Ottawa – Colorado 1:3 (kon.) | Buffalo – Montreal 0:2 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Winnipeg – Dallas 7:2 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Detroit Red Wings
Pondelok 17.03.2014, 00:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnes to teda vyšlo znovu Chicagu, ktoré zo štyroch vzájomných tohtosezónnych duelov vyhralo nad Detroitom trikrát. Slovák Marián Hossa si pripísal gól a dve asistencie a výraznou mierou tak prispel k presvedčivému víťazstvu Blackhawks na domácom ľade.

    Tři hviezdy zápasu:
    1. Marián HOSSA (CHI) 1+2
    2. Ben SMITH (CHI) 1+1
    3. Duncan KEITH (CHI) 0+2

    Odo mňa je to pre dnes všetko, prajem Vám príjemný štart do nového pracovného týždňa. (03:06:37)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Detroit sa už ani nepokúša o kombináciu a Chicago drží puk na vlastných hokejkách a čaká na záverečnú sirénu zápasu.
     
    59:04
    Znovu ofsajd Blackhawks, tentokrát v ňom bol Andrew Shaw.
     
    58:44
    Detroit už s výsledkom dnešného duelu zrejme nič neurobí, pri chuti je Chicago, ale jeho ofenzívna snaha je zastavená pre postavenie mimo hru.
     
    57:50
    Chicago dalo gól!
    Vo vlastnom oslabení dokázal Marián Hossa obrať o puk v strednom pásme Franzena, prešprintoval po pravej strane do útočného pásma, kde po pekne zasekávačke našiel na druhej strane voľného JONATHANA TOEWSA a ten nádherným blafákom do protipohybu Howarda opečiatkoval tyč brány, od ktorej sa puk odrazil do siete a Chicago vedie už 4:1. Asistencia : Marián Hossa.
     
    57:30
    Obrancovi Chicaga prudké vyhodenie puku nevyšlo, pretože trafil len na modrej čiare stojaceho Alfredssona.
     
    57:10
    Detroit začal početnú výhodu rozohrávkou spoza vlastnej brány, ale už sa mu podarilo získať pásmo.
     
    56:36
    Sharp bol dlho neodstaviteľný od puku na ľavej strane, potom si ho vymenil so spoluhráčom a sám vystrelil z ľavej strany na Howarda. Ten jeho pokus vyrážal pred seba a do útočného pásma sa dostali Red Wings. Hra sa prerušuje, pretože sa bude vylučovať na domácej strane. Dve minúty dostáva Duncan Keith za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Presilovú hru si Detroit zahrá až po reklamnej pauze.
     
    55:21
    Krátko po buly vyhadzoval Nick Leddy puk znovu cez všetky čiary, oba celky si tak zopakujú buly po Crawfordovej ľavici.
     
    55:14
    Pulkkinen stratil puk na ľavej strane v útočnom pásme, ale hosťujúceho útočníka to mrzieť nemusí, pretože znovu sme videli zakázané uvoľnenie Chicaga a hra sa tak vráti pred Crawforda.
     
    54:53
    Nevýrazný úsek hry, v ktorom si ani jeden z tímov neudrží dlhšie puk na svojich hokejkách prerušila až Legwandova strela, ktorú Crawford vyrážal do rohu. Za bránou domácich sa nepresadili Tatar ani Legwand a rozohrávať mohol Hjalmarsson. Tomu však prihrávka nevyšla a znovu musel zasahovať Crawford proti strele Franzena. Následne hra prerušená po zakázanom uvoľnení Blackhawks.
     
    51:58
    Chicagu nahodenie puku do útočného pásma nevyšlo a spoza vlastnej brány rozohrávali hráči Red Wings. Tí sa ale do obrannej tretiny Blackhawks nedostali, naopak, museli čeliť nebezpečnej strele Hossu z ľavej strany.
     
    51:10
    Corey Crawford znovu prerušuje hru, tentokrát po strele Daniela Alfredssona z medzikružia.
     
    51:00
    Znovu vidíme súboje o puk v obrannej tretine domácich, ale Detroit nakoniec puk stratil a hra sa presunula do stredného pásma. Krátko na to však boli Red Wings v útočnom pásme znova a dvakrát sa dostal k strele obranca Dan DeKeyser. Po jeho druhom pokuse sa snažil o dorážku Franzen a Crawford radšej prerušil hru prikrytím puku. Nasleduje reklamná pauza.
     
    49:49
    Po nenápadnej akcii sa dostal na ľavej strane k puku Bryan Bickell, ktorý svojou strelou mieril do horného rohu brány, ale Howard jeho úmysel vystihol a krátko potom prerušil hru.
     
    49:28
    DeKeyserovui strelu od modrej Crawford vyráža a Chicago sa následne dostalo do útočného pásma, ale k žiadnej strele sa v ňom nedostalo.
     
    48:43
    Detroit sa stále nevzdáva a bojuje o útočné pásmo, ale Chicago bráni veľmi dobre. Corey Crawford prerušuje hru po strele jedného z hostí spoza pravého kruhu a nasleduje reklamná pauza.
     
    Hossa nastúpil prvýkrát od 2.marca, keď sa zranil v zápase s Pittsburghom Penguins a štart mu vyšiel naozaj dokonale, už má na svojom konte dva kanadské body v dnešnom stretnutí za bilanciu 1+1.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 29. Leddy (Hossa, Smith), 40. Smith (Keith, Kane), 47. Hossa (Sharp, Keith), 58. Toews (Hossa) – 36. Nyquist (Kronwall, Alfredsson)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Keith, Seabrook, Oduya, Hjalmarsson, Leddy, Rozsíval – Versteeg, Toews, Hossa – Bickell, Handzuš, Kane – Sharp, Shaw, Saad – Bollig, Kruger, Smith
    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Smith, Lashoff – Nyquist, Legwand, Franzen – Abdelkader, Sheahan, Tatar – Pulkkinen, Glendening, Alfredsson – Miller, Emmereton, Tootoo

    Rozhodca: F. L'Ecuyer, D. Jackson – M. Cvik, B. Lazarowich