CFC Janov – Bologna 0:0 (kon.) | Udinese – Livorno 5:3 (kon.) | Parma – Sampdoria 2:0 (kon.)
Chievo – Turín 0:1 (kon.) | Catania – AS Rím 4:1 (kon.) | AC Miláno – Inter 1:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
1:0 (0:0)
Inter Miláno
Nedeľa 04.05.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vitajte na San Siro, kde nás čaká bonbónik 36. kola talianskej Serie A. V boji o Európsku ligu si to rozdajú milánski rivali.

    Derby della Madonnina si rozhodne pamätá i slávnejšie konfrontácie. Kde sú tie časy, keď si to v sezóne 2002/03 rozdali v semifinále Ligy majstrov? Táto najprestížnejšia klubová súťaž je už pre oba celky pasé. Zhodne sa ale môžu predstaviť aspoň v Európskej lige UEFA.
    Bližšie k nej má rozhodne Inter, ktorý je tento rok o niečo menším sklamaním. V derby ale idú predchádzajúce výsledky bokom. Podarí sa Rossoneri dostať za svoj chrbát štyri celky a zabezpečiť si tak účasť v Európe?

    Tabuľkové postavenie:

    10. AC Miláno: 14 – 9 – 12; skóre 53:46; body 51
    5. Inter Miláno: 14 – 15 – 6; skóre 57:35; body 57

    Forma:

    AC Miláno: P – V – V – V – V – V
    Inter Miláno: R – V – V – R – R – R

    O vzájomnej rivalite by vedel veľa rozprávať i súčasný tréner Rossoneri Clarence Seedorf. Holandská legenda si totiž zahrala v oboch milánskych kluboch. V Derby della Madonnina dokonca zaznamenal štyri góly. Rodákovi zo Surinamu sa na jar podarilo červeno-čiernych vytiahnuť z kaše a Rossoneri tak naďalej môžu snívať svoj európsky sen.
    Pre postup do Európskej ligy UEFA musia skončiť na čele päťčlennej skupinky, ktorá je naskladaná v rozmedzí jedného bodu! Rossoneri k postupu tabuľkou pomohla päťzápasová víťazná šnúra, ktorú pred týždňom prerušili v Ríme (AS 0:2).

    Milánsky Inter má zas trochu rozdielne problémy s výsledkami. Nerazzurri síce z posledných trinástich zápasov prehrali len raz, no až šesť vystúpení sa skončilo nerozhodným výsledkom! Zverencom Waltera Mazzarriho tak právom patrí vizitka remízového kráľa. Patovým stavom totiž skončilo až pätnásť duelov modro-čiernych.
    Inter i vinou toho nemôže bojovať o miestenky do Ligy majstrov. Na jeseň to pritom vyzeralo veľmi optimisticky, no úvod tohto kalendárneho roka ho nezastihol práve v optimálnom rozpoložení. Napriek tomu si na na udržanie európskych nádejí drží komfortný päťbodový náskok.

    Vzájomné zápasy:

    22.12.2013; Inter Miláno – AC Miláno 1:0
    (R. Palacio)

    24.02.2013; Inter Miláno – AC Miláno 1:1
    (Schelotto – El Shaarawy)

    07.10.2012; AC Miláno – Inter Miláno 0:1
    (W. Samuel)

    06.05.2012; Inter Miláno – AC Miláno 4:2
    (3x D. Milito, Maicon – 2x Ibrahimovič)

    15.01.2012; AC Miláno – Inter Miláno 0:1
    (D. Milito)

    06.08.2011; AC Miláno – Inter Miláno 2:1 (Supercoppa)
    (Ibrahimovič, Prince Boateng – Sneijder)

    Posledné tri stretnutia síce priniesli len štyri presné zásahy, no bez gólov sme naposledy hrali ešte v roku 2004!
    Túto edíciu Derby della Madonnina si na jednej strane pamätá Kaká a tréner Seedorf a na strane druhej Cambiasso a nestarnúci Javier Zanetti.

    Absencie:

    Trénerovi Seedorfovi sa v posledných dňoch výrazne zriedila maródka. Do zápasu s určitosťou nenastúpia iba Saponara a Birsa.
    Veľký návrat práve na derby chystá Stephan El Shaarawy, s ktorého nasadením ale zrejme bude realizačný tím Rossoneri opatrný.

    Na druhej strane by sa do dostatočnej kondície pre návrat mali dostať rekonvalescenti Jonathan a Ricardo Álvarez.
    K dispozícii tak s najväčšou pravdepodobnosťou nebude iba stopér Juan Jesus, ktorý je vyradený do konca tejto sezóny.

    Stará ľudová múdrosť z futbalových trávnikov hovorí, že derby nemá favorita. Otrepané klišé platí i pred dnešným duelom. Ja sa tým taktiež zaoberať nebudem a radšej sa sústredím na dianie na hracej ploche. Preto sa pohodlne usaďte a nechajte sa unášať. Stretnutím Vás bude sprevádzať Erik Farkaš.
    212 vydanie Derby della Madonnina môže začať!
     
    Úvodné zostavy:

    AC Miláno: Abbiati – De Sciglio, Rami, Mexès, Constant – Poli, N. de Jong, Montolivo (C) – Taarabt, Kaká – Balotelli
    Náhradníci: Amelia, Gabriel – Muntari, Robinho, Honda, Pazzini, Essien, C. Zapata, Abate, Bonera, Emanuelson, El Shaarawy
    Manažér: Clarence Seedorf (NED)

    Inter Miláno: Handanovič – Ranocchia, Samuel, Rolando – Jonathan, Hernanes, Cambiasso (C), Kovačič, Nagatomo – Icardi, Palacio
    Náhradníci: Castellazzi, Carrizo – J. Zanetti, Andreolli, R. Álvarez, Guarín, Campagnaro, Kuzmanovič, Botta, Taider, D. Milito, D´Ambrosio
    Manažér: Walter Mazzarri (ITA)

    Rozhodca: Mauro Bergonzi – A. Giallatini, G. Dobosz – R. Iannello.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Derby della Madonnina práve začalo! Úvodný výkop obstaral Inter v modro-čiernej sade dresov. Rossoneri taktiež v tradičnej kombinácii sprava-doľava.
     
    2
    Mario Balotelli hneď skraja derby na polovici ihriska prebrúsil Rolanda. Mauro Bergonzi zachoval v úvode značný a potrebný pokoj.
     
    3
    Jonathan sa ako prvý na pravej strane pokúsil založiť nebezpečnú akciu, no Icardi na jeho kolmicu nedosiahol. Hrať môže Abbiati.
     
    4
    Brazílsky krajný záložník Jonathan je zatiaľ značne aktívny a nabudený, aj keď prenesenie na Nagatoma dokázal zachytiť Poli.
     
    5
    Balotelliho následne upokojoval tvrďák Walter Samuel, ktorý ho na polovici ihriska poslal k zemi. Super Maria dnes po psychickej stránke rozhodne nečaká ľahké stretnutie.
     
    6
    Stredová formácia Nerazzurri zatiaľ funguje na výbornú a darí sa jej odoberať lopty. Výborne sa prezentoval inak špílmacher Hernanes.
     
    7
    Uf, Mario Balotelli poriadne natiahol Handanoviča, no jeho koncovka platiť nemôže. Ešte pred tým sa totiž pískal faul na Cambiassa.
     
    8
    Kaká mohol pokračovať rohovým kopom z ľavej strany. Jeho center i s menším zaváhaním dokázal odvrátiť Walter Samuel.
     
    9
    Od úvodu sa hrá vo výbornom tempe z jednej strany na druhú. Nechýba ani poriadna dávka ostrých súbojov. Derby ako má byť!
     
    10
    Kombinácia talianskych mladíkov Poliho a De Sciglia na pravej strane nepochodila. Vhadzovať môže stopér Rolando.
     
    11
    Zdalo sa, že Jonathan už na pravej strane Constanta dokáže vykúpať v kľučkách, no africký zadák mu v poslednej chvíli vypichol loptu.
     
    12
    Na druhej strane rozkmital svoje rýchle nohy Adel Taarabt, ktorý sa odpútal od Ranocchiu, no z veľkej diaľky vystrelil nepresne a vysoko nad.
     
    13
    Constantov center tentokrát priletel iba ku gólmanovi Handanovičovi. AC je v úvode rozhodne aktívnejšie a predovšetkým nebezpečnejšie.
     
    14
    Na veľkú gólovú príležitosť ale stále iba čakáme. Tú najzaujímavejšiu mal Balotelli, ktorý po odpískaní natiahol Handanoviča.
     
    15
    Andrea Ranocchia na polovici ihriska bez lopty stiahol Balotelliho. Zatiaľ ale budeme pokračovať bez kariet.
     
    16
    V Derby della Madonnina sa nám začína iskriť. Maura Icardiho na súperovej polovici nešetrne nakopol Phillipe Mexès. Kartovému napomínaniu sa nevyhol ani on.
     
    17
    Balotelli je zatiaľ lišiacky provokovaný. V takýchto situáciách môžeme očakávať Mariovu gólovú nálož, ale taktiež sa s ním môžeme rozlúčiť predčasne.
     
    18
    Zatiaľ sa o to stará predovšetkým vyhlásený bitkár Walter Samuel. To je samozrejme ďalšia horúca hlava na trávniku.
     
    19
    Yuto Nagatomo sa na ľavej strane šikovne odpútal od brániaceho De Sciglia a už sa pripravoval ku gólovej prihrávke na kanoniera Rodriga Palacio. K samotnému pasu i došlo, no Japoncov úmysel stihol včas prečitať gólman Abbiati, ktorý si povybehol a uchmatol loptu. Keby sa mu to nepodarilo, tak pred Palaciom by sa otvorila prázdna bránka! Prvá veľká šanca derby tak zostáva nevyužitá.
     
    20
    Na pravej strane zbytočne pritvrdil Andrea Ranocchia a milánske AC tak dostane výhodu štandardnej situácie.
     
    21
    Voľný kop samozrejme rozohrával Kaká, no jeho center bez problémov odvrátil na šestnástke stojaci Walter Samuel.
     
    22
    Kaká sa pred šestnástkou snažil predĺžiť Taarabtovu prihrávku, no pred Ballotelim hral jediný Talian v zostave Interu Andrea Ranocchia.
     
    23
    Nerazzurri mohli pohroziť rýchlou kombináciou z ľavej strany, no Rodrigo Palacio sa na jej konci nachádzal v postavení mimo hru.
     
    24
    Zatiaľ teda prevažne sledujeme šachovú partiu, ktorú z času na čas preruší nejaký ostrejší zákrok na hranici pravidiel.
     
    25
    Konečne si nejakú šancu vypracovalo milánske AC, ktoré je dnes vedené v pozícii domáceho mužstva. Kaká pred šestnástkou prihrával Taarabtovi, ktorý z prvej posúval na De Sciglia. Ten sa snažil prekvapiť Handanoviča na bližšej žrdi, no jeho pokus mu príliš nevyšiel. Taliansky mladý bek rozvlnil iba bočnú sieť. Gólman Handanovič navyše celú situáciu kontroloval.
     
    26
    Krátko po ňom to skúšal i Balotelli, no jeho pokus z veľkej vzdialenosti tentokrát nemal gólové parametre a letel podstatne mimo.
     
    27
    Obe mužstvá sa pokúšajú o streľbu, no zatiaľ sú to prevažne iba zastreľovacie pokusy. Brankári ešte čarovať nemuseli.
     
    28
    Kaká to skúšal z hranice šestnástky k ľavej žrdi, no Handanovič sa k nej presunul včas a loptu chytil napevno.
     
    29
    Červeno-čierni sú v týchto momentoch aktívnejším celkom, no zatiaľ im v koncovke chýba nápaditosť a kreativita.
     
    30
    De Sciglio sa v rohu ihriska dostal z prekérnej situácie a odpálil ďaleko dopredu. Napádanie Icardiho tak úspech neslávilo.
     
    31
    Kaká sa na ľavej strane cez Ranocchiu nepresadil, ale podarilo sa mu vydolovať aspoň ďalší kop od rohovej zástavky.
     
    32
    I túto štandardku rozohrával špílmacher Kaká, ktorý centroval na Ramiho. Ten vo vzduchu zbúral Handanoviča, čo hlavný arbiter posúdil ako priestupok voči pravidlám.
     
    33
    Opäť sa nachádzam v hluchej pasáži duelu. Aktívnejší sú síce domáci, no ich snaha často končí už pred šestnástkou Nerazzurri.
     
    34
    Constant prihrával pod seba na Balotelliho, ktorý vo vápne hľadal Poliho. Pred ním ale za postrannú čiaru odvracal Mateo Kovačič.
     
    35
    Riccarda Montoliva zozadu pomasíroval Hernanes, čo Mauro Bergonzi ohodnotil ďalším voľným kopom pre Rossoneri.
     
    36
    Mario Balotelli posielal ostrý center do vápna, no lopta napokon prekvapujúco zamierila až k Handanovičovi. Rami ani Poli trajektóriu guľatého čuda neovplyvnili.
     
    37
    Na druhej strane sme sledovali snahu Jonathana, ktorý ale cez Balotelliho neodcentroval a vo vápne ho už zastavil Nigel de Jong.
     
    38
    Prvá skutočné gólová príležitosť patrí milánskemu AC. Uf, na Stadio Giuseppe Meazza to poriadne zahučalo. Nigel de Jong po Jonathanovom odzbrojení napálil loptu dopredu, kde guľatý nezmysel prepadol až domácemu playmakerovi. Kaká si loptu pohodlne prebral a z hranice šestnástky na Handanoviča vyslal nádherný halfvolej. Slovinský gólman si na loptu nesiahol, no Brazílčanov padajúci list pristál iba na brvne hosťujúcej bránky!
     
    39
    Na druhej strane výborne zaútočil Jonathan, ktorý posielal ostrý center pred Abbiatiho. Domáci mazák ale stihol vyraziť pred seba.
     
    40
    Kapitán Nerazzurri si za svoju obeť nevybral nikoho iného, než boxerské vrece Maria Balotelliho, ktorý už toho dnes schytal viac než dosť. Po prišliapnutí Mariovho členku nasledovala oprávnená žltá karta.
     
    41
    Skutočne sa obávam, dokedy to ešte Super Mario vydrží. Rany totiž na počkanie dostáva zo všetkých možných strán.
     
    42
    Že neuhádnete, koho opäť zostrelil Walter Samuel? Balotelli padol niečo vyše dvadsiatich metrov od bránky. Výborná štandardka pre AC.
     
    43
    Super Mario to zobral na seba, no loptu napálil iba do dobre postaveného múriku. Pokračovať však budeme rohovým kopom.
     
    44
    Nerazzurri sa vďaka Cambiassovi na dvakrát ubránili. Ešte pred ním proti Mexésovi hasil výborne hrajúci Ranocchia.
     
    45
    Palacio na druhej strane v brejku nepochodil, keď ho odzbrojil padajúci De Sciglio. Na druhej strane zas vysoko nad pálil Kaká.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Derby della Madonnina zatiaľ prinieslo futbal v slušnom tempe s niekoľkými ostrými zákrokmi z oboch strán. Gólové šance už prichádzali zriedkavejšie a na samotné góly si budeme musieť počkať až do druhej polky. K presnému zásahu bol najbližšie Kaká, ktorý v 38. minúte nastrelil brvno.

    Druhé dejstvo začína približne o 21:50.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    V druhom polčase milánskeho derby budeme pokračovať v nezmenených jedenástkach. Výkop druhe časti obstarali Rossoneri.
     
    47
    De Scigliov úvodný center sa od Ranocchiu odrazil iba k Balotellimu, ktorému bombu ale v páde zblokoval Rolando. Ľahká práce pre Handanoviča.
     
    48
    Kombinačne aktívnejšie začína druhý polčas Inter. Jeho rozohrávka sa však odvíja príliš ďaleko od Abbiatiho svätyne.
     
    49
    Mauro Icardi vybojoval aspoň rohový kop, ktorý si aj sám zakončil, no jeho strela letela vysoko nad bránku milánskeho AC.
     
    50
    De Scigliova pridlhá prihrávka pre domáceho playmakera. Kaká už navyše nevlastní práve najrýchlejšie nohy a loptu tak dobehnúť nestihol.
     
    51
    De Sciglio na pravej strane pekne pohladil Kovačiča, ktorého zasiahol do hrudníka. Pokračovať však budeme iba outom hostí.
     
    52
    Mateo Kovačič sa po prvýkrát odhodlal k strele, ktorú však na hranici šestnástky zastavil prebiehajúci Mauro Icardi. Keď to nejde, tak...
     
    53
    AC na svojho súpera vyrukovalo s vysokým pressingom, ktorý však v zisk lopty neviedol. Montolivo si proti Hernanesovi pomáhal nedovolene.
     
    54
    Na Stadio Giuseppe Meazza sa momentálne viacej háda a provokuje, než hrá futbal. Druhý polčas zatiaľ za veľa nestojí.
     
    55
    Nezmenil to ani dvojnásobný rohový kop Interu. Rami najskôr odvracal na hornú sieť a ďalší roh už do bezpečia poslal Constant.
     
    56
    Andrea Ranocchia sa pred postupujúcim Taarabtom pošmykol, no technického Maročana dokázal odzbrojiť i na zemi.
     
    57
    Nigel de Jong si dovolil parádnu kľučku na Hernanesa, následne rozdal na De Sciglia, no ten odcentroval iba k Rolandovi.
     
    58
    De Sciglio ďalším centrom vybojoval rohový kop, keď nie práve najistejším spôsobom zasahoval Samir Handanovič. Rohovému kopu sa ale Inter ubránil.
     
    59
    Už aj druhé dejstvo nám konečne ponúklo nejakú zaujímavú koncovku. Stalo sa tak po domácom rohovom kope z pravej strany. Od rohovej zástavky tradične centroval Kaká, ktorý na bližšej žrdi hľadal Balotelliho. Cez neho ale lopta prepadla až k Mexésovi, ktorý sa do lopty oprel s poriadnou razanciou. Hlavička francúzskeho stopéra ale letela poldruha metra mimo ľavej žrde. Gólman Interu zasahovať znovu nemusel.
     
    60
    Po hodine hry tak v pomalom tempe pokračujeme bez gólov. Bližšie ku gólu malo AC, ktoré je dnes vedené v pozícii domáceho celku.
     
    61
    Najväčšiu šancu mal jednoznačne Kaká, ktorý necelých desať minút pred prestávkou orazítkoval brvno Handanovičovej svätyne.
     
    62
    Odvtedy ale viac-menej hra stagnuje a zatiaľ sme sa nedostali ani k prípadným striedaniam. Osobne sa teším predovšetkým na návrat El Shaarawyho, či nasadenie legendy Zanettiho,.
     
    63
    Centre od De Sciglia pravidelne nachádzajú iba súperových stopérov. Týmto si druhý Paolo Maldini reputáciu nespraví.
     
    64
    Mladý taliansky bek to skúšal opäť, tentokrát o šikulu Kovačiča. Talentovaného Chorváta ale obísť nedokázal.
     
    65
    AC Miláno dalo gól!
    Skóre Derby della Madonnina otvára snáď najneočakávanejší strelec z radov milánskeho AC! Na pravej strane sa najskôr šikovne presadzoval Adel Taarabt, ktorého nedovolene zastavil Mateo Kovačič. Nariadenú štandardku rozohrával Mario Balotelli, ktorý centroval na zadnú žrď. Tam sa v hlúčiku hráčov najlepšie zorientoval NIGEL DE JONG, ktorý zblízka prekonal bezmocného Handanoviča. Slovinský gólman po jeho hlavičke nemal nárok na reakciu. 1:0 pre AC!
     
    67
    Rossoneri sa ale budú musieť brániť. K zaujímavej strele sa totiž dostal Rodrigo Palacio. Rezultuje z nej rohový kop.
     
    68
    Domáci sa ale vďaka Constantovi dokázali ubrániť. Zdá sa, že úvodný gól by stretnutiu mohol pomôcť. Dúfajme...
     
    69
    Christian Abbiati sa prebehol až do rohu ihriska, kde odvracal pred útočiacim Rodrigom Palaciom. Ten môže iba vhadzovať.
     
    70
    Prvé striedanie milánskeho derby obstaral Walter Mazzarri, ktorý stiahol svojho kapitána Cambiassa. Na jeho miesto príde obletovaný Fredy Guarín.
     
    71
    De Scigliov center opäť našiel iba Ranochiu, ktorý však odvracal iba ku Kaká. Ten ale napálil do čerstvého Guarína.
     
    72
    Clarence Seedorf sa pokúsi pritvrdiť muziku v strede poľa. Pomerne nevýrazného Andreu Poliho totiž nahradí bitkár Sulley Muntari.
     
    73
    De Jongovi úvodný gól značne pomohol. S veľký prehľadom si teraz poradil proti Hernanesovi, ktorý si proti nemu ani neťukol.
     
    74
    Po Jonathanovom presnom centri pred Icardim odvracal stopér Rami. Nasledoval tak rohový kop, ale ten opäť odvracal výborný Constant.
     
    75
    Walter Samuel sa už konečne dočkal žltej karty, o ktorú v tomto derby toľkokrát žiadal. Trest prichádza až po zostrelení čerstvého Muntariho.
     
    76
    Po predchádzajúcom skôr defenzívnom striedaní teraz Seedorf obrátil list a na trávnik posiela druhého zakončovateľa Pazziniho. Miesto mu prepustil unavený Kaká.
     
    77
    Zaujímavo to teraz rozohrali domáci futbalisti. Adel Taarabt na ľavej strane prehadzoval loptu na Maria Balotelliho. Ten si pri postupe na os ihriska povodil dvojicu brániacich zadákov Nerazzurri. Zhruba zo šestnástkového oblúku sa Super Mario odhodlal k strele, ktorá po ťarbavom teči Pazziniho skončila v Handanovičovej sieti, ktorý sa za loptou iba obzeral! Pazzo sa však nachádzal v asi metrovom ofsajde, o ktorom určite vedel, pretože jeho oslava teda dlho netrvala. Pokračujeme za stavu 1:0.
     
    78
    V stretnutí skončí aj Jonathan, ktorý už v druhej časti nebol tak aktívny. Na poslednú zhruba štvrťhodinu ho nahradí Ricky Álvarez.
     
    79
    Walter Samuel za postrannou čiarou zostrelil Balotelliho, no Mauro Bergonzi sa zľutoval a druhú kartu vytiahnuť nedokázal.
     
    80
    Kartový trest prichádza až pre jediného Taliana na strane Nerazzurri Andreu Ranocchiu, ktorý na polke fauloval Taarabta.
     
    82
    Na hraciu plochu sa dostane i najlepší strelec milánskeho derby, ktorého obsahujú jednotlivé súpisky. Diego Milito nahrádza Icardiho.
     
    83
    Chvíľku sa nám nehralo, kedy sa na trávnik dostal vďačný fanúšik Rossoneri, ktorý prišiel osobne poďakovať de Jongovi.
     
    84
    Tempo zápasu sa v poslednej štvrťhodine poriadne rozkúskovalo, čo hrá samozrejme do kariet vedúceho AC.
     
    85
    Ihrisko opúšťa i ľavý bek Constant, ktorý dnes predviedol veľmi slušný výkon. Na jeho miesto príde taliansky reprezentačný bek Abate.
     
    86
    Pomer Talianov na hracej ploche hovorí jednoznačne pre milánske AC. Abbiati, De Sciglio, Montolivo, Balotelli a Pazzini proti Ranocchiovi.
     
    87
    Maročan Adel Taarabt sa ocitá na zemi, kde šikovne zbiera sekundičky pre svojich spoluhráčov. Do konca už veľa času nezostáva.
     
    88
    Mario Balotelli sa nedokázal pretlačiť cez Ranocchiu, ale aspoň stihol pichnúť do lopty a zdržať tak rozohrávku Nerazzurri.
     
    89
    Strelec doposiaľ jediného gólu derby Nigel de Jong si pripísal ďalší zápis do záznamu. Tentokrát je to žltá karta za úder do tváre Rolanda.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Maurom Bergonzim pridáva ešte slušnú dávku štyroch nadstavených minút. Dostane sa Inter k šanci vyrovnať?
     
    90+1
    Môže sa tak stať po štandardnej situácii, ktorou bude voľný kop. Na pravej strane ho vybojoval Ricky Álvarez.
     
    90+2
    Na Hernanesov center si naskakoval najlepší aktívny strelec tohto derby Milito, ktorý však hlavičkoval vysoko nad bránku.
     
    90+2
    Christian Abbiati si za zdržovanie pri rozohrávke päťky vyslúžil žltú kartu a v najbližšom ligovom stretnutí tak medzi troma žrďami bude chýbať.
     
    90+3
    Rossoneri sa ale v závere darí kúskovať hru a s prehľadom si tak strážiť svoje jednogólové vedenie nadobudnuté trefou Nigela de Jonga.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Hráči, realizačný tím i predstavenstvo Rossoneri sa radujú ako za starých dobrých čias, kedy sa v týchto dueloch hralo o tituly a poháre. Pravdou zostáva, že AC dnes bolo aktívnejšie, futbalovejšie a v celkovom dojme nebezpečnejšie mužstvo. Svoju prevahu však dokázalo pretaviť len v jediný gól Nigela de Jonga, ktorý však na tri body stačil. Červeno-čierni sa tak posúvajú na ôsmu priečku, z ktorej na Európsku ligu UEFA strácajú jediný bod. Inter zostáva piaty, no na udržanie spomínanej miestenky má už k dobru len tri body.

    S týmto konštatovaním, ktoré sľubuje atraktívny záver talianskej Serie A, sa s Vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám úspešný štart do nového týždňa. (22:46:26)

    Erik Farkaš

    Góly: 65. Jong(Balotelli)

    Karty:   16. Mexès (ACM), 89. Jong (ACM), 90+2. Abbiati (ACM) – 40. Cambiasso (INT), 75. Samuel (INT), 80. Ranocchia (INT)


    AC Miláno: Abbiati – De Sciglio, Rami, Mexès, Constant – Poli, N. de Jong, Montolivo (C) – Taarabt, Kaká – Balotelli
    Náhradníci: Amelia, Gabriel – Muntari, Robinho, Honda, Pazzini, Essien, C. Zapata, Abate, Bonera, Emanuelson, El Shaarawy
    Manažér: Clarence Seedorf (NED)

    Inter Miláno: Handanovič – Ranocchia, Samuel, Rolando – Jonathan, Hernanes, Cambiasso (C), Kovačič, Nagatomo – Icardi, Palacio
    Náhradníci: Castellazzi, Carrizo – J. Zanetti, Andreolli, R. Álvarez, Guarín, Campagnaro, Kuzmanovič, Botta, Taider, D. Milito, D´Ambrosio
    Manažér: Walter Mazzarri (ITA)

    Rozhodca: Mauro Bergonzi – A. Giallatini, G. Dobosz – R. Iannello