Almería – Real Betis 3:2 (kon.) | Levante – Atlético Madrid 2:0 (kon.) | Sevilla – Villarreal 0:0 (kon.)
Real Madrid – Valencia 2:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
0:0 (0:0)
Villarreal CF
Nedeľa 04.05.2014, 19:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vítam vás pri on-line prenose z Primera División! Najvyššia španielska súťaž pokračuje ďalším kolom, ktoré je v poradí 38. a v ňom máme aj zápas medzi FC Sevillou a Villarrealom CF. Zápas sa začína o 19:00 tradične na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Hlavným arbitrom stretnutia je Eduardo Prieto.

    FC Sevilla
    Klub z juhu Pyrenejského polostrova má tri zápasy do konca sezóny na konte 59 bodov, za čo mu patrí úctyhodná piata priečka. Počet bodov Sevilla získala za 17 vyhratých a 8 remízovaných zápasov. Skóre domáceho celku je 66:50. Andalúzsky klub sa v posledných piatich zápasoch vyznačil vcelku dobrou bilanciou, keďže v nich dokázal trikrát zvíťaziť a dva razy prehrať. Naposledy Sevilla nebodovala, keďže podľahla tabuľkovému susedovi z Bilbaa výsledkom 3:1. Najlepší strelec Seville je Kévin Gameiro, ktorý má na konte 15 strelených gólov.

    Villarreal CF
    Hostia z valencijskej oblasti sa nachádzajú len o dve miesta nižšie, čiže sídlia na siedmej pozícii so ziskom 52 bodov, ktoré dokázali vybojovať v 15 zápasoch skončených výhrou a v siedmych prípadoch skončil zápas remízou. Skóre Villarrealu je momentálne 54:43. Forma tohto celku však nie je príliš oslnivá, keďže v posledných piatich v rámci La Ligy Villarreal len jeden raz vyhral, trikrát prehral a raz sa mu podarilo získať bod. V poslednom zápase Villarreal takmer zdolal FC Barcelonu, keďže vyhrával do 65. minúty 2:0, no potom prišli dva vlastné góly a nakoniec dokázal v 82. minúte spasiť Kataláncov argentínsky klenot Lionel Messi. Za výkon sa však Villarreal nemusel hanbiť. Najlepším strelcom hostí je Ikechukwu Uche, ktorý počas tejto sezóny nastrieľal 12 gólov.

    Ako sa tento zápas La Ligy bude postupne vyvíjať a ako skončí, môžete sledovať v našom prenose, ktorý je pre vás plne pripravený. Príjemný futbalový zážitok želá Lukáš R. Ovšonka!
     
    Úvodné zostavy:

    FC Sevilla: Varas – Coke, Pareja, Carriço, A. Moreno – Jairo, Mbia, Marin, Rakitić (C), Vitolo – Gameiro.
    Náhradníci: Beto – Fazio, F. Navarro, Trochowski, J. Reyes, Bacca.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Musacchio, Paulista, Jokić – M. Gómez, Ó. Torres, B. Soriano (C), Cani – G. dos Santos, Jonathan Pereira.
    Náhradníci: Juan Carlos – Pantić, J. Costa, Román, Aquino, Uche, Leiva.

    Rozhodca: E. Prieto – M. Mateo, F. García – J. García.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Máme tu prvý faul dnešného stretnutia, ktoré je hrané v príjemnom počasí, jeho obeťou sa stal Moreno.
     
    2
    Sevilla mala následne k dispozícii aj rohový kop, ktorý rozohrala nakrátko. Na ľavej strane dobre zapracoval hosťujúci obranca Jokič.
     
    3
    Po hlavičkovom súboji s Rakitičom ostal ležať na trávniku Jonathan Pereira, ktorému sa domáci záložník okamžite ospravedlňoval.
     
    4
    Marko Marin mal pred pokutovým územím dostatok voľného priestoru, ktorý sa rozhodol využiť na strelecký pokus. Jeho strela bola celkom podarená, Asenjo ju musel krotiť na dva krát, no napokon to zvládol.
     
    5
    Po peknej kombinácii Villarrealu posunul loptu na pravé krídlo Gasparovi Cani. Pravý obranca Žltej ponorky centroval do pokutového územia, no na zadnej tyči našiel len Cokeho.
     
    6
    Marko Marin si chcel hodiť loptu do pokutového územia, obrana Villarrealu mu to však znemožnila. Domáci sa nepresadili ani v následnom pokračovaní akcie.
     
    8
    Hrdina Seville zo štvrtku Mbia, ktorý rozhodol v nadstavenom čase o postupe domácich do finále Európskej ligy, mohol nadviazať na svoj úspešný zásah aj v dnešnom stretnutí. Lopta sa k nemu dostala na hranici pokutového územia, defenzívny záložník sa do nej poriadne oprel, no Asenjo zasahovať nemusel. Pokus Mbiu preletel vedľa ľavej tyče domácej svätyne.
     
    10
    Cani dostal prihrávku na ľavé krídlo, šikovnou kľučkou sa zbavil svojho strážcu a centroval pred brankára Varasa, kde však lopte nedovalila prejsť domáce defenzíva.
     
    11
    Ivan Rakitič sa v strede poľa dostal pod tlak nie príliš ideálnym spracovaním. Tvorca domácej hry však celú situáciu ustál a vybojoval si faul na svoju osobu.
     
    12
    Giovani dos Santos dostal dlhú prihrávku na pravú stranu, tam ho však zakrižoval Carrico, ktorý mal predsa len k lopte o čosi bližšie a svoju výhodu aj patrične zúžitkoval.
     
    13
    Villarreal získal loptu v strede poľa, Cani okamžite našiel na pravom krídle Fiovaniho dos Santosa, ktorý sa v súboji jeden na jedného pohral s Morenom a predložil loptu pred brankára Varasa. Tam sa do zakončenia vehementne pretláčal Jonathan Pereira, no úspešnejší bol napokon Carrico, ktorý loptu odpratal z domáceho pohľadu do bezpečia.
     
    16
    Domáci v sympatickej snahe o narážačku do pokutového územia. Marko Marin však dostal do šestnástky Villarrealu pridlhú prihrávku a tak z celého útoku domácich napokon nič nebolo.
     
    17
    Giovani dos Santos súboje proti presile protihráčov priam vyhľadáva a vyžíva sa v nich, tentoraz však precenil svoje možnosti a v súboji so štvoricou protihráčov neuspel.
     
    18
    Villarreal sa dostal do veľmi sľubne vyzerajúceho brejku. Situáciu troch proti trom však hostia nevyriešili vôbec dobre, Cani chcel na ľavú stranu prihrať Giovanimu, no tento úmysel dešifroval vracajúci sa Mbia, ktorý sa do prihrávky vložil sklzom.
     
    19
    Jonatrhan Pereira dostal veľmi dobrú prihrávku do behu, loptu si dokázal prebrať a zľava vnikol do pokutového územia, ponúkalo sa mu viacero spoluhráčov na center, no hosťujúci útočník zvolil strelu, ktorú zblokoval Pareja.
     
    20
    Rakitič poslal z ľavého krídla do pokutového územia veľmi vtipnú prihrávku, do ktorej vletel Marko Marin a jemným dotykom sa ju snažil usmerniť za Asenja. Tomu síce lopta vypadla, no do náručia ju dokázal spätne skryť skôr ako dobiehajúci hráči Seville.
     
    22
    Center Giovaniho dos Santosa od rohovej zástavky prepadol až na zadnú tyč ku Pereirovi, ktorý loptu posunul pod seba na Soriana. Jeho center smeroval do pokutového územia, no obrana Seville ho bez problémov dokázala odvrátiť.
     
    24
    Alberto Moreno sa dostal s loptou až na hranicu pokutového územia, nemal príliš s kým do kombinácie, tak sa rozhodol preniknúť medzi dvoch obrancov Villarrealu. Lopta prešla, domáci obranca však skončil na zemi. Hlavný rozhodca Prieto to posúdil ako čistý zákrok.
     
    26
    Gamiero dostal na hrot útoku dlhý pas, ktorý nedokázal skrotiť a loptu už na hracej ploche neudržal. Francúzsky útočník však ocenil myšlienku svojich spoluhráčov a odmenil ju potleskom.
     
    27
    Villarreal dlho držal loptu v moci, hostia si ju prihrávali pred pokutovým územím súpera, až predviedli prekrásnu kombinačnú akciu na jeden dotyk. Na jej konci bol Giovani dos Santos, ktorý vystrelil ľavačkou z prvej. Prízemný pokus vyriešil brankár Varas a loptu vyrazil!
     
    28
    Vitolo fauloval Gomeza. Villarreal má k dispozícii priamy kop z pravej strany, na priame zakončenie to však nie je.
     
    29
    Villarreal dokázal zo štandardnej situácie vyťažiť zakončenie, ktoré však skončilo mimo troch žrdí brankára Varasa. Ten pošle loptu do hry späť odkopom od svojej svätyne.
     
    30
    Coke si pomohol nedovoleným spôsobom, Sevilla tak nemohla postupovať vpred. Pri lopte bude Villarreal.
     
    32
    Vitolo sa na ľavej strane ihriska dostal pod tlak, na chrbát sa mu zavesili dvaja protihráči, ktorí ho dokázali vytlačiť a loptu mu následne aj zobrali.
     
    33
    O niekoľko sekúnd neskôr sa už Vitolo prezentoval oveľa lepším a futbalovejším dojmom. Loptu si narazil s Gameirom, dostal sa v pokutovom území k dobrej šanci, ktorú výborným zákrokom zneškodnil Asenjo.
     
    34
    Po rohovom kope sa na ľavo dostal k lopte Moreno, ktorý vyskúšal strelecké šťastie. Jeho pokus ľavačkou nevyzeral vôbec zle, predsa len mu však chýbala o niečo väčšia presnosť.
     
    35
    Sevilla doslova obliehala pokutové územia súpera, nedokázali však preniknúť do nejakej nebezpečnejšej pozície. Pokračovať v akcii nemohol následne Coke, ktorý obdržal prihrávku na pravej strane len do ofsajdu.
     
    37
    Moreno sa snažil preniknúť z ľavého krídla do pokutového územia, jeho úmysel mu však nevyšiel. Loptu zastavil Gaspar.
     
    39
    Torres poslal do pokutového územia prízemný center, ktorý sa snažil tečovať Giovani dos Santos, no neúspešne. Lopta preletela až ku brankárovi Varasovi.
     
    40
    Villarreal výborne dostupuje k hráčom Seville. Tí boli teraz vytlačení z útočnej polovice až pred svoje pokutové územia a svoj následný útok musia rozbiehať od stopérskej dvojice.
     
    41
    Po faule Mbiu na Giovaniho dos Santosa zahrával Villarreal priamy kop. Soriano sa nerozhodol centrovať do pokutového územia, ale rozohrať nakrátko.
     
    42
    Gameiro si na poliacej čiare pekne spracoval loptu a vydal sa s ňou na polovicu súpera. Vzhľadom na to, že namal príliš komu, nabral rýchlosť a rozhodol sa skúsiť to medzi trojicu protihráčov. Jeho prienik proti obrovskej presile skončil podľa predpokladov neúspechom.
     
    43
    Soriano hľadal prihrávkou za chrbtom domácej defenzívy Pereiru, pred ním však výborne zasiahol Coke, ktorý loptu odhlavičkoval.
     
    45
    Gameiro si zbehol z hrotu útoku na ľavé krídlo, čo si všimol Moreno, ktorý mu do tohto priestoru okamžite poslal loptu. Francúzsky útočník si následne chcel naraziť s Vitolom, no prieniková prihrávka do pokutového územia už na domáceho zakončovateľa neprešla.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme boli svedkami minima prerušení, hlavný rozhodca sa preto rozhodol nič nenadstavovať. V úvodnom dejstve sme sa nedočkali ani na jednej strane presného zásahu, uvidíme, či sa to po zmene strán zmení. Druhý polčas, ku ktorého sledovaniu vás pozývam, sa začne už o niekoľko minút.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Sevilla nastupuje do druhého dejstva s jednou zmenou. Ľavú stranu ihriska bude v druhej časti hry obhospodarovať nameisto Vitola Juan Antonio Reyes.
     
    48
    Giovani dos Satnos mal dostatok času i priestoru a hlavne veľa možností na prihrávku, no napokon sa po jeho nepresnosti lopty zmocnila Sevilla.
     
    49
    Ďalšia akcia Giovaniho dos Santosa už bola podstatne lepšia. Krídelník Villarrealu si to naviedol na strelu silnejšou ľavačkou a poriadne preveril pozornosť Varasa.
     
    50
    Giovani je v týchto chvíľach mimoriadne aktívny. Po dvoch rohových kopoch dokázal na ľavej strane vybojovať priamy kop. Nedovoleným spôsobom so proti odchovancovi Barcelony počínal Marko Marin.
     
    52
    Sampeiro dokázal po pravom krídle uniknúť svojmu strážcovi a odcentroval do pokutového územia, kde však nenašiel žiadneho zo svojich spoluhráčov.
     
    54
    Sampeirovi si na prihrávku do vnútra pokutového územia ukazoval Coke. Loptu však naňho domáci záložník prepasírovať neodkázal, Sevilla však ostáva v držaní lopty.
     
    55
    Futbalisti Seville to zahrali veľmi dobre, z ľavej strany dostal prihrávku pred bránu Gameiro, ktorému však chýbal možno krk k tomu, aby loptu usmernil do siete. Naťahoval sa za ňou sklzom, no neúspešne!
     
    56
    Po následnom faule v pravom rohu ihriska mala Sevilla k dispozícii ešte priamy kop. Jeho rozohrávky sa ujal Ivan Rakitič, po ktorého centri bude nasledovať rohový kop.
     
    57
    Hráči Seville sa však pri snahe dostať sa k lavičke previnili útočným faulom, po ktorom budú pri lopte futbalisti hosťujúceho celku.
     
    58
    Giovani dos Santos svojou aktivitou získal rohový kop, ktorý aj sám zahral. Malo sa pravdepodobne jednať o nacvičený signál, Mexičan poslal loptu na zadnú tyč, kde ju dokázal jeden z jeho spoluhráčov zasiahnuť, no poslal ju len nad bránu Varasa.
     
    60
    Villarreal predviedol na malom priestore krásnu kombináciu na jeden dotyk, v ktorej však už nedokázal úspešne pokračovať Gomez. Ten nedokázal z ľavej strany ani vstreliť, ani zakončiť. Žltá ponorka ostáva aspoň v držaní lopty.
     
    62
    Po prehodení lopty od Sampeira Kevinovi Gameirovi lopta odskočila, vďaka čomu ju v moci bude mať Villarreal, ktorý chystá prvé striedanie.
     
    63
    Avizovaná zmena prichádza práve v tomto momente. Na ihrisko sa dostáva najlepší strelec Žltej ponorky Uche, ktorý nahradil Jonathana Pereiru.
     
    64
    Kapitán Seville Ivan Rakitič sa teraz vyčítavo pozeral na svojich spoluhráčov z defenzívy, za ktorých musel zahasiť vznikajúce nebezpečenstvo.
     
    65
    V pokutovom území Seville bola po rohovom kope hostí trošku neprehľadná situácia, no domáca defenzíva ju napokon dokázala vyriešiť k spokojnosti domácich fanúšikov.
     
    66
    Sevilla po druhý raz v zápase strieda. Ihrisko opustil Samperio, ktorý svoje miesto prenechal zakončovateľovi Baccovi.
     
    68
    Coke sa stal prvým potrestaným hráčom dnešného stretnutia. Po prenesení hry na ľavú stranu sa k lopte dostal Uche, ktorý sa zbavil Cokeho. Domáci obranca ho radšej poslal na zem aj za cenu faulu a žltej karty.
     
    69
    Druhé striedanie si pripravil aj tréner Villarrealu, ktorý z ihriska stiahol Torresa a na hraciu plochu poslal čerstvého Costu.
     
    70
    Obrovská šanca Villarrealu na prvý presný zásah v tomto stretnutí ostala nevyužitá, hostí to ešte môže v konečnom dôsledku poriadne mrzieť! Giovani dos Santos rozohral priamy kop na krátko, hostia si zaujímavo posúvali loptu až sa k nej na pravej strane dostal Uche, ktorý prízemným centrom našiel v stopercentnej tutovke stopéra Musachcia, ktorý mal pred sebou voľnú bránu, no akoby sa svojej šance zľakol a nepochopiteľne zlyhal!
     
    72
    Na ľavej strane si dokázal vytvoriť priestor Giovani dos Santos, ktorý prudkou delovkou zamestnal brankára Varasa, ktorý však bol na svojom mieste a loptu ukryl.
     
    73
    Giovani dos Santos patrí v dnešnom zápase k tým najlepším hráčom. Na pravom krídle teraz tento šikovný Mexičan zabrzdil hru, no to len preto, aby si počkal na nábeh Gaspara, ktorý sa snažil pretlačiť loptu pred bránu, no neuspel.
     
    74
    Na svoju šancu čakal pred brankárom Asenjom Bacca, lopta sa však k nemu nedostala, obrana Villarrealu ju poslala na rohový kop.
     
    75
    Ivan Rakitič rozohral rohový kop na krátko a loptu sa následne snažil poslať do pokutového územia prízemým centrom. Ten sa však dostal len k prvému brániacemu hráčovi Villarrealu, ktorý ju odpálil do bezpečia.
     
    76
    Žltá ponorka posledný krát v tomto zápase striedala. Zápas nedohral Gomez, ktorého miesto zaujal Aquino.
     
    77
    Uche bol v strede poľa faulovaný Mbiom. Striedajúci hráč sa s nevôľou pozeral na rozhodnutie rozhodcu, ktorý hru prerušil a neponechal Villarrealu výhodu.
     
    79
    Gamiero si to pred hranicou pokutového územia narovnal na strelu pravačkou, po ktorej to štadiónom v Seville len tak zahučalo. Na pokus francúzskeho útočníka Asenjo vôbec nereagoval, zostal stáť na bránkovej čiare ako zamrznutý, na jeho šťastie lopta tesne pravú tyč jeho svätyne minula.
     
    80
    Do konca riadnej hracej doby prvého polčasu nám ostáva desať minúť. Čoraz reálnejšia sa tak zdá byť možnosť bezgólovej remízy.
     
    81
    Uche sa snažil vtipným spôsobom posunúť loptu na nabiehajúceho spoluhráča. Jeden z obrancov Seville však s jeho myšlienkou pochopenie nemal.
     
    83
    Obrovská šanca Villarrealu! Giovani dos Santos opäť raz demonštroval svoje skvelé technické schopnosti a predviedol fantastický individuálny prienik. Mexický zálonžík si to pripravoval na strelu ľavačkou, na hranici pokutového územia však prenechal loptu Canimu, ktorý zakončil akcii technickou strelou. Tej chýbalo viac presnosti, lopta po nej totiž tesne minula pravú tyč domácej svätyne!
     
    86
    Je čas na posledné striedanie aj v domácom tíme. Ihrisko opustil robotník Mbia, ktorý do záverečnej fázy stretnutia pustil Navarra.
     
    88
    Ak by sme mali brať do úvahy len výkon v druhom dejstve, víťazstvo by si viac zaslúžil Villarreal, ktorého šance boli nebezpečnejšie.
     
    89
    Cokeho center z pravej strany neprešiel do pokutového územia, lopta bola zblokovaná.
     
    90
    Bacca sa ocitol v bezprostrednej blízkosti brankára Asenja, nedokázal ho prekonať, no ak by sa mu to aj bolo podarilo, gól by neplatil. Domácemu zakončovateľovi bol odmávaný i odpískaný ofsajd.
     
    90
    Nadstavujú sa tri minúty.
     
    90+1
    Giovani dos Santos ostáva po jednom zo súbojov ležať na trávniku. Vôbec to s ním nevyzerá dobre, potrebuje okamžité ošetrenie.
     
    90+2
    Villarreal už všetky možnosti na striedanie vyčerpal, Giovani dos Santos sa postavil na vlastné, no do zápasu už pravdepodobne nezasiahne.
     
    Koniec zápasu.
     
    S konštatovaním, že oba tímy nevyužili svoje príležitosti a body si tak delia za divácky nepopulárnu remízu 0:0, sa s vami lúčim a prajem ešte pekný zvyšok večera. Pri španielskej lige niekedy nabudúce dočítania. (20:53:59)

    Michal Bakoš

    Góly:

    Karty:   68. Coke (SEV)


    FC Sevilla: Varas – Coke, Pareja, Carriço, A. Moreno – Jairo, Mbia, Marin, Rakitić (C), Vitolo – Gameiro.
    Náhradníci: Beto – Fazio, F. Navarro, Trochowski, J. Reyes, Bacca.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Musacchio, Paulista, Jokić – M. Gómez, Ó. Torres, B. Soriano (C), Cani – G. dos Santos, Jonathan Pereira.
    Náhradníci: Juan Carlos – Pantić, J. Costa, Román, Aquino, Uche, Leiva.

    Rozhodca: E. Prieto – M. Mateo, F. García – J. García