Schalke – Dortmund 2:1 (kon.) | Freiburg – Leverkusen 0:0 (kon.) | Stuttgart – Hannover 1:0 (kon.)
Kolín nad Rýnom – Bayern 0:2 (kon.) | Paderborn – Mönchengladbach 1:2 (kon.) | Wolfsburg – Brémy 2:1 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
1:0 (0:0)
Hannover 96
Sobota 27.09.2014, 15:30 • Mercedes-Benz Aréna • Nemecká Bundesliga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:30.
     
    Vitajte pri sledovaní Bundesligy, ktorá pokračuje zápasmi 6. kola, medzi ktoré patrí stretnutie VfB Stuttgartu s Hannoverom 96. Zápas sa začína o 15:30 a sprevádzať ním vás bude Lukáš R. Ovšonka.

    VfB Stuttgart nepredviedol dobrý začiatok do nového ročníka, keďže z piatich odohraných zápasov nevyhral ani jeden a má na konte len dva body. Skóre domácich je 3:9. Stuttgart doposiaľ v tejto sezóne dvakrát remizoval a trikrát prehral. Naposledy VfB bodoval na ihrisku Borussie Dortmund, kde získal veľmi cenný bod po remíze 2:2. Preto domácim patrí predposledná 17. priečka.

    Hannover 96 zatiaľ zažíva vydarený vstup do novej sezóny, keďže sa po piatich kolách nachádza na dobrej tretej pozícii so ziskom desiatich bodov, ktoré si delí s druhým Leverkusenom o skóre. To je u hostí 5:3. V poslednom vystúpení na bundesligových trávnikoch Hannover zdolal doma Kolín 1:0.

    Jasným favoritom pre tento zápas sú určite hostia. Či sa im bude dariť alebo nie, sa dozviete, ak budete sledovať náš on-line prenos. Prajem vám príjemný športový zážitok!
     
    Úvodné zostavy:

    VfB Stuttgart: Kirschbaum – Klein, Schwaab, Rudiger, G. Sakai – Romeu, Gruezo – Gentner, Didavi, Leitner – Werner
    Náhradníci: Ulreich, Haggui, Niedermeier, Harnik, Ibišević, Kostić, Maxim

    Hannover 96: Zieler – H. Sakai, Marcelo, Schulz, Albornoz – Bittencourt, Andreasen, Gulselam, Schmiedebach, Kioytake – Joselu
    Náhradníci: Sobiech, Stankevičius, Felipe, Briand, Karaman, Hirsch, Almer

    Rozhodca: G. Perl – T. Stein, M. Emmer.
     
    Oba tímy už postupne vychádzajú z útrob štadióna. Domáci futbalisti sa nám dnes predstavia v červených dresoch a hostia z Hannoveru v čiernych.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    K úvodnému výkopu sa postavila dvojica hráčov Stuttgartu, ktorá rozohrala na zadné rady. Domáci útočia z nášho pohľadu zľava doprava.
     
    2
    Domáci futbalisti začínajú opatrne, ich prvé útoky sú zatiaľ len akési náznaky o prienik. Gotoku Sakai rozohráva z vlastnej polovice.
     
    3
    Hiroki Sakai odcentroval z pravej strany, no jeho lopta poslaná do šestnástka našla kopačky futbalistov Stuttgartu. Hostia sú však znovu pri lopte.
     
    4
    Prvýkrát sa lopty dotkol brankár Hannoveru Zieler, ktorý posunul loptu od Albornoza na Marcela.
     
    5
    V týchto chvíľach sme videli loptu poletovať medzi hlavičkami hráčov oboch celkov, ktorí si ju vymieňali v strede poľa. Následne loptu získal Stuttgart.
     
    6
    Didavi odcentroval z ľavej strany smerom do pokutového územia, kde si zbiehal Leitner, no lopta bola pre neho pridlhá. Potom však domáci získali roh.
     
    7
    Ten dokázali futbalisti Hannoveru s istotou zlikvidovať odkopnutím mimo šestnástky.
     
    7
    Bittencourt sa pekne pretlačil po pravej strane, loptu si na hranici šestnástky posunul cez protihráča, no následne bol pri nej ako prvý brankár Kirschbaum, ktorý zastavil útok záložníka Hannoveru.
     
    8
    Klein poslal z priestoru pri rohovej zástavke center do šestnástky, no ten následne skončil odkopnutím od Schulza za postrannou čiarou, čo znamená out pre domácich.
     
    9
    Futbalisti Stuttgartu zahrávali rohový kop, no k výraznému ohrozeniu brány nedošlo, keďže hosťujúci hráči odkopli loptu mimo vápna.
     
    10
    Joselu poslal k zemi Kleina v strede poľa, hlavný rozhodca to riešil dohovorom hannoverskému útočníkovi.
     
    11
    V dobrej šanci v šestnástke sa oskytol Didavi, no ten bol v neprehliadnuteľnom ofsajde, ktorý si dokázal aj čiarový rozhodca všimnúť.
     
    12
    Bittencourt sa pretláčal po pravej strane, no bez problémov ho dokázal odzbrojiť krajný obranca Klein. V predchádzajúcej situácii však bol Kioytake nebezpečne zrazený k zemi Gruezom a hostia odohrajú štandardku.
     
    13
    Bittencourtov center šiel na Schmiedebacha, no ten odhlavičkoval nad bránu, lopta pre domácich.
     
    15
    Pekná kombinácia domácich. Gentner sa zmocnil lopty v priestore pri rohovej zástavke, odcentroval loptu do pokutového územia, kde bol ako jediný Werner, no toho prehlavičkoval Schulz.
     
    16
    Didavi sa pretláčal po ľavej strane, no nepodarilo sa mu dostať cez Hirokiho Sakaia. Domáci získali loptu po tom, čo ju hostia dostali za krajnú čiaru.
     
    18
    Domáci sa s loptou usadili na vlastnej polovici čakajúc na chybu hráčov hostí, no tí zatiaľ bránia pozorne a k ničomu súpera nepúšťajú.
     
    20
    Gotoku Sakai si spracoval loptu v šestnástke a strieľal z voleja, no jeho zakončenie smerovalo vysoko nad bránu.
     
    21
    Kiyotake sa dostal nebezpečne cez Rudigera, následne aj cez Romeua pred šestnástkou, ocitol sa sám proti Kirschbaumovi, no napálil to svojou ľavačkou vedľa brány!
     
    22
    Didavi spadol k zemi po zákroku od Andreasena, rozhodca prisúdil loptu domácim, ktorí môžu začať novú útočnú akciu z vlastnej polovice.
     
    24
    Didavi následne fauloval Andreasena na útočnej polovici, preto sa možný útok Stuttgartu skončil a niečo s loptou vymyslieť sa budú pokúšať hostia.
     
    25
    Domáci sa dostali v šestici po obvode šestnástky, Werner posúval z pravej krajnej hranice na šestnástkový oblúk Leitnerovi, ten centroval ku ľavej žrdi, no nenašiel tam Didaviho.
     
    28
    Didavi vymýšľal na ľavej strane ako prejsť cez Sakaia, následne ho oklamal a odcentroval do vápna, kde hľadal Wernera, no pred ním zasiahol obranca Marcelo.
     
    29
    Klein sa snažil na pravej strane obhodiť Miika Albornoza, no ten si ho postrážil a loptu získal. Následne však čiarový rozhodca nezmyselne prisúdil loptu Stuttgartu, keď Klein zatlačil Albornoza ku bránkovej čiare, no ako posledný sa lopty dotkol práve domáci futbalista.
     
    30
    Po rohovom kope sme však nevideli strelu od domácich, keďže hráči Hannoveru bez problémov loptu odrazili preč.
     
    31
    Hostia majú loptu po tom, čo Leitner nepekne poslal k zemi na útočnej polovici Schmiedebacha.
     
    33
    Futbalisti v červených dresoch sa príliš nikam neponáhľajú, loptu už asi minútu držia na obrannej polovici.
     
    35
    Spoza šestnástky sa peknou prízemnou strelou prezentoval Leitner, no jeho zakončenie dokázal s istotou priľahnúť brankár Zieler k zemi.
     
    36
    Aj Didavi nám ukázal svoju ľavačku v tom pravom svetle, keď napriahol za pokutovým územím a strieľal, no brankár Zieler dokázal tento pokus bezpečne uchmatnúť do rúk.
     
    38
    Didavi sa uvoľnil na pravej krajnej hranici šestnástky, dostal sa do vnútra vápna, pekne našiel na hranici malého vápna Gentnera, ktorý netrafil loptu, no po ňom zluftoval aj Leitner!
     
    40
    Klein poslal z pravej strany center do pokutového územia, kde si pýtal loptu Werner, no jeho menej razantná hlavička skončila bezpečne v rukách brankára Zielera.
     
    42
    Joselu preniesol hru na pravú stranu na útočnej polovici, uvidíme, čo sa hosťom podarí vyprodukovať na obrannej polovici domácich.
     
    44
    Spoza šestnástky nebezpečne vypálil Schmiedebach, no jeho rotovaná lopta neobsiahla priestor brány.
     
    44
    Gulselam dostáva v závere prvého polčasu žltú kartu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvé dejstvo malo pokojný priebeh, len malé náznaky šancí na oboch stranách, preto je stav po 45 minútach 0:0.
    Druhý polčas sa začne približne o 16:31.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Gruezo, prichádza Filip Kostić.
     
    47
    Hiroki Sakai vhadzoval out na útočnej polovici, následne prihral za šestnástku Joseluovi, ten vypálil, no jeho strela smerovala iba do rukavíc domáceho brankára.
     
    48
    Gotoku Sakai si spracoval loptu na ľavej strane, odcentroval smerom do šestnástky, kde sa lopty zmocnil Werner, no jeho prízemná strela smerovala iba do zázračného Zielera!
     
    49
    Gotoku Sakai znovu posielal center do pokutového územia, kde číhal Leitner, no ten sa nedostal ku koncovke.
     
    50
    Didavi nebezpečne v súboji zrazil sklzom k zemi Kioytakeho, ku ktorému prichádzajú aj lekári. Dúfajme, že bude v poriadku.
     
    51
    Kiyotake napokon odchádza ešte na dodatočné vyšetrenia mimo ihriska a následne by sa mohol zapojiť späť do hry, pretože to nevyzeralo veľmi vážne.
     
    52
    Werner sa nebezpečne pretlačil do šestnástky, dostal sa k zakončeniu, no nemieril do priestoru troch žrdí.
     
    52
    Kostić odcentroval spoza ľavej krajnej hranice šestnástky smerom ku bráne, no loptu s istotou odrazili hráči Hannoveru a nepustili tak domácich futbalistov ku koncovke.
     
    53
    Krásna kombinácia domácich! Sakai posunul na hornú hranicu šestnástky Wernerovi, ten predlžoval na ľavú krajnú hranicu šestnástky Kostićovi, ktorý chvíľu počkal a následne v medzere prihral spätne Wernerovi, no ten v sklze nedokázal trafiť loptu!
     
    54
    Didavi sa predral po pravej strane a ešte spred bránkovej čiary stihol centrovať do šestnástky, no tam boli prečíslení hosťujúci hráči, ktorí loptu usmernili do bezpečia.
     
    56
    Didavi nebezpečne vypálil spoza šestnástky, no jeho projektil nesmeroval do priestoru brány a uvidíme teda len odkop od brány Hannoveru.
     
    57
    Filip Kostíc posunul len jemnú prízemnú prihrávku z ľavej strany do šestnástky, ktorú s istotou zachytil do rúk brankár Zieler.
     
    57
    Christian Gentner poslal nepekne k zemi Bittencourta, za čo bol odmenený žltou kartou.
     
    58
    Nasledujúci priamy kop od Joselua dokázala obrana domácich zlikvidovať.
     
    59
    Domáci sa s loptou teraz stiahli na obrannú polovicu, čím sa snažia upokojiť rozlietané tempo hry a začať novú akciu.
     
    60
    Rudiger atakoval v strede poľa Joselua, tomu chvíľu trvalo, kým sa dostal späť na nohy. Hlavný rozhodca riešil túto situáciu dohovorom.
     
    63
    Bittencourt zachytil dlhý center ešte pred bránkovou čiarou, následne loptu posúval ku bielemu bodu Schmiedebachovi, ktorý z prvej pálil len mimo brány.
     
    66
    Didavi zahrával štandardku z priestoru medzi šestnástkou a stredovým kruhom, napálil to do hráčov Hannoveru, ktorí odrazili na rohový kop.
     
    67
    Kostić súperil s Joseluom v hlavičkovom súboji, druhý menovaný bol zasiahnutý nepekne do tváre, no faul sa nepíska.
     
    67
    Obrovská gólová šanca pre Stuttgart! Oriol Romeu odhlavičkoval spoza šestnástky do vnútra vápna Didavimu, ktorý si spracoval loptu, smeroval sám na Zielera, no ten mu loptu šikovne rukami vypichol a následne ju už hráči Hannoveru odpratali do bezpečia!
     
    69
    Domáci získavajú rohový kop, ktorý zahrá Kostić.
     
    70
    Stuttgart dal gól! Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia v tomto zápase! Filip Kostić poslal nízky center ku vzdialenejšej žrdi, kde bol DANIEL SCHWAAB, ten zakončoval priamo na bránu, lopta sa od hráča Hannoveru odrazila pár centimetrov za čiaru, následne ju rýchlo odpratal brankár Zieler, no gól platí, pretože lopta jasne prekročila bránkovu čiaru!
    SCHWAAB - 1:0
     
    71
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Werner, prichádza Vedad Ibišević.
     
    72
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Gulselam, prichádza Artur Sobiech.
     
    73
    Bittencourt poslal zozadu k zemi Didaviho, následne sa hráč Stuttgartu postavil a strčil opätovne do Bittencourta. Nikto však nie je potrestaný, preto sa aj teraz spustil hlboký piskot na adresu hlavného rozhodcu. Ten však karty neudeľuje.
     
    74
    Hiroki Sakai poslal spoza šestnástky center ku ľavej vzdialenejšej žrdi, no tam stáli hráči Stuttgartu, ktorí hostí k ničomu nepustili.
     
    75
    V tomto prípade už čiarový rozhodca vytiahol žltú kartu proti Moritzovi Leitnerovi, ktorý jasne a viditeľne rukou stiahol k zemi Bittencourta na útočnej polovici Hannoveru.
     
    78
    Kiyotake si spracoval loptu pri ľavej krajnej hranici malého vápna a posielal ju na hornú hranicu malého vápna, kde stál Schmiedebach, no pred ním dobre zakročil obranca Stuttgartu Rudiger.
     
    79
    Domáci už pravdepodobne začnú viac vsádzať na obrannú činnosť a nebudú zbytočne riskovať inkasovaný gól z prečíslenia. Hostia sa budú musieť posnažiť, ak budú ešte chcieť dnes bodovať.
     
    80
    Andreasen napriahol svoju ľavačku spoza šestnástky, poslal nebezpečný projektil k pravej žrdi, ktorý však dokázal pekným zákrokom zlikvidovať brankár Kirschbaum!
     
    81
    Ibišević vyrazil do protiútoku po ľavej strane, no jeho center neprešiel cez Marcela a skončil len v rukách brankára Zielera.
     
    83
    Striedanie v tíme VfB Stuttgart: z ihriska odchádza Gentner, prichádza Georg Niedermeier.
     
    85
    Rudigerovi sa podarilo odtlačiť nebezpečného Bittencourta, ktorý smeroval ku nahodenej lopte do šestnástky, no zmocnil sa jej ako prvý brankár Kirschbaum.
     
    86
    Leonardo Bittencourt dostáva žltú kartu za prifilmovanie pádu po zákroku od Gotokuho Sakaia.
     
    86
    Daniel Schwaab vypálil z priestoru šestnástky, no jeho zakončenie dokázal brankár Zieler eliminovať svojimi rukavicami.
     
    87
    Filip Kostić sa dostal k strele z ľavej strany v šestnástke, no z prvej napálil iba do Hirokiho Sakaia.
     
    90
    Didavi sa snažil niečo vymyslieť proti Sakaiovi na ľavej krajnej hranici šestnástky, ten sa mu hodil pod nohy a získal loptu. Karta a ani penalta z toho napokon nie je.
     
    90
    Hlavný arbiter udelil žltú kartu Filipovi Kostićovi, ktorý zdržoval hru.
     
    90+1
    Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90+1
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Andreasen, prichádza Briand.
     
    90+2
    Kirschbaum odkopol loptu od vlastnej brány, pred šestnástkou hľadal Ibiševića, no k lopte sa ako prvý dostal hosťujúci brankár Zieler.
     
    90+3
    Kiyotake sa nezmocnil lopty na útočnej polovici a následne stuttgartskí hráči loptu odkopli čo najďalej od brány.
     
    90+4
    V Mercedes-Benz Aréne už počúvame záverečný potlesk, ktorý znie celým štadiónom. Domáci fanúšikovia veria, že hosťom sa už nepodarí skórovať...
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Skončilo sa nám stretnutie Bundesligy medzi Stuttgartom a Hannoverom, v ktorom domáci zvíťazili po góle Schwaaba zo 70. minúty 1:0.

    S týmto konštatovaním sa s vami lúčim a ďakujem vám za pozornosť. Príjemný zvyšok dňa vám želá Lukáš R. Ovšonka. (17:22:36)

    Lukáš Rastislav Ovšonka

    Góly: 70. Schwaab

    Karty:   57. Gentner (STU), 75. Leitner (STU), 90. Kostić (STU) – 44. Gulselam (HAN), 86. Bittencourt (HAN)


    VfB Stuttgart: Kirschbaum – Klein, Schwaab, Rudiger, G. Sakai – Romeu, Gruezo – Gentner, Didavi, Leitner – Werner
    Náhradníci: Ulreich, Haggui, Niedermeier, Harnik, Ibišević, Kostić, Maxim

    Hannover 96: Zieler – H. Sakai, Marcelo, Schulz, Albornoz – Bittencourt, Andreasen, Gulselam, Schmiedebach, Kioytake – Joselu
    Náhradníci: Sobiech, Stankevičius, Felipe, Briand, Karaman, Hirsch, Almer

    Rozhodca: G. Perl – T. Stein, M. Emmer