Ottawa – Colorado 1:3 (kon.) | Buffalo – Montreal 0:2 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Winnipeg – Dallas 7:2 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Detroit Red Wings
Pondelok 17.03.2014, 00:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    57:50
    Chicago dalo gól!
    Vo vlastnom oslabení dokázal Marián Hossa obrať o puk v strednom pásme Franzena, prešprintoval po pravej strane do útočného pásma, kde po pekne zasekávačke našiel na druhej strane voľného JONATHANA TOEWSA a ten nádherným blafákom do protipohybu Howarda opečiatkoval tyč brány, od ktorej sa puk odrazil do siete a Chicago vedie už 4:1. Asistencia : Marián Hossa.
     
    56:36
    Sharp bol dlho neodstaviteľný od puku na ľavej strane, potom si ho vymenil so spoluhráčom a sám vystrelil z ľavej strany na Howarda. Ten jeho pokus vyrážal pred seba a do útočného pásma sa dostali Red Wings. Hra sa prerušuje, pretože sa bude vylučovať na domácej strane. Dve minúty dostáva Duncan Keith za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Presilovú hru si Detroit zahrá až po reklamnej pauze.
     
    Hossa nastúpil prvýkrát od 2.marca, keď sa zranil v zápase s Pittsburghom Penguins a štart mu vyšiel naozaj dokonale, už má na svojom konte dva kanadské body v dnešnom stretnutí za bilanciu 1+1.
     
    46:33
    Chicago dalo gól!
    Po Sharpovej prihrávke sa na pravej strane uvoľnil slovenský krídelník MARIÁN HOSSA, ktorý svojou strelou pomedzi Howardove betóny zvyšuje na 3:1 a vsieťuje svoj 25.gól v aktuálnej sezóne. Asistencie: Patrick Sharp, Duncan Keith.
     
    45:13
    Domáci Andrew Shaw a hosťujúci Luke Glendening dostávajú vzájomný trest a bude sa hrať 4 na 4. Shaw je vylúčený za hrubosť, Glendening za nedovolené bránenie.
     
    39:46
    Chicago dalo gól!
    Jeden zo spoluhráčov prenechal v priestore ľavého kruhu puk Duncanovi Keithovi, ktorý sa s ním pretlačil až pred Howarda. Ten vykorčuľoval z brány a následne bol prekonaný BENOM SMITHOM, ktorý svojím deviatym presným zásahom sezóny posiela Chicago do vedenia 2:1 typickým gólom do šatne. Asistencie: Duncan Keith, Patrick Kane.
     
    35:22
    Bryan Bickell dostáva dve minúty za hákovanie a Detroit si tak zahrá ďalšiu presilovú hru.
     
    35:10
    Detroit Red Wings dal gól!
    Po peknej kombinácii sa prudkou trefou do odkrytej brány presadzuje GUSTAV NYQUIST, ktorý svojím sedemnástym gólom v tejto sezóne vyrovnáva na 1:1. Asistencie: Niklas Kronwall, Daniel Alfredsson.
     
    33:24
    DeKeyser nahodil puk za bránku Chicaga, ale tam ho jeho spoluhráči stratili a v útočnom pásme sa na chvíľu usadilo Chicago, ale po strate pásma prišiel faul Kanea na DeKeysera, za ktorý dostáva Patrick Kane dve minúty za hákovanie.
     
    28:44
    Chicago dalo gól!
    Po delovke NICKA LEDDYHO spoza ľavého kruhu Chicago využíva presilovú hru a otvára skóre dnešného duelu. Asistencie: Marián Hossa, Ben Smith.
     
    27:02
    Teemu Pulkkinen je vylúčený za podrazenie Kanea. Presilová hra Chicaga príde na radu po reklamnej pauze.
     
    21:23
    Tomáš Tatar fauloval krajana Handzuša a dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    15:39
    Prvú presilovú hru si zahrajú Blackhawks potom, čo Riley Shehan fauloval vo vlastnom pásme pri mantineli a dostáva dve minúty za hákovanie. Početná výhoda Chicaga sa začne po reklamne pauze.
     
    04:32
    Miller peknou prihrávkou z otočky našiel v medzikruží Glendeninga, ktorý z ľava na dvakrát zakončoval, ale Crawford svoj tím podržal a prikrýva puk. Po prerušení hry dostáva dve minúty domáci Patrick Sharp za hákovanie.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 29. Leddy (Hossa, Smith), 40. Smith (Keith, Kane), 47. Hossa (Sharp, Keith), 58. Toews (Hossa) – 36. Nyquist (Kronwall, Alfredsson)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Keith, Seabrook, Oduya, Hjalmarsson, Leddy, Rozsíval – Versteeg, Toews, Hossa – Bickell, Handzuš, Kane – Sharp, Shaw, Saad – Bollig, Kruger, Smith
    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Smith, Lashoff – Nyquist, Legwand, Franzen – Abdelkader, Sheahan, Tatar – Pulkkinen, Glendening, Alfredsson – Miller, Emmereton, Tootoo

    Rozhodca: F. L'Ecuyer, D. Jackson – M. Cvik, B. Lazarowich