Omsk – Novosibirsk 0:1 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 3:5 (kon.) | Metallurg Magnitogorsk – Ufa 2:0 (kon.)
Kazaň – Nižnekamsk 3:0 (kon.)
koniec
Traktor Čeljabinsk
3:5 (1:2, 1:3, 1:0)
Barys Nur-Sultan
cz Piatok 22.02.2013, 14:00Play-off KHL
Partner:
     
    58:59
    Na trestné ale sedí hostující Fadějev, nejspíš za zákrok na domácího útočníka.
     
    58:52
    Fokin mizí pryč z brány, domácí to zkusí v šesti!
     
    51:50
    Novopašin z Astany putuje na trestnou lavici za úmyslné posunutí brány, domácí mají další velkou šanci na snížení.
     
    45:31
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Domácí snižují stav zápasu a ještě rozhodně neskládají zbraně! VALERY NIŠUŠKIN si v mezikruží kličkami poradil s dvěma obránci Barysu a střelou bekhendem překonává Jeremejeva. Jedná se o jeho druhou branku v utkání. Asistence: Petri Kontiola.
     
    42:55
    Kuzněcov se z rohu vykličkoval až před Jeremejeva, ten mu však do jízdy vložil hůl a zbavil domácího útočníka puku.
     
    41:56
    Další trest. Za sekání je vyloučen Hutchinson (AST). Hostům se začíná trestná lavice pořádně rozrůstat. Trest za sekání ale inkasuje i domácí Čistov.
     
    41:12
    Kuzněcov napřahoval na pravém křídle ke střele, rozhodčí však vylučuje Grigorjeva (AST) za podražení. Domácí mají šanci na snížení stavu!
     
    40:15
    Domácí začnou třetí třetinu přesilovou hrou, vyloučen byl hostující Spiridonov.
     
    38:51
    O drobek vzruchu se postaral Antipov, ten místo přihrávky na svého volného spoluhráče se snažil vybruslit Jeremejeva, což se mu i podařilo, puk však napálil jen do hostujícího gólmana.
     
    34:43
    Astana právě vstřelila branku!
    Další využitá přesilová hra, další branka hostí, tentokrát ji však již nevstřelil kanadský útočník Dawes. Během přesilovkového zámku napřáhl na modré ALEXEJ LITVINĚNKO a střelou přes padajícího hráče domácích trefil přesně. Bez asistence.
     
    33:39
    Přesilovka pro Barys. Domácí hráli v šesti.
     
    30:50
    Astana právě vstřelila branku!
    One man show! NIGEL DAWES přidává svoji čtvrtou branku, dle výrazu na své tváři tomu nemůže ani on sám uvěřit. Šikovný kanadský útočník tentokrát dostal přihrávku zpoza brány, v mezikruží udělal dvě rychlé kličky, kterými oklamal domácího obránce a střelou k tyči nedal domácímu Fokinovi šanci. Asistence: Brandon Bochenski,Dustin Boyd .
     
    28:34
    Astana právě vstřelila branku!
    Hosté využívají zkrácenou přesilovou hru a bleskově se dostávají znovu do vedení. NIGEL DAWES dostává přesnou přihrávku skrz brankoviště a střelou do volné části domácí brány nedává Fokinovi šanci. Hostující útočník v polovině zápasu zaznamenává hattrick. Asistence: Dustin Boyd, Mikhail Grigorjev.
     
    27:56
    Kontiola se v přečíslení dva na jednoho, rozhodl pro střelu, netrefil však přesně.
     
    26:36
    Další vyloučení, Kuzněcov (CLJ) je vyloučen za podražení. Opět se bude hrát 4 na 4.
     
    26:02
    Boyd (AST) vyloučen za podražení, bude se hrát 4 na 4.
     
    24:59
    Starčenko dostal křižný pas, z první ale nezamířil přesně. Hostující útočník jenom kroutí hlavou, jak s touhle velkou příležitostí špatně naložil.
     
    24:10
    Za podražení je vyloučen domácí Šinin.
     
    22:09
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Branka to byla, sudí pak následně po konzultaci s kolegou u videa přisuzuje domácím branku. A to správně, puk totiž netrefil tyčku, jak se všichni domnívali, ale byl v bráně, kde se od síťky odrazil rychle ven. Branka je tedy připsána PETRIMU KONTIOLOVI. Asistence: Maxim Jakucenja.
     
    22:09
    Kontiola dostal křížný pas, z první však trefil jen levou tyčku Jeremejovy brány, Kdyby lépe zamířil, byl by to jasný gól, hostující gólman by se přemístit nestihl.
     
    20:27
    Unikající Bulis byl podražen, bude se vylučovat. Starčenko (AST) již sedí na trestné lavici a může být rád, že za jeho přestupek nebyl nařízený samostatný nájezd.
     
    15:17
    Upper (AST) vyloučen za podražení, přesilovka pro domácí Traktor.
     
    15:08
    Na Quinta zívala prázdná brána, domácí obránce sjetý před bránou však v rozhodující chvíli ztratil puk ze své hole.
     
    10:32
    Domácí střídají brankáře. Garnett si již nevěří, pouští místo Vladislavu Fokinovi!
     
    10:32
    Astana právě vstřelila branku!
    Domácí sice hosty tlačí, ti však odpovídají z rychlých protiútoků. V rychlém přechodu do útočného pásma napřáhl na levém křídle NIGEL DAWES a střelou mezi betony propálil Garnetta. Tahle branka jde jistojistě na vrub právě domácímu gólmanovi, který na ránu dobře viděl, přesto nedokázal přiklapnout betony k sobě. Asistence: Dustin Boyd.
     
    07:54
    Kuzněcov v přesilové hře se dostal do samostatného úniku, sám proti Jeremejovi ale neuspěl.
     
    07:17
    Trosčinsky (AST) vyloučen za sekání.
     
    05:40
    Čeljabinsk právě vstřelil branku!
    Rázem je ale vyrovnáno, vedení hostům nevydrželo ani minutu. Z rychlého protiútoku dvou proti dvěma vzal na sebe odpovědnost na levém křídle VALERY NIŠUŠKIN, který přebruslil svého obránce a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. Asistence: Vladimír Antipov.
     
    05:02
    Astana právě vstřelila branku!
    Parádní individuální akce NIGELA DAWESE, který nejprve vystřelil přes obránce, tuhle ránu zvládl Garnett ještě vyrazit před sebe. Hostující útočník se však dokázal vyraženého puku ujmout a v pádu ho dopravit za záda domácího gólmana. Asistence: Brandon Bochenski.

    Pavel Kuba

    Góly a asistencie: 6. Nišuškin (Antipov), 23. Kontiola (Jakucenja), 46. Nišuškin (Kontiola) - 6. Dawes (Bochenski), 11. Dawes (Boyd), 29. Dawes (Boyd, Grigorjev), 31. Dawes (Bochenski, Boyd), 35. Litviněnko


    Traktor Čeljabinsk: Garnett (od 11. Fokin) – Vasilčenko, Bělov, Rjabjkin, Quint, Katičev, Razin, Šinin – Kontiola, Jakutsenja, Panov – Čistov, Bulis, Kuzněcov – Antipov, Nišuškin, Dugin – Popov, Glinkin, Karpov.
    Barys Nur-Sultan: Jeremejev (Poluektov) – Muchangalijev, Trosčinsky, Hutchinson, Novopašin, Fadějev, Grigorjev, Savčenko, Litviněnko – Spiridonov, Solarjov, Rachmanov – Ruděnko, Upper, Starčenko – Dawes, Bochenski, Boyd – Krasnoslobocev, Alexandrov, Poliščuk.

    Rozhodca: Čerenkov, Karabanov – Pavlov, Sadovnikov