Hr. Králové – Č. Budějovice 0:1 (kon.) | Brno – Dukla Praha 1:3 (kon.) | Sigma Olomouc – Příbram 6:1 (kon.)
Slavia – Plzeň 0:1 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
0:1 (0:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
cz Nedeľa 04.11.2012, 15:00Gambrinus liga
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Dobrý den. Fotbalová Gambrinus liga pokračuje dalším kolem. Na východ Čech míří fotbalisté Českých Budějovic, kteří vyzvou domácí Votroky. Oba dva týmy potřebují nutně vyhrát, jelikož se nachází až v dolních patrech prvoligové tabulky. Hradec Králové je v současné chvíli na dvanácté pozici se ziskem stejného počtu bodů. Hosté se dokonce krčí až na samém dnu, a to s devíti body.
     
    Dosavadní výsledky:

    Hradečtí fotbalisté se letos zatím hledají. Dokázali zvítězit pouze dvě utkání, a to doma proti Brnu a v předminulém kole s Teplicemi. Na výhru proti Severočechům chtěli navázat na Slovácku, tam však uhráli pouze bod. Hradec remizoval letos již pětkrát. Jaký výsledek přijde dnes?

    České Budějovice jsou na tom ještě hůře. Po devadesáti minutách se v letošní sezóně totiž radovaly pouze jedinkrát, přičemž získaly skalp Teplic. V předchozím kole Gambrinus ligy zajížděli Budějovičtí na horkou půdu Plzně, zde prohráli těsně 0:1.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Koubek – Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský – Hochmeister, Šisler, Štěpán, Harba – Dvořák, Uškovič

    SK Dynamo Č. Budějovice: Daněk – Novák, Lengyel, Halama, Machovec – Sandro, Rýdel, Javorek, Benát, Táborský – Řezníček

    Rozhodčí: Nenadál – Kovařík, Gallo.
     
    První vzájemný souboj:

    Oba dva celky se v loňské sezóně pochopitelně potkaly dvakrát, ani jednou však moc gólu nepadalo. První měření sil se konalo v říjnu loňského roku, a to na východě Čech. Tehdy se zrodila bezbranková remíza, která tak rozdělila body do obou táborů.

    V odvetě to vypadlo, že budou diváci svědci stejného výsledku. Českobudějovičtí však dokázali udeřit v devadesáté minutě, kdy byl nařízen pokutový kop. Ten proměnil Rudolf Otepka, do dnešního střetnutí ale tento zkušený fotbalista od první minuty nenastoupí.
     
    Votrokům stále chybí Filip Klapka, který do podzimní části ještě nezasáhl. Na straně Budějovic bude chybět Michal Klesa, jenž musel nasadit antibiotika.
     
    Na hradecké tribuny také usedá bývalý hradecký a nyní jablonecký kouč Václav Kotal. Své bývalé svěřence tak přijel podpořit.
     
    Trojice sudích již přivádí aktéry tohoto duelu na travnatou plochu, zápas začne za několik málo okamžiků. Hradečtí vybíhají v bílých dresech, hosté se oblékli do žlutého kompletu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hradečtí se ihned po výkopu vydali dopředu. Haris Harba chtěl projít přes Filipa Rýdela, jenž hradeckého středopolaře zastavil nedovoleně. Přímý volný kop z dobrých třiatřiceti metrů.
     
    2
    K míči se postavil sám Haris Harba, jeho projektil levou nohou však přelétl českobudějovickou svatyni. Michal Daněk tak nemusel zasahovat.
     
    3
    Zajímavý pohled na hostující sektor, tam právě v tuto chvíli dorazili dva příznivci Českých Budějovic.
     
    3
    Jihočeši to zkoušejí dlouhým nákopem. Hradecká defenzíva však zatím pozorně brání.
     
    4
    Očekával se pomalejší rozjezd, což se také naplnilo. Ani jeden z celků se v této chvíli nikam nežene. Ivo Táborský chtěl vykouzlit uličku, ta však příjemce nepoznala.
     
    5
    Kapitán hostujícího mužstva Roman Lengyel se natlačil na levou stranu, odkud dokázal odcentrovat. Peter Jánošík v malém vápně nesmyslně promáchl hlavou, čímž málem vzniklo nebezpečí pro Koubka. Nakonec celou situaci Votroci zvládli.
     
    6
    Agilní Haris Harba se opět hnal do útoku. Jan Šisler mu postrčil míč a před bosenským fotbalistou se objevila doslova dálnice. Harba pak napřáhl zpoza vápna, jeho rána jen o kousek minula hostující branku!
     
    7
    České Budějovice měly po nedovoleném zákroku k dispozici zkrácený rohový kop. Z toho ale nedokázaly vytěžit nic světoborného, Koubek ve vzduchu kraloval.
     
    8
    Petr Benát si parádně narazil s Ivem Táborským a následně vyslal na hradeckého muže v rukavicích pořádnou jedovku! Tomáš Koubek měl dobrý výhled a míč vyráží na rohový kop. Zajímavá šance hostů.
     
    9
    Z avizovaného rohového kopu se pokoušel zakončovat Petr Javorek, v záklonu ale neměl moc šancí na úspěch.
     
    10
    Českobudějovičtí si málem dali vlastní gól. Jan Halama zahrál malou domů, Michal Daněk to ale nečekal a jen tak tak, že balón poslal na roh.
     
    11
    Další hradecký roh zůstal také nevyužit. Domácí fotbalisté se pak vepředu provinili faulem, čehož si rozhodčí povšiml a píská.
     
    12
    Jose Ferreira Sandro se nenápadně dostal ke střele. Jeho rána byla nebezpečná. Mířila sice doprostřed branky, Tomáš Koubek se však musel pořádně natáhnout, aby ji zlikvidoval.
     
    13
    Z následného brejku se ocitl Vojtěch Štěpán v ofsajdu. Ač se to Hradeckým nepozdává, pomezní sudí má praporek nahoře.
     
    14
    Filip Rýdel nechtěně kopl Pavla Dvořáka do obličeje, hradecký forvard potřebuje lékařské ošetření.
     
    15
    Nic vážného to není a Dvořák už je zpátky na travnaté ploše. Mezitím se Hradec pokouší dobýt pokutové území Budějovic.
     
    16
    Hradec se hnal opět do přečíslení. V šestnáctce hostujícího mužstva pak vznikl závar, který vyřešil až Roman Lengyel odkopem do zámezí. Východočeský výběr má k dispozici rohový kop.
     
    17
    Z něho se Hradeckým nepodařilo nic vytěžit, naopak ještě na útočné polovině faulovali.
     
    18
    Radek Hochmeister pokazil přihrávku ve středu pole, nyní si oba týmy spíše navzájem vyměňují balón.
     
    19
    Pavel Novák se pokoušel projít přes hradecký obranný val. Byl zastaven proti pravidlům, a tak mají České Budějovice možnost volného přímého kopu z pravé strany hřiště. Jak s ním naloží?
     
    20
    Nikterak famózně. Táborského centr našel pouze hlavu jednoho z domácích hráčů.
     
    21
    Nepřesnosti na obou stranách. Nyní nezpracoval Holeš Šislerovu přihrávku. Míč končí v zámezí.
     
    22
    Haris Harba se odhodlal k další střele. Tentokrát chtěl napálit kulatý nesmysl z rohu pokutového území, jeho pokus mu ale vůbec nevyšel. Končí totiž hodně mimo.
     
    23
    Nějaké náznaky šancí jsme zaregistrovali, všemu ale chybí finální fáze.
     
    24
    Hradec Králové zahrával rohový kop, přičemž se míč dostal k volnému Štěpánovi, jenž stál těsně před vápnem. Následně napálil míč, trefil pouze prvního bránícího hráče.
     
    25
    Vojtěch Štěpán znovu v akci. Teď chtěl nacentrovat na někoho ze svých spoluhráčů, balón ale nikoho v bílém nenašel.
     
    26
    Haris Harba je dnes při chuti! Opět to zkusil levačkou, jeho přízemní rána nadělala Daňkovi problémy, hostující brankář nakonec míč vytěsnil mimo tři tyče.
     
    27
    Domácí tým rozehrálo rohový kop prachmizerné, čímž se otevřel volný prosto pro České Budějovice. Ani hosté ale nedokázali vepředu nic vymyslet.
     
    28
    Po centru Táborského se k odraženému míči dostal Machovec, který nad ničím nepřemýšlel a prostě napálil míč. Ten se odrazil od jednoho z domácích fotbalistů a bude to kop od rohového praporku.
     
    29
    Tři hradečtí fotbalisté se srazili na malém vápně. Filip Rýdel se posléze zjevil osamocený na hranici šestnáctky, odkud tvrdě vypálil. Střela šla mimo.
     
    30
    Vojtěch Štěpán byl opět nachytán v ofsajdové pasti, hradecká akce tak nemá dalšího pokračování.
     
    31
    Ivo Táborský šikovně prodloužil na Jakuba Řezníčka, který stál už hodně blízko. Nakonec byla šance eliminována hradeckou defenzívou.
     
    31
    Filip Rýdel nešetrně spálil hradeckého Štěpána, za což si hostující fotbalista vysloužil kartu barvy žluté.
     
    32
    V palebné pozici se zjevil znovu Haris Harba, nyní to zkoušel technicky. Jeho chytrou střelu vyrazil Michal Daněk před Hochmeistra, který zakončoval vpádu, což bylo nakonec rozhodující. Žádné další nebezpečí už nevzniklo.
     
    33
    Hradecký Haris Harba upadl po jednom ze soubojů a dostává žlutou kartu za nafilmovaný pád.
     
    34
    Hradec se nyní pokusil o přízemní kombinaci, ta však ztroskotala již v zárodku.
     
    35
    Táborský s Řezníčkem se v pokutovém území Hradeckých nedohodli, kdo z nich vlastně bude zakončovat. Výhodnou pozici tak promarnili, nakonec se do střely dostal prvně jmenovaný, trefil prvního stojícího hráče.
     
    36
    Harba dnes po gólu opravdu touží. Nyní mu nabil Vojtěch Štěpán, Haris Harba kroutil balón na zadní tyčku. Ten nakonec skončil zhruba o půl metru mimo svatyni Budějovic.
     
    37
    Hradečtí nyní vyvíjí na obranu Českých Budějovic tlak. Ta si v některých případech neví rady, gólovou pohromu to ale zatím nepřineslo.
     
    38
    I Budějovičtí se vydali dopředu, tam se potázali s prázdnou. Nic zajímavého nevymysleli.
     
    39
    Jan Šisler dvakrát v akci. Nejprve vytáhl ze své pokladničky skvostný centr, na ten si ale nikdo z domácích hráčů nedokázal naskočit. Následně se Šisler dostal ke střele, Daněk ji chytá.
     
    40
    Sandro posadil míč na hlavu Táborskému, ten v dobré pozici hradeckou branku míjí!
     
    41
    Českobudějovičtí reklamují ruku, domnívají se, že jí zahrál Milan Fukal. Hlavní rozhodčí však jakékoli stížnosti odmítá. Jihočeši mají k dispozici alespoň roh.
     
    42
    Vojtěch Štěpán chtěl najít centrem Dušana Uškoviče, marně. Druhý jmenovaný se za celý první poločas snad ještě nepotkal s míčem.
     
    43
    Na přetažený centr Nováka si naběhl Jose Ferreira Sandro. Z dobré pozice ale zakončení uspěchal. Jeho rána z první pozdravila pouze reklamní panel za hradeckou brankou.
     
    44
    Tak to je neuvěřitelné! Co teď Sandro zahodil? Rychlé přečíslení táhl Táborský, který poslal míč před branku. Tam se nacházel právě zmiňovaný Sandro, jenž z malého vápna napálil míč hlavou do břevna. Ten se k němu však ještě jednou odrazil, nic platné. Snad z metru totiž nepochopitelně přestřelil. Tohle může České Budějovice v závěru hodně mrzet. Chce to pořádný kus umění, nedat takovou příležitost.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastaví v prvním poločase jednu minutu.
     
    První poločas skončil.
     
    Je za námi prvních pětačtyřicet minut. Branku jsme zatím neviděli, nejblíže k ní měly České Budějovice, ale Sandro krátce před poločasovým hvizdem nepochopitelně spálil stoprocentní loženku. Za domácí výběr byl zatím nejaktivnější Haris Harba, který se snaží pálit z každé pozice. Uvidíme, co nám přinese druhé dějství, které startuje přibližně v 16:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hned zkraje druhého poločase zůstal po jednom souboji ležet v pokutovém území Hradce Hochmeister, ten potřebuje lékařské ošetření.
     
    48
    Chvíli se tak nehraje, Radek Hochmeister je odváděn za postranní čáru.
     
    49
    Uškovič se dostal do dobré příležitosti. Vojtěch Štěpán ho našel z otočky, přičemž stejným způsobem střílel i hradecký Dušan Uškovič. Jeho střela pořádně protáhla Michala Daňka, ten ale nakonec míč chytl.
     
    50
    Pavel Novák se dostal na pravé straně k míči. Posléze se odhodlal k centru, ten mu ale hrubě nevyšel. Míč zamířil do boční sítě Koubkovy svatyně.
     
    51
    Dnešnímu utkání v Hradci Králové přihlíží 2652 diváků.
     
    52
    Vojtěch Štěpán se šikovně obtočil kolem Nováka a následně dokázal i odcentrovat. Do šestnáctky Budějovic se z druhé vlny řítil Haris Harba, k míči mu však chybělo pár centimetrů. Stadionem to jen zašumělo.
     
    53
    Budějovičtí si nyní zahráli báčko. Dlouhou dobu kombinovali v rohu hřiště, poté se Sandro odpoutal od svého strážce a dokázal nacentrovat. Míč směřoval na Jakuba Řezníčka, který v tísni zakončil mimo. Jeho pokus byl ale ještě tečován, což znamená, že budou Jihočeši zahrávat rohový kop.
     
    54
    Ani tentokrát se hostům nepodařilo zakončit tak, jak by si představovali.
     
    56
    Jan Šisler nevybíravě spálil na půli hřiště Filipa Rýdela. Hradecký fotbalista je za tento zákrok potrestán žlutou kartou.
     
    57
    I České Budějovice se provinily faulem. Pro Hradec se naskýtá možnost z pravé strany hřiště.
     
    58
    Exekuce tohoto přímáku se ujal Haris Harba, který kroutil míč na zadní tyč. Tam úřadoval zatím bezchybný brankář Michal Daněk.
     
    59
    Krátce nato zahrávali domácí rohový kop, přičemž se do zakončení tlačil Vojtěch Štěpán, ale zahrál rukou. Akce je tak zmařena a Štěpán dostává žlutou kartu.
     
    60
    Hradec se dopředu natlačil znovu a málem udeřil. Poděbradský si narazil s Harbou a následně cpal na malé vápno, kam ve skluzu dojížděli Uškovič s Dvořákem. Ani jeden z nich balón netrefil, oba však byli velmi blízko.
     
    61
    Jaroslav Machovec inkasoval ránu v souboji před domácí brankou. Jde za postranní čáru, kde se o něho starají lékaři Českých Budějovic.
     
    62
    Jihočeši se hnali do rychlého kontru. Jakub Řezníček odcentroval v nouzi, nikdo ve žlutém dresu ho ale nedoplnil, a tak se balónu opět ujímají Votroci.
     
    63
    Šanci si dokázal vypracovat znovu Haris Harba. Ťukl si míč s Hochmeisterem a následně napřáhl z dvaceti metrů levou nohou. Jeho střela postrádala přesnost.
     
    64
    Řezníček nacentroval na Sandra, který jej ale nedokázal zpracovat dle svých představ. Do zakončení se nedostal.
     
    65
    Pavel Dvořák se nyní ocitl v ofsjadu, což se domácím vůbec nezdá. Proti verdiktu sudího však nic nezmůžou.
     
    66
    Ofsajdové postavení i na druhé straně. Za bukem se nacházel také hostující Jose Ferreira Sandro.
     
    67
    Hradec měl k dispozici další rohový kop. Ten Východočeši rozehráli nakrátko, přičemž se o střelu pokoušel znovu Harba, trefil prvního bránícího hráče.
     
    68
    Možnost i na druhé straně. Do zakončení se málem dostal Táborský, České Budějovice ale udeřit nedokázaly.
     
    70
    Hradečtí se mohli dostat do vedení! Vojtěch Štěpán totiž poslal krásný centr do pokutového území, kam nabíhal Haris Harba. Zmiňovaný záložník napálil balón z první, ten mířil vysoko nad.
     
    70
    V téže minutě dochází ke střídání na domácí straně. Na hřiště se podívá Emir Halilovič, který nahradí Vojtěcha Štěpána.
     
    71
    Právě Halilovič se pokoušel o první centr, ten byl ale zblokován a nic zajímavého se tak nestalo.
     
    72
    Hradecké publikum se nyní probudilo. Pokřikem žene své oblíbence kupředu. Co nás dnes ještě čeká?
     
    73
    Východočeši jsou v této fázi zápasu aktivnějším týmem, snaží se strhnout vedení na svoji stranu. Podaří se jim to?
     
    74
    Radek Hochmeister se snažil lehkým centrem najít někoho ze svých spoluhráčů. Balónu se tak mohl ujmout Michal Daněk.
     
    75
    Nějaké šance k vidění jsou, chybí ale to nejdůležitější, a to góly. Diváci po nich tak zatím marně prahnou.
     
    76
    Poděbradský centroval z pravé strany, po míči se natahoval Uškovič, ale o kousek jej promáchal. Poté s k balónu chtěl dostat i Dvořák, také bez úspěchu.
     
    77
    Další českobudějovické osmělení zastavuje odmávaný a posléze odpískaný ofsajd.
     
    78
    Jiří Poděbradský opět v akci. Nyní znovu centroval, ve velkém vápně hostů ale nikdo z Hradeckých nestál.
     
    79
    Harisu Harbovi dnes zjevně není přáno. Emir Halilovič si navedl balón do středu, ten se odrazil k volnému Harbovi. Posledně jmenovaný hráč zakončoval z hranic malého vápna, hostující branku netrefil jen o pár decimetrů!
     
    80
    Ze střední vzdálenosti se ke střele dostal i Jan Šisler. Jeho střelecký pokus však neměl nárok na úspěch. Postrádal všechny důležité aspekty, a to zejména razanci a přesnost.
     
    81
    Sandro se dostal k balónu u hradecké šestnáctky, nedokázal si však míč zpracovat. Následně jej o něj obral stoper Milan Fukal.
     
    82
    Penalta! Hosté budou zahrávat pokutový kop. Ivo Táborský běžel sám na Tomáše Koubka, přičemž jej ve vápně stáhl Jan Šisler!
     
    83
    Jan Šisler dostává za tento zákrok červenou kartu!
     
    84
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Hosté s nabídnutou příležitostí naložili nejlépe, jak mohli. Penaltové exekuce se ujal JAKUB ŘEZNÍČEK, který napálil nekompromisně míč doprostřed branky. Tomáš Koubek byl proti jeho ráně krátký.
     
    85
    Emir Halilovič se následně ocitl v ofsajdovém postavení. Hradecká šance tak nemohla pokračovat.
     
    86
    Střídání na obou stranách. Nejprve změnu v sestavě provádí českobudějovický trenér, který na hřiště posílá Miroslava Markoviče. Dolů putuje Ivo Táborský.
     
    86
    Střídá i Jiří Plíšek. Ligové tempo poprvé okusí talentovaný mladík Asim Zec, ten nastupuje místo Radka Hochmeistera.
     
    88
    A mohlo být rozhodnuto. Jakub Řezníček pálil z hranice velkého vápna, Tomáš Koubek ale jeho ránu vyboxoval.
     
    89
    České Budějovice šetří čas taktickým střídáním. Na travnatou plochu míří zkušený Rudolf Otepku, do sprch odchází Jose Ferreira Sandro.
     
    90
    A změna i na hradecké straně. Jaroslav Zelený přichází místo Harise Harby, dokáže Hradec ještě zápas zdramatizovat?
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastaví tři minuty.
     
    90+1
    A na řadě je i poslední střídání. České Budějovice šetří čas, z placu pomalu odchází Jakub Řezníček, přišel Aleš Hanzlík.
     
    90+1
    Do šance se dostal ještě Emir Halilovič, který ale českobudějovickou branku přestřelil!
     
    90+2
    V závaru před hostující brankou nějaký šrám utrpěl gólman Michal Daněk a na trávník musí lékaři.
     
    90+3
    Jiří Poděbradský napřáhl z pětadvaceti metrů, jeho střela měla gólové parametry, hostující strážce svatyně ale vyráží mimo. Hradec má k dispozici ještě jeden roh!
     
    90+4
    Dopředu se vydal i Tomáš Koubek, který se málem dostal do zakončení. České Budějovice však odvrací balón do bezpečí.
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce. Jihočeši si odváží z Hradce Králové cenné tři body, když se v čtyřiaosmdesáté minutě trefil z pokutového kopu Jakub Řezníček. Hradec měl v tomto střetnutí více šancí, avšak nedokázal je přetavit v gólovou trefu. To je ode mne pro tuto chvíli vše, přeji příjemný zbytek večera. (17:00:09)

    Sanny Muharem

    Góly: 84. Řezníček (Táborský)

    Karty:   33. Harba (HKR), 56. Šisler (HKR), 59. Štěpán (HKR) – 31. Rýdel (CEB)   83. Šisler (HKR)


    FC Hradec Králové: Koubek – Holeš, Jánošík, Fukal, Poděbradský – Hochmeister (86. Zec), Šisler, Štěpán (70. Halilovič), Harba (90. Zelený) – Dvořák, Uškovič
    SK Dynamo Č. Budějovice: Daněk –Novák, Lengyel, Halama, Machovec – Sandro (89. Otepka), Rýdel, Javorek, Benát, Táborský (86. Markovič) – Řezníček (91+1. Hanzlík)

    Rozhodca: Nenadál – Kovařík, Gallo

    Diváci: 2652