Almería – Getafe 1:0 (kon.) | Osasuna – Bilbao 1:5 (kon.) | Rayo Vallecano – Atlético Madrid 2:4 (kon.)
Barcelona – Malaga 3:0 (kon.)
koniec
UD Almería
1:0 (0:0)
Getafe CF
Nedeľa 26.01.2014, 12:00 • Estadio de los Juegos Mediterráneos • Španielska LaLiga
Predzápasové kurzy
     
    90
    Pred ním však ešte prichádza posledné striedanie v zápase, z ihriska odchádza zatiaľ jediný strelec dnešného zápasu Zonga, na jeho miesto príde Corona.
     
    90
    Priamy kop neohrozil domácu bránu, naopak do rýchlej kontry sa pustila trojica domácich hráčov, ktorá zahodila obrovskú šancu na potvrdenie výsledku! Po krásnej kombinácii nechali vyniknúť brankára Moyu, ktorý výborne vystihol smer strely a odvrátil aspoň na roh.
     
    89
    V strede ihriska trošku zbytočne fauloval zozadu Dubarbier, za svoj zákrok napokon vidí aj kartu žltej farby.
     
    78
    Domáci tím strieda po druhý raz v zápase, z ihriska odchádza tentoraz Suso, na jeho miesto príde Hélder Barbosa.
     
    78
    Na opačnej strane trest v podobe žltej karty uvidí aj Marcos Tébar, za faul zozadu.
     
    77
    Prenikajúceho hráča sa snažil za každú cenu zastaviť striedajúci Lacen. Ten si však počínal nedovolene, píska sa faul a navyše uvidí aj žltú kartu.
     
    70
    Napokon strieda aj tréner Luis García, ten v poslednom striedaní svojho tímu z ihriska sťahuje Míchela, opačnou stranou vybieha Lacen.
     
    70
    V nej si už však nezahrá Soriano, toho na ihrisku vystrieda Óscar Díaz.
     
    66
    Následne prichádza druhé striedanie na strane hostí, z ihriska odíde Mosquera, ktorého dnes na ihrisku príliš vidieť nebolo, jeho miesto zaujme Lafita.
     
    65
    Rafita perfektne vystihol rozohrávku súpera, výborne ju napadol a získal tak loptu pred hranicou pokutového územia. Na pomoc mu prišla dvojica spoluhráčov, lopta sa dostala na pravú stranu na Soriana, ten trošku zbytočne prihrával späť a loptu už zachytila defenzíva hostí. Strela by bola v tomto momente určite lepším riešením.
     
    61
    Predtým ale ešte prichádza striedanie na strane Getafe, dnes si zahrá aj Roberto Lago, ktorý na trávniku nahradí Sergia Escudera.
     
    59
    Rafita na opačnej strane posielal nebezpečnú strieľanú prihrávku priamo pred Moyu, kde si už nabiehal Zonga. Ten ale druhý gól nepridal, brankár loptu chytil v poslednej chvíli.
     
    49
    Almería dala gól! Center z rohového kopu smeroval k vzdialenejšej tyči, kde si najvyššie naskočil JONATHAN ZONGO a hlavou prekonáva bezmocného Moyu.
     
    45
    S domácou obranou teraz mala súcit šťastena, po hlavičke Castra opečiatkovala loptu spojnicu žrdí. Následná dorážka bola zblokovaná na ďalší rohový kop.
     
    37
    Do okamžitého protiútoku sa pustili domáci hráči, Zongo bol zastavený nečisto, previnil sa Pablo Sarabia, ktorý uvidí aj žltú kartu.
     
    36
    Rohový kop síce nebol nebezpečný, už to vyzeralo, že sa Almería opäť ubráni, no po chybe pred pokutovým územím sa k lopte dostal marica, ten prihral Castrovi, ktorý zvnútra šestnástky nebezpečne vypálil a Esteban musel predviesť pohotový zákrok.
     
    7
    Na opačnej strane naopak pohrozil Aleix Vidal. Ten vystrelil z hranice šestnástky a lopta preletela milimetre nad spojnicou žrdí brány Getafe.
     
    6
    Pablo Sarabia zahodil prvú veľkú príležitosť na skórovanie v zápase! Po chybe v domácej rozohrávke sa sám rútil na Estebana, no Sarabia iba tvrdohlavo napálil loptu priamo do domáceho gólmana.

    Andrej Marienka

    Góly: 49. Zongo

    Karty:   78. Tébar (ALM), 89. Dubarbier (ALM) – 37. Sarabia (GET), 77. Lacen (GET)


    UD Almería: Esteban – Dubarbier, Torsiglieri, Ángel Trujillo, Rafita – Azeez, Marcos Tébar – Suso, Soriano, Aleix Vidal – Zongo
    Náhradníci: Julián – Silva, Óscar Díaz, Hélder Barbosa, Corona, Mané, Martínez

    Getafe CF: Moyá – Sergio Escudero, López, Rafa, Álvaro Arroyo – Mosquera, Míchel – Diego Castro, Pablo Sarabia, Pedro León – Marica
    Náhradníci: Codina – Lacen, Lopo, Lafita, Adrián Colunga, Roberto Lago, Juan Valera

    Rozhodca: Eduardo Prieto – Moisés Mateo, Francisco García