Ottawa – Colorado 1:3 (kon.) | Buffalo – Montreal 0:2 (kon.) | Chicago – Detroit 4:1 (kon.)
Winnipeg – Dallas 7:2 (kon.)
koniec
Chicago Blackhawks
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
Detroit Red Wings
Pondelok 17.03.2014, 00:30 • United Center, Chicago • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    56:36
    Sharp bol dlho neodstaviteľný od puku na ľavej strane, potom si ho vymenil so spoluhráčom a sám vystrelil z ľavej strany na Howarda. Ten jeho pokus vyrážal pred seba a do útočného pásma sa dostali Red Wings. Hra sa prerušuje, pretože sa bude vylučovať na domácej strane. Dve minúty dostáva Duncan Keith za nebezpečnú hru vysokou hokejkou. Presilovú hru si Detroit zahrá až po reklamnej pauze.
     
    45:13
    Domáci Andrew Shaw a hosťujúci Luke Glendening dostávajú vzájomný trest a bude sa hrať 4 na 4. Shaw je vylúčený za hrubosť, Glendening za nedovolené bránenie.
     
    35:22
    Bryan Bickell dostáva dve minúty za hákovanie a Detroit si tak zahrá ďalšiu presilovú hru.
     
    33:24
    DeKeyser nahodil puk za bránku Chicaga, ale tam ho jeho spoluhráči stratili a v útočnom pásme sa na chvíľu usadilo Chicago, ale po strate pásma prišiel faul Kanea na DeKeysera, za ktorý dostáva Patrick Kane dve minúty za hákovanie.
     
    27:02
    Teemu Pulkkinen je vylúčený za podrazenie Kanea. Presilová hra Chicaga príde na radu po reklamnej pauze.
     
    21:23
    Tomáš Tatar fauloval krajana Handzuša a dostáva dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    15:39
    Prvú presilovú hru si zahrajú Blackhawks potom, čo Riley Shehan fauloval vo vlastnom pásme pri mantineli a dostáva dve minúty za hákovanie. Početná výhoda Chicaga sa začne po reklamne pauze.
     
    04:32
    Miller peknou prihrávkou z otočky našiel v medzikruží Glendeninga, ktorý z ľava na dvakrát zakončoval, ale Crawford svoj tím podržal a prikrýva puk. Po prerušení hry dostáva dve minúty domáci Patrick Sharp za hákovanie.

    Tomáš Pajerský

    Góly a asistencie: 29. Leddy (Hossa, Smith), 40. Smith (Keith, Kane), 47. Hossa (Sharp, Keith), 58. Toews (Hossa) – 36. Nyquist (Kronwall, Alfredsson)


    Chicago Blackhawks: Crawford (Raanta) – Keith, Seabrook, Oduya, Hjalmarsson, Leddy, Rozsíval – Versteeg, Toews, Hossa – Bickell, Handzuš, Kane – Sharp, Shaw, Saad – Bollig, Kruger, Smith
    Detroit Red Wings: Howard (Mrázek) – Kronwall, Ericsson, Quincey, DeKeyser, Smith, Lashoff – Nyquist, Legwand, Franzen – Abdelkader, Sheahan, Tatar – Pulkkinen, Glendening, Alfredsson – Miller, Emmereton, Tootoo

    Rozhodca: F. L'Ecuyer, D. Jackson – M. Cvik, B. Lazarowich