Florida – Boston 2:5 (kon.) | Buffalo – Chicago 1:2 (kon.) | Minnesota – St. Louis 2:3 (0:2 po s.n.)
Edmonton – LA Kings 2:4 (kon.)
po s.n. (0:2)
Minnesota Wild
2:3 (0:2, 2:0, 0.0 - 0:0)
St. Louis Blues
cz Pondelok 10.03.2014, 01:10 • Xcel Energy Center, St. Paul • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým St. Louis Blues.
    Autorem branky je TJ OSHIE.
     
    0:2
    Alexander Steen skvělým nájezdem rozhoduje o výhře Blues!
     
    0:1
    A TJ Oshie znovu potvrzuje své kvality a přezdívku "Mr. Shootout"! Bryzgalov nedokázal zasáhnout a hosté vedou!
     
    64:32
    Pietrangelovu ránu vytáhl Bryzgalov na poslední chvíli nad břevno!
     
    61:00
    Berglund se krátce po návratu z trestné lavice mohl také zapsat do střeleckých tabulek! Střelu Poláka se snažil dorazit za ležícího brankáře, Bryzgalov ale zázračně udržel kotouč před brankovou čarou!
     
    59:53
    Neuvěřitelné! Alexander Steen při vlastním oslabení trefuje sedm sekund před koncem tyčku Bryzgalovovy branky!
     
    59:18
    Trenér St. Louis si raději vyžádal oddechový čas a svolává si hráče na poradu!
     
    58:31
    Nyní však dostávají domácí slušnou příležitost rozhodnout zápas. Patrik Berglund (STL) si totiž počínal nedovoleně, Wild budou v samotném závěru hrát v početní výhodě!
     
    50:25
    Nyní se již bude vylučovat, v útočné třetině dostává za vražení na hrazení trest Zach Parise (MNS). Jedinou dosavadní přesilovou hru v zápase Blues využili, nyní mají příležitost číslo dvě. Vezmou si vedení zpět na svoji stranu?
     
    46:45
    Tak to je neuvěřitelné, co nyní zahodil Mikael Granlund! Před americkým útočníkem zívala naprosto prázdná branka, Granlund ji sice dokázal trefit, jenže Brian Elliott se zázračně vrátil a jeho zakončení hokejkou pokryl!
     
    46:13
    Střela Shattenkirka vypadla Bryzgalovovi z výstroje, na brankovišti se snažil puk do sítě zamést Alexander Steen! Ruský brankář ale uhájil remízový stav! Domácí fanoušci mu nyní mohou opravdu děkovat.
     
    43:57
    Lapierre nejprve tečoval střelu svého spoluhráče od modré čáry, následně se pokoušel o dorážky! Bryzgalov však puk za svá zda nepustil!
     
    42:26
    Rozhodčí rozhodl, branka neplatí!
     
    42:26
    Alexander Steen dokázal zpoza branky procpat puk o beton Bryzgalova do sítě, rozhodčí však těsně před tím přerušil hru a tím pádem nemůže vstřelenou branku uznat! Je si svým výrokem jistý, nicméně i přesto si ho jde ověřit k videorozhodčímu!
     
    33:25
    Carlo Colaiacovo (STL) opět o něco více komplikuje situaci hostujících hokejisté, sekl totiž Koiva a za tento přestupek již míří na trestnou lavici. Úvodní přesilová hra domácím vůbec nevyšla.
     
    31:38
    Zach Parise měl obrovskou šanci na otočení skóre! Domácí vyřešili protiútok tři na dva velmi chytře! Již zmíněný hráč měl nejprve hodně prostor na kruzích, vzápětí po skvělém zákroku Elliotta mohl Parise ještě dorážet, znovu ale brankáře Blues nepřekonal!
     
    27:03
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Náskok hostujícího týmu se rázem rozplývá! Shattenkirk chyboval za brankou Blues, přihrávku po mantinelu zachytil Koivu, který bleskově nahodil na svatyni soupeře. Jeho pokus ještě tečoval MATT MOULSON, který rozradostnil domácí příznivce podruhé – 2:2! Asistence: Mikko Koivu.
     
    23:11
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Domácí se však zkraje druhé části první střelou vracejí do zápasu! JASON POMINVILLE využil propadnutí Poláka a z levého kruhu umístil kotouč neomylně do vzdálenější šibenice – 1:2! Asistence: Zach Parise a Ryan Suter.
     
    15:38
    Tak to byla zatím největší šance Minnesoty v dnešním zápase! Nino Niederreiter dostal přesnou přihrávku za hostující obranu a od modré čáry postupoval sám na brankáře! Elliotovi udělal forhendovou kličku, z ostrého úhlu však již nedokázal zvednout puk na ležící beton a nechal tak vyniknout hostující gólmana!
     
    13:29
    Suterova střela od modré čáry byla zastavena klubkem těl před Elliotem, k puku se následně dostal Mikko Koivu, který však z mezikruží nedokázal trefit odkrytý kout hostující svatyně!
     
    08:30
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Jenže domácím začátek zápasu rozhodně nevychází podle představ, ze třetí střely na branku inkasují druhý gól! Po závaru před Bryzgalovem puk doklouzal na prostor mezikruží, kam si sjel CARLO COLAIACOVO, který z první propálil vše před sebou – 0:2! Asistence: Jaden Schwartz a Vladimir Tarasenko.
     
    03:57
    Vzápětí dojde na početní výhodu Wild, za katr putuje se skloněnou hlavou Brenden Morrow (STL). Podaří se domácím hokejistům také využít přesilovou hru?
     
    03:37
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    První střela na branku, první gól! Blues nakonec nepříliš podařenou přesilovou hru využívají! Od modré čáry Backes, o mantinel se puk vrátil do předbrankového prostoru, odkud ho do sítě zametl TJ OSHIE – 0:1! Asistence: David Backes a Alexander Steen.
     
    02:47
    A znovu je přerušeno, znovu se bude vylučovat. Výhodu první přesilové hry v dnešním zápase dostanou hosté poté, co Jason Pominville (MNS) nedovoleně bránil Reavse.
     
    02:00
    Úvod zápasu je hodně rozkouskovaný, nyní dokonce vidíme bitku! Ve středním pásmu se do sebe pustili Ott (STL) s Brodziakem (MNS), padlo několik přesných úderů, vítěze jsme však nenašli. Oba pochopitelně dostanou po pětiminutových trestech.

    Petr Dejnožka

    Góly a asistencie: 24. Pominville (Parise, Suter), 28. Moulson (Koivu) – 4. Oshie (Backes, Steen), 9. Colaiacovo (Schwartz, Tarasenko), rozh. náj. Oshie


    Minnesota Wild: Bryzgalv (Kuemper) – Spurgeon, Suter, Brodin, Scandella, Ballard, Stoner – Pominville, Granlund, Parise – Coyle, Koivu, Moulson – Niederreiter, Brodziak, Cooke – McCormick, Haula, Heatley
    St. Louis Blues: Elliott (Miller) – Bouwmeester, Pietrangelo, Jackman, Shattenkirk, Polák, Colaiacovo – Oshie, Backes, Steen – Tarasenko, Berglund, Schwartz – Ott, Roy, Morrow – Reaves, Lapierre, Pääjärvi

    Rozhodca: Rehman, Watson – MacPherson, Miler