Arsenal – West Bromwich 1:0 (kon.) | Chelsea – Norwich 0:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
0:0 (0:0)
Norwich City
Nedeľa 04.05.2014, 17:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    Chelsea dnes držala loptu v 71% herného času. Z tejto devízy Blues vyťažili 23 streleckých pokusov, no v sieti neskončil ani jeden z nich. Norwich dal Josému Mourinhovi ochutnať vlastnej medicínky. Zabezpečenou defenzívou sa Kanárikom poradilo získať jeden bodík. Na prvú nezostupovú priečku však naďalej strácajú dva body, pričom Sunderland má ešte zápas k dobru. Chelsea je tretia, bod za duom Manchester City a Liverpool, ktoré má ešte jedno stretnutie k dobru. Blues sa tak s maximálnou istotou môžu s majstrovským titulom rozlúčiť!

    S týmto konštatovaním sa s Vami lúčim. Prajem príjemný zvyšok víkendu a nezabudnite, že zajtra nás ešte čaká dohrávka v Selhurst Parku, kam pricestuje Liverpool. (19:01:53)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Martin Olsson na súperovej polovici znemožnil rozohrávku Davida Luiza, začo si vyslúžil žltú kartu a možno i nejakú tú jednu pridanú minútku.
     
    90+2
    Chelsea však mala skórovať v doterajších 90 minútach. Nepodarilo sa to teraz ani Torresovi, ktorého výborne zablokoval Bennett.
     
    90+1
    Poriadny rozruch narobil štvrtý rozhodca Michael Oliver, ktorý na svojej tabuľke ukázal len tri nadstavené minútky! Vzhľadom na betonáž a naťahovanie času od City je to priam škandalózne rozhodnutie.
     
    90
    Ach, tak toto šancu na úspech rozhodne nemalo. Eden Hazard napravo prihral pod seba na WIlliana, ktorý pustil Ivanovičovi, no ten zo šestnástky napálil iba do nebies.
     
    89
    José Mourinho už poriadne ďaleko od svojej lavičky burcuje svojich zverencov. V ofenzíve sa ale momentálne nachádza Norwich!
     
    88
    Následný voľný kop priniesol iba koncovku Dembu Ba, ktorý z piatich metrov hlavičkoval iba nad Ruddyho svätyňu.
     
    87
    Bitkár Michael Turner po niekoľkých svojich prešľapoch už konečne vidí žltú kartu. Stalo sa tak po kose na Fernanda Torresa.
     
    86
    Séria hlavičkových súbojov v domácom vápne viedla k Bennettovmu pádu, no penalta sa ani na druhej strane nepíska. Cahill si počínal v súlade s pravidlami.
     
    85
    Willian sa na ľavej strane dokázal presadiť cez brániacu dvojicu, no po jeho prihrávke do vápna sa Eden Hazard nachádzal v postavení mimo hru.
     
    84
    Domáci priaznivci ešte svojich miláčikov ženú dopredu. Do konca však aj s nadstaveným časom zostáva len nejakých desať minút.
     
    83
    Canaries sa s voľným kopom ďaleko nedostali, no Willian v brejkovej situácii prihrával iba na obrancu Whittakera.
     
    82
    Nathaniel Redmond sa na polovici ihriska nedokázal obtočiť okolo Ivanoviča, no od Swarbricka si vypýtal aspoň štandardnú situáciu.
     
    81
    Eden centroval na hranicu malého vápna, kde mal zakončovať Gary Cahill. Pred ním ale ordinoval bitkár Michael Turner.
     
    80
    Chelsea pokračuje v nápore a po ďalšej akcii Edena Hazarda sa bude kopať rohový kop z ľavej strany. Belgičan si ho i šám rozohrá.
     
    79
    John Ruddy drží akcie Canaries pri žive! Výborný zákrok anglickej reprezentačnej trojky. Willian na ľavej strane dokázal prepasírovať loptu na Edena Hazarda. Ten sa odpútal od Benneta aj od Martina a z desiatich metrov zakončil k pravej žrdi. Výborný Ruddy sa ale stihol presunúť včas a jeho jedovku vyraziť do strany. Pomýlený Torres už v dorážke pálil vysoko nad bránku!
     
    78
    José Mourinho je už značne nervózny a svojich zverencov už diriguje podstatne vehementnejšie. Čas domácich ešte zrejme príde.
     
    77
    Canaries sa navyše darí držať loptu na polke súpera. Odtiaľ sa hostia síce vysťahovali až k Ruddymu, ale minútky ubiehajú.

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   58. Ivanovič (CHE) – 60. R.Bennett (NRW), 87. Turner (NRW), 90+3. Olsson (NRW)


    Chelsea FC: Schwarzer – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), A. Cole – Lampard, Matič – Schürrle, Willian, Mohamed Salah – Demba Ba
    Náhradníci: Hilário – David Luiz, Fernando Torres, van Ginkel, Hazard, Eto´o, Kalas
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Norwich City: Ruddy – Martin (C), R. Bennett, M. Turner, Whittaker – Tettey – Snodgrass, B. Johnson, Howson, M. Olsson – Elmander
    Náhradníci: Bunn – Bassong, van Wolfswinkel, Fer, Hooper, Redmond, R. Bennett
    Manažér: Neil Adams (ENG)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – S. Bennett, A. Halliday – M. Oliver