Zlaté Moravce – Trnava 2:1 (kon.) | B. Bystrica – Košice 0:2 (kon.) | Dunajská Streda – Trenčín 3:2 (kon.)
koniec
FC ViOn Zlaté Moravce
2:1 (1:0)
FC Spartak Trnava
Sobota 27.09.2014, 17:30 • FC ViOn Zlaté Moravce, a. s. (Zlaté Moravce) • Niké liga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.
     
    Vítam všetkých priaznivcov futbalu, ktorí sa rozhodli kliknúť na tento prenos, v ktorom sme sa zamerali na našu najvyššiu futbalovú súťaž s názvom Fortuna Liga! Konkrétne sa jedná o zápas medzi FC ViOn Zlaté Moravce – FC Spartak Trnava s výkopom o 17:30. Všetci ste na sledovanie nášho on-line prenosu pozvaní.


    Víkend sa už tradične nesie v znamení futbalu, inak tomu nie je ani na Slovensku.
    Fortuna liga pokračuje už svojim 12.kolom. V ňom sa odohrá aj menšie derby medzi domácim ViOnom, ktorý na svojom štadióne hostí Trnavský Spartak. Obe mestá sú od seba vzdialené kúsok, súčasný tréner hostí Juraj Jarábek trénoval Zlaté Moravce dlhú dobu a navyše Spartakovci hrávali svoje domáce zápasy v predkolách EL práve na domovskom stánku Zlatých Moraviec, mnoho hráčov, ktorí dnes zasiahnu do zápasu pôsobili v oboch tímoch. Práve preto môžme tento zápas označiť ako malé derby.

    Ešte predtým ako sa pozrieme na tabuľkové postavenie a poslednú formu treba dodať, že oba tímy majú o jeden odohraný zápas menej.

    Domácemu tímu sa v úvode sezóny darilo celkom slušne, okupoval pohodlný stred tabuľky. Avšak, v poslednej dobe sa im moc nedarí a prepadli sa s 11 bodmi na predposledné miesto v tabuľke, ale majú už o spomínaný jeden zápas menej. Ako už spomínal domáci tréner Branislav Mráz, jeho zverencov trápi hlavne koncovka a strieľanie gólov. Z posledných 5 zápasov nedokázali vyhrať ani jeden, 3 remizovali a 2 prehrali. V poslednom zápase nestačili doma na aktuálneho lídra tabuľky Trenčín, ktorému podľahli tesne 1:0.

    Hostia sú na tom bodovo úplne rovnako, ale nachádzajú sa vďaka lepšiemu skóre na 7.mieste. Spartak sa od úvodu sezóny sústredil na EL, dostal sa až do baráže, z ktorej sa už do skupinovej fázy neprebojoval, ale určite spravil dobré meno celému Slovensku. Po pohárovej púti sa už môžu plne sústrediť na ligu, ale ani im sa akosi v poslednej dobe moc nedarí, podľa slov hráčov treba začať čo najrýchlejšie zbierať body. Z posledných 5 zápasov dokázali vyhrať len jeden, jeden remizovali a dva prehrali. V poslednom hektickom zápase v Žiline podľahli tamojšiemu MŠK tesne 1:0.

    Zápas úplne jasného favorita nemá. Papierové prognózy a tabuľkové postavenie favorizuje hostí, ale domáci sa chcú doma určite pobiť o čo najlepší výsledok, obaja aktéri potrebujú víťazstvo ako soľ. Rozhodne sa tak na ihrisku, určite sa máme na čo tešiť.
     
    -32
    Úvodné zostavy:

    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Pintér, Chren (C), Nikolič – Sabo, Orávik, Charizopulos, Ďurica – Djuričič, Mikinič.
    Náhradníci: Novota – Mujkoš, Gregora, Sukisa, Valenta.

    FC Spartak Trnava: Rusov – Greššák, Janečka (C), Bortel, Čonka – Vlasko, Sabo, Casado, Kuzma – Mikovič, Jendrišek.
    Náhradníci: Strapák – Siva, Banovič, Špalek, Vyskočil, Schranz.

    Rozhodca: Július Straka – Tomáš Somoláni, Peter Kováč – Miroslav Benko.
     
    Ešte raz vítam všetkých, ktorí sa rozhodli kliknúť na tento prenos. Za malú chvíľu sa nám zápas začne. Zostavy sú už známe a zverejnené, môžte si ich prezrieť. Pohodlne sa usadťe a sledujete tento on-line prenos prostredníctvom nášho portálu.

    Prajem príjemný športový zážitok!
     
    Oba tímy v sprievode dnešných arbitrov zápasu prichádzajú na ihrisko v Zlatých Moravciach! Po úvodných formalitách sa zápas môže začať.
     
    Domáci dnes nastupujú v bielych dresoch a hostia v červených.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Zápas sa nám práve začal! Úvodný výkop zápasu patril domácim futbalistom, ktorí sa po úvodnom oťukávaní vzadu pokúsili o dlhú nakopnutú loptu dopredu, hostia to prečítali výborne a loptu zachytili.
     
    2
    O prvú útočnú akciu sa teraz pokúšali aj hostia, bol to obdobný pokus ako pri prvej útočnej snahe domácich. Lopte dopadla pred 16-tky domáceho tímu, kde si s ňou poradila obrana ViOnu na výbornú.
     
    3
    Hostia začínajú byť mierne aktívnejší a momentálne sú pri lopte a útočia. V zmätku pred 16-tkou domácich sa dostal ku lopte Mikovič, ale jeho nepresné zakončenie končí len v rukaviciach domáceho brankára Kováča.
     
    4
    Domáci sa hneď po zisku lopty snažia o rýchlu útočnú akciu, ale kvôli nepresnosti loptu rýchlo stratia, než dokážu bránu hostí ohroziť.
     
    5
    V 5.minúte zápasu prišla obrovská šanca pre hostí na otvorenie skóre zápasu! Domáca obrana sa teraz dopustila fatálnej chyby, nechala aby lopta prepadla až za ňu, Mikovič sa dostal do nájazdu na domáceho brankára, mal dostatok času a priestoru kam poslať loptu, avšak zakončil len vonkajším priehlavkom nepresne, tesne okolo ľavej tyčky. Toto malo skončiť gólom!
     
    6
    Domáci sa tiež nechcú nechať zahanbiť a začínajú pomaly vystrkovať rožky a útočiť. Orávik sa dostal ku lopte, z uhla však zakončil len nepresne, presne do rukavíc trnavského brankára.
     
    7
    Momentálne sa hrá opatrnejší futbal z oboch strán. Oba tímy skôr len kombinujú loptu medzi sebou a o útočné akcie sa nepokúšajú. Je to typický obraz úvodu zápasu, aj keď sme už jednu veľkú šancu na strane hostí videli.
     
    8
    Domáci sa dostali ku lopte a rýchlou útočnou akciou sa dostali na dostrel brány hostí. Z ľavej strany centroval do 16-tky Ďurica, jeho center však pohodlne vo vzduchu zobral do svojej moci Rusov.
     
    9
    Domáci Pintér ostal po ostrom zákroku ležať na trávniku a chvíľu sa nám tak nehralo. Bol to tvrdý zákrok odzadu, ale ostal nepotrestaný. Domáci hráči a hlavne fanúšikovia volali po červenej karte, napokon však neprišiel žiaden kartový trest.
     
    10
    Domáci začínajú byť aktívnejším tímom a často sa zdržiavajú pred bránou hostí. Rusov musel zasahovať pred Charizopulosom, ktorý sa už dostával do hlavičkového zakončenia. Následne si tento mladý gólman poradil aj s centrom Orávika.
     
    11
    Menší tlak domáceho tímu sa zrejme skončil a pri lopte sú momentálne hostia. Snažia sa pohroziť domácemu tímu rýchlymi útočnými akciami, tie sa však končia na pozornej defenzíve domáceho tímu.
     
    12
    Domáci sa opäť dostali ku lopte a skúšajú dostať hostí pod tlak. Je to však pomalší útok a tak musia hostia vyčkávať, čo ich dnešný súper vymyslí.
     
    13
    Napokon sa domáci dostali aj do nebezpečného zakončenia, keď sa pred 16-tkou hostí dostal ku odrazenej lopte Chren, jeho pokus z voleja len veľmi tesne preletel ponad bránu hostí.
     
    14
    Pri lopte je aj naďalej domáci tím, ale smerom dopredu sa nemôže prebiť. Hostia sa výborne bránia a do šancí ich nepúšťajú. Opäť je to skôr taký opatrnejší futbal.
     
    15
    Domáci dlhšie držali loptu na kopačkách, ale nič nevmysleli a ani bránu hostí neohrozili. Ku lopte sa tak dostali hostia a skúšajú dostať domácich pod tlak. Hostia zatiaľ chybujú vo finálnej fáze a tak žiadne nebezpečenstvo pre domácich zatiaľ nehrozí.
     
    16
    Aj naďalej sú pri lopte hostia, ale nedokážu s ňou nič vymyslieť. Zatiaľ sme nevideli žiaden center do domácej 16-tky, či strelu na bránu. Kováč tak ešte zasahovať nemusel, jeho obrancovia však majú teraz plné ruky práce.
     
    17
    Je to teraz ako na hojdačke, raz sú pri lopte domáci a raz hostia. Diváci sa na štadióne teraz dosť nudia, nemajú možnosť vidieť nejaké šance a ani osobné súboje. Okrem obrovskej šance v 5.minúte sme nič zaujímavého nevideli.
     
    18
    Momentálne sledujeme ako keby takú vyčkávaciu fázu. Oba tímy sú veľmi opatrné a nechcú sa dopustiť žiadnej chyby. Lopta lieta zo strany na stranu, bez žiadnej zaujímavej šance. Obaja brankári sú tak teraz bez práce.
     
    20
    Hosťom sa na kratšiu dobu podarilo podržať loptu na kopačkách a dostať domácich do menšieho tlaku. Nič však zaujímavého nevymysleli a po nepresnej prihrávke do domácej 16-tky je lopta pri brankárovi Kováčovi, ktorý ju už dlhým odkopom poslal dopredu.
     
    21
    Podobne teraz skončili aj domáci futbalisti, keď sa snažili niečo pred 16-tkou hostí vymyslieť, ale po nepresnej prihrávke sa o loptu sami pripravili a zaútočiť teraz skúsia hostia.
     
    22
    Ale ani im sa nedarí dostať sa do žiadnej zaujímavej šance, zápasu stále chýba nejaký poriadny náboj. Pokúšajú sa o to teraz hostia, keď obliehajú domácu 16-tku.
     
    23
    Hostia si svojou aktivitou pred domácou 16-tkou vybojovali prvý rohový kop v zápase, keď prihrávku do 16-tky poslala domáca obrana za postrannú čiaru a tak budeme svedkami prvého rohového kopu v zápase.
     
    24
    Ani po ňom sme sa ničoho zaujímavého nedočkali, aj keď to bol dobre zahratý rohový kop. Ku odrazenej lopte sa dostal Sabo, ale ten dlho váhal čo s loptou, až napokon zakončil len veľmi nepresne.
     
    25
    Opäť sledujeme len opatrný futbal, pri lopte sú hostia a lopty si ťukajú vzadu medzi sebou. Ak sa aj pokúsia o rýchlu útočnú akciu, domáci si s tým poradia.
     
    26
    Domáci sa po zisku lopty dostali do rýchleho brejku, ale ten sa napokon skončil len nedovoleným zákrokom v blízkosti rohovej zástavky a tak sa lopta vráti späť ku hosťom.
     
    27
    Avšak, ani hostia nič zaujímavého nevymysleli a tak idú dopredu domáci. Opäť však zvolili pomalší útok, hostia sa tak stihli sformovať v zadných radoch.
     
    29
    Zlaté Moravce dali gól!

    Diváci sa na štadióne nudili, zápasu chýbal náboj a ten napokon prišiel z ničoho nič, keď sa domácemu tímu podarilo streliť prvý gól v zápase a idú tak do vedenia 1:0! Krásna a rýchla akcia domácich, keď sa lopta dostala na pravú stranu ku Charizopulosovi, ten presnou prihrávkou našiel v 16-tke úplne volného PATRIK SABO, ktorý krásnou strelou do ľavého horného rohu posiela domácich do vedenia 1:0!
     
    30
    Domáci z menšieho tlaku vyťažili gól, ktorý by mal dodať zápasu náboj. Je to nesmierne dôležitý prv´gól, ktorý dodal domácim pohodu a momentálne sú pri lopte. Nemajú sa kam ponáhľať a tak sa ju snažia podržať si ju čo najdlhšie.
     
    31
    Hostia sa po zisku lopty pokúšali o rýchly brejk, ktorý bol však v strede poľa včas zastavený a tak domácim žiadne nebezpečenstvo nehrozilo. Hostia však chcú čo najrýchlejšie vyrovnať a tak budeme z ich strany vidieť zrejme aktívnejší futbal.
     
    32
    Ak sa aj hostia dostanú na dostrel domácej brány, tak príde veľká nepresnosť a nedorozumenie a tak ich nepresné prihrávky zbiera domáca obrana alebo brankár Kováč. Domáci sa s následnou akciu nikam naponáhľajú.
     
    33
    Podobne teraz tomu bolo aj pri ďalšej akcii hostí, keď si Vlasko nerozumel s Jendriškom a lopta napokon skončila len v moci domáceho brankára Kováča. Ten sa s rozohrávkou lopty nikam neponáhľa.
     
    34
    Hneď ako sa domáci futbalisti dostanú ku lopte, zvolia pomalšiu útočnú akciu, aby nazbierali cenné sekundy. Hostia sa však zatiaľ ich útočným akciám v pohode ubránia, ale ich rýchle brejky sa žiadnym nebezpečenstvom pre domácich neskončia.
     
    36
    Domáci tím sa teraz sústredil skôr na bránenie a pri lopte sú momentálne hostia, ktorí sa snažia niečo vymyslieť a ohroziť domácich, domácu defenzívu sa im však nedarí prekonať.
     
    37
    Hosti však začínajú pridávať na aktivite a vysielajú nebezpečné centre do domácej 16-tky, domáci sa musia mať čoraz viac na pozore, hosťom ich útočné akcie začínajú aj vychádzať.
     
    38
    Tlak hostí sa zvyšuje, čomu pomáhajú aj fanúšikovia Spartaka. Po presnom centri do 16-tky, musela domáca obrana poslať loptu len na rohový kop.
     
    39
    Po ňom vznikol v 16-tke domáceho tímu veľký zmätok, lopta smerovala na prvú tyč ku Kuzmovi, ale tam ju našťastie pre domácich poslal domáci obranca nožničkami do bezpečia, ale hostia pri lopte a v tlaku ostanú.
     
    40
    Vlasko sa teraz pokúšal o pokus z diaľky, ale jeho pokus zblokovala domáca obrana do bezpečia za postrannú čiaru. Takže Trnava ešte pri lopte ostane, domáci sa teraz musia len brániť.
     
    41
    Väčší tlak hostí sa práve skončil, domáci majú loptu na kopačkách a snažia sa ukudniť hru. Hostia sa rýchlo stiahli dozadu a čakajú čo domáci vymyslia.
     
    42
    Po nedorozumení obrany hostí sa do 16-tky hostí prebojovali domáci, Charizopulos si však loptu hodil až moc dopredu a nestihol ju dobehnúť. Loptu do svojej moci zobral brankár Rusov a už vysúva svojich spoluhráčov dopredu.
     
    43
    Hostia však vpredu nič nevymysleli a pri lopte sú teraz domáci, ktorí sa nikam neponáhľajú a zbierajú už cenné sekundy. Hosťom sa tak zrejme nepodarí do polčasu vyrovnať.
     
    44
    Beží nám posledná minúta prvého polčasu, pri lopte sú hostia, ale útok musia zakladať až od svojej brány. Zrejme sa im už nepodarí ohroziť bránu domáceho ViOnu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Hlavný rozhodca Július Straka napokon nenastavil ani minútu a ukončil tak prvý polčas s výsledkom 1:0! Moc atraktívny a zaujímavý futbal sme nevideli, skôr sa hralo opatrnejšie. Domácemu tímu sa však podarilo po chybe obrany hostí skórovať a tak sú vo vedení 1:0, keď sa krásnou strelou prezentoval Patrik Sabo. Hostia mali veľkú šancu v 5.minúte, ale Mikovič svoj samostatný únik na domácu bránu zakončil len vedľa ľavej tyčky.
    Pozývam Vás aj na sledovanie druhého polčasu, ktorý začne približne o 18:30.
     
    Oba tímy sú už aj s rozhodcami späť na ihrisku v Zlatách Moravciach! To znamená, že druhý polčas sa môže čochvíľa začať.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Druhý polčas sa nám už začal! Výkop mali hostia, ktorí musia doháňať jednogólové manko. Uvidíme, aký futbal a čo nám prinesie druhý polčas. Verme, že sa nudiť nebudeme.
     
    46
    Druhý polčas sa nám už začal! Výkop mali hostia, ktorí musia doháňať jednogólové manko. Uvidíme, aký futbal a čo nám prinesie druhý polčas. Verme, že sa nudiť nebudeme.
     
    47
    Hostia sa snažili o rýchlu útočnú akciu, ale po chybnej prihrávke o loptu prišli a do rýchleho brejku sa už dostáva domáci tím.
     
    48
    Hostia sa dopustili nedovoleného zákroku a darovali tak domácemu tímu zaujímavý priamy kop. Jeho exekútorom bude podľa všetkého Orávik.
     
    49
    Orávik napokon poslal loptu presne do 16-tky hostí, lopta padla na hlavu Mikiniča, tento pokus domáceho hráča len tesne minul bránu hostí. Ďalšia výstraha pre Trnavu, Mikinič bol úplne nekrytý.
     
    50
    Útočiť a hroziť by teraz mali viac hostia, ale je tomu presne naopak. Domáci vedú 1:0, ale hrajú v druhom polčase od úvodu aktívnejšie a ohrozujú hostí. Rýchlu akciu ViOnu zakončoval Charizopulos centrom do 16-tky, ktorý len s námahou hostia odvrátili za postrannú čiaru.
     
    51
    Zlaté Moravce dali gól!

    Domáci hneď v úvode druhého polčasu dávajú svoj druhý gól a dostávajú sa tak do vedenia 2:0!
    Od úvodu druhého polčasu sú domáci aktívnejší a tento gól si určite zaslúžili. Z pravej strany v blízkosti 16-tky zahrával Orávik priamy kop, loptu poslal hlavou za seba Charizopulos, hosťujúci Greššák nepostrážil MILOŠ NIKOLIČ, ktorý aj s námahou v páde poslal loptu do brány hostí.
     
    52
    Domácim tento gól pridal poriadnu psychcickú pohodu a ukľudnil ich. Hostia sa prakticky teraz ku lopte ani nedostávajú a domáci tím sa baví futbalom. Musíme uznať, že toto vedenie domácich je určite zaslúžené. Črtá sa nám tak menšie prekvapenie v tomto zápase, ale ešte neprebiehajme, času nám ešte ostáva veľmi veľa.
     
    53
    Hostia sa na malú chvíľu dostali ku lopte, ale nedokázali nič vymyslieť, opäť chybovali vo finálnej fáze a tak sa lopta vrátila späť na kopačky domácich.
     
    54
    Domáci hrajú aj teraz aktívnejší futbal a dostávajú hostí pod tlak. Avšak, nedarí sa im dostať sa na dostrel brány hostí. To však domácim teraz vadiť nemusí, vedú o dva góly a sú pri lopte.
     
    55
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Martin Mikovič, prichádza Nikolas Špalek.
     
    56
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Kamil Kuzma, prichádza Martin Vyskočil.
     
    57
    Hostia mierne ožívajú a sú pri lopte, ale nepresnými prihrávkami sa pripravujú o šancu ohroziť domácu bránu.
     
    58
    Domáca obrana sa dopustila vo svojej 16-tke veľkej chybe, ktorú mohli hostia využiť a potrestať to, ale napokon sa tak nestalo. Zbytočne sa domáca obrana hrala s loptou, stratila ju a dostala sa ku Sabovi, ten však svoj tvrdý pokus napálil len mimo domácej brány.
     
    59
    Momentálne sledujeme opäť opatrnejší futbal, ako tomu bolo v prvom polčase. Toto určite vyhovuje domácim futbalistom, ktorý sa po chybnej prihrávke do 16-tky dostali ku lopte. Hlavný rozhodca Straka popohnal rozohrávku lopty, o ktorú sa má postarať domáci brankár Kováč.
     
    60
    Divákov na štadióne teraz oživli osobný súboj domáceho kapitána Chrena s trnavským Jendriškom. Trnavský útočník sa do súboja oprel poriadne, domácemu kapitánovi strhol kapitánsku pásku z ruky. Rozhodca to už všetko upokojil.
     
    62
    Hostia sú momentálne pri lopte a snažia sa o ohrozenie domácej brány. Domáci sa však dobre bránia a tak sa hostia do šancí dostať nemôžu. Opäť je tu nudnejší obraz hry.
     
    63
    Po jednom zo súbojov ostal ležať na trávniku Vlasko a už je v opateri lekárov za postrannou čiarou. Zrejme bude musieť nútene striedať.
     
    64
    Striedanie v tíme FC Spartak Trnava: z ihriska odchádza Ján Vlasko, prichádza Patrik Banovič.
     
    65
    Hostia sú síce v týchto chvíľach aktívnejším tímom, ale nemôžu sa dostať ku strele či centru. Domáci sa dobre bránia a nič im nedovoľujú. Jendrišek krúžili okolo 16-tky s loptou, ale nedokázal napokon nič vymyslieť a o loptu prišiel.
     
    67
    Stále sledujeme ten istý obraz hry, keď sú pri lopte hostia, ale nedokážu nič vymyslieť. Domáci sa bránia a vyhovuje im aktuálny stav, po zisku lopty sa nikam neponáhľajú. Moc záživný futbal tak teraz nesledujeme.
     
    68
    V týchto chvíľach ojedinelý útočný výpad domáceho tímu, hostia nebezpečnú loptu do 16-tky radšej poslali na rohový kop. Z jeho exekúciou sa domáci nikam neponáhľajú, takýto pokyn prišiel aj z domácej tribúny.
     
    69
    Exekúcia rohového kopu sa nám trošku pretiahne, pretože hlavný rozhodca musí krotiť vážne Janečku s Chrenom. Emócie v zápase už začínajú pracovať.
     
    70
    Orávik poslal loptu od rohovej zástavky na prvú tyč, kde ju hosťujúca obrana odkopla na ďalší rohový kop. Orávik sa opäť nikam neponáhľa. Hostia sa tak budú musieť ešte brániť.
     
    71
    Aj druhému rohovému kopu sa hostia bez problémov ubránili a navyše získali lopty na svoje kopačky a budú skúšať sa dostať do útočnej akcie.
     
    72
    Lopta sa po nepresnej prihrávke dostala len na kopačku domáceho brankára Kováča, ktorý naťahuje čas a pomaly sa chystá ku výkupu lopty smerom dopredu.
     
    73
    Domáci to teraz hrajú výlučne na brejky, po jednom z nich utekal po pravej strane Charizopulos, toho však čisto k zemi poslal Čonka a bude to napokon odkop od brány hostí. Hosťom sa už začína čas pomaly krátiť.
     
    74
    Hosťom ich útočná akcia po ľavej strane nevyšla a tak sa ku lopte dostali domáci. Opäť sa nikam neponáhľajú a skúšajú postupný útok.
     
    75
    Domácemu tímy rýchle vysunutie do útoku nevyšlo a lopta napokon skončila len za postrannou čiarov, outové vhadzovanie pre hostí. Domáci sa už vrátili dozadu vypomôcť obrane.
     
    76
    Hostia sa teraz dostali s loptou až do domácej 16-tky, ale pred Jendriškom dobre zasiahol Djuričič a loptu poslal do bezpečia. Hostia už útočia vo veľkom počte, domáci loptu odkopávajú len preč a tak sa do kombinácie Trnavy zapája aj brankár Rusov.
     
    77
    Domáci teraz vyčkávajú na svoju príležitosť a po rýchlych brejkov sa dostávajú aj na dostrel brány hostí. Rusov sa pri odkope dopustil menšieho zaváhania, spoza 16-tky následne pálil Orávik, stečovaný pokus však má už Rusov vo svojej moci.
     
    78
    Hostia sa dostali pred 16-tkou domácich, po dlhej kombinácii sa ku strele odhodlal Čonka, jeho pokus však skončil len veľmi vysoko nad domácou bránou. Domáci tak v pokoji budú rozohrávať loptu od svojej brány, o čo sa postará ich brankár Kováč.
     
    79
    Hostia v posledných minútkach začínajú vo veľkom útočiť a domáci sa tak musia brániť. Hostia zahrávali nebezpečný priamy kop z ľavej strany, po centrovanej lopte do 16-tky to bude však len ďalší odkop od domácej brány.
     
    80
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Tomáš Mikinič, prichádza Róbert Valenta.
     
    81
    Charizopulos ostáva ležať na trávniku po tvrdom zákroku odzadu. Hlavný rozhodca Straka opäť nevytiahol kartu, zatiaľ sme tak žiadny kartový trest nevideli. Július Straka je tak ku faulujúcim hráčom milostivý.
     
    82
    Trnave neostáva nič iné ako útočiť vo veľkom a ViOnu sa brániť. Čas pre hostí rýchlo uteká a potrebujú streliť dva góly, ak chcú v zápase bodovať. Domáci si však bez problémov strážia svoje víťazstvo, Kováč by si rád navyše udržal aj čisté konto.
     
    84
    Hostia útočia vo veľkom a zvyšujú svoju aktivitu. Získali rohový kop, ale domáci sa bez problémov ubránili a loptu poslali do bezpečia.
     
    85
    Bola nariadená penalta pre hostí! V 16-tke padol na zem hosťujúci hráč, ktoré nedovolene zastavil Nikolič a hlavný rozhodca tak ukázal na biely bod!
     
    86
    Trnava dala gól!

    Ku penalte sa postavil ERIK SABO, ktorý sa tejto neľahkej úlohy zhostil výborne a bezpečne premieňa pokutový kop, ktorým tak znižuje na 2:1! Čaká nás tak ešte určite zaujímavý zvyšok zápasu.
     
    87
    Hostí tento gól poriadne nakopol a útočia naďalej vo veľkom. Domáci sa teraz sústredili len výlučne na bránenie a hostia sa nemôžu cez obranné múry domácich prebiť.
     
    88
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Márius Charizopulos, prichádza Milan Mujkoš.
     
    88
    Do domácej 16-tky teraz čoraz viac a viac letí veľa centrov, domáci sa však aj tomuto dokázali ubrániť aj keď s veľkou námahou. Loptu odkopli do bezpečia až ku Rusovi, ktorý zakladá útok svojho tímu.
     
    89
    Ďalšia centrovaná lopta do domácej 16-tky, niekto z hostí si však pomohol rukou a tak hostia nemohli nijak domácich ohroziť. Čas sa už veľmi rýchlo kráti.
     
    90
    Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Peter Ďurica, prichádza Elvis Mashike Sukisa.
     
    90
    Hlavný rozhodca nadstavuje ešte 2 minúty!
     
    90+1
    Žltú kartu dostáva Pavel Kováč (FC ViOn Zlaté Moravce).
     
    90+1
    Hostia sa nemôžu dostať na dostrel domácej brány, navyše teraz loptu stratili a tak sa už zrejme obrali o poslednú šancu v zápase. Domáci pri lopte a nikam sa neponáhľajú.
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    Dnešné stretnutie sledovalo 1768 divákov.
     
    Domáci tím pridal hneď v úvode druhého polčasu druhý gól a zápas tak napokon vyhral 2:1! Iskierku nádeje ešte vykresal pre Trnavu Erik Sabo, keď premenil v 86. minúte penaltu, ale hostia sa už naviac v závere zápasu nezmohli. Treba uznať, že domáci si víťazstvo zaslúžili, aj keď od približne 70 minúty viac útočil Spartak, ale hostia dnes chybovali vo finálnej fáze a tak okrem jednej veľkej šance v prvom polčase a premennej penalte neukázali v tomto zápase nič.
    Góly: 29. Sabo, 51. Nikolič – 86. Sabo (pen.)

    S týmto konštatovaním sa už s Vami lúčim a želám pekný zvyšok sobotného večera. Dovidenia a dočítania pri ďalších prenosoch na tomto portáli. (19:27:29)

    Miroslav Revaj


    Hľadáme spravodajcu pre tím FC ViOn Zlaté Moravce. Viac informácií tu.

    Góly: 29. Sabo, 51. Nikolič – 86. Sabo (pen.)

    Karty:   90+1. Kováč (ZMO)


    FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Pintér, Chren (C), Nikolič – Sabo, Orávik, Charizopulos (88. Mujkoš), Ďurica (90. Sukisa) – Djuričič, Mikinič (80. Valenta).
    Náhradníci: Novota – Mujkoš, Gregora, Sukisa, Valenta.

    FC Spartak Trnava: Rusov – Greššák, Janečka (C), Bortel, Čonka – Vlasko (64. Banovič), Sabo, Casado, Kuzma (56. Vyskočil) – Mikovič (55. Špalek), Jendrišek.
    Náhradníci: Strapák – Siva, Banovič, Špalek, Vyskočil, Schranz.

    Rozhodca: Július Straka – Tomáš Somoláni, Peter Kováč – Miroslav Benko

    Diváci: 1768