CFC Janov – Bologna 0:0 (kon.) | Udinese – Livorno 5:3 (kon.) | Parma – Sampdoria 2:0 (kon.)
Chievo – Turín 0:1 (kon.) | Catania – AS Rím 4:1 (kon.) | AC Miláno – Inter 1:0 (kon.)
koniec
AC Miláno
1:0 (0:0)
Inter Miláno
Nedeľa 04.05.2014, 20:45 • Stadio Giuseppe Meazza (Miláno) • Talianska Seria A
Predzápasové kurzy
     
    Hráči, realizačný tím i predstavenstvo Rossoneri sa radujú ako za starých dobrých čias, kedy sa v týchto dueloch hralo o tituly a poháre. Pravdou zostáva, že AC dnes bolo aktívnejšie, futbalovejšie a v celkovom dojme nebezpečnejšie mužstvo. Svoju prevahu však dokázalo pretaviť len v jediný gól Nigela de Jonga, ktorý však na tri body stačil. Červeno-čierni sa tak posúvajú na ôsmu priečku, z ktorej na Európsku ligu UEFA strácajú jediný bod. Inter zostáva piaty, no na udržanie spomínanej miestenky má už k dobru len tri body.

    S týmto konštatovaním, ktoré sľubuje atraktívny záver talianskej Serie A, sa s Vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a želám úspešný štart do nového týždňa. (22:46:26)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Rossoneri sa ale v závere darí kúskovať hru a s prehľadom si tak strážiť svoje jednogólové vedenie nadobudnuté trefou Nigela de Jonga.
     
    90+2
    Christian Abbiati si za zdržovanie pri rozohrávke päťky vyslúžil žltú kartu a v najbližšom ligovom stretnutí tak medzi troma žrďami bude chýbať.
     
    90+2
    Na Hernanesov center si naskakoval najlepší aktívny strelec tohto derby Milito, ktorý však hlavičkoval vysoko nad bránku.
     
    90+1
    Môže sa tak stať po štandardnej situácii, ktorou bude voľný kop. Na pravej strane ho vybojoval Ricky Álvarez.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele s Maurom Bergonzim pridáva ešte slušnú dávku štyroch nadstavených minút. Dostane sa Inter k šanci vyrovnať?
     
    89
    Strelec doposiaľ jediného gólu derby Nigel de Jong si pripísal ďalší zápis do záznamu. Tentokrát je to žltá karta za úder do tváre Rolanda.
     
    88
    Mario Balotelli sa nedokázal pretlačiť cez Ranocchiu, ale aspoň stihol pichnúť do lopty a zdržať tak rozohrávku Nerazzurri.
     
    87
    Maročan Adel Taarabt sa ocitá na zemi, kde šikovne zbiera sekundičky pre svojich spoluhráčov. Do konca už veľa času nezostáva.
     
    86
    Pomer Talianov na hracej ploche hovorí jednoznačne pre milánske AC. Abbiati, De Sciglio, Montolivo, Balotelli a Pazzini proti Ranocchiovi.
     
    85
    Ihrisko opúšťa i ľavý bek Constant, ktorý dnes predviedol veľmi slušný výkon. Na jeho miesto príde taliansky reprezentačný bek Abate.
     
    84
    Tempo zápasu sa v poslednej štvrťhodine poriadne rozkúskovalo, čo hrá samozrejme do kariet vedúceho AC.
     
    83
    Chvíľku sa nám nehralo, kedy sa na trávnik dostal vďačný fanúšik Rossoneri, ktorý prišiel osobne poďakovať de Jongovi.
     
    82
    Na hraciu plochu sa dostane i najlepší strelec milánskeho derby, ktorého obsahujú jednotlivé súpisky. Diego Milito nahrádza Icardiho.
     
    80
    Kartový trest prichádza až pre jediného Taliana na strane Nerazzurri Andreu Ranocchiu, ktorý na polke fauloval Taarabta.
     
    79
    Walter Samuel za postrannou čiarou zostrelil Balotelliho, no Mauro Bergonzi sa zľutoval a druhú kartu vytiahnuť nedokázal.
     
    78
    V stretnutí skončí aj Jonathan, ktorý už v druhej časti nebol tak aktívny. Na poslednú zhruba štvrťhodinu ho nahradí Ricky Álvarez.
     
    77
    Zaujímavo to teraz rozohrali domáci futbalisti. Adel Taarabt na ľavej strane prehadzoval loptu na Maria Balotelliho. Ten si pri postupe na os ihriska povodil dvojicu brániacich zadákov Nerazzurri. Zhruba zo šestnástkového oblúku sa Super Mario odhodlal k strele, ktorá po ťarbavom teči Pazziniho skončila v Handanovičovej sieti, ktorý sa za loptou iba obzeral! Pazzo sa však nachádzal v asi metrovom ofsajde, o ktorom určite vedel, pretože jeho oslava teda dlho netrvala. Pokračujeme za stavu 1:0.

    Erik Farkaš

    Góly: 65. Jong(Balotelli)

    Karty:   16. Mexès (ACM), 89. Jong (ACM), 90+2. Abbiati (ACM) – 40. Cambiasso (INT), 75. Samuel (INT), 80. Ranocchia (INT)


    AC Miláno: Abbiati – De Sciglio, Rami, Mexès, Constant – Poli, N. de Jong, Montolivo (C) – Taarabt, Kaká – Balotelli
    Náhradníci: Amelia, Gabriel – Muntari, Robinho, Honda, Pazzini, Essien, C. Zapata, Abate, Bonera, Emanuelson, El Shaarawy
    Manažér: Clarence Seedorf (NED)

    Inter Miláno: Handanovič – Ranocchia, Samuel, Rolando – Jonathan, Hernanes, Cambiasso (C), Kovačič, Nagatomo – Icardi, Palacio
    Náhradníci: Castellazzi, Carrizo – J. Zanetti, Andreolli, R. Álvarez, Guarín, Campagnaro, Kuzmanovič, Botta, Taider, D. Milito, D´Ambrosio
    Manažér: Walter Mazzarri (ITA)

    Rozhodca: Mauro Bergonzi – A. Giallatini, G. Dobosz – R. Iannello