Lecce – Frosinone 2:1 (kon.) | Neapol – Cagliari 2:1 (kon.) | Turín – Empoli 1:0 (kon.)
koniec
US Lecce
2:1 (1:1)
Frosinone Calcio
cz Sobota 16.12.2023, 15:00 • Stadio Via del mare, Lecce • Talianska Seria A • 16. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké sobotní odpoledne. Italská Serie A má dnes na programu tři zápasy 16. kola. V tomto textovém přenosu se podrobněji zaměříme na souboj mezi týmy US Lecce a Frosinone Calcio. Jako mírné papírové favority vnímají bookmakeři sázkových kanceláří fotbalisty domácího mužstva.
     
    Třinácté Lecce nasbíralo za patnáct kol celkem sedmnáct bodů, a to při negativním gólovém skóre 17:20. Aktuálně táhne sérii čtyř nerozhodných výsledků v řadě, a šlape tak na paty remízového králi soutěže Udinese, které zaznamenalo o jedinou "plichtu" více (9). Poslední zápas odehrálo Lecce v pondělí na hřišti Empoli, kde od 64. minuty vedlo. O sedm minut později ale hosty srazila vlastní branka, smolařem byl Rafia. Nejlepším střelcem týmu je zkušený šestatřicetiletý útočník Francesco Caputo, jenž se od začátku sezony prosadil celkem třikrát.
     
    Poslední vzájemné utkání vyhrálo loni v dubnu ještě ve druhé lize Lecce těsně 1:0. Předešlý zápas na půdě Frosinone skončil dokonce bez branek. Uvidíme, zda budeme svědky defenzivní podívané i tentokrát.
     
    Frosinone má na kontě o dva body více (19). V tabulce se nachází bezprostředně před Lecce na dvanácté pozici, a to při záporném skóre 20:24. S tabulkovým sousedem se Frosinone utkalo již v minulém kole. S turínským FC bralo bod za bezbrankovou remízu. Nejlepším střelcem týmu, který v předchozích čtyřech sezonách působil o patro níže v Serii B, je šestigólový Argentinec Matias Soule. Dvacetiletý útočník je v klubu na hostování z Juventusu.
     
    Úvodní sestavy:

    US Lecce: Falcone – Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Gallo – Blin, Ramadani, Oudin – Strefezza (C), Piccoli, Banda.
    Náhradníci: Brancolini, Samooja – Beriša, Dorgu, Faticanti, Kaba, Krstović, Listkowski, Rafía, Sansone, Smajlović, Touba, Venuti.
    Trenér: Roberto D'Aversa

    Frosinone Calcio: Turati – Lirola, Okoli, S. Romagnoli (C), Oyono – Gelli, Barrenechea, Brescianini – Soulé, Kaio, Ibrahimović.
    Náhradníci: Cerofolini, Frattali – Báez, Bourabia, Caso, Garritano, Harroui, Šeddíra, Kvernadze, Lulić, Lusuardi, Monterisi.
    Trenér: Eusebio Di Francesco

    Rozhodčí: Zufferli – Liberti, Ceccon.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovacího výkopu se zhostili domácí, kteří nastupují v červenožlutých dresech. Frosinone hraje v bílém.
     
    3
    Roberto Piccoli v prvním náznaku šance promáchl. Konat se nebude ani roh, protože přihrávce z pravého křídla předcházel ofsajd.
     
    4
    Valentin Gendrey překazil Lirolův centr hlavičkou do těla Ibrahimoviće, od kterého šel míč do autu. Rozehrává se od branky Wladimira Falconeho.
     
    5
    Turati byl rozchytán Ramadaniho přízemní střelou z dálky. Albánský záložník byl poté faulován a domácí jsou zpět u míče.
     
    6
    Kvůli šlapáku od Liroly zůstal ve velkých bolestech Lameck Banda. Hlavní rozhodčí Zufferli si zatím vystačil bez žluté karty.
     
    7
    Nařízenou standardku Frosinone odhlavičkovalo a domácí se poté dobrovolně vrátili až k Falconeho kopačkám.
     
    8
    Banda hrál dozadu na Baschirotta a ten se musel rychle zbavovat míče nákopem nazdařbůh, neboť Frosinone už poněkolikáté aktivovalo vysoký presink.
     
    9
    Francesco Gelli si za faul ve středovém kruhu vysloužil dosti důrazné slovní napomenutí od hlavního Zufferliho. Z následného nákopu do vápna vzešel nedovolený zákrok Strefezzy.
     
    11
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Domácí uzavírají vydařenou úvodní desetiminutovku vedoucím gólem! Banda vytěžil z chybné rozehrávky Frosinone přihrávku do vápna. ROBERTO PICCOLI se vyhnul Romagnolimu a střelou zleva trochu nachytal Turatiho, který si u bližší tyče nepochybně mohl počínat lépe.
    11. Roberto PICCOLI - 1:0
     
    13
    Banda po zisku míče na útočné polovině tentokrát velmi zbrkle vypustil nekvalitní střelu vedle Turatiho branky.
     
    14
    Hostující lodivod Eusebio Di Francesco musel sáhnout k první změně. Anthony Oyono odstupuje ze zdravotních důvodů. Na hřišti ho nahrazuje Illario Monterisi.
     
    15
    Z tečované střely z hranice vápna vytěžil Ibrahimović alespoň rohový kop.
     
    16
    Ibrahimović po neúspěšném centru na bližší tyč vrátil míč do pokutového území. V souboji o balon spatřil Zufferli faul Gendreyho a nařídil za něj pokutový kop.
     
    18
    Luca Zufferli se na základě rady od videorozhodčích šel podívat na monitor a penaltu pro Frosinone odvolal. Gendrey byl ve skutečnosti obětí útočného faulu.
     
    20
    Valentin Gendrey odkopával pod tlakem a z těžké situace získal sám pro sebe autové vhazování z obranné poloviny Lecce.
     
    21
    Lameck Banda si u rohu velkého vápna navedl míč na pravačku a parádní technickou střelou orazítkoval břevno. Až potom rozhodčí ukázali, že v přechodu Lecce viděli ofsajd.
     
    22
    Okoli se na křídle nenechal obejít Bandou. Hostující přechod musel ještě před půlící čarou zabrzdit Soulé.
     
    24
    Caleb Okoli skočil na kličku Bandy. U pomezní čáry ho nedovoleně odstrčil a vzhledem k udělené žluté kartě bude mít v příštím kole volno.
     
    25
    Ibrahimović na sebe navázal obranu Lecce a ve vhodný okamžik posunul míč do volnější pravé strany. Matías Soulé nebyl optimálně natočen na střelu levačkou a Falcone mu ji spolehlivě vyrazil bez nároku na dorážku.
     
    26
    Marin Pongračić inkasoval ve vlastním vápně úder do hlavy. Kaio Jorge podle mínění sudích fauloval, takže následné vzrušení u Falconeho branky bylo mimo soutěž.
     
    28
    Tlak Frosinone se přesunul až do pokutového území. Kvůli neadresným přihrávkám Ibrahimoviće a Brescianiniho však k ohrožení domácí branky nedošlo.
     
    29
    Marco Brescianini elegantně protancoval kolem Blina do šestnáctky. Ve finále ale vypálil na střed branky a Falcone vyrazil míč ke kopačkám spoluhráče Marco Brescianiniho.
     
    30
    Držení míče: 33 % – 67 %.
     
    31
    Podruhé jsou v akci videorozhodčí. Opět se zkoumá podezřelý zákrok ve vápně, ze kterého může vzejít penalta pro Frosinone. Sudí Zufferli už je na cestě k obrazovce.
     
    32
    Po bleskovém přezkoumání Blinova zákroku ukázal Zufferli na penaltový puntík. Hosté mají ohromnou šanci na vyrovnání!
     
    33
    Frosinone právě vstřelilo branku!
    KAIO JORGE suverénně umístil penaltu do levého dolního rohu a první trefou ve službách Frosinone vyrovnal stav utkání na 1:1.
    33. Kaio JORGE - 1:1
     
    35
    Další drobná komplikace pro Lecce. V péči lékařů se nachází Roberto Piccoli, který má jistý problém se zády.
     
    36
    S Gendreyho centrem z pravé strany se hostující obrana popasovala. Ibrahimović neváhal a otočil hru na druhou stranu, kde nedal kvalitní pas do ohně Okoli.
     
    37
    Ani jeden z týmů nehodlá ztrácet čas zdlouhavými kombinacemi uprostřed hřiště. Od prvních minut tak má zápas velmi svižné tempo.
     
    38
    Gendrey byl na půlce zastaven faulem Arijonem Ibrahimoviće. Osmnáctiletý jmenovec slavného Švéda dokonce obdržel přísnou žlutou kartu.
     
    39
    Benda už poněkolikáté ukázal tah na branku. Po převzetí míče se přes Okoliho dostal ke střele, kterou v tomto případě nenapěchoval mezi tyče.
     
    41
    Okoli odkopl Bandovu kolmici pryč z šestnáctky. I bez jeho intervence by se k míči žádný domácí útočník nedostal.
     
    42
    Oudin ze vzduchu sklepl dlouhý nákop pod sebe. Lameck Banda se protáhl mezi dvěma oponenty na osu hřiště a tam poslal střelu vysoko nad Turatiho břevno.
     
    43
    Blin byl těsně vedle pokutového území sestřelen skluzem Enza Barrenechey. Je z toho žlutá karta a standardka pro Lecce.
     
    44
    Oudinův střílený centr vyhlavičkoval Baschirotto na rohový kop. Strefezza jej rozehrál na krátko a potom hledal Bandu, jenž se nacházel v ofsajdu.
     
    45
    Nastavuje se 5 minut.
     
    45+2
    Jen co domácí pracně získali míč ve středu hřiště, tak ho zase ztratili. Piccoli nebyl schopen nákop na hrot převzít, protože u sebe měl Romagnoliho.
     
    45+3
    Soulé šel do přehuštěného pokutového území. Místo střely ještě zvolil přihrávku na volnějšího Ibrahimoviće, jehož střele z prvního doteku scházela přesnost.
     
    45+4
    Aktivní Banda obdržel míč do křídla. Potom se s ním vydal do vápna, avšak hlavní rozhodčí na jeho pád v souboji s Monterisim nereagoval.
     
    45+5
    Lameck Banda se s bolestivou grimasou drží za rameno. Jeho spoluhráči mezitm u Zufferliho marně orodují za pokutový kop.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Živelný první poločas nabídl po jedné brance na každé straně. Lecce korunovalo dobrý vstup do zápasu gólem Piccoliho. Frosinone se po slabé čtvrthodině začalo zvedat a jeho útočník Kaio Jorge z nařízené penalty zaznamenal svůj první gól v Serii A.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Ani jeden z trenérů na startu druhé půlky nestřídal. Jedinou změnou tak zůstává příchod Illaria Monteresiho za zraněného Oyona.
     
    48
    Kaio Jorge nedoručil zásilku z pravého okraje pokutového území. Po autovém vhazování se o to snažil znovu a tentokrát poslal míč do náruče brankáře Falconeho.
     
    49
    Strefezzovo přenesení na pravou část hřiště nikým nerušený Gendrey nezpracoval. Míč odletěl do autu a vracet jej bude Lirola.
     
    50
    Z Falconeho výkopu Romagnoli jenom posunul míč před Strefezzu. Domácí kapitán se opřel do dělovky z dálky, Turati se ji nepokoušel chytat a uprostřed branky míč vyrazil na roh.
    50. Gabriel Strefezza (LCC) zahrozil projektilem z dálky
     
    52
    Úvod druhé půle je přece jenom trochu klidnější. Těžiště hry se přesunulo směrem do středu pole, kde nyní operují hráči Frosinone.
     
    53
    Strefezza to opět zkoušel z delší vzdálenosti. Branku v tomto případě netrefil a zároveň neúspěšně reklamoval Romagnoliho teč.
     
    55
    Barrenechea byl u rohu vápna ztrojen a proto zvolil roztažení do strany. Brescianini zprava dobře nacentroval, ale Falcone nedostatečně razantní hlavičku Kaia Jorgeho chytil.
     
    56
    Wladimiro Falcone musel pro míč mimo vápno. To ho možná trochu znervóznělo a nepovedeným odkopem daroval hostům aut.
     
    57
    Okoli se na půlce vrátil do souboje s Piccolim. Během manévrování Bandy už se hostující obrana zformovala a ve finále nemusela řešit přetažený nákop na Oudina.
     
    58
    Piccoli rozdal míč doprava. Krajní bek Valentin Gendrey svůj centr krapet uspěchal a v pokutovém území nenašel žádný červenožlutý dres.
     
    59
    V rozmezí deseti sekund posílal Banda dva míče před Turatiho branku. Ve druhém případě zahrála hostující obrana na rohový kop.
     
    60
    Gendreym prodloužený roh na zadní tyči nikdo nezavíral. Balon opustil hrací plochu a rozehrávku dostává na starost Turati.
     
    61
    Držení míče: 43 % – 57 %.
     
    62
    Brescianiniho centr odhlavičkoval Baschirotto na Lirolu. Španěl vrátil balon před Falconeho, ovšem ten po křížném voleji Soulého v pohotovosti nebyl.
     
    63
    Frosinone dvakrát lacino přišlo o míč ještě na vlastní polovině. Domácí toho nevyužili i proto, že Strefezzovi chyběla podpora na křídle.
     
    64
    Pol Lirola částečně napravil svou individuální chybu. Nenechal si utéct Blina a ten získal jen aut pro Gendreyho.
     
    65
    Roberto Piccoli se na pravé straně hostům vysmekl. Jeden z protihráčů mu na poslední chvíli skočil do centru a odklonil jej na rohový kop.
     
    66
    Monterisi po zásahu Romagnoliho dost podcenil odkop z pokutového území, nicméně Banda v zárodku nové akce posunul míč Oudinovi do ofsajdu.
     
    67
    Banda už nemá tolik volnosti, jako tomu bylo v první půli. Nyní se prezentoval aspoň přízemní střelou z dálky, pro níž si Stefano Turati doskočil ke své pravé tyči.
     
    68
    Až na jednu vynucenou změnu se na trávníku stále pohybují původní základní sestavy. Roberto D'Aversa i Eusebio Di Francesco zatím nedávají šanci rozcvičujícím se náhradníkům.
     
    69
    Banda nechal centrovat volnějšího Galla. Na zadní tyči byl Oudin, jenomže sklepnutí na dobíhajícího Piccoliho skončilo v moci Turatiho.
     
    70
    Banda ještě udržel Oudinovu přetaženou diagonálu ve hře a až po jeho dnešní druhé střele do tyče vyletěl do vzduchu praporek pomezního arbitra. Zambijec byl v ofsajdu.
     
    71
    Frosinone po změně stran rozhodně nehýří ofenzivní aktivitou. Naopak si stále častěji zadělává na problémy nejistou přípravnou fází kolem středové čáry.
     
    73
    Matías Soulé za to v ponechané výhodě vzal z nějakých třiadvaceti metrů a o velký kus minul ze svého pohledu pravou tyč. V přerušené hře Blin dodatečně viděl žlutou kartu za skluz na Gelliho.
     
    74
    Illario Monterisi tentokrát nenechal rozběhnout agilního Bandu. U lajny jej rychle dostoupil a sám pro sebe vybojoval vhazování.
     
    75
    Pongračić si nekomplikoval život a Brescianiniho přihrávku rezolutně odpálil na rohový kop. Hlavičkářům Frosinone při něm vyfoukl balon gólman Falcone.
     
    76
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Alexis Blin, přichází Mohamed Kaba.
     
    76
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Gabriel Strefezza, přichází Nicola Sansone.
     
    77
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Arijon Ibrahimović, přichází Abdou Harroui.
     
    78
    Sansone vystihl přihrávku na Harrouiho. S uloupeným míčem uběhl dobrých padesát metrů a potom ho posunul doprava k Piccolimu, který naprosto zazdil zakončení z prvního doteku.
     
    79
    Ačkoliv Bandovi centr z levého křídla nesedl, tak Okoli nepřesvědčivým způsobem odehrál balon na rohový kop.
     
    80
    Rohové kopy se dnes oběma týmům nedaří. Tento případ nebyl výjimkou, Lecce definitivně přišlo o balon kvůli ruce Bandy.
     
    81
    Roberto Piccoli opět neuspěl v koncovce. Od Sansoneho přijal míč do běhu. Při zakončení ho ale vyrušil skluz Okoliho a Turati zůstal bez práce.
     
    82
    Abdou Harroui si přebral horizontální přihrávku Kaia Jorgeho. Míč si přehodil na levačku a z dvaceti metrů ho nasměroval vedle Falconeho branky.
     
    83
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Rémi Oudin, přichází Nikola Krstović.
     
    84
    Baschirotto u zadní čáry pohlídal Soulého, takže Frosine nedokázalo profitovat z laciné chyby domácích hráčů v přechodové fázi.
     
    85
    Marin Pongračić porušil fotbalové zákony v souboji na půlící čáře. V nefotbalové pozici se ocitl Abdou Harroui, který se po příchodu na hřiště zapojuje do všech akcí.
     
    86
    V souvislosti s příchozím nákopem Gendreye se Krstović zřítil v pokutovém území k zemi. Podle Zufferliho se o faul nejednalo a nařízen je odkop od Turatiho branky.
     
    87
    Čerstvý Krstović měl běžecky navrch a pořádně zatopil Romagnolimu, jenž si v pozici posledního beka nemohl dovolit sebemenší chybu.
     
    88
    Krstović obdržel od Piccoliho přihrávku mezi Monterisiho a Okoliho. Na minimálním prostoru se zhotovil ke střele a ta proletěla hodně vedle Turatiho pracoviště.
     
    89
    Lecce právě vstřelilo branku!
    Těsně před koncem utkání se domácí vrací do vedení. Piccoliho dlouhou přízemní střelu Turati vyrazil. Po autovém vhazování to z třiceti metrů totožně zkusil YLBER RAMADANI a hostující gólman si stejně jako u prvního gólu nechal u pravé tyčky propadnout míč do sítě.
    89. Ylber RAMADANI - 2:1
     
    90
    Nastavují se 4 minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Enzo Barrenechea, přichází Walíd Šeddíra.
     
    90+1
    Střídání v týmu Frosinone Calcio:
    ze hřiště odchází Francesco Gelli, přichází Giorgi Kvernadze.
     
    90+1
    Střídání v týmu US Lecce:
    ze hřiště odchází Roberto Piccoli, přichází Hamza Rafía.
     
    90+2
    Frosinone okamžitě začíná závěrečnou snahu o vstřelení vyrovnávajícího gólu. Gendrey pomohl přetaženému centru na rohový kop.
     
    90+3
    Lirolův roh moc vzruchu u Falconeho nezpůsobil. Další centr byl trochu nadějnější, ale gólman Lecce předvedl proti nevýrazné hlavičce Walída Šeddíry triviální zákrok.
     
    90+4
    Čtvrtá nastavená minuta spěje ke konci. Zufferli ještě končit nehodlá. Kvůli třem střídáním se dlouho nehrálo.
     
    90+5
    Simone Romagnoli protestoval kvůli nepřisouzenému rohu z akce Kvernadzeho. Kapitán Frosinone si vykoledoval jen žlutou kartu.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Lecce slaví první výhru od 22. září! Po Piccoliho vedoucí trefě domácím zkomplikovala cestu za důležitými body penalta, ze které dal Kaio Jorge svůj první gól v Serii A. Druhá půle plynula v relativně poklidném duchu až do 89. minuty. Albánský záložník Ramadani v ní uspěl střelou z dálky a stanovil konečný stav 2:1. V tabulce to znamená, že Lecce od svého dnešního soupeře přebralo 12. místo.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 10:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 8:14.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:10:27)

    Michal Břuchanský

    Góly: 11. Piccoli (Banda), 89. Ramadani (Gallo) – 33. Jorge (pen.)

    Karty:   73. Blin (LCC) – 24. Okoli (FRS), 38. Ibrahimović (FRS), 43. Barrenechea (FRS), 90+5. S. Romagnoli (FRS)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 10:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 5:0. Fauly: 8:14.
    US Lecce: Falcone – Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Gallo – Blin (76. Kaba), Ramadani, Oudin (83. Krstović) – Strefezza (C) (76. Sansone), Piccoli (90+1. Rafia), Banda.
    Náhradníci: Brancolini, Samooja – Berisha, Dorgu, Faticanti, Listkowski, Smajlović, Touba, Venuti.

    Tréner: Roberto D'Aversa

    Frosinone Calcio: Turati – Lirola, Okoli, S. Romagnoli (C), Oyono (14. Monterisi) – Gelli (90+1. Kvernadze), Barrenechea (90+1. Cheddira), Brescianini – Soulé, Jorge, Ibrahimović (77. Harroui).
    Náhradníci: Cerofolini, Frattali – Báez, Bourabia, Caso, Garritano, Lulić, Lusuardi.

    Tréner: Eusebio Di Francesco

    Rozhodca: Zufferli – Liberti, Ceccon