Carolina – NY Rangers 2:4 (kon.) | Detroit – NJ Devils 7:4 (kon.) | Florida – Buffalo 2:0 (kon.)
Calgary – NY Islanders 4:3 (kon.) | Anaheim – Pittsburgh 2:3 (2:3 po s.n.) | Winnipeg – Ottawa 3:5 (kon.)
Colorado – St. Louis 1:2 (kon.)
koniec
Winnipeg Jets
3:5 (1:2, 1:3, 1:0)
Ottawa Senators
cz Sobota 08.03.2014, 21:00 • MTS Centre, Winnipeg • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    50:12
    Oba týmy přeřadily na vyšší otáčky a hned se to projevilo také při osobních soubojích. Jeden z nich obstaral Cody Ceci (OTT) a Eric Tangradi. Senátor si počínal nedovoleně a odpyká si menší trest za nedovolené bránění. Winnipegu se nabízí slibná příležitost, dnes už proměnil dvě přesilové hry.
     
    38:06
    Hráči obou týmů po sobě dnes jdou. Před brankou se do sebe pustila dvojice Blake Wheeler a Zach Smith. Oba dostali menší tresty, protože nesundali rukavice.
     
    37:10
    U mantinelu dohrával osobní souboj Eric Tangradi, kterému chtěl vyčinit Matt Kassian (OTT). Chytil si ho a začal do něj bušit pěstmi, ale jeho soupeř se ani nebránil a čekal, až přijedou rozhodčí. Domácí hráč to udělal chytře a vybojoval přesilovou hru pro svůj tým.
     
    33:27
    Následně byl odpískán faul Zacha Smithe (OTT), který posílá svůj tým do oslabení.
     
    29:20
    Na ledě se to opět mydlí. Devin Setoguchi (/WPG) dohrál v rohu kluziště Zacka Smithe a obdržel dvouminutový trest.
     
    25:29
    Začneme na straně domácích. Pět minut za bitku si odnesl Anthony Peluso a čtyři trestné minuty obdržel Eric Tangradi. Za strkanici a faul. Jeden z jeho trestů odsedí Devin Setoguchi. Z hráčů Ottawy dostal pětiminutový trest Jared Cowen a dvě minuty Eric Gryba za strkanici s Tangradim. To znamená přesilovku čtyř proti třem pro Ottawu.
     
    22:58
    Domácí mají okamžitě příležitost na snížení, protože při jejich útočné akce sekal Jared Cowen (OTT) a zamířil na trestnou.
     
    16:11
    Craiga Andersona neprověřili, ale dokázali si vybojovat faul. Jmenovitě se o to postaral Ladd, kterého zastavil Chris Neil (OTT) a zamířil na trestnou lavici.
     
    09:34
    Sudí se s tím nemažou a posílají na trestnou lavici dalšího hráče. Český brankář ve službách domácích nebude mít radost, protože při vzrůstajícím tlaku Ottawy fauloval Zach Bogosian (WPG) a zamířil na trestnou lavici.
     
    06:59
    Navíc se bude vylučovat na straně Winnipegu. Za podražení míří za katr Tobias Enstrom (WPG).
     
    05:28
    A Ottawa jde do tří! V souboji u mantinelu skončila hůl Colina Greeninga (OTT) v obličeji Evandera Kanea. Bylo to nechtěné, ale pravidla hovoří jasně.
     
    04:38
    Bude se poprvé vylučovat. Na trestnou zamíří hostující Eric Gryba (OTT), který si odpyká menší trest za podražení.

    Daniel Ryl

    Góly a asistencie: 17. Little (Byfuglien, Ladd), 25. Enstrom (Kane), 43. Byfuglien – 10. Michálek (Hemský, Spezza), 18. Cowen (Hemský, Michálek), 23. Gryba (Michálek, Spezza), 29. Turris (Hoffman, Ryan), 30. Hoffman (Spezza, Hemský)


    Winnipeg Jets: Pavelec (30. Montoya) – Enstrom, Bogosian, Trouba, Stuart, Ellerby, Pardy – Wheeler, Little, Ladd "C" – Byfuglien, Jokinen, Kane – Halischuk, Frolík, Setoguchi – Peluso, Slater, Tangradi.
    Trenér: Paul Maurice.

    Ottawa Senators: Anderson (Lehner) – Karlsson, Methot, Ceci, Phillips, Gryba, Cowen – Hemský, Spezza "C", Michálek – Ryan, Turris, Hoffman – Neil, Smith, Greening – Condra, Zibanejad, Kassian.
    Trenér: Paul MacLean.

    Rozhodca: G. Dwyer, D. Jackson – M. Cvik, B. Kovachik.