Almería – Real Betis 3:2 (kon.) | Levante – Atlético Madrid 2:0 (kon.) | Sevilla – Villarreal 0:0 (kon.)
Real Madrid – Valencia 2:2 (kon.)
koniec
UD Almería
3:2 (0:0)
Real Betis
Nedeľa 04.05.2014, 12:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Po bezgólovom prvom polčase sme sa v tom druhom dočkali až piatich presných zásahov. Oba celky chvíľu vyhrávali jednogólovým náskokom, ale od 77.minúty sa hralo za vyrovnaného stavu 2:2 a zdalo sa, že dnešné stretnutie skončí zaslúženou deľbou bodov, ale v absolútnom závere rozhodol o troch bodoch pre domácu Almeríu striedajúci Azeez.

    Odo mňa je to na dnes všetko, prajem príjemný zvyšok dňa. (14:57:27)
     
    Koniec zápasu.
     
    90+6
    Žltú kartu dostáva Léo Baptistão (Real Betis).
     
    90+6
    Voľný kop domácich zahrával Zonga, ktorý v domnienke, že hlavný arbiter zápas ukončí, poslal loptu za postrannú čiaru. Hlavný arbiter však zápas ešte ukončiť nechcel a Jonathan Zonga dostáva žltú kartu za zdržovanie hry.
     
    90+5
    Žltú kartu dostáva Mané (UD Almería).
     
    90+5
    Za faul v strede pola dostáva žltú kartu Jordi Figueras.
     
    90+4
    Almería dala gól!
    Rafita posunul loptu na pravú stranu Fernandovi Sorianovi, ktorý poslal prudký center pred bránu hostí. Pred Adánovou svätyňou najvyššie vyskočil RAMÓN AZEEZ a svojím premiérovým gólom zrejme dáva dnešnému zápasu definitívnu gólovú bodku.
     
    90+2
    Žltú kartu dostáva Javier Matilla (Real Betis).
     
    90+2
    Jeden z domácich hráčov spracoval center z ľavej strany vo vápne a hlavičkou posunul loptu na hranicu šestnástky, odkiaľ taktiež hlavičkou zakončoval Marco Torsiglieri. Jeho pokus bol však nepresný.
     
    90+1
    Jorge Molina sa dostal po centri z pravej strany k zakončeniu, ale jeho strela hlavou bola zblokovaná a dopredu už smerujú domáci. Nadstavujú sa štyri minúty.
     
    90
    Soriano veľmi pekne prenikal do vápna, ale jeho snaha bola zastavená potom, čo rozhodca postrehol útočný faul Vidala a odpískal voľný kop pre Betis.
     
    88
    Domáca obrana ani na dvakrát nepustila Jorgeho Molinu k strele. Ten operoval s loptou na kopačke na ľavej strane vápna a vybojoval pre svoj tím aspoň rohový kop. Po ňom ale dva ďaleké odkopy Almeríe preniesli loptu až na obrannú polovicu hostí.
     
    87
    Almería vhadzovala na ľavej strane útočnej polovice v relatívne slušnej blízkosti hosťujúcej brány, ale nedokázala túto príležitosť využiť k ohrozeniu Adána a ťažisko hry sa znovu presúva do stredu pola.
     
    86
    Sevilla hľadal Léa Baptistãa, ale k nemu lopta neprešla a dopredu išli domáci. Ich snaha taktiež skončila nepresnosťou a v stredovom kruhu sú pri lopte znovu hráči Betisu.
     
    84
    Hra sa často kúskuje a ani jeden z tímov si loptu nevie dlhšie udržať. Na pravej strane sa pokúšal o prienik Rafita, ale lopta mu ušla za postrannú čiaru. Domáci hráč síce chcel pokračovať v ofenzívnej snahe, ale rozhodcom to neuniklo a Betis bude na vhadzovať.
     
    82
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Juanfran, prichádza Javi Chica.
     
    81
    Tvrdý šlapák inkasoval na vlastnej polovici Juanfran, ktorý kríva na striedačku, pretože bude striedať.
     
    80
    Po rýchlej kombinácii sa dostal k strele z ľavej strany domáci Fernando Soriano, ale Adán si s celou situáciou poradil. Jeho snaha nebola potrebná, pretože Sorianovej strele predchádzal ofsajd.
     
    79
    Pekná akcia domácich končí ofsajdom Azeeza.
     
    77
    Almería dala gól!
    Po rohu hostí sa dostal ALEIX VIDAL do brejku a zoči-voči gólmanovi vystrelil z ľavej strany vápna. Adán sa síce lopty dotkol, ale len ju tečoval do siete a VIDAL tak dáva svoj piaty gól v aktuálnom ročníku.
     
    76
    Hostia si vybojovali rohový kop z pravej strany, ktorý bude zahrávať Jorge Molina.
     
    74
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Braian Rodríguez, prichádza Léo Baptistão.
     
    74
    Striedanie v tíme UD Almería: z ihriska odchádza Corona, prichádza Ramon Azeez.
     
    74
    Striedanie v tíme UD Almería: z ihriska odchádza Rodri, prichádza Fernando Soriano.
     
    73
    Voľný kop zahrával Rubén Castro a lopta končí len v Estebanovom náručí. Hlavný arbiter signalizuje útočný faul hostí a uvidíme výkop domáceho gólmana, ale až potom, čo oba celky prestriedajú.
     
    73
    Verza fauloval na pravej strane pri autovej čiare Jorgeho Molinu a hostia budú zahrávať voľný kop z veľmi nebezpečnej vzdialenosti.
     
    71
    Real Betis dal gól!
    Najskôr Sevilla posielal krížnu prihrávku pomedzi dvoch domácich bekov, ale tá neprešla a dopredu chcela ísť Alméria, lenže Zongo loptu stratil. Po centri z pravej strany spracoval vo vápne loptu Rodríguez a posunul ju na hranicu šestnástky, kde bol voľný SALVA SEVILLA a ten krásnou strelou posiela hostí do vedenia.
     
    69
    Perquis fauloval na vlastnej polovici a domáci zahrávali voľný kop. Zahrali ho na krátko a následne centroval do vápna Rafita, ale obrana hostí nebezpečnú loptu odvracia do stredu pola.
     
    67
    Rubén Castro dostal na ľavej strane vápna prihrávku do behu, ale včas zasiahol domáci gólman Esteban. Castro cez neho síce preletel, ale hlavný arbiter faul nepíska.
     
    65
    Po rohu domácich sa hráči Betisu dostali do rýchleho protiútoku a hoci dokázal Rubén Castro dopraviť Molinovu prihrávku do siete, gól neplatí pre ofsajd.
     
    64
    Po zblokovanom centri z kopačky Coronu mali domáci možnosť rohového kopu z pravej strany, ale takmer okamžite po jeho rozohraní o loptu prišli.
     
    63
    Striedanie v tíme UD Almería: z ihriska odchádza Óscar Diáz, prichádza Jonathan Zongo.
     
    62
    Striedanie v tíme Real Betis: z ihriska odchádza Alfred N'Diaye, prichádza Salva Sevilla.
     
    60
    Real Betis dal gól!
    Po krížnej prihrávke od Juana Carlosa z ľavej strany sa pri protiľahlej tyčke ocitol nikým neatakovaný BRAIAN RODRÍGUEZ a Carlsov prízemný center zráža do siete, čím vyrovnáva na 1:1. Pre autora gólu je to prvý presný zásah v tomto ročníku.
     
    59
    Bezprostredne po Rodriho faule bol samotný aktér predchádzajúceho faulu atakovaný a tentokrát dostáva žltú kartu Damien Perquis.
     
    59
    Rodri sa rútil do brejku, ale popritom stihol faulovať jedného z hosťujúcich hráčov a dostáva žltú kartu.
     
    57
    Ďalekonosný strelecký pokus z kopačky Castra si berie Esteban do náruče a bude vykopávať.
     
    55
    Len dve minúty potom, čo sa Almería ujala vedenia sa nechal vylúčiť Suso a domáci tak dohrajú dnešný duel v početnej nevýhode.
     
    53
    V strede pola sa pokúšal prihrávať Damien Perquis, ale bol tvrdým sklzom zo zadu atakovaný a za tento faul dostáva domáci Suso červenú kartu a opúšťa hraciu plochu.
     
    52
    Almería dala gól!
    Aleix Vidal dokázal po rýchlom šprinte z pravej strany odcentrovať do vápna, kde sa najlepšie zorientoval ÓSCAR DÍAZ a prekonáva hosťujúceho gólmana. Domáci útočník sa predsa len dnes dočkáva štvrtého presného zásahu v tomto ročníku.
     
    51
    Na nadýchaný center z pravej strany najlepšie vyskočil Rodri, ale jeho hlavička nemieril medzi tri žrde hosťujúcej brány.
     
    50
    Jeden z domácich hľadal peknou krížnou prihrávkou do behu z ľavej strany Rodriho, ale ten sa k zakončeniu nedostal. K odrazenej lopte šprintoval Vidal,ale sklzom ju dokázal odvrátiť preč z vápna Juan Carlos.
     
    49
    Rubén Castro centroval do vápna z ľavej strany, tam loptu spracoval Rodríguez a posunul ju Jorge Molinovi. Jeho strela však presná nebola.
     
    48
    Po Vidalovom faule zahrávali hostia voľný kop, konkrétne Rubén Castro, ale ani im sa nepodarilo dostať sa na dostrel domácej bráne. pri lopte už Almería.
     
    47
    Za tvrdý sklz v stredovom kruhu dostáva žltú kartu domáci Aleix Vidal.
     
    46
    Hneď z úvodu druhého dejstva sa domáci pokúšajú dostať do súperovho pokutového územia, ale obrana Betisu im to zatiaľ nedovoľuje.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas dnešného merania síl je už minulosťou a napriek viacerým pekným útočným akciám sme sa gólu ešte nedočkali a tak je stav stále bezgólový, 0:0. Druhý polčas sa začne približne 13:03.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    N'Diaye pekne našiel centrom z pravej strany vo vápne Rodrígueza, ale jeho hlavička bola veľmi nepresná a domácu svätyňu nemohla ohroziť.
     
    43
    Rodri stiahol v pokutovom území hostí jedného z bekov k zemi a hoci Vidal vystrelil, hlavnému arbitrovi Roduiho faul neunikol a bude z toho odkop do brány Betisu.
     
    42
    Lorenzo Reyes posunul na pravej strane loptu Juanfranovi, ktorý odcentroval ku vzdialenejšej tyčke, kde hlavičkoval Braian Rodríguez, ale jeho pokus minul bránu.
     
    41
    Zo strednej vzdialenosti z pravej strany sa odhodlal k strelke domáci Rafita, ale jeho pokus ľavačkou sa medzi tri tyčky hosťujúcej brány nezmestil.
     
    40
    Videli sme nepresnosti na oboch stranách, v strede pola je pri lopte Betis, ale už ju získali domáci po nevýraznom centri Juana Carlosa.
     
    39
    Rubén Castro sa dostával do sľubnej pozície, ale odkopom lopty mu v zakončení zabránil Rafita. Na obrannej polovici hostí ostáva na trávniku sedieť Jordi Figueras, ale zdá sa, že hosťujúci obranca bude môcť v zápase pokračovať.
     
    38
    Rubén Castro posúval loptu na krátko Jorgemu Molinovi, ale jeho center do vápna nedokázal Rodríguez spracovať a k lopte sa dostala Almería.
     
    37
    Juanfran obišiel na pravej strane Maného a odcentroval. Jeho center síce presný nebol, ale nešťastne ho tečoval Rafita a bol to roh pre hostí, po ktorom si takmer okamžite hráči Betisu vybojovali ďalší. Aj po ňom však dokázali domáci odvrátiť nebezpečenstvo.
     
    35
    Hostia zahrávali rohový kop z ľavej strany, po ktorom strieľal spoza šestnástky Juanfran, ale prepálil domácu bránu a bude z toho len výkop Estebana.
     
    34
    Po Juanfranovom centri sa Rubén Castro v domácom pokutovom území k hlavičke nedostal, naopak do rýchleho protiútoku išli domáci, ale v strede pola Rafita o loptu prišiel.
     
    32
    Bude sa odkopávať od brány Betisu, boli sme svedkami ďalšieho ofsajdu jedného z domácich.
     
    30
    Dnes veľmi aktívny Óscar Díaz sa ocitol zoči-voči Adánovi, ktorý jeho strelu zneškodňuje v páde nohou. Dve veľké šance pre domácich v priebehu dvoch minút mal na kopačke Díaz, ale štvrtý gól v sezóne sa mu zatiaľ vsietiť nepodarilo.
     
    29
    Óscar Díaz sa dostal k strele, pričom vo vápne hostí bola až štvorica domácich hráčov, ale gól by tak či onak neplatil, pretože až dvaja z nich boli v postavení mimo hru.
     
    28
    Domáci Rodri bol pridržaný za dres v strede pola a žltú kartu dostáva za tento počin Alfred N'Diaye.
     
    27
    Z ničoho nič sa objavil na ľavej strane vápna úplne voľný Óscar Díaz, ktorý prízemným centrom hľadal voľného spoluhráča pri protiľahlej tyčke, ale Esteban zasiahol včas.
     
    26
    Juanfranov center z pravej strany bol odvrátený domácim obrancom a v strede pola takmer okamžite založil útočnú akciu kapitán Almeríe, Corona. Do brejku sa rútil Rodri, ale nič z toho nebude, pretože domáci útočník bol v ofsajde.
     
    25
    Almería drží loptu vo svojej moci, ale len v strede pola a ďaleko od Adánovej brány.
     
    23
    Po centri od rohovej zástavky pekne hlavičkoval Rubén Castro, ale Esteban dokázal jeho strelu vyraziť. Prípadný gól by však aj tak neplatil, pretože Jorge Molina bol v ofsajde.
     
    22
    Hostia budú zahrávať ďalší roh, potom čo odvracia Juanfranov center hlavou Francisco Vélez.
     
    20
    Po rohu hostia preniesli hru na ľavú stranu, odkiaľ centroval do vápna Juanfran. Hlavičkou posunul loptu Perquis Jorge Molinovi, ktorý vystrelil, ale jeho pokus letí vysoko vysoko nad domácu bránu.
     
    19
    Hostia budú zahrávať roh z ľavej strany potom, čo Esteban musel zasahovať proti prudkej strele z kopačky Rubéna Castra, ktorý zakončoval z ľavej strany z hranice pokutového územia.
     
    18
    Ešte pred Vidalovou šancou sa ocitol na trávniku domáci kanonier Rodri, ktorý inkasoval v strede pola tvrdý šlapák.
     
    17
    Po centri z ľavej strany sa dostával do vápna Aleix Vidal, ten posunul loptu Coronemu, ktorý mu ju pätičkou vrátil a Vidal nádherne vystrelil, ale jeho delovka letí len tesne popri tyčke hosťujúcej brány. Krásna spolupráca domácich hráčov.
     
    16
    Jeden z domácich hráčov sa pekne obtočil okolo svojho strážcu, ale pri pokuse o prudkú spätnú prihrávku do druhej vlny trafil len jedného z arbitrov. Almería však pri lopte ostala.
     
    14
    Z nenápadnej šance mohol byť gól, keď Jorge Molina vysunul prihrávkou do behu Rubéna Castra, ale vo vápne bol rýchlejší Esteban, ktorý si vzal loptu do náruče. Každopádne, pekná myšlienka od Jorgeho Molinu.
     
    13
    Betis stratil loptu na súperovej polovici a dopredu išla Almería, lenže center Coronu z pravej strany nikoho vo vápne nenašiel a dobehol si poň Juanfran.
     
    12
    Rafita dostával pekný prízemný pas do behu na pravej strane, ale vynikajúco zasiahol Jordi Figueras, ktorý ukľudnil hru a nakrátko prihrával do stredu pola.
     
    11
    Hostia sa pokúšali dostať pred súperovu bránu vďaka dlhému centru z vlastnej polovice, ten však zachytil jeden z domácich obrancov. Krátko na to Óscar Díaz vysúval Rodriho krížnou prihrávkou, ale tá nebola presná a lopta skončila mimo hracej plochy. Späť do hry ju vráti odkopom od brány Adán.
     
    10
    Po Adánovom odkope od vlastnej brány kombinovali hostia pekne, ale na súperovej polovici Braian Rodríguez stratil loptu.
     
    8
    Po centri z pravej strany nedokázal jeden z domácich spracovať loptu, ale posunul ju Óscarovi Díazovi, ktorý ľavačkou pekne vystrelil z hranice šestnástky. Adán, gólman hostí, vytlačil špičkami rukavíc loptu na roh, po ktorom už vážnejšie nebezpečenstvo pre Betis neprišlo.
     
    7
    Po Estebanovom výkope získal loptu Betis, ale Juanfran ju v stredovom kruhu stratil. Krátko potom bol Óscar Díaz faulovaný Reyesom.
     
    7
    Domáci si nahrávajú až ku gólmanovi..
     
    6
    Almería drží loptu vo svojej moci, ale Rafitov center z pravej strany dokázal odvrátiť za postrannú čiaru Jordi Figueras.
     
    4
    Juanfran bol faulovaný na vlastnej polovici a bol to útočný faul od jedného z domácich, po ktorom zahrávali hostia voľný kop. Krátko na to zahrávali hostia voľný kop i v strede pola, po ktorom hlavičkoval pekne, no nepresne Jorge Molina.
     
    2
    Óscar Díazl na roh na ľavej strane, ktorý zahrával Mané, ale hostia odvrátili nebezpečenstvo a dokonca sa dostali do protiútoku, keď z ľavej strany strieľal Rubén Castro. Najlepší strelec Betisu bol však v ostrom uhle a Esteban si loptu postrážil.
     
    1
    Prvá kombinácia domácim nevyšla a lopta končí za postrannou čiarou.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    Almería nastupuje v bielo-červenej kombinácii, Betis dnes v tmavozelených dresoch.
     
    -22
    Úvodné zostavy:

    UD Almería: Esteban - M. Torsiglieri, Mané, Rafita, Fran Vélez, Corona (K), Verza, Aleix Vidal, Suso, Óscar Díaz, Rodri
    Náhradníci: Marcos Tébar, Hélder Barbosa, J. Zongo, Nélson, Soriano, Julián, R. Azeez

    Real Betis: Adán – D. Perquis, Jordi Figueras, A. N'Diaye, Javier Matilla, L. Reyes, Juan Carlos, B. Rodríguez, Rubén Castro, Jorge Molina (K) , Juanfran
    Náhradníci: Javi Chica, Paulão, Léo Baptistão, Salva Sevilla, C. Mabwati, Pedro López, Dani Ceballos

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos.
     
    Príjemné poludnie všetkým nadšencom španielskeho futbalu. Primera División sa blíži do finále, dnes nás čakajú ďalšie zápasy 36. kola. Jedným z nich je aj súboj medzi UD Almería a Realom Betis, ktorým vás budem sprevádzať. Úvodný výkop je naplánovaný na 12:00 na Estadio de los Juegos Mediterráneos (Almería). Hlavným arbitrom tohto stretnutia je Ignacio Iglesias.

    UD Almería

    Nováčik ligy sa stále drží na priečke, kto znamená zostup do druhej ligy. Zverencom trénera Francisca patrí 18.miesto so ziskom 33 bodov. Na 17tu Osasunu strácajú len dva body a tak nič nie je stratené. Z posledných piatich zápasov Andalúzania získali len 3 body za víťazstvo v minulom kole na ihrisku Espanyolu Barcelona 1:2. Najlepším strelcom tímu je Rodri, ktorý má na svojom konte 8 gólov.

    Real Betis

    Hostia zo Seville to majú po poslednom kole už zrátané a z najvyššej súťaže s istotou vypadávajú. Zverencom trénera Calderóna patrí 20.miesto so ziskom 22 bodov a na predposledný Valladolid strácajú až 10 bodov. Z posledných piatich zápasov nezískal Betis ani jeden bod a celkovo ťahá sériu piatich prehier v rade. V poslednom kole doma prehral s Realom Sociedad 0:1. Najlepším strelcom tímu je Castro, ktorý má na svojom konte 9 gólov.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Tomáš Pajerský

    Góly: 52. Diáz, 77. Vidal, 90+4. Azeez – 60. Rodríguez, 71. Sevilla

    Karty:   47. Vidal (ALM), 59. Rodri (ALM), 90+5. Mané (ALM), 90+6. Zonga (ALM) – 28. N'Diaye (RBE), 59. Perquis (RBE), 90+2. Matilla (RBE), 90+5. Figueras (RBE), 90+6. Baptistão (RBE)   53. Suso (ALM)


    UD Almería: Esteban - M. Torsiglieri, Mané, Rafita, Fran Vélez, Corona (K), Verza, Aleix Vidal, Suso, Óscar Díaz, Rodri
    Náhradníci: Marcos Tébar, Hélder Barbosa, J. Zongo, Nélson, Soriano, Julián, R. Azeez

    Real Betis: Adán – D. Perquis, Jordi Figueras, A. N'Diaye, Javier Matilla, L. Reyes, Juan Carlos, B. Rodríguez, Rubén Castro, Jorge Molina (K) , Juanfran
    Náhradníci: Javi Chica, Paulão, Léo Baptistão, Salva Sevilla, C. Mabwati, Pedro López, Dani Ceballos

    Rozhodca: Iglesias – Costoya, Ramos