Třinec – Kladno 2:3 (kon.) | Plzeň – Slavia 4:2 (kon.) | Zlín – Chomutov 7:1 (kon.)
Litvínov – K. Vary 2:1 (kon.) | Liberec – Pardubice 0:2 (kon.) | Hradec Králové – Vítkovice 2:1 (po pr.)
koniec
HC Oceláři Třinec
2:3 (0:0, 1:2, 1:1)
Rytíři Kladno
cz Utorok 19.11.2013, 17:00 • Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst) • Tipsport extraliga (ČR)
Partner:
     
    S přáním příjemného večera se s vámi loučím. Těším se na další online přenosy z naší nejvyšší hokejové soutěže. Na počtenou! (19:26:30)
     
    Nejlepší hráči zápasu:

    Petr Tenkrát (Kladno – 1+0),
    Martin Adamský (Třinec – 1+0).
     
    Je konec. Přestože Třinec ve strhujícím závěru sahal po vyrovnání, nakonec nemá ani bod a pokračuje ve výsledkové mizérii. Kladno se může radovat ze tří bodů s hrstkou svých fanoušků. Ve třetí části nejprve navýšil vedení Středočechů Tenkrát, ale pak už přišly velké chvilky Ocelářů. Polanský v 58. minutě snížil po souhře s Peterkem a o minutu později tečoval Rothovo nahození do tyče! V závěrečném tlaku měli Oceláři i další šance, ale ani jednu neproměnili. Rytíři se radují z cenného skalpu.
     
    60:00
    Konec zápasu.
     
    59:48
    Patera znovu úspěšný na buly a Kaberle dostal puk do středního pásma. Dvanáct vteřin před koncem nachytán Martin Růžička v ofsajdu.
     
    59:39
    Hrubec už je dávno na střídačce a třineckou svatyni teď jen těsně minul svým vyhozením Kaberle. Vhazovat se bude před Cháberou. Rytíři si berou oddechový čas.
     
    58:50
    Velmi blízko teď byli domácí od vyrovnání! Rothovou střelu tečoval Polanský, ale ozvalo se pouze zacinkání Cháberovy tyče!
     
    58:41
    Polanský sice buly prohrál, ale Rytíři vyhodili jen za cenu zakázaného uvolnění. Nepříliš takticky si počínal Tenkrát.
     
    58:32
    Peterek zkoušel tečovat Linhartovo nahození, ale příliš se mu to nepovedlo. Nyní se však bude vhazovat v kladenském obranném pásmu.
     
    58:02
    Třinečtí zůstávají v útoku, ale zároveň i Hrubec v brance.
     
    57:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Tak přece jenom Oceláři dramatizují závěr třetí třetiny! Přihrávku Peterka využil JIŘÍ POLANSKÝ a střelou krátkým švihem snižuje na 2:3! Skvěle sehraná přesilová hra domácích. Asistence: Jan Peterek, Radek Bonk.
     
    57:01
    Další šanci měl Peterek, ale prováhal ji přílišným čekáním.
     
    56:47
    Pěknou kombinaci na jeden dotek zakončoval z bezprostřední blízkosti Varaďa, ale puk mu v rozhodujícím okamžiku sjel z hole!
     
    56:18
    Rothova střela tečována Bonkem jen těsně vedle, následně se Rytíři osvobodili.
     
    56:01
    Ještě je tu šance pro domácí. Během dvou po sobě jdoucích střel Krejčího fauloval Patrik Machač (KLA) a byl vyloučen za sekání. V témže čase si Oceláři vybírají oddechový čas.
     
    55:27
    Další zlomená třinecká hůl měla za následek kladenskou šanci! M. Hořava využil zaváhání Hrabala, puk si potáhl, nakonec jej předal Paterovi a jen díky skvělému Hrubcovi neprohrávají domácí o tři branky!
     
    54:46
    Roth nabil Martinu Růžičku, ten svou ránu z první ale namířil jen do Majeského. Za pár vteřin pálil sám Roth, ale zlomil hůl a navíc bylo pískání postavení Varadi v brankovišti.
     
    53:38
    K několika menším šancím se propracoval Adamský, ale ani v jednom z případů nezamířil na Cháberu.
     
    53:25
    Nyní se jim to ovšem povedlo a hned si zahrají přesilovku. Vyloučen byl Petr Hořava (KLA) za nedovolené bránění.
     
    53:14
    Kladenský pobyt v ocelářském pásmu nekončí, Oceláři se nemohou dostat do útočné fáze.

    Ondřej Zoubek

    Góly a asistencie: 28. Adamský (Linhart), 58. Polanský (Peterek, Bonk) – 32. Machač (Dragoun), 39. Treille (M. Hořava), 47. Tenkrát (Kaberle, Patera)


    HC Oceláři Třinec: Hrubec (Trenčan) – Galvas, Hrabal, Linhart, Roth, Kania, Krejčí, Foltýn – Varaďa, Bonk (C), Martin Růžička – Adamský, Polanský, Orsava – Rufer, Peterek, Květoň – Rákos, Marosz, Matuš – Marek Růžička. Trenér: Jiří Kalous.
    Rytíři Kladno: Chábera (Cikánek) – Kaberle, D. Růžička, Jankovič, Majeský, Doudera, Procházka, P. Hořava – M. Hořava, Patera (C), Tenkrát – Machač, Dragoun, Treille – Hlaváč, Dalecký, Bajaruns – Šilhavý, Lukáč, Strnad. Trenér: Zdeněk Vojta.

    Rozhodca: Mikula, Šír – Gebauer, Lederer

    Diváci: 2636