Carolina – Boston 1:4 (kon.) | Pittsburgh – Anaheim 3:1 (kon.) | Winnipeg – Calgary 4:5 (2:3 po s.n.)
koniec
Carolina Hurricanes
1:4 (1:2, 0:0, 0:2)
Boston Bruins
cz Utorok 19.11.2013, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Partner:
     
    59:50
    Bruins právě vstřelili branku!
    Je hotovo. MILAN LUCIC unikl všem hráčům na ledě a velmi jednoduše dopravil puk do prázdné brány. Asistence: Jarome Iginla.
     
    59:14
    Ward míří ven z brány, domácí to ještě zkusí v šesti.
     
    56:39
    Terry se po ráně Hainseye od modré tlačil k dorážce, v pádu však nedokázal zamířit přesně. Ovšem dle sudího se nejednalo o žádný nedovolený zákrok, hra pokračuje dále.
     
    50:29
    Bruins právě vstřelili branku!
    Krušná minuta nakonec končí vstřelenou brankou, třetí branku zasadili domácímu týmu hosté z Bostonu. Po zmatcích kolem domácího Warda se puk dostal na pravé křídlo k volnému JOHNYMU BOYCHUKOVI, který napřáhl a pohotově poslal puk do odkryté brány. Ward byl velmi dezorientovaný. Asistence: David Krejčí, Milan Lucic.
     
    49:13
    Paille našel Campbella osamoceného před domácí bránou, kterému stačilo zvednout puk nad beton domácího Warda. Ten si však počínal jistě a drží domácí stále ve hře.
     
    43:27
    Seidenberg (BOS) je vyloučen za sekání.
     
    35:57
    Radek Dvořák se z pravého křídla tlačil do zakončení, u bližší tyče ho však vynuloval připravený Rask.
     
    33:52
    Campbell vystřelil z vlastního obranného pásma puk do protější ochranné sítě a odchází také na dvě minuty na trestnou lavici. Domácí tak budou mít více než minutu dlouhou početní výhodu 5 na 3.
     
    32:55
    Za podražení je vyloučen hostující Boychuk, domácí si tak vyzkouší další přesilovou hru.
     
    31:18
    Střela Gerba z pravého kruhu pro vhazování, puk však trefil jen hostujícího brankáře. Následně touš nebezpečně poskakoval po brankovišti Bostonu, Raskovi se ho ale nakonec podařilo zkrotit.
     
    25:17
    Velmi aktivní Bergeron před Wardem, přetlačit domácího brankáře se mu ale nepodařilo.
     
    24:47
    Dvě minuty za hákování vidí domácí útočník Tlustý. První přesilovku hosté využili, co teď?
     
    19:56
    Carolina právě vstřelila branku!
    Tak domácí se těsně před koncem první třetiny dostávají na dostřel hostujícímu týmu. Eric Staal našel z rychlého protiútoku od levého mantinelu před bránou volného TUOMO RUUTUA, který napodruhé dokázal zasáhnout puk a dopravit ho do hostující brány. Branka do šatny by mohla ve druhé třetině domácí tým nakopnout. Asistence: Eric Staal, Drayson Bowman.
     
    15:54
    Vyloučení ihned po buly. Chára (BOS) si odsedí dvě minuty za sekání. První přesilová hra v zápase pro domácí.
     
    13:32
    Iginla hledal od pravého mantinelu Krejčího, který puk tečoval jen těsně vedle domácí brány.
     
    10:24
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté přidávají druhou branku a navyšují své vedení. Ihned po vyhraném buly se puk dostal na modrou čáru, kde napřáhl Dennis Seidenberg a s gólovou tečí CARLA SODERBERGA propálil vše, co mu stálo v cestě. Branku ještě musel potvrdit videorozhodčí, ale na jeho verdiktu se nic nemění. Asistence: Dennis Seidenburg, Reilly Smith.
     
    06:56
    Gerbe se z levého křídla rozhodl pro individuální průnik, natlačil se před Raska, bekhendem ho však překonat nedokázal, puk poslal jen těsně mimo.
     
    02:31
    Bruins právě vstřelili branku!
    Hosté využívají přesilovou hru a dostávají se brzy do vedení. Soderbeg našel od levé tyčky v mezikruží dobře postaveného REILLYHO SMITHE, který z první propálil přesouvajícího se Warda k pravé tyči. Asistence: Carl Soderber, Loui Eriksson.
     
    01:30
    Bylo to ale s faulem. Jiří Tlustý (CAR) je vyloučen za sekání.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 20. Ruutu (Staal E., Bowman) – 3. Smith (Soderber, Eriksson), 11. Soderberg (Seidenberg, Smith), 51. Boychuk (Krejčí, Lucic), 60. Lucic (Iginla)


    Carolina Hurricanes: Ward – Sekera, Faulk, Hainsey, Bellemore, Gleason, Murphy – Ruutu, Staal E., Bowman – Dwyer, Staal J., Gerbe – Terry, Nash, Tlustý – Dvořák, Malkotra, Komisarek.
    Boston Bruins: Rask – Hamilton, Chára, Krug, Seidenberg, Boychuk, Bartowski – Iginla, Krejčí, Lucic – Eriksson, Bergeron, Marchand – Smith, Kelly, Soderberg – Thornton, Campbell, Paille.

    Rozhodca: Kimmerly, Devorski – Gibbs, Lazarowich