AS Rím – Hellas Verona 2:1 (kon.) | Udinese – AC Miláno 2:3 (kon.)
koniec
AS Rím
2:1 (2:0)
Hellas Verona
cz Sobota 20.01.2024, 18:00 • Stadio Olimpico, Řím • Talianska Seria A • 21. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemnou sobotu u sledování italského fotbalu! V pořadí již 21. kolo Serie A dnes večer odstartuje souboj mezi domácím AS Řím a hosty z Verony.
     
    AS ŘÍM (9. místo)
    20 Z, 8–5–7, 32:24 (+8), 29 bodů

    To, o čem se v médiích spekulovalo, se v úterý stalo realitou: José Mourinho byl odvolán z lavičky Giallorossi. Legendárnímu portugalskému kouči se stala osudnou kombinace vyřazení z poháru na úkor městského rivala, následovaná ligovou prohrou na hřišti AC Milán.

    Nový lodivod Daniele De Rossi, jenž jako záložník v dresu AS zaznamenal 459 startů, tak tým přebírá v situaci, kdy je v tabulce až devátý a na pohárové pozice ztrácí čtyři body. Nastartuje dnes novou éru římského klubu potvrzením papírových předpokladů?

    Poslední výsledky AS
    14. 1. (liga): AC Milán – AS Řím 3:1
    10. 1. (pohár): Lazio – AS Řím 1:0
    7. 1. (liga): AS Řím – Atalanta 1:1

    Nejlepší střelci AS
    Romelu LUKAKU – 17 Z, 8 branek
    Paulo DYBALA – 13 Z, 5 branek
    Andrea BELOTTI – 13 Z, 3 branky
    Nasměruje De Rossi AS zpět na pohárové příčky?
     
    HELLAS VERONA (18. místo)
    20 Z, 4–5–11, 18:27 (-9), 17 bodů

    Hellasu by se hodilo, kdyby se turbulentní situace v táboře soupeřů projevila i na hřišti a domácí nebyli úplně ve své kůži. Hosté jsou totiž zapleteni do tuhých bojů o udržení v Serii A, a každý bod tak přijde vhod. Ostatně jakýkoliv zisk v italské metropoli by je mohl už tento víkend vysvobodit ze sestupového pásma.

    Verona by potenciálním úspěchem navázala na důležité vítězství z minulého víkendu, kdy přetlačila tabulkového souseda z Empoli 2:1 a rozšířila si svůj náskok na devatenáctou příčku. Pod její góly se tehdy podepsali Djurić a Ngonge. Budou se Gialloblu radovat i dnes?

    Poslední výsledky Verony
    13. 1. 2024 (liga): Verona – Empoli 2:1
    6. 1. 2024 (liga): Inter – Verona 2:1
    30. 12. 2023 (liga): Verona – Salernitana 0:1

    Nejlepší střelci Verony
    Milan DJURIĆ – 19 Z, 5 branek
    Thomas HENRY – 9 Z, 3 branky
    Čtyři hráči – 1 branka
     
    PRVNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Giallorossi sice platí za jasného papírového favorita, nemohou si ale dovolit své dnešní soupeře podcenit. O tom ostatně jednoznačně svědčí výsledek prvního vzájemného zápasu této sezóny, ve kterém nedokázali ohromnou herní převahu přetavit ve výhru a po skóre 1:2 se domů z Verony vraceli s prázdnou.

    26. 8. 2023: Verona – AS Řím 2:1 (2:0)

    Branky: 4. Duda, 45+3. Ngonge (Duda) – 56. Aouar.

    Žluté karty: 64. Dawidowicz (VRN) – 13. Dybala (ASR), 62. Aouar (ASR), 69. Pellegrini (ASR).
    Červená karta: 84. Hien (VRN).

    Držení míče: 28 % : 72 %.
    Střely na branku: 3:7. Střely mimo: 1:12. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 17:12.

    Hellas Verona: Montipò – Magnani, Hien, Dawidowicz (C) – Terracciano (63. Faraoni), Hongla, Duda (71. Bonazzoli), Doig – Ngonge (63. Serdar), Folorunsho (88. Saponara) – Djurić (88. Mboula).
    Hlavní trenér: Marco Baroni.

    AS Řím: Patrício – Mancini, Smalling, Llorente (46. El Shaarawy) – Kristensen (46. Spinazzola), Pellegrini (C), Paredes (46. Aouar), Cristante, Zalewski (51. Karsdorp) – Dybala (68. Solbakken), Belotti.
    Hlavní trenér: José Mourinho.
    Verona se včera rozloučila se svým nejlepším střelcem: autor šesti zásahů Cyril Ngonge zamířil na přestup do Neapole.
     
    DNEŠNÍ DELEGACE

    Hlavním rozhodčím dnešního utkání byl jmenován Juan Luca Sacchi, pro kterého to bude 47. odpískaný duel v Serii A. Na stranách bude mít k dispozici asistenty Pasqualeho Capalda a Salvatoreho Affatata.
     
    Úvodní sestavy:

    AS Řím: Patrício – Karsdorp, Llorente, Huijsen, Spinazzola – Bove, Paredes, Lo. Pellegrini (C) – Dybala, El Shaarawy – Lukaku.
    Náhradníci: Boer, Svilar – Çelik, R. Kristensen, Golič, Zalewski, Pagano, Pisilli, Belotti, Costa, Oliveras.
    Trenér: Daniele De Rossi.

    Hellas Verona: Montipò – Tchatchoua, Dawidowicz (C), Magnani, Cabal – Serdar, Folorunsho – Saponara, Suslov, Mboula – Djurić.
    Náhradníci: M. Chiesa, Perilli – Amione, Charlys, Calabrese, Henry, Cruz, A. Cissé, Bonazzoli.
    Trenér: Marco Baroni.

    Rozhodčí: Sacchi – Capaldo, Affatato.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemný sobotní večer, utkání začíná za pár minut. Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní kompletní sestavy.
     
    Oba celky nastoupily na hrací plochu, domácí v rudých a hosté v bílých dresech. Start se rychle blíží.
     
    Úvodní výkop obstará Řím, jdeme na věc!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    V úvodních sekundách hry je aktivnější Verona, která se snaží se prodat před Patríciovu svatyni.
     
    2
    Do hostující rozehrávky se zapojuje i Montipò. Hellas se sice stále drží na balónu, zatím se mu ale vůbec nedaří proniknout na opačný konec plochy.
     
    4
    Magnani pasem na křídlo vysunul dopředu Mboulu, jehož následný centr si ale domácí defenzíva pohlídala. Patrício nebyl nucen zasáhnout ani tentokrát.
     
    5
    Míč po další akci Verony končí za domácí svatyní, Patrício bude rozehrávat. AS do utkání vstoupilo velmi vlažně, první momenty se nesou v režii hostů.
     
    6
    Spinazzola se na sekundu uvolnil na hraně šestnáctky a zkusil míč nasměrovat k zadní tyči, kde číhal Lukaku. Montipò se ale po balónu natáhl.
     
    7
    Giallorossi se až nyní postupně dostávají do hry, Spinazzola nyní vhazuje na polovině Verony.
     
    8
    Pozor, před Montipem teď zničehonic vznikl velký chaos! Karsdorp zachytil Boveho pas a posunul míč za sebe na volného Lukaka, následná nebezpečná rána ale byla zblokována!
     
    9
    Dění se přelilo zpátky na domácí konec plochy, Mboula operuje s míčem na pravé straně a trpělivě vyhlíží někoho, komu by ho mohl poslat.
     
    11
    Římské tažení dopředu zastavuje faul El Shaarawyho, Hellas získává volný kop za středovou čarou.
     
    12
    Paredes si při bránění míče proti dotěrnému Suslovovi pomohl nataženou rukou, kterou protihráče zasáhl do tváře. Sudí opět uděluje balón hostům.
     
    13
    Patrício rozehrál míč nakrátko na Huijsena, jenž jej pak předal Spinazzolovi. AS startuje do útoku, Verona se stahuje a padá za středovou čáru.
     
    14
    Dybalův centr před Montipa nezachytil ani vracející se Tchatchoua. Balón doskákal až za svatyni.
     
    15
    Římští mají na trávníku převahu, hosté ale vzdorují a drží dění velmi daleko od své svatyně. Montipò tak má zatím v hlavním městě velmi málo práce.
     
    16
    Spinazzola si na křídle parádně zachytil dlouhý nákop a narýsoval pas do šestnáctky na nabíhajícího Lukaka, jenže ten se k balónu nedostal včas.
     
    17
    Bleskový protiútok Verony táhl Suslov, jehož projektil zpoza vápna zamířil jen do středu svatyně. Patrício si rutinní míč hravě pohlídal a lapil ho.
     
    18
    El Shaarawy se dostal do kvalitní střelecké pozice ve vápně a prověřil Montipa. Byl při tom ale v postavení mimo hru, a jeho pokus se tak počítat nebude.
     
    19
    AS Řím právě vstřelil branku!
    Giallorossi vytáhli z rukávu krásnou akci a po necelých dvaceti minutách hry odskakují do vedení! Rychlonohý El Shaarawy se znovu dostal do brejku na straně a kratičkou přihrávkou nasměroval míč na střed vápna na nedostatečně střeženého ROMELA LUKAKA, který měl následně hodně jednoduchou práci – 1:0!
    19. Romelu LUKAKU - 1:0
     
    21
    AS má i nadále balón pod kontrolou, Hellas nyní po povedeném úvodu se soky pomalu ztrácí krok.
     
    22
    Hosté se zkusili se vrátit do zápasu. Cabal vsadil na centr od postranní čáry, který ale bránící protihráč hlavou zblokoval. Patrício si pak balón pohlídal.
     
    24
    Balón nyní putuje po kopačkách domácího defenzivního valu, který hledá nějakou skulinu v obraně Verony.
     
    25
    AS Řím právě vstřelil branku!
    S Hellasem to začíná vypadat špatně, domácí vcelku rychle rozšiřují svůj náskok a na Stadio Olimpico vedou už o dva zásahy! Lukakův vzdušný míč El Shaarawy tečoval přesně do pozice, kde číhal LORENZO PELLEGRINI, jehož střela zaplula za bezmocného Montipa – 2:0!
    25. Lorenzo PELLEGRINI - 2:0
     
    26
    Dění je na moment zastaveno, jen krátce po výkopu si totiž na trávník sedl Spinazzola. Domácího obránce zřejmě trápí nějaký sval v dolní části těla.
     
    28
    Vynucené střídání v týmu AS Řím:
    ze hřiště odchází Leonardo Spinazzola, přichází Rasmus Kristensen.

    Spinazzola sice z hrací plochy odešel po svých, ale tak jako tak není schopen pokračovat.
     
    29
    Folorunsho pár metrů před svou šestnáctkou podrazil Pellegriniho, domácí získávají standardku.
     
    30
    Mohlo to být o tři góly! El Shaarawyho dělovka se od zad bránícího Dawidowicze odrazila k volnému Huijsenovi, jenž zvolil zakončení na zadní tyč, ale pokus nasměroval vedle brankové konstrukce!
     
    32
    Neplánované střídání nejspíš budou muset provést také hosté. Giangiacomo Magnani se s bolestivou grimasou vydal ke střídačce: tentokrát jde o poraněné zápěstí poté, co ho do něj zasáhl letící míč.
     
    33
    Obránce Verony se po rychlém ošetření aspoň dočasně vrátil na trávník. Pár sekund nato se do zakončení dostal El Shaarawy, opět byl ale v ofsajdu.
     
    35
    Malinkou kaňku na excelentním výkonu El Shaarawyho v prvním poločase teď dělá faul, na trávníku končí Suslov. Volný kop pro Hellas u postranní lajny.
     
    36
    Aktivního Mboulu u rohového praporku si pohlídal El Shaarawy, který jej nepustil k potenciálně nebezpečnému centru. Míč si berou zpět hráči AS.
     
    37
    Římský celek drží balón u středového kruhu, Veroně se nedaří protihráče na delší dobu odzbrojit.
     
    38
    Dybala se v bolestech svíjí těsně před vápnem. Podle rozhodčího ale faulován nebyl, ba naopak. Hra tedy bude pokračovat volným kopem Hellasu.
     
    39
    Úvodní poločas se chýlí ke konci a nutno podotknout, že zatím jde o vesměs jednoznačnou záležitost. AS drží soupeře na uzdě a nepouští je k míči, Patrício měl dosud v utkání jen naprosté minimum práce.
     
    41
    Rozhodčí poprvé vytahuje z kapsy žlutou kartu, kterou za podražení vidí Leandro Paredes (ASR).
     
    42
    Hellasu se ani tentokrát nepovedlo sérii přihrávek na domácí straně hřiště přetavit v nějakou výraznější šanci. Zblokovaná střela Serdara vedla aspoň k rohu.
     
    43
    Suslov balón vzduchem poslal k zadní tyči, kde jej pozorný Patrício celkem rychle dostal pod kontrolu.
     
    44
    Pellegrini neudržel neposedný míč v mezích hracího pole, hosté budou vhazovat na své polovině.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+1
    Extrémně přetažený vzdušný pas, který byl určený pro Mboulu na křídle, spadl za postranní čáru. Tohle Hellasu ani trochu nevyšlo dle představ.
     
    45+2
    Vysunutý El Shaarawy zápolil s dvěma bránícími protihráči, nakonec ale byla jeho snaha zbytečná. Lukakovu přihrávku totiž zachytil v ofsajdu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:04.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 2:1. Střely mimo: 1:0. Rohy: 0:1. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 7:4.
     
    První poločas je za námi, AS Řím pod novým trenérem zatím bez větších obtíží potvrzuje papírové předpoklady a kvalitní výkon v úvodním dějství přetavil v náskok 2:0. Verona sice vzdoruje a snaží se se vrátit do zápasu, na domácí hráče ale jejich výkon nestačí. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet po přestávce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Jordi Mboula, přichází Federico Bonazzoli.
     
    47
    První tažení Verony dopředu ke střele na zařízení nevedlo, hosté to nicméně obratem zkouší znovu.
     
    48
    Balón má pod kontrolou domácí obrana, přičemž pressující protihráči se jí snaží donutit k chybě.
     
    49
    Druhý poločas zatím zrovna dvakrát atraktivní podívanou nenabízí. Oba celky do něj vystoupily velmi opatrně, dění se tak drží převážně na středu hřiště.
     
    50
    Tchatchoua zahradil pravé křídlo a nepustil rychlého El Shaarawyho dopředu, Montipò si mohl oddechnout.
     
    51
    Folorunsho pomáhá Pellegrinimu, kterého před pár sekundami fauloval, zpět na nohy. Domácí získávají volný kop přesně na středu hrací plochy.
     
    53
    Paweł Dawidowicz (VRN) si při plnění defenzivních povinností počínal až moc tvrdě a za faul si do svých individuálních statistik zapisuje žlutou kartu.
     
    54
    Giallorossi snad poprvé od přestávky mohli zahrozit. Bove se odpoutal od soků na pravé straně vápna a poslal míč na střed na Pellegriniho, jehož zakončení ale bylo zblokováno. Gólman tak zůstal v klidu.
     
    55
    Hodně zajímavá situace před domácí brankou! Folorunsho se sice dostal za Karsdorpa a nataženou hlavou tečoval letící míč mimo dosah brankáře, jeho zásah ale podle rozhodčího neplatí: hostující borec totiž fauloval!
     
    57
    Situaci si ještě prohlédli muži u videa, kteří potvrdili prvotní verdikt rozhodčího na trávníku. Zásah Hellasu není uznán, Michael Folorunsho (VRN) navíc dostává žlutou kartu.
     
    57
    Před Patríciem po Folorunshově teči vznikla nepřehledná strkanice. Za nesportovní chování je trestán Diego Llorente (ASR), který jednoho ze svých protihráčů tvrdě srazil na trávník.
     
    57
    Střídání v týmu AS Řím:
    ze hřiště odchází Paulo Dybala, přichází Nicola Zalewski.
     
    59
    Domácí se prokousávají před hostující svatyni, obrana Verony má zatím situaci pod kontrolou.
     
    61
    Karsdorp se ocitl v kvalitní pozici u pravé tyče, odkud mohl odhlavičkovat Pellegriniho centr za Montipa, jenže míč proletěl pár čísel nad jeho hlavou! Velká škoda pro domácí!
     
    62
    VAR má znovu práci, tentokrát se posuzuje potenciální hra rukou v domácí šestnáctce!
     
    63
    No pozor, sudí Sacchi si běží situaci prohlédnout sám na monitoru! Tak to pro AS nevypadá dobře, uvidíme, jak to celé dopadne.
     
    64
    Penalta pro Hellas! Llorente Djurićovu hlavičku skutečně zblokoval nataženým loktem!
    64. Penaltová situace.
     
    65
    Exekutorem bude sám Milan Djurić.
     
    66
    Obrovský výbuch radosti na Stadio Olimpico! Djurić se totiž do míče na puntíku až moc opřel a nasměroval ho vysoko nad břevno domácí svatyně, AS tak i nadále vede o dva góly!
    66. Djurić z penalty přestřelil bránu.
     
    68
    Divoká pasáž hry v Římě dostala další zápletku. Krátce po standardce se ve vápně k hlavičce dostal El Shaarawy, jehož pokus se ale nevešel mezi tři tyče.
     
    69
    Dawidowicz zachytil pas určený pro vysunutého Lukaka, hosté se snaží zklidnit dění.
     
    70
    Serdar ve snaze vybojovat ztracený míč zpět na kraji domácího vápna poslal na trávník Dybalu, AS bude mít po zásahu sudího klid na rozehrávku.
     
    71
    Lukaku nyní přihrávkou na střed vybídl ke střele El Shaarawyho, který z velké vzdálenosti zasáhl jen bránícího Tchatchouu. Rohový kop pro Giallorossi.
     
    73
    Verona si už několik minut pořádně nesáhla na balón, domácí mají dění plně pod kontrolou. Obrana Hellasu nicméně drží ofenzívu soupeřů na uzdě.
     
    74
    Saponara na rohu hřiště nezvládl souboj s Karsdorpem, který ho zbavil míče a ukončil tak ofenzivní tažení hostů. Dopředu se mohou vydat Římští.
     
    75
    Vrátit svůj tým do hry se pokusil Bonazzoli, jehož zakončení ale proletělo jen vedle pravé tyče.
     
    76
    Hellas Verona právě vstřelila branku!
    Tak pozor, na Stadio Olimpico ještě nemáme rozhodnuto! Jiskru naděje pro hosty necelou čtvrt hodinu před koncem základní hrací doby vykřesal MICHAEL FOLORUNSHO, jenž se ujal míče na své vlastní polovině, naběhl před domácí vápno a vypálil. Patrício sice na míč dosáhl, nataženou rukou si ho ale jen smolně srazil do sítě – 2:1!
    76. Michael FOLORUNSHO - 2:1
     
    77
    Střídání v týmu Hellas Verona:
    ze hřiště odchází Riccardo Saponara, přichází Juan Manuel Cruz,
    ze hřiště odchází Milan Djurić, přichází Thomas Henry.
     
    78
    Sledujeme sérii bitev na středu hřiště, ani jednomu týmu se nedaří na delší dobu zkrotit neposedný míč.
     
    79
    Z velké vzdálenosti zkusil štěstí Cruz, Patrício se ale za dalekonosnou ranou jen ohlédl. Zasahovat nemusel.
     
    80
    Další střela zpoza vápna, opět nepřesná. Tentokrát pod ní byl podepsaný Folorunsho, jenž tak své střelecké portfolio nerozšířil. Patrício bude odkopávat.
     
    81
    Střídání v týmu AS Řím:
    ze hřiště odchází Stephan El Shaarawy, přichází Andrea Belotti.
     
    82
    Gialloblu nechtějí Řím opustit s prázdnou a rvou se o remízu. Cruzův centr byl sice zneškodněn, Verona se ale obratem vrátila k míči a stále tlačí na Patrícia.
     
    83
    Folorunsho byl tentokrát zastaven velmi rychle. Následnému protiútoku AS předcházel ofsajd, Belottiho nepřesná střela se tak do statistik počítat nebude.
     
    85
    Serdar se zlobí na rozhodčí, Huijsen totiž během souboje u zadní čáry vysunul míč za svou bránu. Roh z toho ale nebude, místo toho uvidíme odkop Patrícia.
     
    86
    Suslov byl faulován na pravém křídle, Zalewski ho okatě poslal na trávník. Kartě se sice vyhnul, Verona nicméně získává potenciálně klíčovou standardku.
     
    87
    Hellas se stále snaží odvrátit porážku, Giallorossi ale pevnou obranou drží dění daleko od Patrícia.
     
    88
    Verona zvládla situaci v defenzívě a ujala se míče, čas na vyrovnání se jí velmi rychle krátí.
     
    89
    Patrício vyběhl proti Serdarovi a nataženou nohou jeho zakončení vyrazil za bránu, hosté si tak před začátkem nastavení ještě vyzkouší další rohový kop.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje hned 5 minut.
     
    90+1
    Na Suslovův míč od rohového praporku si naskočil Henry, domácí gólman si následně na své konto připsal další úspěšný zákrok a na balón padl.
     
    90+2
    Vše nasvědčuje tomu, že premiéra kouče De Rossiho na lavičce rudožlutých bude vítězná. Verona stále nehodlá složit zbraně, na nějakou významnější útočnou akci jí už nicméně zdánlivě nezbývají síly.
     
    90+3
    Belotti vyrazil dopředu s Lukakem, hosté ale jejich tažení ukončili už na středovém kruhu.
     
    90+4
    Serdar výborně zvládl souboj s Belottim u postranní čáry, Hellas se může ujmout míče a ještě zkusit naposledy vyrazit ke svatyni římského výběru.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 14:12.
     
    Stadio Olimpico hlásí dohráno, éra De Rossiho na střídačce Giallorossi začíná vítězně! Domácí do duelu s Veronou vstoupili výborně a rychle si vybudovali dvougólový náskok, který sice aktivní hosté následně snížili, ale vymazat jej nedokázali. Hellas tak sice v hlavním městě předvedl velmi sympatický výkon, na bodový zisk to ale bohužel nestačilo.
     
    Římští vlci se příští týden pokusí na dnešní úspěch navázat na půdě Salernitany, zatímco Gialloblu budou na svém hřišti hostit černého koně z Frosinone.
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (20:07:04)

    Vojtěch Martinek

    Góly: 19. Lukaku (El Shaarawy), 25. Lo. Pellegrini (El Shaarawy) – 76. Folorunsho

    Karty:   41. Paredes (ASR), 57. Llorente (ASR) – 53. Dawidowicz (VRN), 57. Folorunsho (VRN)

    Nepremenená penalta: 66. Djurić (VRN), mimo


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 2:3. Střely mimo: 2:4. Rohy: 1:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 14:12.
    AS Rím: Patrício – Karsdorp, Llorente, Huijsen, Spinazzola (28. R. Kristensen) – Bove, Paredes, Lo. Pellegrini (C) – Dybala (57. Zalewski), El Shaarawy (81. Belotti) – Lukaku.
    Náhradníci: Boer, Svilar – Çelik, Golič, Pagano, Pisilli, Costa, Oliveras.

    Tréner: Daniele De Rossi.

    Hellas Verona: Montipò – Tchatchoua, Dawidowicz (C), Magnani, Cabal – Serdar, Folorunsho – Saponara (77. Cruz), Suslov, Mboula (46. Bonazzoli) – Djurić (77. Henry).
    Náhradníci: M. Chiesa, Perilli – Amione, Charlys, Calabrese, A. Cissé.

    Tréner: Marco Baroni.

    Rozhodca: Sacchi – Capaldo, Affatato.