Ottawa – Colorado 1:3 (kon.) | Buffalo – Montreal 0:2 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Winnipeg – Dallas 7:2 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Detroit Red Wings
Pondelok 17.03.2014, 00:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 00:30.
     
    Dnešný duel je štvrtým vzájomným v tejto sezóne. Prvé dva vyhralo Chicago, najskôr na vlastnom ľade pomerom 2:0, potom na ľade Detroitu po výsledku 3:4. Posledný vzájomný zápas sa hral 23.januára a v gólovej prestrelke nakoniec vyhral domáci Detroit 5:4 po samostatných nájazdoch, keď o jeho výhre rozhodol Darren Helm. V dnešnom stretnutí je favoritom na výhru Chicago, ale hostia z Detroitu by určite radi bilanciu tohtosezónnych stretnutí vyrovnali na 2:2, takže verím, že nás čaká napínavý a vyrovnaný duel. Úvodné buly je naplánované na 00:30 SEČ, prajem Vám príjemný hokejový zážitok.
     
    V domácom tábore Chicaga pôsobí trojica krajanov. Najvýraznejšou postavou z nich je slovenský krídelník Marián Hossa, ktorý ale svojmu tímu chýba od začiatku marca, keď sa zranil v zápase s Pittsburghom. Podľa predpovede lekárov sa do zápasového kolotoča vráti už dnes alebo v nasledujúcom stretnutí. Zatiaľ má v tejto sezóne na svojom konte rovných 50 bodov (24+26) v 57 zápasoch.

    Ďalším slovenským rodákom v tíme Blackhawks je Michal Handzuš, ten v aktuálnej sezóne naskočil na 47 zápasov, v nich si pripísal 12 bodov za bilanciu 4+8.

    Český bek Michal Roizsíval má na konte 37 odohraných duelov a v nich si pripísal sedem bodov za gól a šesť asistencií.

    V hosťujúcom tábore pôsobí až štvorica krajanov. Najproduktívnejším z nich je slovenské krídlo Tomáš Tatar, ktorý má na konte 27 bodov za bilanciu 14+13. Tatar svojím premeneným samostatným nájazdom rozhodol posledný duel proti Edmontonu.

    O udržanie v prvom tíme zatiaľ veľmi úspešne bojuje Tomáš Jurčo, ktorý má na konte 26 zápasov a v nich si pripísal 5 gólov a rovnaký počet asistencií.

    Rovnako ako v Chicagu, tak aj v Detroite zastupuje českú hokejovú školu obranca. V Red Wings je ním Jakub Kindl, ktorý má na svojom konte bilanciu 1+10.

    Náhradný gólman Petr Mrázek bol len nedávno povolaný späť do prvého tímu. V tejto sezóne naskočil zatiaľ do ôsmich stretnutí, z ktorých si však odniesol len jednu výhru a priemer inkasovaných gólov 2,01.
     
    Vítam všetkých fanúšikov kanadsko-americkej NHL pri stretnutí dvoch tímov tzv. Original Six. V United Center v Chicagu sa dnes stretne domáce Chicago Blackhawks, ktoré privíta na svojom ľade Detroit Red Wings.

    Oba celky majú veľmi podobnú formu a tá nie je nijako oslnivá. Chicago z posledných piatich zápasov dokázalo vyhrať len dva. Blackhawks po porážke od Colorada v pomere 2:4 vyhrali vysoko 6:1 nad Columbusom a vzápätí si poradili tesne 2:1 s posledným tímom ligy, Buffalom Sabres, lenže potom prišli znovu dve prehry. Znovu sa ich premožiteľmi stali hráči Colorada Avalanche, ktorí ich porazili výsledkom 3:2 a rovnakým výsledkom sa skončil aj posledný zápas Chicaga, tentokrát bol ich premožiteľom tím Nashville Predators. Chicago má na konte 90 bodov, čo ho v rámci Centrálnej divízie radí na tretie miesto a v rámci Západnej konferencie na piate miesto. Na štvrté Colorado stráca len jediný bodík, naopak pred šiestym Los Angeles majú domáci pohodlný osembodový náskok a to majú Kings ešte odohraný o duel viac.

    Podobne ako Chicago aj Detroit z posledných piatich duelov vyhral len dva a taktiež začal svoju poslednú päticu zápasov prehrou s Coloradom, Red Wings podľahli Avalanche v pomere 2:3 po predĺžení. Po tomto zápase nasledovala gólová prestrelka s New Jersey, ktorá sa nakoniec skončila víťazne pre Detroit, ktorý vyhral 7:4. Nasledovali dve prehry a v oboch prípadoch Red Wings podľahli svojmu súperovi rozdielom troch gólov. Najskôr nedokázali New Yorku Rangers streliť ani gól a prehrali 0:3, vzápätí podľahli vysoko 4:1 Columbusu. V ich poslednom vystúpení si zmerali sily s Edmontonom Oilers a ich výhru 2:1 po samostatných nájazdoch zariadil Tomáš Tatar. Detroitu patrí 73 bodov, čo mu v Atlantickej divízii stačí na piate miesto a vo Východnej konferencii na deviate, pričom stráca len dva body na postupové ôsme miesto, na ktorom je Philadelphia Flyers.
     
    Úvodné zostavy:

    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Keith, Seabrook, Oduya, Hjalmarsson, Leddy, Rozsíval – Versteeg, Toews, Hossa – Bickell, Handzuš, Kane – Sharp, Shaw, Saad – Bollig, Kruger, Smith

    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Smith, Lashoff – Nyquist, Legwand, Franzen – Abdelkader, Sheahan, Tatar – Pulkkinen, Glendening, Alfredsson – Miller, Emmereton, Tootoo

    Rozhodca: F. L'Ecuyer, D. Jackson – M. Cvik, B. Lazarowich.
     
    Ako býva pri prenosoch z NHL zvykom, úvod zápasu sa o pár minút omešká.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:41
    Úvodné buly vyhrali hráči Detroitu, ale ich nahodenie úspešné nebolo. Ani pôsobenie Chicaga v útočnej tretine nemalo dlhé pôsobenie a hra sa prerušuje potom, čo puk v strednom pásme opustil ľadovú plochu.
     
    01:23
    Videli sme po šanci na oboch stranách. Najskôr sa pekne prekľučkoval až k zakončeniu domáci Kruger, krátko na to musel Crawford zasahovať proti strele od modrej čiary. Hra prerušená pre ofsajd Red Wings.
     
    02:01
    Detroit znovu bojoval o útočné pásmo, ale hra sa znovu prerušovala pre postavenie mimo hru hosťujúceho hráča.
     
    02:34
    Legwand sa v strednom pásme dokázal presadiť a získal puk, útočné pásmo však nie. To Red Wing ale získali krátko potom, pretože rozohrávka Chicaga skončila zakázaným uvoľnením.
     
    03:24
    Hossa sa v útočnom pásme nepresadil, ale Chicago získalo útočné pásmo po Toewsovom nahodení. Toews bol krátko na to tvrdým hitom Franzena zrazený v strednom pásme. Hra prerušená pre zakázané uvoľnenie Detroitu.
     
    04:20
    Nick Leddy vybojoval puk vo vlastnej tretine a založil akciu domáceho tímu, ktorá priniesla strelu Seabrooka a následne i Sharpa, po ktorej Jimmy Howard prerušil hru.
     
    04:32
    Miller peknou prihrávkou z otočky našiel v medzikruží Glendeninga, ktorý z ľava na dvakrát zakončoval, ale Crawford svoj tím podržal a prikrýva puk. Po prerušení hry dostáva dve minúty domáci Patrick Sharp za hákovanie.
     
    05:41
    Detroit si zatiaľ v presilovej hre nevypracoval žiadnu šancu a po vyhodení puku domácim hráčom sú Red Wings nútení rozohrávať spoza vlastnej brány.
     
    06:43
    Tatar sa takmer pred bránou dostal k zakončeniu, ale puk od rohu klziska k nemu nakoniec neprešiel. Krátko potom, čo sa Sharp vrátil na ľadovú plochu, ale Tatar už vystrelil. Domáci gólman Crawford ale jeho pokus chytá a prerušuje hru. Nasleduje reklamná pauza.
     
    07:37
    Prvá formácia Chicaga rozpútala veľký ofenzívny kolotoč pred bránou Howarda. Celú akciu začal krásny Hossov prienik spoza pravého kruhu až pred Howarda, ktorý puk vyrážal pred seba.
     
    08:55
    Nyquist stratil puk v strednom pásme a opäť bolo rušno pred bránou Detroitu, keď pred Howarda nahadzoval puk z pravej strany Kane. Chvíľu na to Detroit bojoval o útočné pásmo, ale neudržal sa v ňom dlho a musel čeliť nebezpečnej strele Sharpa. Po nej sme videli šprintérsky súboj medzi Millerom a Seabrookom, ktorý ukončil prikrytím puku Crawford.
     
    11:01
    Hossa sa pokúšal o zakončenie na ľavej strane, ale nakoniec bol odzbrojený Kronwallom. Detroitu sa následne podarilo vyhodiť puk, ale Johnny Oduya zakladá ďalší útok Chicaga. K strele sa dostal Bollig a krátko po ňom i Bryan Bickell. Práve po Bickellovej strele Howard prerušil hru a nasleduje reklamná pauza.
     
    11:10
    Howard prikrýva puk po strele Patricka Kanea z medzikružia. Nebezpečne pred ním tečoval i Saad.
     
    13:06
    Hráči Chicaga sa posunuli zo stredného pásma až za vlastnú bránu, aby mohli prestriedať, ale takmer im to prekazil Alfredsson. Chicago však nakoniec do útočnej tretiny prešlo a tvrdo páli od modrej Duncan Keith, ale jeho pokus cez melu tiel pred Howardom neprešiel k bráne. Následne sa k strele dostal hosťujúci Pulkkinen a krátko na to na druhej strane i Versteeg. Hra prerušená Crawfordom po druhom pokuse Pulkkinena.
     
    14:55
    Brendan Smith bol počas rozohrávky tvrdo priklincovaný Bolligom na mantinel, ale rozohrávku Red Wings to nenarušilo. Oba celky bojujú o puk, ktorý sa pohybuje z jedného útočného pásma do druhého, ale bez vážnejšieho ohrozenia jednej či druhej brány. Vstupujeme do poslednej päťminútovky prvej tretiny.
     
    15:39
    Prvú presilovú hru si zahrajú Blackhawks potom, čo Riley Shehan fauloval vo vlastnom pásme pri mantineli a dostáva dve minúty za hákovanie. Početná výhoda Chicaga sa začne po reklamne pauze.
     
    16:03
    Detroit v úvode oslabenia nepustil Chicago do útočnej tretiny a vyhodil puk až ku Crawfordovi.
     
    16:35
    Chicago znovu rozohráva len spoza vlastnej brány.
     
    17:20
    Po Seabrookovej nepresnej strele od modrej čiary vyváža Kronwall puk do stredného pásma. V strednom pásme sa hráči Chicaga nevedeli dostať k puku a Kronwall získal cenné sekundičky nahodením puku do útočného pásma Detroitu.
     
    17:39
    Hostia v plnom počte.
     
    18:40
    Howard musel zasahovať proti nepríjemnému teču domáceho hráča z tesnej blízkosti. Následne Dan DeKeyser vyváža puk do stredného pásma.
     
    19:30
    Tatar pekne prenikal na pravej strane, ale nakoniec sa k zakončeniu nedostal. Red Wings majú puk vo svojej moci, ale len vo vlastnej obrannej tretine.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina priniesla očakávaný vyrovnaný hokej,v ktorom zatiaľ dostáva viac priestoru tvrdá hra než ofenzívne akcie. Stav sa zatiaľ nemenil a oba celky vstúpia do druhej tretiny, ktorá začne približne 1:32, za nerozhodného stavu 0:0.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    21:23
    Úvodné buly prostrednej časti vyhrali hráči Chicaga, ale do útočného pásma sa ako prví dostali hokejisti Detroitu. Chicago rozohrávalo z vlastnej tretiny nepresne, ale nakoniec sa mu po pošmyknutí jedného z bekov hostí podarilo získať útočné pásmo. Peknú prihrávku dostal z ľavej strany Sharp a ten následne zakončoval z tesnej blízkosti brány, ale Howard si s jeho pokusom poradil.
     
    21:23
    Tomáš Tatar fauloval krajana Handzuša a dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    23:23
    Táto presilová hra Chicagu vôbec nevyšla a domácim sa nepodarilo vytvoriť si ani jednu stopercentnú šancu. Počet hráčov na ľadovej ploche sa už vyrovnal, pretože Tatar naskakuje na ľadovú plochu.
     
    23:41
    Hra prerušená pre ofsajd Detroitu.
     
    24:42
    DeKeyserova strela od modrej čiary presná nebola a Red Wings po nej stratili útočné pásmo. Na druhej strane klziska musel zasahovať Howard proti Toewsovej strele a prerušil hru.
     
    25:50
    Chicago veľmi nebezpečne kombinovalo na polovici súpera, Hjalmarssonova strela spoza kruhov ale Howarda neprekvapila. Detroit mal problémy s dostaním sa k puku, ale nakoniec sa to hosťom podarilo aj preto, že domáci išli striedať.
     
    26:49
    Druhá tretina je zatiaľ chudobná na strelecké šance. Po Lashoffovom nahodení bojuje Detroit o puk v útočnej tretine.
     
    27:02
    Teemu Pulkkinen je vylúčený za podrazenie Kanea. Presilová hra Chicaga príde na radu po reklamnej pauze.
     
    27:25
    Sharp nahadzoval puk z ľavej strany, ale Toews ho nezískal a Kronwall ho mohol vyhodiť do stredného pásma.
     
    28:00
    Chicago už kombinuje v typickom presilovkovom rozostavení.
     
    28:16
    Na pravej strane dostal pekný puk na hokejku Kane a natlačil sa pred Howarda, ktorý následne prikryl puk a prerušil hru.
     
    28:44
    Chicago dalo gól!
    Po delovke NICKA LEDDYHO spoza ľavého kruhu Chicago využíva presilovú hru a otvára skóre dnešného duelu. Asistencie: Marián Hossa, Ben Smith.
     
    29:15
    Chicago stratilo útočné pásmo a do dobrej šance sa dostal Daniel Alfredsson, ale z tesnej blízkosti minul puk pred odkrytou bránou Crawforda.
     
    30:31
    Chicago znovu kombinuje v obrannej tretine Red Wings. Od modrej pálil Duncan Keith, ale nepresne. Následne po prudkej strele z ľavej strany prerušuje hru Corey Crawford a nasleduje reklamná pauza.
     
    30:53
    Po rozohrávke hostí z vlastného pásma prerušuje Crawford hru po strele z pravej strany.
     
    32:22
    Detroit bojoval veľmi húževnato o puk v útočnom pásme a hoci sa Chicago pokúsilo o vyvezenie puku, stroskotalo už v strednom pásme. Detroit sa následne neudržal v pásme dlho a hrá sa tak prevažne v strede pola a nič na tom nezmenilo ani nahodenie Tootooa. Krátko po ňom hra prerušená pre ofsajd Detroitu.
     
    33:24
    DeKeyser nahodil puk za bránku Chicaga, ale tam ho jeho spoluhráči stratili a v útočnom pásme sa na chvíľu usadilo Chicago, ale po strate pásma prišiel faul Kanea na DeKeysera, za ktorý dostáva Patrick Kane dve minúty za hákovanie.
     
    34:15
    Abdelkader výborne vybojoval puk na pravej strane, ale krátko na to Tatar poslal nepresný puk na bránu a Chicagu sa podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary.
     
    34:50
    Nyquist zakončoval z tesnej blízkosti pred bránou po prihrávke od Franzena. Krátko na to k Nyquistovi neprešiel Legwandov pekný pas z ľavej strany.
     
    35:10
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po peknej kombinácii sa prudkou trefou do odkrytej brány presadzuje GUSTAV NYQUIST, ktorý svojím sedemnástym gólom v tejto sezóne vyrovnáva na 1:1. Asistencie: Niklas Kronwall, Daniel Alfredsson.
     
    35:22
    Bryan Bickell dostáva dve minúty za hákovanie a Detroit si tak zahrá ďalšiu presilovú hru.
     
    36:33
    Táto presilovka Detroitu nevychádza vôbec, zatiaľ si Red Wing nevytvorili jedinú šancu a Chicagu sa podarilo vyhodiť puk až za bránku hostí, kde rozohráva Howard.
     
    37:25
    Detroit sa ani v závere presilovej hry nepresadil v útočnom pásme. Práve naopak, po dobrej prihrávke sa na pravej strane uvoľnil Bickell, ktorý naskočil z trestnej lavice. Jeho pokus bol však nakoniec zblokovaný.
     
    38:30
    V obrannej tretine si tvrdo vyšliapol domáci bek Keith na mladého Fína Pulkkinena. Krátko na to hra prerušená po zakázanom uvoľnení Red Wings.
     
    39:21
    Crawforda ohrozil nečakanou strelou Emmerton, krátko na to sa na druhej strane klziska prerušovala hra po strele Johnnyho Oduyu.
     
    39:46
    Chicago dalo gól!
    Jeden zo spoluhráčov prenechal v priestore ľavého kruhu puk Duncanovi Keithovi, ktorý sa s ním pretlačil až pred Howarda. Ten vykorčuľoval z brány a následne bol prekonaný BENOM SMITHOM, ktorý svojím deviatym presným zásahom sezóny posiela Chicago do vedenia 2:1 typickým gólom do šatne. Asistencie: Duncan Keith, Patrick Kane.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá tretina už góly priniesla a dokonca tri. O jeden viac vsietili hráči domáceho Chicaga, ktorí tak pôjdu do záverečnej dvadsaťminútovky s tesným vedením 2:1. Tretia tretina sa začne približne 2:26.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:09
    Prvé buly záverečnej tretiny vyhrali hráči Detroitu, ale rozohrávka im nevyšla a hra sa prerušuje pre ich zakázané uvoľnenie.
     
    40:43
    Legwandov pokus z ľavej strany bol viac propagačný než nebezpečný, následný pokus Alfredssona však bol už nebezpečnejší.
     
    42:00
    Bollig unikol obrane hostí a zakončoval z ľavej strany, ale Howard jeho pokus vyrazil pred seba. Chicago zostalo v útočnom pásme a k strele sa dostal Kruger, lenže Red Wings sa napokon podarilo vyhodiť puk do stredného pásma. Abdelkader bojoval o puk na ľavej strane a puk do pásma nahadzoval Quincey, ale po jeho pokuse sa dostali k puku znovu hráči Chicaga.
     
    44:01
    Detroit bojuje o puk v útočnom pásme, ale puk získalo Chicago a ich akciu rozohral český bek Michal Rozsíval. Domáci v útočnej tretine ale dlho nepobudli a do ich obrannej tretiny sa prekľučkoval Alfredsson, ktorý hľadal Franzena. Za bránou Crawforda sa dostal k puku Legwand, lenže nakoniec ho stratil a hra sa posunula do stredného pásma.
     
    45:00
    V tretej časti zatiaľ aktívnejším tímom Detroit, ale do výraznejšej šance sa hostia dostať nedokázali.
     
    45:13
    Domáci Andrew Shaw a hosťujúci Luke Glendening dostávajú vzájomný trest a bude sa hrať 4 na 4. Shaw je vylúčený za hrubosť, Glendening za nedovolené bránenie.
     
    45:17
    Bezprostredne po buly sa pred Crawforda natlačil z ľavej strany Kronwall, ale domáci gólman bol pripravený a prikrýva puk.
     
    46:07
    Ani hra 4 na 4 zmenu v obraze hry nepriniesla a stále sledujeme defenzívnu taktiku Chicaga, ktorá zatiaľ úspešne bráni hráčom Detroitu usadiť sa na dlhšie v útočnom pásme.
     
    46:33
    Chicago dalo gól!
    Po Sharpovej prihrávke sa na pravej strane uvoľnil slovenský krídelník MARIÁN HOSSA, ktorý svojou strelou pomedzi Howardove betóny zvyšuje na 3:1 a vsieťuje svoj 25.gól v aktuálnej sezóne. Asistencie: Patrick Sharp, Duncan Keith.
     
    Hossa nastúpil prvýkrát od 2.marca, keď sa zranil v zápase s Pittsburghom Penguins a štart mu vyšiel naozaj dokonale, už má na svojom konte dva kanadské body v dnešnom stretnutí za bilanciu 1+1.
     
    48:43
    Detroit sa stále nevzdáva a bojuje o útočné pásmo, ale Chicago bráni veľmi dobre. Corey Crawford prerušuje hru po strele jedného z hostí spoza pravého kruhu a nasleduje reklamná pauza.
     
    49:28
    DeKeyserovui strelu od modrej Crawford vyráža a Chicago sa následne dostalo do útočného pásma, ale k žiadnej strele sa v ňom nedostalo.
     
    49:49
    Po nenápadnej akcii sa dostal na ľavej strane k puku Bryan Bickell, ktorý svojou strelou mieril do horného rohu brány, ale Howard jeho úmysel vystihol a krátko potom prerušil hru.
     
    51:00
    Znovu vidíme súboje o puk v obrannej tretine domácich, ale Detroit nakoniec puk stratil a hra sa presunula do stredného pásma. Krátko na to však boli Red Wings v útočnom pásme znova a dvakrát sa dostal k strele obranca Dan DeKeyser. Po jeho druhom pokuse sa snažil o dorážku Franzen a Crawford radšej prerušil hru prikrytím puku. Nasleduje reklamná pauza.
     
    51:10
    Corey Crawford znovu prerušuje hru, tentokrát po strele Daniela Alfredssona z medzikružia.
     
    51:58
    Chicagu nahodenie puku do útočného pásma nevyšlo a spoza vlastnej brány rozohrávali hráči Red Wings. Tí sa ale do obrannej tretiny Blackhawks nedostali, naopak, museli čeliť nebezpečnej strele Hossu z ľavej strany.
     
    54:53
    Nevýrazný úsek hry, v ktorom si ani jeden z tímov neudrží dlhšie puk na svojich hokejkách prerušila až Legwandova strela, ktorú Crawford vyrážal do rohu. Za bránou domácich sa nepresadili Tatar ani Legwand a rozohrávať mohol Hjalmarsson. Tomu však prihrávka nevyšla a znovu musel zasahovať Crawford proti strele Franzena. Následne hra prerušená po zakázanom uvoľnení Blackhawks.
     
    55:14
    Pulkkinen stratil puk na ľavej strane v útočnom pásme, ale hosťujúceho útočníka to mrzieť nemusí, pretože znovu sme videli zakázané uvoľnenie Chicaga a hra sa tak vráti pred Crawforda.
     
    55:21
    Krátko po buly vyhadzoval Nick Leddy puk znovu cez všetky čiary, oba celky si tak zopakujú buly po Crawfordovej ľavici.
     
    56:36
    Sharp bol dlho neodstaviteľný od puku na ľavej strane, potom si ho vymenil so spoluhráčom a sám vystrelil z ľavej strany na Howarda. Ten jeho pokus vyrážal pred seba a do útočného pásma sa dostali Red Wings. Hra sa prerušuje, pretože sa bude vylučovať na domácej strane. Dve minúty dostáva Duncan Keith za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Presilovú hru si Detroit zahrá až po reklamnej pauze.
     
    57:10
    Detroit začal početnú výhodu rozohrávkou spoza vlastnej brány, ale už sa mu podarilo získať pásmo.
     
    57:30
    Obrancovi Chicaga prudké vyhodenie puku nevyšlo, pretože trafil len na modrej čiare stojaceho Alfredssona.
     
    57:50
    Chicago dalo gól!
    Vo vlastnom oslabení dokázal Marián Hossa obrať o puk v strednom pásme Franzena, prešprintoval po pravej strane do útočného pásma, kde po pekne zasekávačke našiel na druhej strane voľného JONATHANA TOEWSA a ten nádherným blafákom do protipohybu Howarda opečiatkoval tyč brány, od ktorej sa puk odrazil do siete a Chicago vedie už 4:1. Asistencia : Marián Hossa.
     
    58:44
    Detroit už s výsledkom dnešného duelu zrejme nič neurobí, pri chuti je Chicago, ale jeho ofenzívna snaha je zastavená pre postavenie mimo hru.
     
    59:04
    Znovu ofsajd Blackhawks, tentokrát v ňom bol Andrew Shaw.
     
    59:45
    Detroit sa už ani nepokúša o kombináciu a Chicago drží puk na vlastných hokejkách a čaká na záverečnú sirénu zápasu.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Dnes to teda vyšlo znovu Chicagu, ktoré zo štyroch vzájomných tohtosezónnych duelov vyhralo nad Detroitom trikrát. Slovák Marián Hossa si pripísal gól a dve asistencie a výraznou mierou tak prispel k presvedčivému víťazstvu Blackhawks na domácom ľade.

    Tři hviezdy zápasu:
    1. Marián HOSSA (CHI) 1+2
    2. Ben SMITH (CHI) 1+1
    3. Duncan KEITH (CHI) 0+2

    Odo mňa je to pre dnes všetko, prajem Vám príjemný štart do nového pracovného týždňa. (03:06:37)

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 29. Leddy (Hossa, Smith), 40. Smith (Keith, Kane), 47. Hossa (Sharp, Keith), 58. Toews (Hossa) – 36. Nyquist (Kronwall, Alfredsson)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Keith, Seabrook, Oduya, Hjalmarsson, Leddy, Rozsíval – Versteeg, Toews, Hossa – Bickell, Handzuš, Kane – Sharp, Shaw, Saad – Bollig, Kruger, Smith
    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Smith, Lashoff – Nyquist, Legwand, Franzen – Abdelkader, Sheahan, Tatar – Pulkkinen, Glendening, Alfredsson – Miller, Emmereton, Tootoo

    Rozhodca: F. L'Ecuyer, D. Jackson – M. Cvik, B. Lazarowich