Almería – Real Betis 3:2 (kon.) | Levante – Atlético Madrid 2:0 (kon.) | Sevilla – Villarreal 0:0 (kon.)
Real Madrid – Valencia 2:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
0:0 (0:0)
Villarreal CF
Nedeľa 04.05.2014, 19:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    S konštatovaním, že oba tímy nevyužili svoje príležitosti a body si tak delia za divácky nepopulárnu remízu 0:0, sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Pri španielskej lige niekedy nabudúce dočítania. (20:53:59)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Villarreal už všetky možnosti na striedanie vyčerpal, Giovani dos Santos sa postavil na vlastné, no do zápasu už pravdepodobne nezasiahne.
     
    90+1
    Giovani dos Santos ostáva po jednom zo súbojov ležať na trávniku. Vôbec to s ním nevyzerá dobre, potrebuje okamžité ošetrenie.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90
    Bacca sa ocitol v bezprostrednej blízkosti brankára Asenja, nedokázal ho prekonať, no ak by sa mu to aj bolo podarilo, gól by neplatil. Domácemu zakončovateľovi bol odmávaný i odpískaný ofsajd.
     
    89
    Cokeho center z pravej strany neprešiel do pokutového územia, lopta bola zblokovaná.
     
    88
    Ak by sme mali brať do úvahy len výkon v druhom dejstve, víťazstvo by si viac zaslúžil Villarreal, ktorého šance boli nebezpečnejšie.
     
    86
    Je čas na posledné striedanie aj v domácom tíme. Ihrisko opustil robotník Mbia, ktorý do záverečnej fázy stretnutia pustil Navarra.
     
    83
    Obrovská šanca Villarrealu! Giovani dos Santos opäť raz demonštroval svoje skvelé technické schopnosti a predviedol fantastický individuálny prienik. Mexický zálonžík si to pripravoval na strelu ľavačkou, na hranici pokutového územia však prenechal loptu Canimu, ktorý zakončil akcii technickou strelou. Tej chýbalo viac presnosti, lopta po nej totiž tesne minula pravú tyč domácej svätyne!
     
    81
    Uche sa snažil vtipným spôsobom posunúť loptu na nabiehajúceho spoluhráča. Jeden z obrancov Seville však s jeho myšlienkou pochopenie nemal.
     
    80
    Do konca riadnej hracej doby prvého polčasu nám ostáva desať minúť. Čoraz reálnejšia sa tak zdá byť možnosť bezgólovej remízy.
     
    79
    Gamiero si to pred hranicou pokutového územia narovnal na strelu pravačkou, po ktorej to štadiónom v Seville len tak zahučalo. Na pokus francúzskeho útočníka Asenjo vôbec nereagoval, zostal stáť na bránkovej čiare ako zamrznutý, na jeho šťastie lopta tesne pravú tyč jeho svätyne minula.
     
    77
    Uche bol v strede poľa faulovaný Mbiom. Striedajúci hráč sa s nevôľou pozeral na rozhodnutie rozhodcu, ktorý hru prerušil a neponechal Villarrealu výhodu.
     
    76
    Žltá ponorka posledný krát v tomto zápase striedala. Zápas nedohral Gomez, ktorého miesto zaujal Aquino.
     
    75
    Ivan Rakitič rozohral rohový kop na krátko a loptu sa následne snažil poslať do pokutového územia prízemým centrom. Ten sa však dostal len k prvému brániacemu hráčovi Villarrealu, ktorý ju odpálil do bezpečia.
     
    74
    Na svoju šancu čakal pred brankárom Asenjom Bacca, lopta sa však k nemu nedostala, obrana Villarrealu ju poslala na rohový kop.
     
    73
    Giovani dos Santos patrí v dnešnom zápase k tým najlepším hráčom. Na pravom krídle teraz tento šikovný Mexičan zabrzdil hru, no to len preto, aby si počkal na nábeh Gaspara, ktorý sa snažil pretlačiť loptu pred bránu, no neuspel.
     
    72
    Na ľavej strane si dokázal vytvoriť priestor Giovani dos Santos, ktorý prudkou delovkou zamestnal brankára Varasa, ktorý však bol na svojom mieste a loptu ukryl.

    Michal Bakoš

    Góly:

    Karty:   68. Coke (SEV)


    FC Sevilla: Varas – Coke, Pareja, Carriço, A. Moreno – Jairo, Mbia, Marin, Rakitić (C), Vitolo – Gameiro.
    Náhradníci: Beto – Fazio, F. Navarro, Trochowski, J. Reyes, Bacca.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Musacchio, Paulista, Jokić – M. Gómez, Ó. Torres, B. Soriano (C), Cani – G. dos Santos, Jonathan Pereira.
    Náhradníci: Juan Carlos – Pantić, J. Costa, Román, Aquino, Uche, Leiva.

    Rozhodca: E. Prieto – M. Mateo, F. García – J. García