Montpellier – Évian TG 2:3 (kon.) | Sochaux – Rennes 0:1 (kon.) | Lille – Ajaccio 2:0 (kon.)
Bastia – Troyes 3:2 (kon.) | Remeš – Nice 3:1 (kon.) | Toulouse – Valenciennes 2:2 (kon.)
koniec
HSC Montpellier
2:3 (2:1)
Évian Thonon Gaillard
cz Sobota 06.10.2012, 17:00 • Stade de la Mosson • Ligue 1 Uber Eats
     
    90+2
    Jenže na alespoň srovnání už to u domácích moc nevypadá. Dlouhý míč Tinhan nezastavil a skluzem fauluje. Za svůj prohřešek vidí žlutou kartu.
     
    90
    Évian právě vstřelilo branku!
    Fotbal je krásný i zlý ve své nevypočítatelnosti. To potvrdil brejkem hostující celek, který jde v samém závěru velmi šťastně do vedení 3:2! SABER KHELIFA prošel hostující obranou po levé straně, nechal za sebou Congreho a prudkou ranou pod horní tyč prostřeluje dnes již potřetí, tedy svým hattrickem nemohoucího Joudrena!
     
    88
    Poslední střídání využije i trenér hostí Dupraz. Bérigauda nahradí na poslední vteřinky Mbarki.
     
    87
    Tlak domácích graduje! Roh z levé strany rozehrál Cabella na Estradu, který jej z prvního doteku poslal do vápna. Tam si míč našel útočník s číslem 9 Charbonnier, avšak ani on neuspěl. Zakončení poslal do dobře povyběhnutého Andersena, který tělem vyráží na horní tyč!
     
    85
    A právě Gary Bocaly vidí o pár vteřin později žlutou kartu. Tu si vykoledoval za zbytečný skluz do nohou obránce Wasse.
     
    82
    Poslední střídání domácího stratéga Girarda na trávník pošle Tinhana, jenž nahradí Camaru.
     
    74
    A po něm přišla obrovská příležitost Montpellieru! Vysoký míč Andersenovi vypadl z rukavic a pohotovou hlavičkou zakončoval Congre. Těsně před brankovou čárou však stačil famózně zkazit domácím gólovou radost pozdním skluzem zadák Mensah!
     
    71
    René Girard, kormidelník domácích podruhé střídá. Gaëtan Charbonnier nahradí na trávníku dosti nevýrazného Herreru.
     
    69
    Žlutá karta přichází i na druhé straně pro Sagba, který sice vysoko napadal, avšak nedovoleně, jelikož domácího kapitána Yangu-Mbiwu nabral kopačkami ve skluzu, a tak vidí zasloužený trest.
     
    67
    Následně vidí domácí Marco Estrada žlutou kartu za faul rukou v hlavičkovém souboji.
     
    66
    Évian podruhé střídá. Barbosu na hřišti nahradí Dhaouadi.
     
    62
    Évian právě vstřelilo branku!
    Hosté však ještě v té samé minutě překvapivě vyrovnávají. Dlouhý míč za obranu posunul hlavou Yanga-Mbiwa na pravou stranu. Tam si jej přebral SABER KHELIFA, který obehrál Congreho a křižnou ranou pod horní tyč překonává Joudrena!
     
    58
    Hosté poprvé střídají. Možná trošku překvapivě odstupuje ze hry jeden z nejlepších hráčů Évianu David Jarolím a jeho místo zaujme Rabiu.
     
    57
    A po exekuci domácí desítky se třese horní tyč brankáře Andersena! Belhanda míč zakroutil na branku i přes svou těžkou pozici a brankář hostů může být za pomoc své horní tyče jen a jen rád.
     
    50
    Domácí Saihi vidí za svůj faul na vlastní polovině žlutou kartu.
     
    45+1
    Toto tvrzení potvrdil hostující kapitán Sorlin, který si skluzem na Aït Fanu vykoledoval žlutou kartu.
     
    42
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Domácí tým i přes nepříliš ideální výkon otáčí stav a vede 2:1. Na centr z levé strany v podání Aït Fany nedoskočil hostující stoper Mongongu, a tak za ním skákající SOULEYMANE CAMARA dokázal chybu hostující obrany potrestat, když hlavičkou o zem překonává bezmocného Andersena v brance Évianu.
     
    37
    Montpellier právě vstřelil branku!
    Aktuální mistr Ligue 1 však nakonec skóruje a vyrovnává na 1:1! Přímý kop z pravé strany nerozehrál podle očekávání Belhanda, který odběhl a zmátl tím i samotného MARCA ESTRADU. Ten si tedy vzal exekuci pod svá křídla a domácí mohou být jenom rádi. Dobře zakroucený kop na Andersena nikdo i přes velkou snahu netečoval, a ten tak končí až v síti Évianu. Prudký balon zastavit hostující brankář Andersena nedokázal.
     
    30
    Évian právě vstřelilo branku!
    Hostující tým jde po chybě v domácí rozehrávce do vedení 0:1. Belhanda nezastavil nepřesnou nahrávku Aït Fany a brejk Évianu do otevřené obrany končí brankou. Sagbo totiž zachycený míč rychle posunul na SABERA KHELIFU, který sám před Joudrenem zachoval klid a přízemní ranou ho prostřeluje. Vracející se Congre už hostujícího střelce zastavit nemohl.

    Martin Mišovec

    Góly: 37. Estrada, 42. Camara - 30. Khelifa, 62. Khelifa, 90. Khelifa

    Karty:   50. Saihi (MON), 67. Estrada (MON), 85. Bocaly (MON), 90+2. Tinhan (MON) - 45+1. Sorlin (EVA), 69. Sagbo (EVA)


    HSC Montpellier: Joudren - Bocaly, Congre, Yanga-Mbiwa, Stambouli - Saihi, Estrada - Camara (82. Tinhan), Belhanda, Aït Fana (63. Cabella) - Herrera (71. Charbonnier).

    Trenér: René Girard

    Évian Thonon Gaillard: Andersen - Dja Djedje, Mongongu, Mensah, Wass - Sorlin, D. Jarolím (58. Rabiu) - Bérigaud (88. Mbarki), Barbosa (66. Dhaouadi), Sagbo - Khelifa.

    Trenér: Pascal Dupraz

    Rozhodca: Philippe Kalt - Emmanuel Boisdenghien a Fredji Harchay