Poprad – Trenčín 5:4 (kon.) | Skalica – Martin 5:0 (kon.) | Piešťany – Žilina 5:2 (kon.)
Zvolen – B. Bystrica 4:1 (kon.) | Košice – Nitra 7:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
5:4 (4:0, 0:3, 1:1)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 22.02.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sme videli pomerne vyrovnaný výkon na oboch stranách. Mierne aktívnejší v ofenzíve boli opäť Popradčania, no napokon v oslabení v 58. minúte inkasovali, keď v defenzíve zaváhali a poriadne ich prekvapil Ondrej Otčenáš, ktorý vyrovnal na 4:4. Následne však hosťujúci lavičku poriadne šokoval Stanislav Balán, ktorý dokázal fantastickým švihom vymiesť ľavý horný roh trenčianskej brány a ukradol tak Trenčanom šancu na zisk bodov.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:12:04)
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    59:56
    Pozník chcel krížnou prihrávkou nájsť Rusnáka, no ten puk nezvládol spracovať a zblokoval ho len na popradskú striedačku. Už sa pravdepodobne nič vážne nestane.
     
    59:34
    Po niekoľkých tvrdých zákrokoch bola trenčianska brána síce prázdna, no zázrakom sa aj posunula. Napokon sa vhadzovalo v strednom pásme, kde puk získali hostia.
     
    59:22
    Do zakončenia na pravej strane sa dostal Klouda. Ten však netrafil a Trenčania sa vzápätí odhodlali hrať v šestici, čiže powerplay!
     
    58:56
    Poprad dal gól!
    Tak domáci Popradčania udreli v najlepšom možnom momente! Po fantastickej prihrávke od Hvilu sa k puku na ľavej strane dostal STANISLAV BALÁN, ktorý si skvelým švihom vymietol ľavý horný roh trenčianskej brány. Gólman Kristín bol naozaj bez šance na úspešný zákrok. Asustenciu si pripisuje Lukáš Hvila.
     
    58:26
    Smotrila sa dostal k puku za pravým kruhom, no následne ho nahodil len na bránu hostí! Tam si ho prevzal Kristín, ktorý ho ukryl vo svojej lapačke.
     
    57:57
    Do konca tretej tretiny nám ostáva niečo vyše dvoch minút. Momentálne majú puk vo svojej moci Trenčania, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    57:05
    Trenčín dal gól!
    A je vyrovnané! Trenčania sa z úplne jednoducho vyzerajúceho útoku napokon dokázali presadiť. Domáci "kamzíci" nepokryli ONDREJA OTČENÁŠA, ktorý zvládol spracovanie padajúceho puku a presne umiestneným projektilom k pravej žŕdke domácej brány skóruje. Trenčania teda využívajú presilovú hru. Asistencia: Miroslav Habšuda.
     
    56:38
    Z ľavej strany tentokrát nekompromisne zakončoval Anton Pozník, no jeho nekompromisná delovka skončila len na mantineli naľavo od popradskej brány.
     
    56:04
    Na rade je presilová hra pre Trenčín, ktorá môže byť kľúčovou. Na dve minúty si odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký, ktorý sa previnil podrazením.
     
    55:34
    A ďalšie zakázané uvoľnenie v podaní Trenčína. "Vojaci" by mali vymýšľať niečo kreatívne v ofenzíve, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí.
     
    55:19
    Emil Bagin našiel skvelou prihrávkou zo stredu na ľavej strane Mikulu. Ten poslal na popradskú bránu dobrú strelu zápästím, no gólman Sidor ju napokon skrotil vo svojej lapačke.
     
    54:54
    Stals to tentokrát skúsil od modrej čiary, no gólman Kristín puk zachytil vo svojej pozornej lapačke a následne ho rozohráva ďalej na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    54:19
    Z ľavého kruhu tvrdo pálil Stals, no gólman Kristín puk úspešne zachytil na svojej výstroji. Následne sa do útoku dostávajú hosťujúci "vojaci".
     
    54:05
    Jabrocký nahodil puk do útočného pásma, no následne ho pod svojou lapačkou radšej prikryl pozorný Kristín. O malú chvíľu Jabrockému niečo vysvetľoval Habšuda, no napokon si obaja udržali nervy na uzde.
     
    53:40
    Tak s týmto herným prejavom sa Trenčania ďaleko nedostanú a už vôbec nie k vyrovnaniu. Opäť si nerozumeli v rozohrávke a opäť je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    53:19
    Po skvelej prihrávke od Vandasa sa Lukáš Hvila mohol dostať do samostatného nájazdu, no napokon bol neúspešný. Čiarový rozhodca avízoval jasný ofsajd.
     
    52:51
    Trenčianskí "vojaci" si opäť mierne nerozumeli v rozohrávke cez stredné pásmo a previnili sa následným zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude po Kristínovej pravici.

    Góly a asistencie: 5. Vandas (Balán, Suchý), 8. Suchý (Hvila, Vandas), 12. Kovačevič (Buc), 14. Takáč (Paločko, Stanfield), 59. Balán (Hvila) - 27. Lelkeš (Otčenáš), 29. T. Klíma (Pozník, Pardavý), 35. Marosz (Broska, Bustin), 58. Otčenáš (Habšuda)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč.
    HK DUKLA Trenčín: Nagy (12. Kristín) - Bokroš, Imrich, Pozník, Bagin, Habšuda, Bednár - Marosz, Rusnák, Pardavý ("C") - Sojčík ("A"), Lelkeš ("A"), Mikula - Filo, T. Klíma, Otčenáš - Stantien, Broska, Bustin.

    Rozhodca: Juraj Konc - Bogdaň, M. Korba

    Diváci: 1324