Poprad – Trenčín 5:4 (kon.) | Skalica – Martin 5:0 (kon.) | Piešťany – Žilina 5:2 (kon.)
Zvolen – B. Bystrica 4:1 (kon.) | Košice – Nitra 7:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
5:4 (4:0, 0:3, 1:1)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 22.02.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:22
    Do zakončenia na pravej strane sa dostal Klouda. Ten však netrafil a Trenčania sa vzápätí odhodlali hrať v šestici, čiže powerplay!
     
    58:56
    Poprad dal gól!
    Tak domáci Popradčania udreli v najlepšom možnom momente! Po fantastickej prihrávke od Hvilu sa k puku na ľavej strane dostal STANISLAV BALÁN, ktorý si skvelým švihom vymietol ľavý horný roh trenčianskej brány. Gólman Kristín bol naozaj bez šance na úspešný zákrok. Asustenciu si pripisuje Lukáš Hvila.
     
    57:05
    Trenčín dal gól!
    A je vyrovnané! Trenčania sa z úplne jednoducho vyzerajúceho útoku napokon dokázali presadiť. Domáci "kamzíci" nepokryli ONDREJA OTČENÁŠA, ktorý zvládol spracovanie padajúceho puku a presne umiestneným projektilom k pravej žŕdke domácej brány skóruje. Trenčania teda využívajú presilovú hru. Asistencia: Miroslav Habšuda.
     
    56:04
    Na rade je presilová hra pre Trenčín, ktorá môže byť kľúčovou. Na dve minúty si odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký, ktorý sa previnil podrazením.
     
    55:19
    Emil Bagin našiel skvelou prihrávkou zo stredu na ľavej strane Mikulu. Ten poslal na popradskú bránu dobrú strelu zápästím, no gólman Sidor ju napokon skrotil vo svojej lapačke.
     
    53:19
    Po skvelej prihrávke od Vandasa sa Lukáš Hvila mohol dostať do samostatného nájazdu, no napokon bol neúspešný. Čiarový rozhodca avízoval jasný ofsajd.
     
    48:21
    Jabrocký sa dostal za bránu Trenčína a následne skvelou prihrávkou našiel Devečku. Ten spoza kruhov delovo vypálil, no gólman Kristín napokon zasahovať nemusel. Puk letel len tesne mimo jeho brány.
     
    47:49
    Domáci urobili tentokrát poriadny závar pred trenčianskou bránou! Balán sa dostal do skvelej šance, no napokon sa cez ležiacich Trenčanov nedokázal prekľučkovať.
     
    41:55
    Stals si dobre korčuľoval popri pravom mantineli, následne skvelou prihrávkou našiel Vaica, no ten proti Kristínovi napokon neuspel. Jeho bekhendové zakončenie gólman Kristín zachytil na svojej výstroji.
     
    38:47
    Smotrila sa dostal k odrazenému puku na hranici pravého kruhu, no jeho nekompromisná delovka napokon skončila len na výstroji rýchlo presúvajúceho sa Kristína!
     
    37:51
    Klouda sa dostal do skvelej gólovej šance po úniku cez pravé krídlo, no následne ho od puku odstavil jeden trenčianský kapitán Pardavý, ktorý mu vypichol puk.
     
    34:17
    Popradský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    34:17
    Trenčín dal gól!
    Ofenzívny tlak Trenčína sa napokon vyplatil! Po skvelej prihrávkovej kombinácii a nezvládnutí situácie v znení popradskej obrany sa k puku na hranici pravého kruhu dostal ROSTISLAV MAROSZ. Ten tvrdo vypálil a gólmanovi Sidorovi puk umiestnil presne k jeho pravej žŕdke. Asitencie si pripisujú hráči Ondrej Broska a Peter Bustin.
     
    33:08
    Po malej chvíli sa k zakončeniu spomedzi kruhov dostal aj Smotrila, no gólman Kristín ho famózne vychytal! Svoje betóny v poslednej chvíli položil na bránkovú čiaru a puk pod nimi alebo medzi nimi zachytil.
     
    29:38
    Na rade je presilová hra pre Trenčín. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Lukáš Hvila.
     
    28:17
    Trenčín dal gól!
    Tak momentálne sa začína trenčianská fazóna. Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa k odrazenému puku na pravej strane dostal TOMÁŠ KLÍMA. Gólman Sidor sa v bránkovisku zrazil s Kovačevičom a napokon ani jeden z nich tomuto gólu nedokázal zabrániť. Asistencie si pripisujú hráči Anton Pozník a Ján Pardavý.
     
    27:10
    Peter Bustin nekompromisne zakončoval z hranice ľavého kruhu, no gólman Sidor si pre nás pripravil famózny zákrok! Puk po skvelom semfóre zachytil vo svojej pozornej lapačke!
     
    26:37
    Trenčín dal gól!
    Trenčania predviedli svoj nacvičený signál a aj oni sa gólovo presadzujú. Ihneď po vhadzovaní na pravom krídle sa k puku dostal RICHARD LELKEŠ, ktorý svojím nekompromisným náprahom a následnou delovkou nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Ondrej Otčenáš.
     
    20:55
    Do skvelej šance sa tentokrát dostal Stanislav Balán, keď sa natlačil pred bránu hostí osamotený. Napokon však nenašiel recept na pozorného Kristína.
     
    15:59
    Ondrej Otčenáš sa natlačil pred popradskú bránu z ľavej strany, no gólman Sidor bol v strehu a svoj pravý betón efektívne položil na ľad. Tým zabránil, aby ho dobiedzajúci Trenčan prekonal.
     
    13:02
    Poprad dal gól!
    Matúš Paločko sa po vyhratom vhadzovaní naľavo od trenčianskej brány natlačil pred Kristína a následne skvelou bekhendovou prihrávkou našiel SAMUELA TAKÁČA! Ten nádherným švihom nedal clonenému Kristínovi šancu! Asistencie si pripisujú hráči Matúš Paločko a Parker Stanfield.
     
    11:27
    Trenčianský tréner si vyžiadal oddychový čas a do brány namiesto Adama Nagya posiela Mateja Kristína.
     
    11:27
    Poprad dal gól!
    A Popradčania skórujú opäť! Tak domáci ofenzívny kolotoč sa poriadne rozprúdil! Tentokrát si úspešný zásah pripisuje SABAHUDIN KOVAČEVIČ, ktorý zinkasoval fantastickú prihrávku od Dávida Buca. Jeho prihrávka sa síce odrazila od konštrukcie trenčianskej brány presne pred Kovačeviča, no to je už nešťastie hostí. Asistenciu si pripisuje Dávid Buc.
     
    11:06
    Tak Bokroš to za vlastnou bránou tentokrát prehnal. Za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza odpykať dvojminútový trest. Hokejkou attackoval Dávida Buca, ktorý je však v poriadku.
     
    10:47
    Na rade je presilová hra pre Trenčanov. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Lukáš Hvila.
     
    07:04
    Poprad dal gól!
    Domáci "kamzíci" sa v presilovej hre dostávajú do dvojgólového vedenia! Po tvrdej strele od modrej čiary v podaní Lukáša Hvilu puk ešte stečoval RADOSLAV SUCHÝ, ktorý trafil presne a gólman Nagy nemal šancu na úspešný zákrok. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Hvila a Michael Vandas.
     
    05:55
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za zbytočné útočné podrazenie odchádza sadnúť Rostislav Morosz, ktorý poslal k ľadu jedného z popradských bekov.
     
    04:56
    Poprad dal gól!
    Tak táto popradská akcia bola priam ukážková! Stanislav Balán zinkasoval prihrávku od Suchého v strednom pásme, následne sa cez trenčianských obrancov prekorčuľoval až pred Nagya a krížnou prihrávkou našiel MICHAELA VANDASA! Ten jednoducho nezaváhal a peknou strelou prekonáva bezmocného trenčianského gólmana. Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Balán a Radoslav Suchý.

    Góly a asistencie: 5. Vandas (Balán, Suchý), 8. Suchý (Hvila, Vandas), 12. Kovačevič (Buc), 14. Takáč (Paločko, Stanfield), 59. Balán (Hvila) - 27. Lelkeš (Otčenáš), 29. T. Klíma (Pozník, Pardavý), 35. Marosz (Broska, Bustin), 58. Otčenáš (Habšuda)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč.
    HK DUKLA Trenčín: Nagy (12. Kristín) - Bokroš, Imrich, Pozník, Bagin, Habšuda, Bednár - Marosz, Rusnák, Pardavý ("C") - Sojčík ("A"), Lelkeš ("A"), Mikula - Filo, T. Klíma, Otčenáš - Stantien, Broska, Bustin.

    Rozhodca: Juraj Konc - Bogdaň, M. Korba

    Diváci: 1324