Almería – Real Betis 3:2 (kon.) | Levante – Atlético Madrid 2:0 (kon.) | Sevilla – Villarreal 0:0 (kon.)
Real Madrid – Valencia 2:2 (kon.)
koniec
FC Sevilla
0:0 (0:0)
Villarreal CF
Nedeľa 04.05.2014, 19:00 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Bacca sa ocitol v bezprostrednej blízkosti brankára Asenja, nedokázal ho prekonať, no ak by sa mu to aj bolo podarilo, gól by neplatil. Domácemu zakončovateľovi bol odmávaný i odpískaný ofsajd.
     
    86
    Je čas na posledné striedanie aj v domácom tíme. Ihrisko opustil robotník Mbia, ktorý do záverečnej fázy stretnutia pustil Navarra.
     
    83
    Obrovská šanca Villarrealu! Giovani dos Santos opäť raz demonštroval svoje skvelé technické schopnosti a predviedol fantastický individuálny prienik. Mexický zálonžík si to pripravoval na strelu ľavačkou, na hranici pokutového územia však prenechal loptu Canimu, ktorý zakončil akcii technickou strelou. Tej chýbalo viac presnosti, lopta po nej totiž tesne minula pravú tyč domácej svätyne!
     
    79
    Gamiero si to pred hranicou pokutového územia narovnal na strelu pravačkou, po ktorej to štadiónom v Seville len tak zahučalo. Na pokus francúzskeho útočníka Asenjo vôbec nereagoval, zostal stáť na bránkovej čiare ako zamrznutý, na jeho šťastie lopta tesne pravú tyč jeho svätyne minula.
     
    76
    Žltá ponorka posledný krát v tomto zápase striedala. Zápas nedohral Gomez, ktorého miesto zaujal Aquino.
     
    70
    Obrovská šanca Villarrealu na prvý presný zásah v tomto stretnutí ostala nevyužitá, hostí to ešte môže v konečnom dôsledku poriadne mrzieť! Giovani dos Santos rozohral priamy kop na krátko, hostia si zaujímavo posúvali loptu až sa k nej na pravej strane dostal Uche, ktorý prízemným centrom našiel v stopercentnej tutovke stopéra Musachcia, ktorý mal pred sebou voľnú bránu, no akoby sa svojej šance zľakol a nepochopiteľne zlyhal!
     
    69
    Druhé striedanie si pripravil aj tréner Villarrealu, ktorý z ihriska stiahol Torresa a na hraciu plochu poslal čerstvého Costu.
     
    68
    Coke sa stal prvým potrestaným hráčom dnešného stretnutia. Po prenesení hry na ľavú stranu sa k lopte dostal Uche, ktorý sa zbavil Cokeho. Domáci obranca ho radšej poslal na zem aj za cenu faulu a žltej karty.
     
    66
    Sevilla po druhý raz v zápase strieda. Ihrisko opustil Samperio, ktorý svoje miesto prenechal zakončovateľovi Baccovi.
     
    63
    Avizovaná zmena prichádza práve v tomto momente. Na ihrisko sa dostáva najlepší strelec Žltej ponorky Uche, ktorý nahradil Jonathana Pereiru.
     
    55
    Futbalisti Seville to zahrali veľmi dobre, z ľavej strany dostal prihrávku pred bránu Gameiro, ktorému však chýbal možno krk k tomu, aby loptu usmernil do siete. Naťahoval sa za ňou sklzom, no neúspešne!
     
    46
    Sevilla nastupuje do druhého dejstva s jednou zmenou. Ľavú stranu ihriska bude v druhej časti hry obhospodarovať nameisto Vitola Juan Antonio Reyes.
     
    33
    O niekoľko sekúnd neskôr sa už Vitolo prezentoval oveľa lepším a futbalovejším dojmom. Loptu si narazil s Gameirom, dostal sa v pokutovom území k dobrej šanci, ktorú výborným zákrokom zneškodnil Asenjo.
     
    27
    Villarreal dlho držal loptu v moci, hostia si ju prihrávali pred pokutovým územím súpera, až predviedli prekrásnu kombinačnú akciu na jeden dotyk. Na jej konci bol Giovani dos Santos, ktorý vystrelil ľavačkou z prvej. Prízemný pokus vyriešil brankár Varas a loptu vyrazil!
     
    20
    Rakitič poslal z ľavého krídla do pokutového územia veľmi vtipnú prihrávku, do ktorej vletel Marko Marin a jemným dotykom sa ju snažil usmerniť za Asenja. Tomu síce lopta vypadla, no do náručia ju dokázal spätne skryť skôr ako dobiehajúci hráči Seville.
     
    13
    Villarreal získal loptu v strede poľa, Cani okamžite našiel na pravom krídle Fiovaniho dos Santosa, ktorý sa v súboji jeden na jedného pohral s Morenom a predložil loptu pred brankára Varasa. Tam sa do zakončenia vehementne pretláčal Jonathan Pereira, no úspešnejší bol napokon Carrico, ktorý loptu odpratal z domáceho pohľadu do bezpečia.
     
    8
    Hrdina Seville zo štvrtku Mbia, ktorý rozhodol v nadstavenom čase o postupe domácich do finále Európskej ligy, mohol nadviazať na svoj úspešný zásah aj v dnešnom stretnutí. Lopta sa k nemu dostala na hranici pokutového územia, defenzívny záložník sa do nej poriadne oprel, no Asenjo zasahovať nemusel. Pokus Mbiu preletel vedľa ľavej tyče domácej svätyne.

    Michal Bakoš

    Góly:

    Karty:   68. Coke (SEV)


    FC Sevilla: Varas – Coke, Pareja, Carriço, A. Moreno – Jairo, Mbia, Marin, Rakitić (C), Vitolo – Gameiro.
    Náhradníci: Beto – Fazio, F. Navarro, Trochowski, J. Reyes, Bacca.

    Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar, Musacchio, Paulista, Jokić – M. Gómez, Ó. Torres, B. Soriano (C), Cani – G. dos Santos, Jonathan Pereira.
    Náhradníci: Juan Carlos – Pantić, J. Costa, Román, Aquino, Uche, Leiva.

    Rozhodca: E. Prieto – M. Mateo, F. García – J. García