Poprad – Trenčín 5:4 (kon.) | Skalica – Martin 5:0 (kon.) | Piešťany – Žilina 5:2 (kon.)
Zvolen – B. Bystrica 4:1 (kon.) | Košice – Nitra 7:3 (kon.)
koniec
HK Poprad
5:4 (4:0, 0:3, 1:1)
HK DUKLA Trenčín
Piatok 22.02.2013, 17:00 • Zimný štadión mesta Poprad • Tipos Extraliga (SR)
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie začína o 17:00.
     
    Srdečne Vás vítam pri v poradí už 51. kole najvyššej hokejovej súťaže na Slovensku - Tipsport extraliga!
    V tomto online prenose Vám budem pravidelnými príspevkami približovať aktuálne dianie na popradskom zimnom štadióne, kde si od 17:00 zmeria sily domáci celok HK Poprad, ktorý na svojom ľade privíta hokejový celok Dukla Trenčín.

    Domáci popradskí "kamzíci" si prednedávnom zaistili jasnú účasť vo vyraďovacích play-off. Momentálne sa však nachádzajú už na priebežnej siedmej priečke so 71 bodmi a gólovým skóre 169:167. O jedenásť bodov pred nimi sídli na šiestej pozícii Skalica, zatiaľčo s rovnakým počtom bodov, no s horším skóre kraľuje za Popradom na ôsmej priečke Banská Bystrica. Aktuálna zápasová bilancia Popradčanov, prehra - prehra - prehra - výhra - výhra, jasne hovorí o tom, že Popradčanom zaslúžene patrí pozícia v spodnej polovici tabuľky, no v posledných zápasoch sa im predsa celkom darí. V poslednej pätici zápasov sa "kamzíci" najskôr predviedli na domácom ľade, kde privítali skalický tím, no ten im uštedril nepríjemnú porážku v pomere 1:4. Už o kolo neskôr sa Popradčania predviedli na ľade Košíc, kde však vrámci východoslovenského derby zápasu napokon dominovali domáci v pomere 5:2. Pred Popradčanmi bola následne dvojica zápasov na domácom ľade, v ktorých však "kamzíci" získali príjemné štyri body, keď najskôr zápas so Zvolenom dotiahli až do predĺženia, kde však následne prehrali v pomere 2:3 a v ďalšom dôležitom zápase vyhrali proti Žiline v pomere 5:2. V poslednom kole sa Popradčania predviedli na piešťanskom ľade, odkiaľ si napokon odniesli pekné dva body za tesnú výhru 4:3 po samostatných nájazdoch. Pred popradskými hokejistami je teda ďalší dôležitý zápas, v ktorom budú chcieť určite zabodovať.

    Trenčianskí "vojaci" sú na tom o hodný kúsok lepšie ako ich dnešní súperi spod Tatier. Hokejisti spod hradu Matúša Čáka momentálne sídlia na priebežnej piatej priečke s 83 bodmi a gólovým skóre 157:149. Na štvrté Piešťany momentálne Trenčania strácajú päť bodov a nad šiestou Skalicou majú jednobodový náskok. Aktuálna zápasová bilancia "vojakov", prehra - výhra - výhra - výhra - prehra, jasne hovorí o tom, že po nie najideálnejšom priebehu sezóny Trenčania napokon zabrali a predvádzajú nám naozaj dobré výkony. V poslednej pätici zápasov sa najskôr predviedli na domácom ľade, kde ich však prekvapila Nitra, ktorá v Trenčíne vyhrala 3:1. Následne si však Trenčania svoju reputáciu napravili, keď najskôr dominovali na martinskom ľade v pomere 5:1 a následne na svojom ľade deklasovali aj výber Skalice v pomere 6:2. V predposlednom kole sa "vojaci" ukázali na ľade Steel Arény, kde sa im prekvapivo podarilo zvíťaziť. Domácich Košičanov zdolali v pomere 4:3 po samostatných nájazdoch. Posledný zápas nepripísal Trenčanom ani jeden bod, keďže na domácej pôde podľahli výberu Zvolena v pomere 1:4. Trenčania budú určite chcieť na popradskom ľade zabodovať, no uvidíme, či sa im to proti rozbehnutým domácim podarí.

    "Kamzíci" a "vojaci" si v tejto sezóne zmerali sily už päťkrát. Z toho sa trikrát tešili Popradčania, ktorí na domácom ľade dominovali v pomeroch 3:2 a 4:0, raz sa im podarilo triumfovať aj v Trenčíne, a to v pomere 3:2 po samostatných nájazdoch. Trenčania sa z výhry tešili "len" dvakrát, keď na domácom ľade najskôr dominovali v pomere 5:2 a následne 5:1.

    Oba tímy nám v poslednej dobe predvádzajú sympatické výkony. Je síce pravda, že Popradčania dominovali na svojom ľade dvakrát z dvoch možných pokusov, no momentálne je Trenčín v úplne inej hernej forme ako predtým. Bookmakeri stávkových kancelárií považujú tento zápas za vyrovnaný, keďže na výhru Popradčanov vypísali kurz 2,15, zatiaľčo na výhru Trenčanov kurz 2,45. Na nerozhodnú remízu je vypísaný kurz 4,20.

    Podarí sa Trenčanom vyrovnať stav výhier vo vzájomných zápasoch na 3:3 alebo si na svoje konto pripíšu "kamzíci" už štvrtý triumf?
     
    Úvodné zostavy:

    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč.

    Dukla Trenčín: Nagy (Kristín) - Bokroš, Imrich, Pozník, Bagin, Habšuda, Bednár - Marosz, Rusnák, Pardavý ("C") - Sojčík ("A"), Lelkeš ("A"), Mikula - Filo, T. Klíma, Otčenáš - Stantien, Broska, Bustin.

    Rozhodca: Juraj Konc - Bogdaň, M. Korba.
     
    Popradskí "kamzíci" sa nám v dnešnom zápase predvedú v klasických modrých dresoch pod taktovkou trénera Milana Jančušku.

    Trenčianskí "vojaci" budú hrať v dresoch žltočervených a koučovať ich bude dobre známy tréner Róbert Kaláber.
     
    00:01
    Stretnutie práve začalo.
     
    00:03
    Úvodné vhadzovanie puku v prvej tretine získali na svoje hokejky Popradčania. Bol to konkrétne Balán, ktorý sa okamžite snaží niečo efektívne vymyslieť.
     
    00:42
    Vandas sa snažil po pravom krídle natlačiť za bránu Trenčína, no Pozník mu to značne znepríjemnil. Následne pálil Hvila z ľavej strany, no jeho pokus bol zblokovaný trenčianskými obrancami.
     
    01:17
    Domáci Popradčania si mierne nerozumeli v rozohrávke a predviedli zbytočné zakázané uvoľnenie. Po ňom sa logicky bude vhadzovať pred Sidorom. Konkrétne napravo od jeho brány.
     
    01:41
    Klouda sa snažil spoza brány nájsť Buca pred hosťujúcim Nagyom, no napokon sa mu to nepodarilo. Buc puk nedokázal zachytiť a Trenčania sa spod mierneho tlaku domácich oslobodzujú.
     
    02:15
    Buc tentokrát vzal celú zodpovednosť na seba pri bočnom mantineli, no napokon sa mu to nevyplatilo. Od puku ho odstavil Bokroš. Následne ešte pálil od modrej Devečka, no jeho projektil Nagy zblokoval svojími betónmi.
     
    02:54
    O puk sa momentálne bojovalo v rohu ihriska naľavo od popradskej brány. Následne sa snažil zakončovať Stantien, no Sidor tento puk len mierne zblokoval na zadný mantinel.
     
    03:21
    Tento zápas môžeme zatiaľ nazývať ako pomerne vyrovnaným, no ani jeden z tímov sa nemôže dostať do vyloženej šance. Momentálne sú pri puku Trenčania.
     
    03:59
    Pardavý nahodil puk z pravej strany na bránu Popradu, no gólman Sidor v pokľaku puk vyrazil svojím betónom len na zadný mantinel. Následne sú pri puku domáci.
     
    04:22
    Balán preveril Nagya jemnou strelou z ľavého kruhu, no trenčianský gólman bol v strehu a puk zachytil pod svojou pozornou lapačkou. Následne sa bude vhadzovať napravo od jeho brány.
     
    04:56
    Poprad dal gól!
    Tak táto popradská akcia bola priam ukážková! Stanislav Balán zinkasoval prihrávku od Suchého v strednom pásme, následne sa cez trenčianských obrancov prekorčuľoval až pred Nagya a krížnou prihrávkou našiel MICHAELA VANDASA! Ten jednoducho nezaváhal a peknou strelou prekonáva bezmocného trenčianského gólmana. Asistencie si pripisujú hráči Stanislav Balán a Radoslav Suchý.
     
    05:21
    Popradčania sú úvodným gólom v trenčianskej sieti nabudení a momentálne hrajú veľmi bojovne. Trenčania sú však na tom rovnako a snažia sa vyrovnať.
     
    05:55
    Popradčania si zahrajú v početnej výhode. Na dve minúty si za zbytočné útočné podrazenie odchádza sadnúť Rostislav Morosz, ktorý poslal k ľadu jedného z popradských bekov.
     
    06:09
    Lelkeš zachytil nepresnú popradskú rozohrávku a následne sa s pukom dostal až do útočného pásma. Podarilo sa mu zakončiť spoza ľavého kruhu, no gólman Sidor zasahovať nemusel. Puk skončil len na zadnom mantineli.
     
    06:53
    Popradčania rozložili svoj presilovkový päťuholník pred trenčianskou bránou, no momentálne si puk len takticky prihrávajú. Zatiaľ sa im nedarí strelecky presadiť.
     
    07:04
    Poprad dal gól!
    Domáci "kamzíci" sa v presilovej hre dostávajú do dvojgólového vedenia! Po tvrdej strele od modrej čiary v podaní Lukáša Hvilu puk ešte stečoval RADOSLAV SUCHÝ, ktorý trafil presne a gólman Nagy nemal šancu na úspešný zákrok. Asistencie si pripisujú hráči Lukáš Hvila a Michael Vandas.
     
    07:56
    Momentálne sa o puk tvrdo bojuje za popradskou bránou, no hlavný rozhodca zatiaľ hru neprerušil. O chvíľu však tak bude musieť urobiť, keďže sa hra nehýbe.
     
    08:21
    Habšuda nahodil puk na zadný mantinel za popradskú bránu, no následne sa k nemu dostali len popradský obrancovia. Na ich čele stál Fabian, ktorý však následne puk stratil.
     
    08:56
    Trenčania sa snažia ofenzívne presadiť, no momentálne sa im naozaj nedarí. Popradčania sú pri dobrej hernej chuti a veľmi dobre forčekujú.
     
    09:25
    Spoza ľavého kruhu tentokrát tvrdo pálil Radoslav Suchý, no jeho delovka napokon skončila len na pleksiskle za trenčianskou bránou. Následne sú pri puku hostia.
     
    09:59
    Popradčania sa opäť snažia ofenzívne presadiť, no trenčianska obrana im to mierne kazí. Momentálne hostia zachytili puk a predviedli zakázané uvoľnenie.
     
    10:24
    Momentálne sa nám hra presúva zo strany na stranu, no ani jeden z tímov si nedokáža vytvoriť väčšiu ofenzívnu šancu. Puk majú vo svojej moci momentálne Trenčania.
     
    10:47
    Na rade je presilová hra pre Trenčanov. Na dve minúty si za nedovolené bránenie odchádza sadnúť Lukáš Hvila.
     
    11:06
    Tak Bokroš to za vlastnou bránou tentokrát prehnal. Za nedovolenú hru so zdvihnutou hokejkou si odchádza odpykať dvojminútový trest. Hokejkou attackoval Dávida Buca, ktorý je však v poriadku.
     
    11:27
    Poprad dal gól!
    A Popradčania skórujú opäť! Tak domáci ofenzívny kolotoč sa poriadne rozprúdil! Tentokrát si úspešný zásah pripisuje SABAHUDIN KOVAČEVIČ, ktorý zinkasoval fantastickú prihrávku od Dávida Buca. Jeho prihrávka sa síce odrazila od konštrukcie trenčianskej brány presne pred Kovačeviča, no to je už nešťastie hostí. Asistenciu si pripisuje Dávid Buc.
     
    11:27
    Trenčianský tréner si vyžiadal oddychový čas a do brány namiesto Adama Nagya posiela Mateja Kristína.
     
    12:16
    Popradskí hráči sa opäť natlačili pred trenčianskú bránu, no napokon sa im nepodarilo skórovať. Pokúšal sa o to Stanfield, no gólman Kristín zasahovať nemusel. Strelu od Popradčana zblokovali trenčianskí obrancovia.
     
    12:45
    Z ľavej strany tentokrát pálil Takáč, no gólman Kristín jeho strelu radšej ukryl po svojou lapačkou a okamžite prerušuje hru.
     
    13:02
    Poprad dal gól!
    Matúš Paločko sa po vyhratom vhadzovaní naľavo od trenčianskej brány natlačil pred Kristína a následne skvelou bekhendovou prihrávkou našiel SAMUELA TAKÁČA! Ten nádherným švihom nedal clonenému Kristínovi šancu! Asistencie si pripisujú hráči Matúš Paločko a Parker Stanfield.
     
    13:51
    Domáci popradskí "kamzíci" hrajú opäť veľmi dobre. Momentálne predvádzajú efektívny forčeking, ktorý výrazne rozhadzuje trenčiansku rozohrávku.
     
    14:44
    Rusnák si tentokrát nerozumel so svojími spoluhráčmi a chcel ísť striedať. Následne sa však previnil zakázaným uvoľnením, a tak musí ostať na ľade.
     
    15:11
    Tomáš Klíma sa natlačil do útočného pásma, no následne sa pri ňom pristavil pozorný Devečka, ktorý mu v rohu klziska nedal veľa priestoru na niečo kreatívne.
     
    15:59
    Ondrej Otčenáš sa natlačil pred popradskú bránu z ľavej strany, no gólman Sidor bol v strehu a svoj pravý betón efektívne položil na ľad. Tým zabránil, aby ho dobiedzajúci Trenčan prekonal.
     
    16:28
    A opäť sa bude vhadzovať pred trenčianskou bránou. Popradčania svojou aktivitou poriadne napádajú trenčianskú rozohrávku a potom to takto vyzerá.
     
    16:58
    Po zaujímavej krížnej prihrávke od Hvilu sa k zakončeniu na pravej strane mohol dostať Vandas, no ten bol na tento puk príliš pomalý. Následne sú však Popradčania stále v pásme.
     
    17:18
    Z hranice ľavého kruhu to tentokrát skúšal Balán, no gólman Kristín bol v strehu. Napokon však zasahovať nemusel, keďže Balánovo zakončenie smerovalo len mimo trenčianskej brány.
     
    17:57
    Popradčania získali vhadzovanie v útočnom pásme po zakázanom uvoľnení hostí, no napokon o puk prišli a musia sa stiahnuť pred vlastnú bránu. Tam sa im však darí tiež sympaticky.
     
    18:22
    Trenčianskí hokejisti by si mali vstúpiť do svedomia, pretože ich doterajší výkon je príliš slabý aj na barážové boje. Možno sú v tom však vyššie sily.
     
    18:59
    Smotrila sympaticky zakončoval spomedzi kruhov, no gólman Kristín puk úspešne zblokoval na zadný mantinel svojími dobre osadenými betónmi.
     
    19:18
    Popradskí hokejisti sa opäť natlačili pred trenčiansku bránu, no napokon boli neúspešní. Trenčania zachytili ich prihrávku a následne predviedli zakázané uvoľnenie.
     
    19:52
    Martin Filo chcel s pukom ešte niečo vykúzliť na pravej strane, no napokon bol neúspešný. Jeho iniciatívu prebrali popradskí obrancovia, ktorí čakajú na zvuk záverečnej sirény.
     
    20:00
    Prvá tretina skončila.
     
    Prvá tretina nám priniesla mnoho zaujímavých momentov na oboch stranách, no napokon sa viac obracali trenčianskí gólmani. Už po 12. minútach hry bol z trenčianskej brány "vyhodený" Adam Nagy, keďže sa mu podarilo trikrát inkasovať. Jeho gólmanské reflexy zaskočili mená ako Michael Vandas, Radoslav Suchý a do tretice aj Sabahudin Kovačevič. Od tejto chvíle je v bráne hostí Matej Kristín, no ten už v 14. minúte musel puk vyťahovať zo svojej siete, keďže ho peknou delovkou zaskočil Samuel Takáč.

    Podarí sa trenčianským "vojakom" v tomto zápase ešte niečo vymyslieť alebo to bude debaklové víťazstvo Popradu?
     
    20:01
    Začala druhá tretina.
     
    20:11
    Úvodné vhadzovanie v druhej tretine získali na svoje hokejky trenčianskí hokejisti. Tí sa okamžite natlačili pred popradskú bránu, no následne predviedli prihrávku rukou.
     
    20:25
    Vandas dobre korčuľoval po pravej strane a následne chcel v medzikruží nájsť Hvilu, no napokon sa mu to nepodarilo. Trenčania tento útok úspešne odvrátili.
     
    20:55
    Do skvelej šance sa tentokrát dostal Stanislav Balán, keď sa natlačil pred bránu hostí osamotený. Napokon však nenašiel recept na pozorného Kristína.
     
    21:18
    Popradčania si vytvárajú opäť veľmi dobrý tlak pred trenčianskou bránou, no gólman Kristín bol tentokrát pozorný a delovku Jabrockého vyrazil na zadný mantinel.
     
    21:44
    Na druhej strane to na Sidora skúšal z ľavej strany Lelkeš, no gólman Popradu sa nenechal zahanbiť a puk svojím pravým betónom zblokoval do bezpečia.
     
    22:14
    Mikula si pri bočnom mantineli vybojoval puk a následne ho zachytil v centrálnej časti. Spomedzi kruhov bekhendovo zakončil, no gólman Sidor zasahovať nemusel, keďže jeho súper minul bránu.
     
    22:45
    Na Sidora to tentokrát z medzikružia skúšal aj Bustin, no gólman Popradu puk úspešne zblokoval svojou dobre osadenou výstrojou. Následne sa hra prerušuje.
     
    22:56
    Popradský kapitán Ľubomír Vaic zinkasoval nepríjemný bodyček v rohu klziska naľavo od popradskej brány, no napokon sa hra prerušila pre posunutú bránu. Vaic sa po malej chvíli pozviechal a pokračuje v hre.
     
    23:18
    Z hranice ľavého kruhu tentokrát pálil Marosz, no gólman Sidor s pukom problémy nemal. Svojím pravým betónom ho úspešne vyrazil pred seba na hokejky svojich obrancov.
     
    23:48
    Marosz to tentokrát skúšal delovkou od modrej čiary, no Sidor zasahovať nemusel. Následne idú Trenčania prestriedať svoju formáciu.
     
    24:06
    Pardavý sa snažil cez stred pretlačiť až k popradskej bráne, no napokon mu ušiel puk. To okamžite využil Šterbák, no ten následne puk s tečom vyhodil mimo klziska.
     
    24:29
    Vandas si sympaticky nakorčuľoval po pravom krídle až pred trenčiansku bránu, no Kristín radšej nezaváhal a jeho jemnú prihrávku do bránkoviska ukryl po dsvojou lapačkou.
     
    24:55
    Rusnák zakončoval z pravého kruhu, no jeho projektil napokon zblokoval pozorný Brejčák. Popradčania sa dostávajú k puku a útočia.
     
    25:18
    K zakončeniu sa tentokrát mohol dostať Stantien, no gólman Sidor napokon zasahovať nemusel. Stantien si puk letiaci vzduchom nespracoval veľmi dobre a následne svoje zakončenie poslal len mimo brány.
     
    25:57
    Bustin sa snažil presadiť strelou z ľavej strany, no napokon bol neúspešný. Jeho delovka skončila len tesne nad popradskou bránou.
     
    26:09
    Z ďalšej ofenzívnej vlny Trenčanov sa z pravého kruhu strelecky presadil Tomáš Klíma, no gólman Sidor puk zachytil na svojej výstroji a okamžite prerušuje hru.
     
    26:35
    Tomáš Klíma sa natlačil pred popradskú bránu a následne chcel ešte prihrávkou nájsť Martina Fila. To sa mu však nepodarilo, keďže gólman Sidor puk ukryl pod svojou lapačkou.
     
    26:37
    Trenčín dal gól!
    Trenčania predviedli svoj nacvičený signál a aj oni sa gólovo presadzujú. Ihneď po vhadzovaní na pravom krídle sa k puku dostal RICHARD LELKEŠ, ktorý svojím nekompromisným náprahom a následnou delovkou nedal gólmanovi Sidorovi žiadnu šancu. Asistenciu si pripisuje Ondrej Otčenáš.
     
    27:10
    Peter Bustin nekompromisne zakončoval z hranice ľavého kruhu, no gólman Sidor si pre nás pripravil famózny zákrok! Puk po skvelom semfóre zachytil vo svojej pozornej lapačke!
     
    27:25
    A opäť bola Sidorova lapačka na mieste. Tentokrát musela čeliť delovke z ľavej strany, ktorú si pre neho pripravil Tomáš Bokroš. Popradský gólman má momentálne svoju fazónu.
     
    27:55
    Paločko tvrdo zakončoval z pravej strany, no Kristín napokon zasahovať nemusel. Paločkova strela napokon skončila len mimo trenčianskej brány.
     
    28:17
    Trenčín dal gól!
    Tak momentálne sa začína trenčianská fazóna. Po skvelej prihrávkovej kombinácii sa k odrazenému puku na pravej strane dostal TOMÁŠ KLÍMA. Gólman Sidor sa v bránkovisku zrazil s Kovačevičom a napokon ani jeden z nich tomuto gólu nedokázal zabrániť. Asistencie si pripisujú hráči Anton Pozník a Ján Pardavý.
     
    28:58
    Popradčania sa snažia v ofenzíve niečo vykúzliť, no ich momentálny herný prejav nie je až taký výrazný, ako tomu bolo v prvej tretine. Trenčania intenzívne forčekujú.
     
    29:29
    Z medzikružia tentokrát tvrdo pálil Imrich, no gólman Sidor si dal pozor a puk zachytil na svojej dobre osadenej výstroji. Následne sú pri puku Trenčania.
     
    29:38
    Na rade je presilová hra pre Trenčín. Na dve minúty si za držanie odchádza sadnúť Lukáš Hvila.
     
    30:15
    Popradčania sa zatiaľ veľmi dobre bránia a svojich súperov nepúšťajú do žiadnych nebezpečných situácií. Aktuálne sú pri puku domáci.
     
    30:42
    Vaic tvrdo pálil z pravej strany, no gólman Kristín bol napokon v strehu a puk zachytil vo svojej pozornej lapačke. Popradčania teda vedia útočiť aj v oslabení.
     
    31:08
    Balán na ľavej strane nekompromisne poslal k ľadu Otčenáša, no z druhej vlny na pravej strane pálil Bokroš. Gólman Sidor však puk videla následne ho zachytil na svojej výstroji.
     
    31:50
    Popradčania hrajú už v plnom počte a momentálne sa bránia naozaj ukážkovo. Trenčania teda nevyužili ďalšiu presilovú hru a domáci sú pri chuti.
     
    32:15
    Trenčania sa snažili niečo vymyslieť z vlastnej obrannej tretiny, no nedarí sa im. Popradčania predvádzajú veľmi dobrý forčeking a hosťom naozaj nič nedoprajú.
     
    32:55
    Balán tvrdo zakončoval z pravej strany, no gólman Kristín bol v strehu a puk zblokoval svojou hrudnou výstrojou do bezpečia. Následne sú však Popradčania stále pri puku.
     
    33:08
    Po malej chvíli sa k zakončeniu spomedzi kruhov dostal aj Smotrila, no gólman Kristín ho famózne vychytal! Svoje betóny v poslednej chvíli položil na bránkovú čiaru a puk pod nimi alebo medzi nimi zachytil.
     
    33:28
    Domáci "kamzíci" sa opäť usadili v útočnom pásme, no následne prišli po nepresnej rozohrávke o puk. Trenčania to však vyriešili len zakázaným uvoľnením.
     
    33:54
    Z ľavého kruhu tentokrát dobre pálil Mikula, no jeho delovka napokon skončila len na pleksiskle za popradskou bránou. Trenčania sú však stále pri puku.
     
    34:17
    Trenčín dal gól!
    Ofenzívny tlak Trenčína sa napokon vyplatil! Po skvelej prihrávkovej kombinácii a nezvládnutí situácie v znení popradskej obrany sa k puku na hranici pravého kruhu dostal ROSTISLAV MAROSZ. Ten tvrdo vypálil a gólmanovi Sidorovi puk umiestnil presne k jeho pravej žŕdke. Asitencie si pripisujú hráči Ondrej Broska a Peter Bustin.
     
    34:17
    Popradský tréner si vyžiadal oddychový čas!
     
    34:43
    Po dobrom úniku cez pravé krídlo tentokrát sympaticky zakončoval Ľubomír Vaic, no gólman Kristín bol v strehu a puk úspešne zachytil na svojej výstroji.
     
    35:02
    Otčenáš nabil z úrovne brány puk na modrú čiaru pre Bokroša, no ten následne mierne pochybil. Jeho delovka skončila len tesne vedľa popradskej brány.
     
    35:32
    Ďalšia trenčianská petelica bola zblokovaná jedným z Popradčanov na ochrannú sieť. Vhadzovať sa bude teda naľavo od popradskej brány.
     
    35:49
    Trenčianskí "vojaci" cítia na svojich hokejkách gólovú šancu a veľmi dobre napádajú popradskú rozohrávku. Vyrovnávajúci gól však stále neprichádza.
     
    36:17
    Momentálne majú Trenčania puk za vlastnou bránou a snažia sa niečo vymyslieť. Následný útok im však nevyšiel. Kurali zachytil nepresnú prihrávku hostí a puk poslal do stredného pásma.
     
    36:45
    Balán sa dostal do sympatickej šance na ľavej strane, no napokon bol neúspešný. Jeho delovka len tesne minula poodkrytú trenčianskú bránu.
     
    37:16
    Z ľavej strany to tentokrát skúšal Peter Bustin, no s jeho nie veľmi dôrazným projektilom gólman Sidor problém nemal. Puk zachytil na svojej pozornej výstroji.
     
    37:51
    Klouda sa dostal do skvelej gólovej šance po úniku cez pravé krídlo, no následne ho od puku odstavil jeden trenčianský kapitán Pardavý, ktorý mu vypichol puk.
     
    38:25
    Od modrej čiary to tentokrát skúšal Fabian, no Kristín jeho strelecký pokus zblokoval svojou vyrážačkou na zadný mantinel. Následne sú pri puku stále Popradčania.
     
    38:47
    Smotrila sa dostal k odrazenému puku na hranici pravého kruhu, no jeho nekompromisná delovka napokon skončila len na výstroji rýchlo presúvajúceho sa Kristína!
     
    39:28
    Z pravého kruhu to tentokrát skúšal Lukáš Hvila, no gólman Kristín zasahovať nemusel. Popradská delovka skončila a oprášila len zadný mantinel.
     
    39:57
    Trenčania už len nahodili puk na zadný mantinel za popradskú bránu. Následne sa k nemu dostal Daniel Brejčák, ktorý vyčkáva na zvuk záverečenej sirény.
     
    40:00
    Druhá tretina skončila.
     
    V druhej tretine sa nám karta poriadne obrátila. Popradskí hráči predviedli svoj klasický hokej a boli pomerne pozorný v defenzíve, no trenčianskí "vojaci" ich napokon dokázali aj tak poriadne zaskočiť. V druhej tretine hostia dopravili za Sidorov chrbát až tri puky (gólovo sa presadili hráči Richard Lelkeš, Tomáš Klíma a do tretice aj Rostislav Marosz), no napokon to stále nestačilo na vyrovnanie. V tretej tretine sa môže toho udiať ešte veľa, no uvidíme, ktorý z tímov bude aktívnejší.

    Podarí sa Trenčanom vyrovnať gólové skóre a dotiahnuť tak tento zápas mimo riadnu hraciu dobu - teda do predĺženia?
    Tretia tretina začne približne o 18:35.
     
    40:01
    Začala tretia tretina.
     
    40:14
    Aj úvodné vhadzovanie v tretej tretine napokon putovalo na stranu Trenčína. Následne si však "vojaci" mierne nerozumeli a predviedli zakázané uvoľnenie.
     
    40:39
    Po dobrej prihrávke od Hvilu sa k puku na hranici ľavého kruhu dostala Balán. Ten tvrdo vypálil, no gólman Kristín jeho strelecký pokus zblokoval svojím ľavým betónom.
     
    41:11
    Z medzikružia tentokrát pálil Otčenáš, no jeho delovka bola napokon zblokovaná pozorným Kloudom, ktorý následne získava puk pre svoj tím.
     
    41:55
    Stals si dobre korčuľoval popri pravom mantineli, následne skvelou prihrávkou našiel Vaica, no ten proti Kristínovi napokon neuspel. Jeho bekhendové zakončenie gólman Kristín zachytil na svojej výstroji.
     
    42:20
    Trenčania sa snažili niečo vymyslieť po prechode cez stredné pásmo, no napokon sa im to nepodarilo. K puku sa dostali domáci, ktorí musia začínať spoza svojej brány.
     
    42:58
    Z ľavého kruhu tentokrát dobre pálil Paločko, no gólman Kristín zasahovať nemusel. Paločkova strela skončila len na zadnom mantineli.
     
    43:20
    Takáč si nakorčuľoval pred bránu hostí cez pravé krídlo a následne tvrdo zakončil, no gólman Kristín jeho projektil vyrazil svojími betónmi na zadný mantinel.
     
    Dnešné stretnutie sleduje 1324 divákov.
     
    43:56
    Vandas si tentokrát mierne nerozumel so svojím kolegom Hvilom v rozohrávke a spoločne nám predviedli postavenie mimo hry - ofsajd.
     
    44:18
    Vandas sa natlačil pred Kristínovu bránu z ľavej strany a následne tvrdo zakončil, no jeho strele chýbala presnosť. Puk následne skončil len na bočnom mantineli.
     
    44:57
    Spoza pravého kruhu tentokrát tvrdo pálil Kovačevič, no jeho delovka bola zblokovaná jedným z Trenčanov. Následne sa "kamzíci" musia stiahnuť pred svoju bránu.
     
    45:20
    Domáci Popradčania si opäť mierne nerozumeli v rozohrávke a predviedli len zbytočné zaváhanie. Následne sa k puku dostávajú Trenčania.
     
    45:59
    Momentálne sa o puk už hodnú chvíľu bojuje v rohu klziska napravo od popradskej brány. Pri puku sú Popradčania, no Trenčania im veľmi dobre oponujú.
     
    46:45
    Paločko sa dostal k puku na ľavom mantineli, no napokon bol proti oveľa vyššiemu Imrichovi neúspešný. Popradčania sa teda musia stiahnuť opäť pred svoju bránu.
     
    47:10
    Po tvrdej strele od Lelkeša sa k puku dostal až pozorný Sidor. Gólman Popradu puk zachytil na svojej výstroji a okamžite prerušuje plynulosť hry.
     
    47:49
    Domáci urobili tentokrát poriadny závar pred trenčianskou bránou! Balán sa dostal do skvelej šance, no napokon sa cez ležiacich Trenčanov nedokázal prekľučkovať.
     
    48:21
    Jabrocký sa dostal za bránu Trenčína a následne skvelou prihrávkou našiel Devečku. Ten spoza kruhov delovo vypálil, no gólman Kristín napokon zasahovať nemusel. Puk letel len tesne mimo jeho brány.
     
    48:57
    Kristín si na svoje konto pripisuje ďalší úspešný zákrok. Tentokrát úspešne zachytil strelu od Jabrockého, ktorý sa ho snažil prekonať spomedzi kruhov.
     
    49:41
    Vaic sa veľmi dobre presúval po ľavom krídle a následne prihrával na pravú stranu Smotrilovi. Ten sa mohol dostať do dobrej šance, no puk mu z čepele napokon uskočil.
     
    50:15
    Do dobrej šance v medzikruží sa dostal Samuel Takáč, no jeho delovka bola zblokovaná jedným z Trenčanov len na zadný mantinel. Následne sú pri puku domáci.
     
    50:48
    Rusnák sa dobre presúval po pravej strane a následne tvrdo zakončil. Gólman Sidor však puk videl dobre a v kľúčovej chvíli ho svojou vyrážačkou zblokoval na mantinel.
     
    51:20
    Balán napriahol svoju hokejku na hranici pravého kruhu, no napokon bol neúspešný. Jeho delovku zblokoval pozorný Imrich, ktorý však nedokázal svoj tím oslobodiť.
     
    51:36
    Pred trenčianskou bránou sa nám udiala menšia skrumáž, po ktorej sa však k puku dostal pozorný Kristín. Pred jeho bránou bol však zrazený k ľadu Balán, ktorý obdržal bodyček od Habšudu.
     
    51:51
    Daniel Brejčák dobrou prihrávkou našiel na pravej strane Petra Kloudu, no gólman Kristín Kloudov bekhend napokon úspešne vyrazil do bezpečia.
     
    52:27
    Do útočného pásma sa tentokrát snažil natlačiť Juris Stals, čo sa mu napokon aj podarilo. Puk jemne nahodil na trenčianskú bránu, kde ho pod svojou lapačkou zachytil Kristín.
     
    52:51
    Trenčianskí "vojaci" si opäť mierne nerozumeli v rozohrávke cez stredné pásmo a previnili sa následným zakázaným uvoľnením. Vhadzovať sa bude po Kristínovej pravici.
     
    53:19
    Po skvelej prihrávke od Vandasa sa Lukáš Hvila mohol dostať do samostatného nájazdu, no napokon bol neúspešný. Čiarový rozhodca avízoval jasný ofsajd.
     
    53:40
    Tak s týmto herným prejavom sa Trenčania ďaleko nedostanú a už vôbec nie k vyrovnaniu. Opäť si nerozumeli v rozohrávke a opäť je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    54:05
    Jabrocký nahodil puk do útočného pásma, no následne ho pod svojou lapačkou radšej prikryl pozorný Kristín. O malú chvíľu Jabrockému niečo vysvetľoval Habšuda, no napokon si obaja udržali nervy na uzde.
     
    54:19
    Z ľavého kruhu tvrdo pálil Stals, no gólman Kristín puk úspešne zachytil na svojej výstroji. Následne sa do útoku dostávajú hosťujúci "vojaci".
     
    54:54
    Stals to tentokrát skúsil od modrej čiary, no gólman Kristín puk zachytil vo svojej pozornej lapačke a následne ho rozohráva ďalej na hokejky svojich spoluhráčov.
     
    55:19
    Emil Bagin našiel skvelou prihrávkou zo stredu na ľavej strane Mikulu. Ten poslal na popradskú bránu dobrú strelu zápästím, no gólman Sidor ju napokon skrotil vo svojej lapačke.
     
    55:34
    A ďalšie zakázané uvoľnenie v podaní Trenčína. "Vojaci" by mali vymýšľať niečo kreatívne v ofenzíve, no momentálne sa im naozaj veľmi nedarí.
     
    56:04
    Na rade je presilová hra pre Trenčín, ktorá môže byť kľúčovou. Na dve minúty si odchádza sadnúť Jaroslav Jabrocký, ktorý sa previnil podrazením.
     
    56:38
    Z ľavej strany tentokrát nekompromisne zakončoval Anton Pozník, no jeho nekompromisná delovka skončila len na mantineli naľavo od popradskej brány.
     
    57:05
    Trenčín dal gól!
    A je vyrovnané! Trenčania sa z úplne jednoducho vyzerajúceho útoku napokon dokázali presadiť. Domáci "kamzíci" nepokryli ONDREJA OTČENÁŠA, ktorý zvládol spracovanie padajúceho puku a presne umiestneným projektilom k pravej žŕdke domácej brány skóruje. Trenčania teda využívajú presilovú hru. Asistencia: Miroslav Habšuda.
     
    57:57
    Do konca tretej tretiny nám ostáva niečo vyše dvoch minút. Momentálne majú puk vo svojej moci Trenčania, ktorí sa snažia ofenzívne presadiť.
     
    58:26
    Smotrila sa dostal k puku za pravým kruhom, no následne ho nahodil len na bránu hostí! Tam si ho prevzal Kristín, ktorý ho ukryl vo svojej lapačke.
     
    58:56
    Poprad dal gól!
    Tak domáci Popradčania udreli v najlepšom možnom momente! Po fantastickej prihrávke od Hvilu sa k puku na ľavej strane dostal STANISLAV BALÁN, ktorý si skvelým švihom vymietol ľavý horný roh trenčianskej brány. Gólman Kristín bol naozaj bez šance na úspešný zákrok. Asustenciu si pripisuje Lukáš Hvila.
     
    59:22
    Do zakončenia na pravej strane sa dostal Klouda. Ten však netrafil a Trenčania sa vzápätí odhodlali hrať v šestici, čiže powerplay!
     
    59:34
    Po niekoľkých tvrdých zákrokoch bola trenčianska brána síce prázdna, no zázrakom sa aj posunula. Napokon sa vhadzovalo v strednom pásme, kde puk získali hostia.
     
    59:56
    Pozník chcel krížnou prihrávkou nájsť Rusnáka, no ten puk nezvládol spracovať a zblokoval ho len na popradskú striedačku. Už sa pravdepodobne nič vážne nestane.
     
    60:00
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované!
    V tretej tretine sme videli pomerne vyrovnaný výkon na oboch stranách. Mierne aktívnejší v ofenzíve boli opäť Popradčania, no napokon v oslabení v 58. minúte inkasovali, keď v defenzíve zaváhali a poriadne ich prekvapil Ondrej Otčenáš, ktorý vyrovnal na 4:4. Následne však hosťujúci lavičku poriadne šokoval Stanislav Balán, ktorý dokázal fantastickým švihom vymiesť ľavý horný roh trenčianskej brány a ukradol tak Trenčanom šancu na zisk bodov.

    Dovidenia pri ďalších online prenosoch z popradského zimného štadióna.
    Lúči sa s Vami Tomáš Kovalský. (19:12:04)

    Góly a asistencie: 5. Vandas (Balán, Suchý), 8. Suchý (Hvila, Vandas), 12. Kovačevič (Buc), 14. Takáč (Paločko, Stanfield), 59. Balán (Hvila) - 27. Lelkeš (Otčenáš), 29. T. Klíma (Pozník, Pardavý), 35. Marosz (Broska, Bustin), 58. Otčenáš (Habšuda)


    HK Poprad: Sidor (Sedlačko) - Šterbák, Suchý ("A"), Kovačevič ("A"), D. Brejčák, Devečka, Fabian, Kurali - Vandas, Balán, Hvila - Buc, Klouda, Jabrocký - Vaic ("C"), Stals, Smotrila - Paločko, Stanfield, Takáč.
    HK DUKLA Trenčín: Nagy (12. Kristín) - Bokroš, Imrich, Pozník, Bagin, Habšuda, Bednár - Marosz, Rusnák, Pardavý ("C") - Sojčík ("A"), Lelkeš ("A"), Mikula - Filo, T. Klíma, Otčenáš - Stantien, Broska, Bustin.

    Rozhodca: Juraj Konc - Bogdaň, M. Korba

    Diváci: 1324