Arsenal – West Bromwich 1:0 (kon.) | Chelsea – Norwich 0:0 (kon.)
koniec
Chelsea FC
0:0 (0:0)
Norwich City
Nedeľa 04.05.2014, 17:00 • Stamford Bridge (Londýn) • Anglická Premier League
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Martin Olsson na súperovej polovici znemožnil rozohrávku Davida Luiza, začo si vyslúžil žltú kartu a možno i nejakú tú jednu pridanú minútku.
     
    87
    Bitkár Michael Turner po niekoľkých svojich prešľapoch už konečne vidí žltú kartu. Stalo sa tak po kose na Fernanda Torresa.
     
    79
    John Ruddy drží akcie Canaries pri žive! Výborný zákrok anglickej reprezentačnej trojky. Willian na ľavej strane dokázal prepasírovať loptu na Edena Hazarda. Ten sa odpútal od Benneta aj od Martina a z desiatich metrov zakončil k pravej žrdi. Výborný Ruddy sa ale stihol presunúť včas a jeho jedovku vyraziť do strany. Pomýlený Torres už v dorážke pálil vysoko nad bránku!
     
    73
    Samuel Eto´o sa prekvapujúco nedostane na trávnik! Namiesto Nemanju Matiča príde iný zakončovateľ a síce trápiaci sa Fernando Torres.
     
    71
    Na druhej strane ale mohol udrieť blesk z čistého neba! Tak to by bola obrovská senzácia, keby sa Chelsea dostala v ďalšom domácom zápase do straty. V strede ihriska sa výborne zorientoval čerstvý Nathan Redmond, ktorý výbornou kolmicou vysunul Roberta Snodgrassa. Ten sa už rútil sám na Schwarzera, no postupne mu dochádzali sily a jeho koncovku z desiatich metrov tak zozadu stačil zraziť Gary Cahill. Tečovaná lopta smerovala tesne mimo ľavej žrde. Roh pre Kanárikov.
     
    69
    Neil Adams po prvýkrát strieda, keď sťahuje aj svojho jediného útočníka. Namiesto bezfarebného Elmandera príde krídelník Nathan Redmond.
     
    60
    Ryan Bennett si dal s rozohrávkou outového vhadzovania poriadne načas a Neil Swarbrick má taktiež len jednu trpezlivosť. O žltom treste dlho nepremýšľal.
     
    58
    Branislav Ivanovič navyše za následné penaltové protesty inkasuje žltú kartu. Tú by si zaslúžil i simulujúci Eden Hazard.
     
    48
    Ouha, ťah Josého Mourinha už takmer po troch minútach druhej polky priniesol gólové ovocie. Eden Hazard na pravej strane cvičil utrápeného Whittakera, následne prihral na obrancu Ivanoviča, ktorý nabil pre ďalšieho náhradníka Davida Luiza. Ten sa na hranici šestnástky poriadne oprel do lopty, ktorú na ceste do siete zastavilo iba brvno bezmocného Ruddyho! Gólmana hostí tak už po druhýkrát zachránila konštrukcia bránky!
     
    46
    José Mourinho na nepriaznivý stav reaguje veľmi promptne, keď na druhý polčas už vybehla aj dvojica Eden Hazard a David Luiz. Miesta im prenechali Salah a Lampard.
     
    32
    Chelsea sa po rohovom kope ešte nepresadila, ale z nasledujúcej akcie mohla otvoriť skóre. Protiútok Roberta Snodgrassa na polke zastavil skvelý Nemanja Matič. Mladý Srb následne prihrával doľava, kde si nabiehal André Schürrle, ktorý šikovnými kľučkami oklamal hneď dvojicu hosťujúcich zadákov. Razom sa tak ocitol až v šestnástke, odkiaľ sa pokúsil obstreliť Ruddyho. To sa Nemcovi síce podarilo, no jeho pekný pokus zastavila ľavá žrď! Obrovské šťastie pre Canaries.
     
    23
    Po Willianovom rohovom kope z pravej strany sme sledovali doposiaľ najzaujímavejšiu príležitosť, ktorá mohla viesť k úvodnému gólu. Willianov center sa krútil presne do stredu malého vápna. Cez Michaela Turnera sa tak i na hranici faulu pretlačil John Terry, ktorý dal svojej hlavičke výbornú razanciu, no JT poslal loptu iba do stredu bránky. Ruddy ju pred dotierajúcim Dembom Ba dokázal udržať, Norwich tak naďalej žije.
     
    10
    Tohto som sa obával... Neil Swarbrick začal okamžite kompenzovať a pokutový kop sa nebude kopať ani na druhej strane. Po výbornom úniku Martina Olssona bol Švéd zastavený nedovoleným spôsobom. John Terry loptu rozhodne nezasiahol, no hlavný arbiter rozpažil. Na neodpískané penalty to je teda 1:1. Zlý štart pre Swarbricka.
     
    7
    Nuž, keby mal arbiter Swarbrick, respektíve jeho postranný asistent, otvorené oči, mohla sa kopať penalta. Demba Ba bol totiž absolútne mimo súboja o loptu naremplovaný Michaelom Turnerom, ktorý šiel do súboja s jednoznačným úmyslom zostreliť senegalského zakončovateľa. Podľa môjho názoru mali Blues kopať pokutový kop!

    Erik Farkaš

    Góly:

    Karty:   58. Ivanovič (CHE) – 60. R.Bennett (NRW), 87. Turner (NRW), 90+3. Olsson (NRW)


    Chelsea FC: Schwarzer – Ivanovič, G. Cahill, Terry (C), A. Cole – Lampard, Matič – Schürrle, Willian, Mohamed Salah – Demba Ba
    Náhradníci: Hilário – David Luiz, Fernando Torres, van Ginkel, Hazard, Eto´o, Kalas
    Manažér: José Mourinho (POR)

    Norwich City: Ruddy – Martin (C), R. Bennett, M. Turner, Whittaker – Tettey – Snodgrass, B. Johnson, Howson, M. Olsson – Elmander
    Náhradníci: Bunn – Bassong, van Wolfswinkel, Fer, Hooper, Redmond, R. Bennett
    Manažér: Neil Adams (ENG)

    Rozhodca: Neil Swarbrick – S. Bennett, A. Halliday – M. Oliver