NJ Devils – Toronto 3:2 (kon.) | Chicago – Nashville 0:2 (kon.) | Detroit – Minnesota 3:4 (po pr.)
Vancouver – Buffalo 4:2 (kon.) | Anaheim – Florida 6:2 (kon.)
koniec po predl.
Detroit Red Wings
3:4 (2:0, 0:1, 1:2 - 0:1)
Minnesota Wild
Pondelok 24.03.2014, 00:30 • Joe Louis Arena • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Videli sme výborný zápas, v ktorom Detroit viedol už 2:0, potom po obrate Wild prehrával 2:3, ale zásluhou slovenského krídelníka Tomáša Tatara dokázal vyrovnať na 3:3. V následnom predĺžení však o konečnej výhre 3.4 pre Wild rozhodol Matt Moulson. Minnesota tak vracia Detroitu porážku z predchádzajúceho duelu a pripisuje si dva body.

    Tri hviezdy zápasu

    1. Matt Moulson (MIN) 1+1
    2. Ryan Suter (MIN) 0+1
    3. Jimmy Howard (DET) 21 zásahov, 84 % úspešnosť zákrokov


    Odo mňa je to pre dnes všetko, lúčim sa s Vami a prajem úspešný štart do nového pracovného týždňa. (03:14:24)
     
    Koniec zápasu.
     
    62:15
    Minnesota Wild dáva gól!
    Brodin sa odhodlal k strele z pravej strany, ktorú tečoval do brány MATT MOULSON a rozhoduje tak o výhre Wild v dnešnom stretnutí. Asistencie: Jonas Brodin, Charlie Coyle.
     
    61:45
    Pominville už mal v medzikruží napriahnuté na strelu, ale v poslednej chvíli bol odstavený od puku. Dopredu sa následne dokázal prekľučkovať Tatar, ale krátko na to získal puk obranca Wild, Brodin.
     
    61:00
    Zatiaľ sa ani jedno z mužstiev k strele nedostalo, Detroit je však v útočnom pásme.
     
    60:22
    V úvode nadstavenia pri puku Rec Wings, ktorí zakladajú útok z vlastnej tretiny.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Riadny hrací čas na určenie víťaza nestačil a tak sa dočkáme päťminútového predĺženia a ak sa nerozhodne ani v ňom, tak prídu na rad nájazdy.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:49
    Tatar sa v závere dostal k dvom strelám, obe však boli zblokované Bryzgalovom. V posledných sekundách už Minnesota drží puk vo vlastnom pásme a všetkým je jasné, že dnes sa bude predlžovať.
     
    59:15
    Hrá sa za Howardovoui bránou, kde sa zvádzajú tvrdé súboje o puk. V nich bol úspešnejší Detroit, ktorý šiel dopredu, ale Helm sa z pravej strany k zakončeniu nedostal. Quincey z medzikružia už áno, ale jeho rana bola zblokovaná.
     
    58:05
    Vyhodenie Wild skončilo na domácich hokejkách v strednom pásme.
     
    57:40
    Brozdiak sa na pravej strane nepresadil a k puku sa dostal Lashoff, ktorý založil akciu, na konci ktorej bola Tatarova strela. Detroit bojoval o pásmo, ale nakoniec oň prišiel.
     
    56:38
    Aktívnejším tímom stále Minnesota, ale strela na bránu z toho v posledných chvíľach neplynula. Hra sa prerušila po zakázanom uvoľnení Red Wings.
     
    55:10
    Wild bojujú za bránou Detroitu, Niederreiterova strela z ľavej strany však bola zblokovaná a do brejku sa dostával Tatar, lenže bol odzbrojený.
     
    54:45
    Po ďalšom zákroku Howarda sa hra prerušuje a nasleduje reklamná pauza.
     
    54:07
    Domáci v plnom počte, Lashoff sa už zapojil do ofenzívnej kombinácie po prihrávke od DeKeysera.
     
    53:30
    Útok Wild nemal dlhé trvanie a do brejku sa dostával Glendening, ale nakoniec nedokázal zakončiť.
     
    53:00
    Koivu na seba naviazal na pravej strane dvoch súperov a našiel voľného Pominvilleho, ale jeho strelu Howard dokázal vyraziť. Krátko na to získala cenné sekundičky pre Detroit dvojica Helm a Miller.
     
    52:07
    Domáci bek Brian Lashoff vylúčený za vyhodenie puku mimo ľadovej plochy, pre Wild veľká šanca na prinavrátenie vedenia.
     
    52:07
    Hra je prerušená v strednom pásme a zrejme sa bude vylučovať, pretože puk opustil ľadovú plochu. Viac sa dozvieme po reklamnej pauze.
     
    51:43
    Detroit Red Wings dal gól!
    Smith našiel z ľavej strany TOMÁŠA TATARA, ktorý predviedol peknú zasekávačku, zbavil sa beka a peknou strelou z pravého kruhu prekonáva Ilju Bryzgalova a vyrovnáva na 3:3. Asistencia: Brendan Smith.
     
    51:12
    Moulson sa nenechal odzbrojiť na pravej strane a udržal pásmo pre svoj tím, ale Wild z toho nedokázali vyťažiť strelu na bránu a nakoniec prišli o puk. Spoza vlastnej brány zakladá útok Detroitu Kronwall.
     
    49:43
    Takmer okamžite po buly musel Howard prikrývať Suterovu strelu a buly po jeho pravici sa zopakuje.
     
    49:39
    Hra sa prerušuje po strele Brodina a bude sa vhadzovať po Howardovej pravici.
     
    49:28
    Tatar za Bryzgalovou bránou prišiel o puk, ale na druhej starne klziska mu pomohol Kindl, ktorý zastavil ofenzívnu snahu Wild. Tí sa však nevzdávajú a stále bojujú o pásmo.
     
    48:47
    Detroit sa nedokázal dostať z vlastného pásma, ale po Quinceyho pase sa nakoniec dostal k zakončeniu Helm. Jeho strela bola vyrazená a krátko potom sa hra prerušuje pre zakázané uvoľnenie Minnesoty.
     
    48:05
    Akcia Wild zastavená pre postavenie mimo hru.
     
    47:57
    Franzen znovu potiahol akciu Red Wings, ktorí sa dostali do útočného pásma a dokázali z toho vyťažiť strelu z hokejky DeKeysera, po ktorej Bryzgalov prikrýva puk a prerušuje hru.
     
    47:06
    Detroit sa teraz prezentoval extrémne rýchlym prechodom z obranného pásma do toho útočného, ale nakoniec sa v ňom nedokázal dlho udržať.
     
    46:38
    Bryzgalov prikrýva puk po strele jedného z domácich hráčov a nasleduje reklamná pauza.
     
    46:18
    Oddychový čas domácich.
     
    46:18
    Minnesota Wild dáva gól!
    Po vyrovnávajúcom góle neutíchal tlak Wild a z obliehania Howardovej brány pramení tretí gól hostí, keď sa presadil dorážkou ZACH PARISE. Asistencie: Mikael Granlund, Jared Spurgeon.
     
    44:33
    Minnesota Wild dáva gól!
    Veľký tlak dokázala Minnesota využiť na vyrovnanie, keď sa po zblokovanej strele z medzikružia dostal na ľavej strane k puku CHARLIE COYLE, ktorý sa nenechal odzbrojiť Kronwallom a na dvakrát prepasíroval puk za Howardov chrbát. Asistencie: Matt Moulson, Mikko Koivu.
     
    44:20
    Koivu pálil z ľavého kruhu a Red Wing sa nepodarilo vyhodiť puk. Po ďalšej strele fínskeho centra vidíme veľký závar pred domácim gólmanom.
     
    43:50
    Minnesota nebezpečne kombinovala v útočnom pásme, ale obe jej strely z ľavej strany boli zblokované. Už však idú dopredu domáci, ich akciu založil Franzen, ale nakoniec sa Red Wings sami vytlačili z pásma, puk má však na hokejke český zadák Kindl.
     
    42:27
    Jeden z hostí pálil z ľavého kruhu a keďže na dorážku číhal pred Howardom aj Niederreiter, tak domáci brankár radšej prerušuje hru.
     
    42:01
    Bezprostredne po buly pred Bryzgalovom pálil jeden z domácich hráčov a ruský gólman prerušuje hru.
     
    41:58
    Tatar sa znovu pokúšal zo stredného pásma o vysunutie spoluhráča, ale tentokrát bol jeho pas pridlhý a Bryzgalov rozohral akciu Minnesoty. Hra prerušená pre zakázané uvoľnenie Wild.
     
    41:02
    Detroit zakladal útok spoza vlastnej brány, ale celá akcia skončila nepresnou prihrávkou a dopredu išli Wild. Ani oni úspešní neboli, ale následné vyhodenie Red Wings bolo pridlhé a je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    40:16
    Krátko po buly sa dostal k zakončeniu z ľavej strany domáci Drew Miller, ale krátko na to padol na ľad Johan Franzen a hra sa presúva do stredného pásma kvôli hre vysokou hokejkou.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    V druhej tretine sme videli jeden gól, tentokrát sa oň postaral hosťujúci Jason Pominville a stav stretnutia po dvoch tretinách je tak 2:1 pre Red Wings. Posledná dvadsaťminútovka začne približne 2:27.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Brodin hľadal dlhým pasom zo stredného pásma jedného zo spoluhráčov, ale veľa nechýbalo a takmer z toho bolo zakázané uvoľnenie. Následne bojovali Red Wings o útočné pásmo, ale nedokázali si ho udržať.
     
    38:41
    Sledujeme hokej z jednej strany na druhú, ale ani jeden z tímov sa nevie dostať k strele a dlhšie sa usadiť v útočnom pásme.
     
    37:40
    Smith sa nedokázal presadiť proti dvojici bekov Wild a po inkasovanom bodyčeku prišiel o puk. Krátko potom ho síce Red Wings získali späť, ale museli striedať a tak ho nahodením len odovzdávajú späť na hokejky hráčov Minnesoty.
     
    36:24
    Bezprostredne po buly pálil znovu Suter a Howard znovu jeho pokus z pravej strany kryje.
     
    36:18
    Po Suterovej delovke spoza kruhu sa ešte jeden z jeho spoluhráčov pokúšal o dorážku, ale Howard nakoniec prikryl puk a prerušil hru. Nasleduje reklamná pauza.
     
    36:05
    DeKeyser pálil od modrej práve v momente, keď sa na ľadovú plochu vrátil Niederreiter z trestnej lavice. Krátko potom sa hra prerušovala pre zakázané uvoľnenie domácich Red Wings.
     
    35:01
    Po Nyquistovej prihrávke pálil Alfredsson z ľavého kruhu, ale Bryzgalov jeho pokus vyráža.
     
    34:40
    Detroit sa stále nedokázal usadiť v útočnom pásme a znovu musí zakladať útok z vlastného obranného pásma.
     
    34:00
    Detroit ťahal svoju akciu po pravej strane, ale pásmo si neudržal a následne sa puk dostal k Howardovi, ktorý ho musel prikryť a prerušiť tak hru pred jedným z hráčov hostí.
     
    33:30
    Na pravej strane obrannej tretiny domácich bol faulovaný Lashoff a na trestnú lavicu smeruje za hákovanie Nino Niederreiter.
     
    32:59
    Detroit zakladá útočnú akciu z vlastnej obrannej tretiny a zakladá ju v šestici, pretože je signalizované vylúčenie na strane Wild.
     
    31:57
    Minnesota Wild dáva gól!
    Koivu pekne kombinoval na pravej strane, posunul puk na modrú Suterovi, ktorý ho ešte posunul na JASONA POMINVILLEA a ten svojou prudkou ranou spoza ľavého kruhu využíva už po desiatich sekundách presilovú hru Wild a znižuje na 2:1. Asistencie: Ryan Suter, Mikko Koivu.
     
    31:47
    Po reklamnej pauze si Wild zahrajú presilovú hru, pretože Kyle Quincey dostáva trest za nedovolené bránenie.
     
    31:47
    Helm šprintoval za pukom, ale napokon útočné pásmo pre Red Wings nevybojoval a dopredu išla Minnesota. Jej akcia však skončila už v strednom pásme a k strele sa krátko potom dostal Daniel Alfredsson.
     
    30:51
    Po Glendeningovej zblokovanej strele sa dostal k zakončeniu aj jeden z hosťujúcich hráčov, ale stav sa ani po jednej z týchto striel nemenil.
     
    29:56
    Ospravedlňujem sa za menší technický výpadok, po reklamnej pauze pokračujeme.
     
    27:20
    Zach Parise sa krásne obtočil okolo Howardovej bránky, ale jeho následná prihrávka pred svätyňu Red Wings nenašla nikoho zo spoluhráčov a dopredu mohli ísť domáci. Ich akcia skončila vyrazenou strelou z hokejky Darrena Helma.
     
    26:00
    Minnesota sa neustále pokúša o skorigovanie výsledku, ale obrana Red Wings dnes zatiaľ pracuje vynikajúco a svojho súpera k ničomu nepúšťa.
     
    24:15
    Z ľavej strany strieľal bek Scandella do odkrytej brány, ale Howard sa dokázal výborne premiestniť a vyraziť jeho strelu. Krátko potom Howard prerušuje hru po Brodinovej strele.
     
    22:50
    Niederreiter bol neodstaviteľný od puku na ľavej strane, ale potom prišla nepresná prihrávka po ktorej sa rútil do brejku Tatar, ale nakoniec bol zastavený Brodinom a hoci Tatar sa ešte pokúšal získať puk, ten už mala v moci obrana Wild. Krátko na to Howardovo prikrytie puku po strele jedného z hostí prerušuje hru.
     
    21:12
    Suter takmer v strednom pásme prišiel o puk, ale nakoniec celú situáciu vyriešil spätnou prihrávkou a pri ďalšom útoku Wild sa dostal k strele z ľavej strany Koivu, po jeho pokuse Howard prerušuje hru.
     
    20:44
    Prvé vhadzovanie druhej tretiny vyhrali Wild a po Suterovom nahodení sa dostal k strele z pravého kruhu Granlund, krátko potom sa hra prerušovala pre zakázané uvoľnenie Detroitu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina priniesla dva krásne góly, oba z hokejky Gustava Nyquista a Detroit tak zaslúžene vedie nad Minnesotou 2:0. Dvojgólové manko však v hokeji nič neznamená a pred druhou tretinou tak stále ostáva všetko otvorené. Tá začne približne 1:34.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:50
    Desať sekúnd pred záverečným klaksónom prvej tretiny ešte uvidíme vhadzovanie v strednom pásme.
     
    18:28
    Detroit Red Wings dal gól!
    Suterova strela od modrej bola zblokovaná a Tomáš Tatar dokázal následne vysunúť do brejku GUSTAVA NYQUISTA, ktorý svoj samostatný nájazd premieňa a nádherným blafákom zvyšuje na 2:0 pre Red Wings. Asistencia: Tomáš Tatar.
     
    17:34
    Hra sa prerušovala v obrannom pásme Red Wings, ktorí ale dokázali vyhrať následné buly po Howardovej ľavici a môžu po nahodení bojovať o puk v útočnom pásme.
     
    17:00
    V momente keď sa Legwand vracal na ľadovú plochu, Howard fantasticky vyrazil strelu z medzikružia jedného z hosťujúcich hráčov.
     
    16:15
    Minnesota nehrá presilovú hru oveľa lepšie ako pred chvíľou Detroit, práve naopak. Vo vlastnom oslabení sa dostal k zakončeniu Drew Miller, ale krátko potom sa už Wild usadili v útočnom pásme.
     
    14:56
    Do úniku sa dostali Franzen s Legwandom, ktorý sa však po prihrávke od švédskeho spoluhráča natlačil pred Bryzgalova z pravej strany. Krátko na to sa hra prerušovala, pretože David Legwand dostáva trest za nedovolené bránenie gólmana.
     
    14:44
    Z pravej strany sa dostal k zakončeniu obranca Wild, Jared Spurgeon, ale Howard si s jeho pokusom poradil a uvidíme vhadzovanie po pravici domáceho gólmana.
     
    14:01
    Po strele jedného z domácich hráčov vznikol menší závar pred Bryzgalovom, ktorý vyriešil situáciu prerušením hry. Nasleduje reklamná pauza.
     
    13:45
    Detroit Red Wings dal gól!
    Red Wings sa presilová hra nedarila, ale po spätnej prihrávke z pravého kruhu sa Kronwall oprel do puku z modrej čiary, jeho strela bola vyrazená do ľavej strany, kde stál pripravený GUSTAV NYQUIST a ten pohotovo poslal puk do odkrytej brány a presilovkovou trefou otvoril skóre dnešného duelu. Asistencie: Niklas Kronwall, Daniel Alfredsson.
     
    13:22
    Detroitu zatiaľ táto presilová hra nevychádza a Wild domácim nedovolili sa usadiť v útočnom pásme.
     
    12:11
    V úvode presilovej hry sa Detroitu nepodarilo udržať útočné pásmo a rovnako tak sa Wild podarilo vyhodiť puk do stredného pásma aj potom, čo Legwand hľadal z ľavej strany Tatara.
     
    11:56
    Detroit si zahrá presilovú hru, pretože na trestnú lavicu smeruje Coyle za krosček.
     
    11:56
    Brodinova strela od modrej bola zblokovaná a krátko potom sa hra prerušovala, keď sa do prudkej výmeny názorov pustili domáci Brendan Smyth a hosťujúci Charlie Coyle.
     
    11:02
    V strednom pásme Tatar zastavil Niederreitera, ale Minnesota napokon pri puku ostala. Pekne bojoval za Howardovou bránou o puk Heatley, ale Red Wings si s ním nakoniec poradili a získali puk.
     
    09:56
    Hra sa prelieva z jednej strany na druhú, tentokrát ju hlavný arbiter prerušuje pre ofsajd Wild.
     
    09:10
    Krátko po buly vyhodil Legwand puk z pásma Red Wings a Minnesota musela zakladať svoju akciu z hĺbky vlastnej defenzívy. Ich ofenzívna snaha nemala dlhé trvanie a Bryzgalov musel krátko potom zasahovať proti Millerovmu pokusu z pravej strany.
     
    07:53
    Mikko Koivu pekne vystrelil z pravého kruhu, ale Howarda svojím pokusom neprekvapil. Ten puk prikrýva, prerušuje hru a nasleduje reklamná pauza.
     
    07:10
    Kindl sa hneď po vhadzovaní oprel do puku a vypálil, ale Bryzgalov jeho pokus vyrazil. Minnesota sa následne dostala do útočného pásma, ale v priestoroch za bránou stratila puk.
     
    06:46
    Druhýkrát v krátkom časovom slede sa hra prerušuje pre zakázané uvoľnenie Wild.
     
    05:41
    Niederreiter našiel z ľavej strany Brodziaka, ktorý si na pravej strane dokázal položiť Howarda na ľad a snažil sa blafákom zakončiť do odkrytej brány, ale Jimmy Howard sa fantasticky natiahol a puk vyrazil.
     
    05:06
    Nepresnosti na oboch stranách, Detroit má problém dostať sa z vlastnej obrannej tretiny,
     
    04:00
    Jason Pominville krásne vypálil spoza pravého kruhu, ale Howard jeho strelu vyrazil a krátko potom si poradil aj s jeho druhým pokusom. K puku sa dostal Detroit, ale po nepresnom nahodení puku sa znovu dostala dopredu Minnesota, lenže po zblokovanej strele Pominvilleho sa po DeKeyserovej prihrávke dostal k strele z ľavého kruhu Alfredsson.
     
    02:30
    Minnesota sa dostala k dvom strelám potom, čo sa Tatar nepresadil vo svojom prieniku. Krátko na to sa dostával do sľubnej šance Franzen, ale bol odstavený Koivom, lenže útok Minnesoty nemal dlhé trvanie a k puku sa znovu dostali hráči Red Wings.
     
    00:48
    Detroit vyhral buly a v úvode duelu sa usadil v útočnej tretine, ale po zblokovanej strele od modrej z hokejky Kronwalla sa dostala dopredu Minnesota a po strele beka Bluma prikrýval Howard puk pred dotierajúcim Brodziakom.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ako býva zvykom, úvod duelu sa trošku omešká.
     
    Úvodné zostavy:

    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Kronwall, Smith, Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Franzen, Legwand, Alfredsson – Tatar, Sheahan, Nyquist – Miller, Glendening, Andersson – Ferraro, Helm, Emmerton

    Minnesota Wild: Bryzgalov (Kuemper) – Suter, Spurgeon, Scandella, Brodin, Blum, Prosser – Parise, Granlund, Pominville – Moulson, Koivu, Coyle – Heatley, Haula, Niederreiter – Cooke, Brodziak, Fontaine

    Rozhodca: L'Ecuyer, Pochmara – Galloway, Kovachik.
     
    Vítam Vás pri prenose z kanadsko-americkej NHL, kde sa v Joe Louis Aréne v Detroite odohrá stretnutie medzi domácim Detroitom Red Wings a hosťujúcou Minnesotou Wild.

    Detroit je momentálne na ôsmom mieste Východnej konferencie so ziskom 79 bodov, rovnako ako deviaty Washington. Siedme Toronto má pred touto dvojicou náskok jedného bodu, desiaty Columbus na nich naopak jeden bod stráca. V Atlantickej divízii sú Red Wings piaty.

    Wild sú v Západnej konferencii na siedmom mieste a na svojom konte majú 83 bodov, čo je o štyri viac než má ôsmy Phoenix, ale o tri menej než majú šiesty Los Angeles Kings. V Centrálnej divízii je Minnesota štvrtá.
     
    Detroit dokázal vyhrať svoje posledné tri duely a tá posledná výhra sa zrodila práve proti Minnesote na jej ľade, XCEL Energy Center, kde Wild podľahli Red Wings 2:3. Skóre stretnutia otváral už v šiestej minúte domáci kapitán, Mikko Koivu, ale v 11. minúte bol stav znovu vyrovnaný po presilovkovej trefe Brendana Smitha. Aj druhý gól Red Wings padol v početnej výhode, konkrétne v 38.minúte po strele Davida Legwanda. V 41.minúte síce vyrovnával Charlie Coyle, ale v 46.minúte rozhodol o konečnom výsledku 2:3 pre Red Wings Gustav Nyquist.

    Z posledných štyroch vzájomných duelov si odniesli obe mužstvá zhodne po dve výhry, takže v dnešnom stretnutí je hľadanie favorita nesmierne ťažké. Detroit má lepšiu formu, keďže vyhral už tri duely v rade, zatiaľ čo Minnesota svoje posledné dve vystúpenia prehrala.

    O všetkom sa rozhodne až na ľade, kde je úvodné buly naplánované na 00:30 SEČ. Prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 00:30.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 14. Nyquist (Kronwall, Alfredsson), 19. Nyquist (Tatar), 52. Tatar (Smith) – 32. Pominville (Suter, Koivu), 45. Coyle (Moulson, Koivu), 47. Parise (Granlund, Spurgeon), 63. Moulson (Brodin, Coyle)


    Detroit Red Wings: Howard (Gustavsson) – Kronwall, Smith, Quincey, DeKeyser, Kindl, Lashoff – Franzen, Legwand, Alfredsson – Tatar, Sheahan, Nyquist – Miller, Glendening, Andersson – Ferraro, Helm, Emmerton
    Minnesota Wild: Bryzgalov (Kuemper) – Suter, Spurgeon, Scandella, Brodin, Blum, Prosser – Parise, Granlund, Pominville – Moulson, Koivu, Coyle – Heatley, Haula, Niederreiter – Cooke, Brodziak, Fontaine

    Rozhodca: L'Ecuyer, Pochmara – Galloway, Kovachik

    Diváci: 20 066