Montpellier – Évian TG 2:3 (kon.) | Sochaux – Rennes 0:1 (kon.) | Lille – Ajaccio 2:0 (kon.)
Bastia – Troyes 3:2 (kon.) | Remeš – Nice 3:1 (kon.) | Toulouse – Valenciennes 2:2 (kon.)
koniec
HSC Montpellier
2:3 (2:1)
Évian Thonon Gaillard
cz Sobota 06.10.2012, 17:00 • Stade de la Mosson • Ligue 1 Uber Eats
     
    Opravdu nádherným utkáním plným paradoxů odstartovalo 8. kolo Ligue 1. V prvním poločase lepší Évian sice šel do vedení ve 30. minutě, kdy se trefil Khelifa, avšak do poločasu už to bylo 2:1 pro Montpellier. Nejprve totiž srovnal z přímého kopu Estrada, aby v 42. minutě po centru z levé strany otočil stav Camara. Druhý poločas pro změnu hrál jasně lépe domácí MHSC, jenže po konci utkání může leda tak zaplakat. V 62. minutě totiž po tlaku Montpellieru nečekaně srovnal Khelifa, aby ten samý hráč dovršil hattrick v 90. minutě, které předcházel velký tlak domácího celku. Ten se však i díky famóznímu zákroku brankáře Andersena z 87. minuty, kdy vyrazil ránu Charbonniera do břevna neprosadil, a tak si v dnešním utkání nepřipisuje překvapivě ani bod. To Évian dnes v opravdu prazvláštním utkání bere tři body, které by před zápasem bral všemi deseti. (18:56:13)
     
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Estradův centrovaný míč z vlastní poloviny odvrací ve vzduchu dobře pracující obrana Évianu.
     
    90+4
    Domácí Montpellier oplácí stejnou mincí, jenže na hrotu útoku nikdo z hráčů kouče Girarda míč podržet nedokáže.
     
    90+3
    Balon skončil u Andersena, jenž dlouhým výkopem hledá na hrotu střelce podvečera Khelifu.
     
    90+3
    Faulem na útočné polovině se provinil i jeden z hostů, a tak Yanga-Mbiwa dlouhým nákopem rychle rozehrává přímý kop.
     
    90+2
    Jenže na alespoň srovnání už to u domácích moc nevypadá. Dlouhý míč Tinhan nezastavil a skluzem fauluje. Za svůj prohřešek vidí žlutou kartu.
     
    90+1
    Druhý poločas je nastaven o čtyři minuty.
     
    90
    Évian právě vstřelilo branku!
    Fotbal je krásný i zlý ve své nevypočítatelnosti. To potvrdil brejkem hostující celek, který jde v samém závěru velmi šťastně do vedení 3:2! SABER KHELIFA prošel hostující obranou po levé straně, nechal za sebou Congreho a prudkou ranou pod horní tyč prostřeluje dnes již potřetí, tedy svým hattrickem nemohoucího Joudrena!
     
    88
    Poslední střídání využije i trenér hostí Dupraz. Bérigauda nahradí na poslední vteřinky Mbarki.
     
    87
    Tlak domácích graduje! Roh z levé strany rozehrál Cabella na Estradu, který jej z prvního doteku poslal do vápna. Tam si míč našel útočník s číslem 9 Charbonnier, avšak ani on neuspěl. Zakončení poslal do dobře povyběhnutého Andersena, který tělem vyráží na horní tyč!
     
    86
    Domácím se však zakončení nedaří ani nadále. Skákající míč na hranici velkého vápna sice Belhanda trefil, avšak přímo do středu branky, kde stojí přípravený Andersen.
     
    85
    A právě Gary Bocaly vidí o pár vteřin později žlutou kartu. Tu si vykoledoval za zbytečný skluz do nohou obránce Wasse.
     
    84
    Branka domácích doslova visí ve vzduchu. Po rohu byl v pokutovém území velký zmatek, ale k zakončení to zatím nevedlo. To se událo až o pár vteřin později, kdy si na centr Estrady naskočil přes Wasse domácí Bocaly. Bývalý fotbalista Marseille však mířidla neseřídil a jeho hlavička míří nad.
     
    83
    Před Charbonnierem, který si nabíhal na centr z pravé strany stačil na roh odvrátit Mongongu.
     
    82
    Poslední střídání domácího stratéga Girarda na trávník pošle Tinhana, jenž nahradí Camaru.
     
    82
    Když už to domácím nejde v pokutovém území, tak to zkusil z větší dálky střelou Saihi. Jeho pokusu však chybělo tak pět metrů, a tak může být Andersen v klidu.
     
    80
    Po nahrávce Estrady se přes Wasse dostal znovu Cabella. Mládežnický reprezentant Francie si však bohužel pro domácí míč přistrčil nešťastně kolenem a na hřišti už ho nezastavil.
     
    80
    Rémy Cabella ukázal své přednosti v plné své kráse a i když místo centru o míč přišel, ještě zabojoval a na levé straně pro domácí vybojoval rohový kop.
     
    78
    Évian ve druhém poločase v útoku prakticky neexistuje, a tak se směrem vpřed tlačí domácí. Po nahrávce Yanga-Mbiwy je faulován Camara. Montpellier přímý kop z levé strany rozehrál téměř okamžitě a tlačí se do zakončení.

    Martin Mišovec

    Góly: 37. Estrada, 42. Camara - 30. Khelifa, 62. Khelifa, 90. Khelifa

    Karty:   50. Saihi (MON), 67. Estrada (MON), 85. Bocaly (MON), 90+2. Tinhan (MON) - 45+1. Sorlin (EVA), 69. Sagbo (EVA)


    HSC Montpellier: Joudren - Bocaly, Congre, Yanga-Mbiwa, Stambouli - Saihi, Estrada - Camara (82. Tinhan), Belhanda, Aït Fana (63. Cabella) - Herrera (71. Charbonnier).

    Trenér: René Girard

    Évian Thonon Gaillard: Andersen - Dja Djedje, Mongongu, Mensah, Wass - Sorlin, D. Jarolím (58. Rabiu) - Bérigaud (88. Mbarki), Barbosa (66. Dhaouadi), Sagbo - Khelifa.

    Trenér: Pascal Dupraz

    Rozhodca: Philippe Kalt - Emmanuel Boisdenghien a Fredji Harchay