswich – Brouwers, Kruse, Nordveit, Hazard, Korb, Hahn.

    Rozhodca: Fritz – Petersen, Schaal..
     
    -2
    Hráči už nastupujú na ihrisko vypredaného štadióna v Paderborne. Domáci odohrajú dnešný zápas v dresoch čiernej farby a hostia nastupujú v bielych dresoch s čierno-zelenými pruhmi.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa nám práve začal. Úvodný výkop zaznamenali domáci futbalisti a hneď sa aj pustili do útoku. Pri rohovej zástavke však prišli o loptu.
     
    2
    Hneď sa dostali aj do nebezpečnej pozície pred brankára. Brzdený bol v poslednej chvíli Kutschke. Lopta však naďalej zostala v ich moci a budeme svedkami aj priameho kopu.
     
    3
    Ten zahral Vrančič a snažil sa nájsť v šestnástke spoluhráča. Skončil neúspešne.
     
    4
    V úvodných minútach zatiaľ majú na kopačkách loptu len domáci. Ak sa im náhodou stratí, tak vytvárajú tlak na jej získanie späť.
     
    5
    Vpredu teraz prvýkrát zakombinovali aj hostia. Prihrávku pred šestnástku dostal Raffael, no nedokázal si s ňou paradiť ako by sa patrilo. O loptu prišiel.
     
    6
    Domáci si vybojovali prvý rohový kop v zápase, ktorý smeroval na Kutschkeho. Ten sa dokázal presadiť, no jeho hlavička išla asi 2 metre nad bránu Sommera.
     
    7
    Loptu potiahol po prihrávke na pravej strane Traoré a podaril sa mu aj poslať center do pokutového územia. Tam však loptu bez problémov odkopol do bezpečia jeden z domácich obrancov.
     
    8
    Mönchengladbach dal gól!
    Máme tu prekvapujúce víťazstvo už v 8. minúte zápasu. Útok začal v polovici ihriska Traoré, ktorý loptu nahral do pravej strany na Hrgota. On sa dostal do šestnástky, kde veĺmi presne na druhej strane našiel PATRICKA HERMANNA, ktorý nemal problém zasunúť loptu do brány.
    HERRMANN - 0:1
     
    9
    Studená sprcha prišla veľmi skoro pre domácich divákov a aj hráčov. Dokáže sa z nej nováčik v lige spamätať?
     
    10
    Paderborn sa hneď snažil dostať do gólovej šance a nebol od nej ani veľmi ďaleko. Koncovka však v jeho podaní nebola najlepšia.
     
    11
    Tréner hostí je nadšený z bezproblémového vstupu jeho klubu do novej sezóny, no s jeho ďalšími očakávaniami sa vyjadril nasledovne pre stránku klubu : „Už deväť zápasom sme neporazení, no my chceme viac! Ďalšia tvrdá skúška nás čaká v sobotu proti Paderbornu.“
     
    12
    Útok teraz hráči domácich skúšali potiahnuť po ľavej strane ihriska. O loptu však prišli a do rýchlej kontry sa pustil Herrmann. V čase keď mohol centrovať však loptu zastavil a v pokoji si počkal na spoluhráčov. Nemá sa kam ponáhľať.
     
    14
    Mönchengladbach dal gól!

    Tak to začína veľmi škaredo pre domáci klub. Prehráva totiž už 0:2. Autorom druhého gólu je RAFFAEL. Po centri z ľavej strany hlavičkoval na Kruseho, ktorý loptu vyrazil pred seba. V následom závare sa však najlepšie zorientoval a je to už 0:2.
    RAFFAEL - 0:2
     
    15
    Po góle sa však Paderborn nevzdáva. Tlačí sa dopredu. Chce čo najskôr znížiť.
     
    16
    Loptu však teraz držia hostia, ktorí ceľmi netlačia dopredu. Nemajú k tomu ani nejaký veľký dôvod.
     
    Domáci klub je v Bundeslige len chvíľu a tak o ňom a aj o meste až tak veľa asi neviete. Paderborn je 150 tisícové mesto, ktorého názov je odvodený od malej riečky Pader a druhá časť názvu „born“ znamená zdroj, zrodenie rieky. V roku 836 to bolo Francúzske mesto a nachádza sa tu napríklad najväčšie múzeum počítačov na svete.
     
    18
    Po súboji zostal na chvíľu ležať na zemi hráč hostí. Nebolo to však nič vážneho a už sa pokračuje v hre.
     
    19
    "Žriebätá" rozložili postupný útok. Počas neho sa im podaril vybojovať priamy kop, ten bol poslaný do ľavej strany na Wendta, ktorý sa nepustil do útoku, ale radšej podržal loptu.
     
    20
    Po zákroku na Xhaku bol naponínaný hráč domácich Hunmeier, ten si bude musieť dávať väčší pozor na svoje súboje po zvyšok zápasu.
     
    21
    Tentokrát získaný priamy kop bol poslaný do klbka hráčov obidvoch tímom pred bránu Krusa. Lepšie si tam počínali domáci hráči, ktorí loptu vykopli do bezpečia.
     
    22
    V útoku hráči domácich. Loptu si potiahli po pravej strane ihriska, odkiaľ aj smeroval center do šestnástky. Dokonca sa aj podarilo hlavičkovať Kutschke, no jeho hlavička nebola dostatočne výrazná na ohrozenie brány.
     
    23
    Po jednom zo súbojov bol ošetrovaný Traoré, ktorý musel zísť aj z ihriska. Medzitým si domáci vybojovali priamy kop z väčšieho uhla.
     
    24
    Zahraný bol do šestnástky, kde ho poslal mimo pokutové územie jeden z hráčov hostí. Tam však stál Stoppelkamp, ktorý si vytvoril palebnú pozíciu, no aj tak pri strele minul bránu.
     
    25
    Ďalší útok po pravej strane smeroval cez Raffaela a Herrmanna. Druhý menovaný aj zakončoval, no bránu netrafil.
     
    26
    Loptu majú aj naďalej na kopačkách hosťujúci futbalisti, ktorí sa už teraz nikam neponáhľajú. Treba to gól, lebo z toho nebude veľmi zaujímavý futbal.
     
    27
    Loptu sa už zmocnili domáci futbalisti, no ich útok bol zbrzdený už na stredovej čiare. Nakoniec však dostal dlhý center Kachunga, ktorý aj hlavičkoval, no z ťažkej pozície.
     
    28
    Následne bol vysunutý do veľmi nebezpečnej kontry Herrmann. Osamotený sa vyrútil na brankára z pravej strany. na hranici šestnástky z gólovej pozície posiela center tesne vedľa ľavej žrďky.
    Patrick HERRMANN
     
    29
    Ďalší útok hostí bol zastavený faulom. Faulovaným bol asi 20 metrov pred bránou Herrmann.
     
    30
    K rozohraniu priameho kopu sa postavil expert Traoré, ktorý poslal nebezpečný pokus tesne nad bránu Kruseho.
     
    31
    Útok začínal na vlastnej polovici Jatschke. Potom ako prešiel stred ihriska však bol faulovaný Kutschkeom. Aj on dostal upozornenie od rozhodcu, ktorý ešte nevytiahol žltú kartu.
     
    32
    Stoppelkamp dostal peknú kolmicu, no bol mu odpísakný ofsajd. S týmto rozhodnutím nebol spokojný najmä Kutschke.
     
    33
    Domáci získali priamy kop, ktorý zahral Vrančič. Loptu poslal na pravú žrď, kde najvyššie vyskočil Kuschke. Loptu sa mu podarilo zakončiť, no znovu bol v ťažkej pozícii.
     
    34
    Krásny kúsok nám po prihrávke predviedol Stoppelkamp. Po centri z ľavej strany zakončoval vo výskoku, no bohužiaľ tento krásny futbalový okamih skončil tesne vedĺa ľavej tyčky.
     
    35
    Domáci robia čo môžu, aby ku koncu polčasu aspoň znížili aktuálne pre nich nevyhovujúci stav. Uvidíme, či sa im to aj podarí.

     
    36
    Domácich sa podarila pekná akcia, ktorá začala Kocom, pokračovala Stoppelkampom a končila odpísakným postavením mimo hry pre Wemmera.
     
    37
    Tlak domácich sa už skončil a akciu na čele s Traorém zakladá Monchengladbach.
     
    38
    Ten však skončil a do rýchleho protiútoku sa pustili domáci. Kutschkeho šprint bol zastavený podľa rozhodcu faulom Kramera, no spomalý záznam ukázal, že to bolo zlé rozhodnutie.
     
    39
    Lopta teda zostáva u domácich futbalistov, ktorí sú hnaní dopredu naozaj úžasnou atmosférou aj napriek tomu, že prehrávajú o 2 góly.
     
    40
    Čaká nás posledná päťminútovka prvého polčasu. Momentálne sa hra trochu kúskuje a prelieva sa z jednej strany na druhú.
     
    41
    Aj teraz bola zabrzdená odpískaným faulom, po ktorom začali domáci ďalší útok. Stoppalkamp poslal z ľavej strany ihriska center a vybojoval rohový kop.
     
    42
    Ten smeroval na Wemmera, ktorý aj hlavičkoval k tyčke, no uvidíme aj druhý rohový kop po odhlavičkovaní obrancom hostí.
     
    43
    Druhý rohový kop sa nevydaril a dokonca sa kopal aj tretí. Hráči domácich už nedokázali zakončil. Lopty sa zmocnili hráči Monchengladbachu.
     
    44
    V útoku aj naďalej pokračovali domáci, ktorí však boli zrejme až moc premotivovaní. Aj zato vidí domáci futbalista Vrančič žlté napomenutie.
     
    45
    Ďalši faul. Tentokrát bol faulovaný Kachunga. Domáci získali priamy kop asi z 30 metrov. Vrančič ho zahral veľmi pekne, no aj tak sme sa strely na bránu nedočkali.
     
    45+1
    Videli sme však pri dorážkach kop lopty Wemmera do hlavy Domíngeza a následného simulovania Kutschkeho. To by aj na prvý polčas stačilo.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas sa nám skončil. Po ňom vedie hosťujúci Monchengladbach 2:0 nad domácim nováčikom Bundesligy a to nad Paderbornom. Strelcami dvoch gólov hostí sa stali Herrmann a Raffael.

    Videli sme zaujímavý prvý polčas, ktorý nám priniesol fauly, štandardky, útočné akcie, 2 góly a futbal, kde oba tímu bojujú ako sa len dá o dobrý výsledok. Možno tomuto polčasu chýbalo trochu viac nebezpečnejších akcii. Aj tak verím, že ponúkol dosť na to, aby som vás mohol pozvať aj na druhé dejstvo tohto duelu, ktorý verím, že sa ešte zdramatizuje.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:32.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Výkop v druhom polčase zaznamanenali hráči Monchengladbachu. Do útoku sa pustil Herrmann po pravej strany, ktorý poslal center do šestnástky, no spoluhráča tam nenašiel.
     
    47
    Útoky vytvárajú oba tímy, no ani jeden sa nedokáže dostať k zakončeniu.
     
    48
    Borussia kontroluje hru. Ani po zmene strán sa nikam neponáhľa. Ak však nebude útočíť celý polčas, tak sa jej to môže vypomstiť.
     
    49
    Jantschke sa chcel prebiť bližšie k brankárovi Sommerovi po pravej strany. Skončil neúspešne.
     
    50
    Hostia takmer vônec nepúšťajú k lopte hráčom Paderbornu. Domáci klub to bude mať v druhom polčase neskutočne náročné.
     
    52
    Útok po pravej strane rozvíjali Herrmann s Traorém. Strela však bol zablokovaná.
     
    53
    Monchengladbach aj naďalej kombinuje či už na sovjej polovičke alebo na polovičke hostí. Domáci budú musieť niečo vymyslieť.
     
    54
    Teraz niečo aj vymysleli a získali aj rohový kop, ktorý zahrá Vrančič.
     
    55
    Vrančič poslal loptu do šestnástky priamo na hlavu hosťujúceho futbalistu. Následne sa mohli dostať aj do gólovej kontry, no tu dobre zareagoval brankár domácich. Vybehol takmer až ku stredovému kruhu, kde zabránil ďalšiemu útoku. To sa mu mohlo vypustiť, no strela z veľkej ďialky skončila veďla brány.
     
    56
    V útoku domáci na čele s Kocom. K šestnástke sa snažil dostať cez stred ihriska, no ďaleko nepochodil. Loptu opúť kontroluje Monchengladbach.
     
    Veľkú zásluhu na postupe Paderbornu do Bundesligy a na jeho aktuálnom postavení má jej tréner Breitenreiter. Na lavičku zasadol na začiatku minulej sezóny, keď ciele v klube boli takmer po zostupe usadenie sa na 8. mieste. Z dovtedy brániaceho sa klubu však tento mág vytvoril mužstvo, ktoré bolo postrachom druhej ligy a nestratilo sa ani v najvyššej súťaži. Už predtým sa mu podaril podobný kúsok, keď v sezóne 1999/2000 trénoval maličký Unteraching. V tom čase rozhodol aj o tom, že titul nezískal po porážke Leverkusen, ale Bayern Mníchov.
     
    58
    Snahy hostí preniknúť k bráne Kruseho po pravej strany stroskotali a tak to skúsili po ľavej strane. Potom ako však dostal prihárvku Raffael od Traorého, tak útok zabrzdil a takticky hostia pokračovali v kombinácii.
     
    59
    Nebezpečný priamy kop uvidíme po faule Jantschkeho na strane domácich. Tí budú zahrávať priamy kop asi z 18 metrov. Predtým tu však máme striedanie.
     
    60
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Raffael, prichádza Kruse.
     
    61
    Priamy kop zahral Vrančič a bol poriadne blízko ku gólu. Loptu poslal k ľavej tyčke, kde sa krásny zákrokom predviedol brankár hostí Sommer.
     
    62
    Hostia sa opäť pustili do útoku, ktorý by aj mohli zakončiť centrom alebo strelou. Radšej však kombinujú v obrannej polovici Paderbornu.
     
    63
    O loptu však prišli a domáci teda možnosť zaútočiť neodmietnu. Sroppelkamp sa aj pokúsil o center, no ten bol zablokovaný a na prekvapenie sa dostal aj za čiaru vedľa brány. Uvidíme rohový kop.
     
    64
    Ten zahral Vrančič a loptu poslal na hlavu hráča, ktorý najvyššie vyskočil. Hlavičkovať sa aj podarilo Kutschkeovi, no znovu bol v ťažkej pozícii, ale hlavne poslal slabú hlavičku na bránu.
     
    65
    Boli sme veľmi blízko od výsledku 0:3. Rýchlu kontru načali hostia. Lopta sa dostala až k Herrmannovi do šestnástky, ktorý ešte nahral Hrgotovi. On si loptu najprv spracoval a potom poslal strelu k pravej žrďke. Domáci si mohli poriadne vydýchnuť.
    HRGOTA
     
    66
    Útočiť sa opäť snažia domáci, ktorý sa po centri Brucknera takmer dostali aj k zakončeniu. Center však bol pridlhý,
     
    Podľa renomovaného tranfermarketu nemá Monchengladbach jednoznačne najhodnotnejšieho hráča. Najhodnotnejších hráčov má hneď 5. Sommer, Xhaka, Hazard, Raffael a Kruse by mali mať hodnotu po 8,8 milióna eur.
     
    68
    Domáci vybojovali ďalší priamy kop, ktorý opäť zahral Vrančič. Dostali sa aj k zakončeniu, no dnes hlavičkujú doslova otrasne.
     
    69
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Herrmann, prichádza Hahn.
     
    70
    SC Paderborn 07 dáva gól!

    Krásny futbalový moment. Čo sme sa asi všetci prialy to sa aj stalo. Je znížené. Stoppelkamp sa dostal s loptom k rohovej zastávke na pravej strane ihriska. Odtiaľ nasadil hosťujúcemu obrancovi jasličky. Posunul sa do šestnástky, kde zase našiel voľného JENSA WEMMERA. On strelou pod brvno znižuje na 1:2.
    WEMMER - 1:2
     
    71
    Príliš laxný prístup od hráčov Monchengladbachu sa vypomstil. Domáci zaslúžene vyrovnali a teraz sú na koni. Rozvíjajú ďalší útok.
     
    72
    Uvidíme, že čo nám ešte dnes ponúkne tento zápas. Určite to však bude riadna dráma. Aj teraz smeroval center z pravej strany do šestnástky pred Sommera. Obrancovnia hostí však boli pozorní.
     
    73
    Teraz sa už Monchengladbach snaží viacej tvoriť hru, no povzbudení domáci im teraz nedávajú veľa priestoru na hranie sa s loptou.
     
    74
    Atmosféra v Benteler Aréne je úžasná. Čo by sme za také niečo dali u nás na Slovensku. V útoku sú aktuálne hostia.
     
    75
    Momentálne sa hra trochu upokojila. Hrá sa v strede poľa a ani jeden tím nechce spraviť chybu.
     
    76
    Rupp sa snažil poslať prízemnú prihrávku do šestnástky. Získal len roh, ktorý opäť zahrá Vrančič.
     
    77
    Loptu poslal do vápna, odkiaľ bola odhlavičkovaná priamo na kopačky Ruppa. On sa aj pokúsil vystreliť z väčšej ďialky, no jeho pokus bol dosť nepresný,
     
    78
    Kolmicou medzi obrancami bol hľadaný Hahn. Loptu najprv nedostal, no bojovnosťou sa k nej dostal. Zakončiť sa mu však nakoniec aj tak nepodarilo.
     
    79
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Rupp, prichádza Meha.
     
    80
    V útoku sú opäť domáci futbalisti, ktorí sa prebíjali po pravej strane. Najprv sa im to nepodarilo, no druhá várka skončila centrom Stoppelkampa. Pre somu Paderbornu skončila mimo ihriska.
     
    81
    Máme tu poslednú desaťminutovku. Domáci sa tlačia do útoku a hostia sú zase nebezpečný v protiútokoch. Bude ešte zaujímavé sledovať, že ako sa nakoniec vyvinie tento duel.
     
    82
    Kruse si vyskúšal center z ľavej strany ihriska. Žiadneho spoluhráča z Monchengladbachu však v šestnástke nenašiel.
     
    83
    Ďalší útok však opäť ťahajú hostia a opäť sa nikam neponáhľajú, len kombunujú v útočnej polovičke.
     
    84
    Nakoniec takmer aj zakončovali. Loptu si vymenil Wendt so svojim spoluhráčom. Wendt dostal naspäť kolmicu na ktorú už vybehol brankár Kruse a tým zabránil k zakončeniu hráča hostí.
     
    85
    Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Hrgota, prichádza Nordtveit.
     
    86
    Striedanie v tíme SC Paderborn 07: z ihriska odchádza Vrančič, prichádza Strohdiek.
     
    86
    Domáci si získali aj ďalší z pomedzi rohových kopov, no teraz sa im zakončiť loptu nepodarilo na bránu Sommera.
     
    87
    Meha poslal center na kapitána Hunemeiera. On v pokutovom území aj zakončoval, no jeho pokus šiel nad bránu hostí.
     
    88
    Z vlastnej polovičky zahrával po faule štandardku Bruckner a našiel aj spoluhráča, ktorý zase zakončoval vedľa. Brankár hostí následne zdržoval pri výkope a vidí za to žltú kartu.
     
    89
    Rozhodca sa teraz nepríjemne zaplietol do útoku Paderbornu. Prihrávku do ľavej strany ihriska totiž ukončili jeho nohy. Od ktorých sa lopta odrazili k druhému mužstvu.
     
    90
    Po centri z
    ľavej strany konečne nebezpečnejšie zakončoval Kutschke hlavou. Brankár Sommer však bol pozorný.
     
    90+1
    Aktívny Kutschke teraz dokonca strielal aj keď nie najideálnejšie. Loptu sa snažil poslať do pravého vynkľa, no jeho pokus opäť kryl Sommer.
     
    90+2
    Pri napätom konci zápasu a zdĺhavom výkope brankára hostí musel situáciu upokojovať rozhodca Fritz.
     
    90+3
    Koniec zápasu sa nezadržateľne blíži. Nebezpečný pokus za hranicou šestnástky od Meha skončil tesne vedľa ľavej žrďky.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Zápas medzi Paderbornom a Monchengladbachom sa nám práve skončil. Po tomto zápase si 3 body pripisuje do tabuľky hosťujúci klub. V druhom polčase sme videli zdramatizovanie zápasu po góle od Wemmera na 1:2. Predtým mal však ešte obrovskú šancu dať gól na 3:0 Herrmann, no trafil len tyčku. Aktívny domáci robili všetko preto, aby si pripísali aspoň bod a ten sa asi aj viac hodil k tomuto zápasu. Vyhráva ho však Monchengladbach a tak sa opäť posunie v tabuľke Bundesligy vyššie.

    To je odo mňa na dnes všetko. Ďakujem vám za pozornosť a verím, že sa tu budeme vidieť aj nabudúce. Lúči sa s vami Milan Vrábeľ a prajem vám príjemný zvyšok víkendu. Dovidenia. (17:25:54)

    Milan Vrábeľ

    Góly: 70. Wemmer – 8. Herrmann, 14. Raffael

    Karty:   44. Vrančič (PAD) – 38. Kramer (MON), 88. Sommer (MON)


    SC Paderborn 07: Kruse – Brückner, Hünemeier (C), Ziegler, Wemmer – Stoppelkamp, Rupp, Vrančič, Koc – Kutschke, Kachunga.
    Náhradníci: Lück – Strohdiek, Meha, Vucinovic, Heinloth, Hartherz, Ouali.

    Borussia Mönchengladbach: Sommer – Wendt, Domínguez, Stranz (C), Jantschke – Traoré, Xhaka, Kramer, Hermann – Raffael, Hrgota.
    Náhradníci: Blaswich – Brouwers, Kruse, Nordveit, Hazard, Korb, Hahn.

    Rozhodca: Fritz – Petersen, Schaal.

    Diváci: 15 000 (vypredané)