Montreal – Ottawa 5:4 (po pr.) | Tampa Bay – NJ Devils 3:0 (kon.) | NY Islanders – Buffalo 4:1 (kon.)
Nashville – St. Louis 1:4 (kon.) | Minnesota – Columbus 1:2 (2:3 po s.n.) | Arizona – Calgary 3:2 (kon.)
LA Kings – Anaheim 1:2 (kon.) | Pittsburgh – Philadelphia 3:4 (kon.) | Florida – Vancouver 3:4 (0:1 po s.n.)
Washington – Toronto 4:2 (kon.) | Carolina – Edmonton 1:2 (kon.) | NY Rangers – San Jose 0:1 (kon.)
Ottawa – Colorado 1:3 (kon.)
koniec
Ottawa Senators
1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Colorado Avalanche
cz Nedeľa 16.03.2014, 22:10 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:
    Aleš Hemský (OTT) 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:20
    Milan Michálek (OTT) 0+0, 2 střely, čas na ledě 18:25
    Jan Hejda (COL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 21:38 (00:42:05)
     
    1. Semjon Varlamov (COL) 39 zák., 1 gól, 97,4%
    2. Matt Duchene (COL) 0+2
    3. Clarke MacArthur (OTT) 0+0
     
    Je dobojováno. Ve třetí části již hosté přidali a dvěma přesnými zásahy rozhodli o svém vítězství. Ottawa nakonec zaznamenala alespoň čestný úspěch. Přesto ale podlehla Coloradu 1:3. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího on-line přenosu nashledanou!

    Střely na branku: 39:22
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Domácí se dočkali alespoň čestného zásahu. Po výborně sehrané kombinaci trefuje od modré levý horní růžek branky Colorada MIKA ZIBANEJAD. Asistence: Erik Karlsson, Bobby Ryan.
     
    59:42
    Hemský zkoušel procpat puk před bránu, kde ale nebyl žádný ze spoluhráčů. O vítězi utkání je již rozhodnuto.
     
    59:11
    Stejně tak Ryan, který selhal na vynikajícím Varlamovovi.
     
    59:01
    Karlsson ale od modré minul, neuspěl ani dorážející Turris.
     
    58:33
    Ottawa to zkouší v šesti, sází vše na jednu kartu!
     
    57:02
    Colorado právě vstřelilo branku!
    O vítězi duelu je pravděpodobně rozhodnuto. Landeskog našel milimetrovým pasem před brankou postaveného JOHNA MITCHELLA, který z voleje překonal Lehnera. Asistence: Gabriel Landeskog, Nathan MacKinnon.
     
    56:03
    MacKinnon zavezl puk až do útočného pásma, což v současné chvíli Lavinám stačí. Domácí se nemohou prosadit a zahájit závěrečný tlak.
     
    55:11
    Hoffman se prodral až před Varlamova, kde byla ale nakonec odzbrojen. Colorado již sází spíše na defenzivní herní pojetí.
     
    54:14
    Karlssonova dělovka od modré skrze chumel hráčů neprošla, neujala se ani Spezzova dorážka. Po komerční přestávce bude hra pokračovat vhazováním v útočném pásmu Ottawy.
     
    53:36
    Ryan se ocitl v další dobré přiležitosto, avšak Varlamov si vybruslil, čímž zmenšil domácímu borci střelecký úhel. Kotouč následně uschoval do rukavice.
     
    52:52
    Mitchell předvedl střelu švihem, se kterou si ale Lehner poradil a raději přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    52:13
    Duchene obkroužil branku Ottawy, ale v rozhodující fázi byl odzbrojen. Domácí poté vhyodili kotouč pouze do středního pásma. Colorado předvádí velmi chytrou hru.
     
    51:32
    Nejprve pálil z velkého úhlu Ceci, následně z dobré pozice Ryan. Ani jeden ze zástupců domácí družiny ale červené světlo nerozsvítil. Čas na vyrovnání se Ottawě nemilosrdně krátí.
     
    50:43
    MacArthur projel po pravém křídle do útočného pásma, okdud otestoval pozornost Varlamova. Hostující strážce svatyně ale jeho pokus vytěsnil do ochranné sítě. Následuje další komerční přestávka.
     
    49:36
    Hemský si narazil s Karlssonem, načež z levého kruhu vypálil svým švihem. Český hračička se ale netrefil mezi tři tyče. Ottawě se dnes skutečně zatím nic nedaří dle představ.
     
    48:46
    Smith se od levého mantinelu prodral až před Varlamova, který ale bekhendový blafák protihráče vystihl a opět včasně zasáhl. Domácí na brankáře Colorada stále nemohou nalézt recept.

    Libor Kucza

    Góly a asistencie: 60. Zibanejad (Karlsson, Ryan) – 36. Benoit (Bordeleau, Duchene), 44. Holden (McGinn, Duchene), 58. Mitchell (Landeskog, MacKinnon)


    Ottawa Senators: Lehner (Lawson) – Karlsson, Methot, Ceci, Phillips, Gryba, Cowen – Hemský, Spezza, Michálek – Ryan, Turris, MacArthur – Condra, Zibanejad, Hoffman – Neil, Smith, Greening
    Colorado Avalanche: Varlamov (Giguere) – Johnson, Hejda, Benoit, Holden, Guenin, Barrie – McGinn, Duchene, O'Reilly – Mitchell, MacKinnon, Landeskog – McLeod, Cliche, Talbot – Bordeleau, Carey, Malone

    Rozhodca: Pochmara, Morton – Barton, Pancich

    Diváci: 19 501