Almería – Real Betis 3:2 (kon.) | Levante – Atlético Madrid 2:0 (kon.) | Sevilla – Villarreal 0:0 (kon.)
Real Madrid – Valencia 2:2 (kon.)
koniec
UD Almería
3:2 (0:0)
Real Betis
Nedeľa 04.05.2014, 12:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Po bezgólovom prvom polčase sme sa v tom druhom dočkali až piatich presných zásahov. Oba celky chvíľu vyhrávali jednogólovým náskokom, ale od 77.minúty sa hralo za vyrovnaného stavu 2:2 a zdalo sa, že dnešné stretnutie skončí zaslúženou deľbou bodov, ale v absolútnom závere rozhodol o troch bodoch pre domácu Almeríu striedajúci Azeez.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem príjemný zvyšok dňa. (14:57:27)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Žltú kartu dostáva Léo Baptistão (Real Betis).
     
    90+6
    Voľný kop domácich zahrával Zonga, ktorý v domnienke, že hlavný arbiter zápas ukončí, poslal loptu za postrannú čiaru. Hlavný arbiter však zápas ešte ukončiť nechcel a Jonathan Zonga dostáva žltú kartu za zdržovanie hry.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva Mané (UD Almería).
     
    90+5
    Za faul v strede pola dostáva žltú kartu Jordi Figueras.
     
    90+4
    Almería dala gól!
    Rafita posunul loptu na pravú stranu Fernandovi Sorianovi, ktorý poslal prudký center pred bránu hostí. Pred Adánovou svätyňou najvyššie vyskočil RAMÓN AZEEZ a svojím premiérovým gólom zrejme dáva dnešnému zápasu definitívnu gólovú bodku.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Javier Matilla (Real Betis).
     
    90+2
    Jeden z domácich hráčov spracoval center z ľavej strany vo vápne a hlavičkou posunul loptu na hranicu šestnástky, odkiaľ taktiež hlavičkou zakončoval Marco Torsiglieri. Jeho pokus bol však nepresný.
     
    90+1
    Jorge Molina sa dostal po centri z pravej strany k zakončeniu, ale jeho strela hlavou bola zblokovaná a dopredu už smerujú domáci. Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90
    Soriano veľmi pekne prenikal do vápna, ale jeho snaha bola zastavená potom, čo rozhodca postrehol útočný faul Vidala a odpískal voľný kop pre Betis.
     
    88
    Domáca obrana ani na dvakrát nepustila Jorgeho Molinu k strele. Ten operoval s loptou na kopačke na ľavej strane vápna a vybojoval pre svoj tím aspoň rohový kop. Po ňom ale dva ďaleké odkopy Almeríe preniesli loptu až na obrannú polovicu hostí.
     
    87
    Almería vhadzovala na ľavej strane útočnej polovice v relatívne slušnej blízkosti hosťujúcej brány, ale nedokázala túto príležitosť využiť k ohrozeniu Adána a ťažisko hry sa znovu presúva do stredu pola.
     
    86
    Sevilla hľadal Léa Baptistãa, ale k nemu lopta neprešla a dopredu išli domáci. Ich snaha taktiež skončila nepresnosťou a v stredovom kruhu sú pri lopte znovu hráči Betisu.
     
    84
    Hra sa často kúskuje a ani jeden z tímov si loptu nevie dlhšie udržať. Na pravej strane sa pokúšal o prienik Rafita, ale lopta mu ušla za postrannú čiaru. Domáci hráč síce chcel pokračovať v ofenzívnej snahe, ale rozhodcom to neuniklo a Betis bude na vhadzovať.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Juanfran, prichádza Javi Chica.
     
    81
    Tvrdý šlapák inkasoval na vlastnej polovici Juanfran, ktorý kríva na striedačku, pretože bude striedať.
     
    80
    Po rýchlej kombinácii sa dostal k strele z ľavej strany domáci Fernando Soriano, ale Adán si s celou situáciou poradil. Jeho snaha nebola potrebná, pretože Sorianovej strele predchádzal ofsajd.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 52. Diáz, 77. Vidal, 90+4. Azeez – 60. Rodríguez, 71. Sevilla

    Karty:   47. Vidal (ALM), 59. Rodri (ALM), 90+5. Mané (ALM), 90+6. Zonga (ALM) – 28. N'Diaye (RBE), 59. Perquis (RBE), 90+2. Matilla (RBE), 90+5. Figueras (RBE), 90+6. Baptistão (RBE)   53. Suso (ALM)


    UD Almería: Esteban - M. Torsiglieri, Mané, Rafita, Fran Vélez, Corona (K), Verza, Aleix Vidal, Suso, Óscar Díaz, Rodri
    Náhradníci: Marcos Tébar, Hélder Barbosa, J. Zongo, Nélson, Soriano, Julián, R. Azeez

    Real Betis: Adán – D. Perquis, Jordi Figueras, A. N'Diaye, Javier Matilla, L. Reyes, Juan Carlos, B. Rodríguez, Rubén Castro, Jorge Molina (K) , Juanfran
    Náhradníci: Javi Chica, Paulão, Léo Baptistão, Salva Sevilla, C. Mabwati, Pedro López, Dani Ceballos

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos