Augsburg – Dortmund 1:1 (kon.) | Bochum – Union Berlín 3:0 (kon.) | Darmstadt – Wolfsburg 0:1 (kon.)
Mainz – Heidenheim 0:1 (kon.) | Lipsko – Hoffenheim 3:1 (kon.)
koniec
SV Darmstadt 98
0:1 (0:0)
VfL Wolfsburg
cz Sobota 16.12.2023, 15:30 • Jonathan-Heimes-Stadion am Böllenfalltor • Nemecká Bundesliga • 15. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:8. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:10. (17:43:13)
     
    Trápení posledního Darmstadtu neprolomila ani dlouhá přesilovka proti favorizovanému Wolfsburgu, který v deseti dokázal skórovat a zvítězil hubeným výsledkem 1:0.

    Spoluhráčům výrazně zkomplikoval cestu za výhrou stoper Lacroix, který ve 27. minutě po špatném zpracování podrazil do úniku mířícího Peiffera. Navzdory oslabení prolomil bezbrankové skóre favorit, když Wind sklepl centr zleva pod sebe na Lovra Majera, jenž uspěl tvrdou střelou k pravé tyči. Domácí měli ve zbytku střetnutí herně viditelně navrch, ale vyrovnání se nedočkal, proti největší příležitosti nadvakrát skvěle zasáhl Casteels.

    Svěřenci trenéra Kovače přerušili sérii tří soutěžních porážek v řadě a v tabulce si polepšili do horní poloviny tabulky na deváté místo, Darmstadt zůstává s devíti body poslední.
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Žlutému trestu neunikl domácí středopolař Klaus Gjasula, jenž fauloval Paredese a na zemi ho potom ještě zbytečně dohrál, právě za zbytečný druhý zákrok se dostavil trest.
     
    90+6
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Bote Baku, přichází Cédric Zesiger.
     
    90+5
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Mattias Svanberg, přichází Kofi Jeremy Amoako.
     
    90+4
    Na trávníku probíhá ošetřování obou aktérů hlavičkového souboje. Je tedy jasné, že nastavený čas se ještě o několik desítek vteřin protáhne.
     
    90+3
    Dva útoční fauly domácího mužstva v krátkém časovém sledu. Čas se krátí a hosté jsou velmi blízko cennému tříbodovému zisku.
     
    90+2
    Středem dostával přihrávku do brejku Jonas Wind, ovšem skvěle proti němu vystartoval Marcel Schuhen a u míče byl jako první.
     
    90+1
    Po příhodu na trávník je Kevin Paredes hodně cítit. Nyní tělem výborně zapracoval proti Emiru Karićovi a vybojoval pro svůj tým autové vhazování.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    90
    Žlutou kartu si za řeči vykoledoval hostující trenér Niko Kovač, jemuž se vůbec nelíbilo, že arbitr Hartmann nařídil standardku ve prospěch Darmstadtu po hře rukou vlastního svěřence.
     
    89
    Opět spoluhráči chtěli zapojit Kevina Paredese, jenž nabral po levé lajně vysokou rychlost, ovšem přes tři konkurenty se k míči neprobojoval.
     
    88
    Kevin Paredes se hned zapojil do hry, když narazil Jonasi Windovi, jemuž následně nevyšla klička ze středu doleva přes Maglicu.
     
    87
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Yannick Gerhardt, přichází Kevin Paredes.
     
    87
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg:
    ze hřiště odchází Lovro Majer, přichází Jakub Kamiński.
     
    86
    Proti centru od praporku vyrazil z brankové čár Koen Casteels a pravou rukou jej nekompromisně vyboxoval mimo velké vápno.
     
    85
    Centr zprava propadl až k čerstvému Mateji Maglicovi, jehož tato skutečnost viditelně zaskočila a než se stihl zorientovat, tak mu Sebastiaan Bornauw odkopl míč před nosem na roh.
     
    84
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Fabian Schnellhardt, přichází Tobias Kempe.
     
    84
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Thomas Isherwood, přichází Matej Maglica.
     
    83
    Nepovedeným centrem se od levé lajny prezentoval Klaus Gjasula, Koen Casteels nechal míč proskákat vedle levé tyče.
     
    82
    Defenzivní povinnosti si Aster Vranckx splnil na jedničku, očekával útočnou akci soupeře středem, podržel na zádech Pfeiffera a hlavou hrál po pravé ruce na volného Maehleho.
     
    81
    Pravou lajnou přešel do sprintu Frank Ronstadt, jenže přihrávka na jeho osobu byla příliš dlouhá a domácí hráč ji zachytil až kousek za postranní čárou.
     
    80
    Při snaze o přenesení míče do vápna Emir Karić smolně podklouzl, ještě před šestnáctkou tedy bezprostřední nebezpečí zažehnal dlouhým nákopem Sebastiaan Bornauw.
     
    79
    Z velkého úhlu zkusil brankáře překvapit ostrou ránou levačkou Emir Karić, výsledkem je však autové vhazování pro Wolfsburg.
     
    78
    Z velké dálky pokusil střelecké štěstí Frank Ronstadt, ale Koen Casteels mohl zůstat v klidu, situaci za ně vyřešil bránící spoluhráč.
     
    77
    Darmstadt cítí, že to jde. Znovu získal míč do vlastního držení a hledá další skulinku do pokutového území houževnatě bránícího soupeře.
     
    76
    Fantastický Koen Casteels! Nejprve vyrazil tvrdou střelu zpoza vápna, načež se bleskově vrátil na nohy, aby pokryl i dorážku Lucy Pfeiffera!
     
    75
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Christoph Klarer, přichází Frank Ronstadt.
     
    75
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Mathias Honsak, přichází Matthias Bader.
     
    75
    Střídání v týmu SV Darmstadt 98:
    ze hřiště odchází Clemens Riedel, přichází Fabio Torsiello.
     
    74
    Také rohu zleva se ujal Lovro Majer. Míč nebezpečně poskakoval ve vápně domácího týmu, až ho nakonec odkopl Clemens Riedel.
     
    73
    Lovro Majer rozehrával rohový kop přímo do brány a brankáře Marcela Schuhena překvapil, ten s problémy pravou rukou vytahoval míč nad břevno.
     
    72
    Wolfsburg zaútočil pravou stranou. Jonas Wind si vyměnil míč s Lovrem Majerem, do zakončení se následně neprocpal přes Thomase Isherwooda.
     
    71
    Narážečka Darmstadtu nevyšla. Tim Skarke s chtěl vyměnit míč s Klausem Gjasulou, zpětný pas vystihl Aster Vranckx.
     
    70
    Tohle se nepovedlo. Luca Pfeiffer si věřil jeden na jednoho, ovšem klička byla příliš dlouhá a útočník se následně ani nepokoušel míč udržet ve hře.
     
    69
    První žlutou kartu zápasu obdržel Mathias Honsak, když nezachytil pohyb Yannicka Gerhardta zezadu soupeře doslova zalehl.
     
    68
    S obloučkem do pokutového území Aster Vranckx počítal a hlavou v mírném záklonu neomylně sklepl míč pro spoluhráče Gerhardta.
     
    67
    Je evidentní, že Wolfsburg už nikam spěchat nebude. Disponuje nečekaným vedením a do konce zápasu už tolik času nezbývá.
     
    66
    Pozornost na sebe strhl Mathias Honsak, jenž nabral vysokou rychlost středem hřiště, ale ve finále tvrdou střelu zdárně zblokoval Bornauw.
     
    65
    Poslední tým tabulky je pod velkým tlakem. Prohra jako taková by nebyla překvapivá, ale vzhledem ke skutečnosti, že soupeř už dlouho hraje o deseti, by se jednalo o velké zklamání a další problémy v boji o udržení se mezi elitou.
     
    63
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    Důležitý vedoucí gól střílí hosté, přestože hrají v oslabení! Vysoký centr do vápna Wind přes těsné bránění parádně sklepl pod sebe pro LOVRA MAJERA, který neváhal ani vteřinu a do míče se opřel z prvního doteku, za ránou k pravé tyči natahoval Schuhen nohu marně.
     
    62
    Moritz Jenz procedil nahrávku mezi nohama Pfeiffera a dopředu zamířil Maehle, dlouhá nahrávka na Majera neprošla přes Klarera.
     
    61
    Útočný faul odpískán Mattias Svanberg, jenž pozdě dohrál Klause Gjasulu a může být rád, že za šlapák nedostal žlutou kartu.
     
    60
    Zprava přiletěl o poznání povedenější centr, do nějž se hlavou opřel Luca Pfeiffer, vysoký míč Koen Casteels sebral do rukavic.
     
    59
    Následný rohový kop nebezpečí pro domácí bránu neznamenal, protože stoper Sebastiaan Bornauw zdárně přeskočil Thomase Isherwooda.
     
    58
    Nebezpečí i na druhé polovině hřiště. Emir Karić z levého křídla přihrával po zemi do pokutového území a Moritz Jenz srazil míč jen těsně vedle vlastní brány.
     
    57
    Do poskakujícího balónu se na polovině hřiště opřel Joakim Maehle a moc nechybělo! Vyběhnuvší Schuhen se nestihl vrátit do brány a měl obrovské štěstí, že míč spadl těsně vedle pravé tyče.
     
    56
    Ofenzivní snahy domácího celku pokračují. Do vápna přiletěl centr od Bartola Franjiće, vzdušnému prostoru kraloval Sebastiaan Bornauw.
     
    55
    Ve vysoké rychlosti se Klaus Gjasula procpal až do pokutového území a zleva volil střílený pas pod sebe, který Yannick Gerhardt odkopával těsně před Pfeifferem.
     
    54
    Koen Casteels očekával malou domů, pravou nohou si balón zpracoval a neomylně ho potom adresoval po pravé ruce osamocenému Maehlemu.
     
    53
    Zprava vyprodukoval centr do vnitra pokutového území Yannick Gerhardt, skákající balón odpálil mimo bezprostřední nebezpečí Christoph Klarer.
     
    52
    Hosté málem skórovali i v deseti. Bote Baku středem přihrál mezi dvěma rozestoupivšími se obránci Lovru Majerovi, jenž se rozhodl vymíchat posledního konkurenta, jehož nakonec při zakončení levačkou nastřelil.
     
    51
    Poslední tým tabulky mířil do brejku tři na tři, ale příliš daleko se nedostal, Fabian Schnellhardt ztroskotal na dobře pozičně pracujícím Sebastiaanu Bornauwovi.
     
    50
    Pod tlak se nechal zatlačit i Darmstadt, ale ne na moc dlouho. Thomas Isherwood uspěl proti Majerovi a s hlavou nahoře potom rozehrál doprava na Kariće.
     
    49
    Z pravého křídla se rozhodl zaútočit Mathias Honsak, ale nevedl si úplně ideálně, nechal se obrat Joakimem Maehlem a Dán následně odkopával na útočnou polovinu.
     
    48
    Hosté se snaží kombinovat, ale v deseti to není nikdy jednoduché. Jonas Wind nakonec zkusil štěstí individuálně a neuspěl proti Christophu Klarerovi.
     
    47
    Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě, oba celky pokračují v původním rozložení.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 16:35.
     
    První poločas zápasu mezi Darmstadtem a Wolfsburgem branku nepřinesl, každopádně jedna důležitá událost k vidění přeci jen byla. Hostující favorit totiž od 27. minuty hraje o deseti poté, co po špatném zpracování dostal červenou kartu stoper Maxence Lacroix, protože podrazil do úniku mířícího Pfeiffera. Domácí ve zbytku půle měli oproti oslabenému soupeři navrch, ale síť za zády Casteelse zatím rozvlnit nedokázali.
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    45+5
    V samotném závěru úvodního dějství ještě zahrozil Bartol Franjić, jenž po centru od levé lajny hlavičkoval vysoko nad břevno.
     
    45+4
    Po zisku balónu Bote Baku volil dlouhý nákop za obranu. Lovro Majer zabral příliš pozdě a velkou ztrátu na Thomase Isherwooda nesmazal.
     
    45+3
    S těžkým zpracováním si již uvnitř šestnáctky Fabian Schnellhardt nevěděl rady, na dlouhou nohu prodloužil míč mimo hrací plochu.
     
    45+2
    Wolfsburg překvapil soupeře rozehrávkou na krátkou vzdálenost, kdy Aster Vranckx přisunul míč Majerovi, který si balón navedl na střed a tvrdou střelu levačkou poslal do prvního bránícího soupeře.
     
    45+1
    Výborně si na malém prostoru počínal Lovro Majer, balón pokryl tělem a Emir Karić soka zastavil jenom za cenu faulu.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec prvního poločasu pět minut.
     
    44
    V poslední chvíli si Christoph Klarer rozmyslel centr a na hranici šestnáctky našel Mathiase Honsaka, jehož po špatném zpracování Sebastiaan Bornauw bez problémů zpacifikoval.
     
    43
    Pokus o rychlý protiútok se vůbec nepovedl. Yannick Gerhardt sice přešel do sprintu ve správný okamžik, nicméně pas Mathiase Honsaka byl příliš dlouhý.
     
    42
    Taktickým faulem se na polovině hřiště provinil Thomas Isherwood, když zezadu lehce, leč viditelně potáhl za dres Jonase Winda.
     
    41
    Mathias Honsak naznačil přihrávku, aby nakonec po pravé lajně udělal ještě jednu kličku, která se mu ale nepovedla, přečetl ji Moritz Jenz a balón získal pro sebe.
     
    40
    Na balónu byl znovu Darmstadt. Útok zleva nicméně nevyšel, protože pro dlouho letící centr si bez problémů vyrazil Koen Casteels.
     
    39
    Za obranou se schoval nejlepší střelec Wolfsburgu v sezóně Jonas Wind, ovšem byl mu odpískán útočný faul na vyběhnuvšího brankáře.
     
    38
    O protiútok se levou lajnou pokoušel Joakim Maehle, který proti osobnímu strážci zkusil kličku do středu, Christoph Klarer vypíchl dánskému reprezentantovi míč čistým způsobem.
     
    37
    Poslední tým tabulky chce vyvinout tlak na oslabeného favorita, ale zatím neúspěšně. „Vlci“ předvádí směrem dozadu velmi dobrý výkon, vyjma chyby Lacroixe.
     
    36
    Ve vzdušném souboji si pomohl nedovolenými prostředky Lovro Majer, když sice vyskočil vysoko do vzduchu, ale přitom loktem smolně trefil do krku Isherwooda.
     
    35
    Dlouhé autové vhazování vyslal Emir Karić do středu na Mathiase Honsaka, který následně příliš dlouhou nahrávkou nenašel Lucu Pfeiffera.
     
    34
    Do vnitra velkého pokutového území centroval Moritz Jenz. K zakončení nedošlo, protože Fabian Schnellhardt na zádech udržel protihráče.
     
    33
    Přenesení doprava mělo oči. Joakim Maehle zabojoval, ovšem tělem dobře pracujícího Clemense Riedela nepřetlačil.
     
    32
    Jonas Wind si věřil individuálně. Zbavil se jednoho i druhého konkurenta, třetí Christoph Klarer už byl nad jeho schopnosti.
     
    31
    Proti centru z přímého kopu vystartoval dopředu Koen Casteels a poradil si na jedničku, hrací předmět sebral ze vzduchu do rukavic.
     
    30
    Volný přímý kop pro domácí. Mathias Honsak dlouho otálel s centrem, aby ho nakonec Bote Baku poslal na trávník za cenu faulu.
     
    29
    Z přímého kopu jsme mohli vidět přímou, ale slabou střelu na bránu, Koen Casteels byl včas u pravé tyče a míč podržel v rukavicích.
     
    28
    Hartmann si ještě nechal vlastní rozhodnutí potvrdit od videorozhodčího, ale výsledek byl očekávatelný, vyloučení zůstává v platnosti.
     
    27
    Obrovská komplikace pro Wolfsburg! Přihrávku totiž dostal poslední obránce Maxence Lacroix, jemuž vůbec nevyšlo zpracování, načež nataženou pravou nohou podrazil o únik se snažícího Pfeiffera. Arbitr Hartmann nemohl rozhodnout jinak. Červená karta!
     
    26
    Hosté nadále nikam nespěchají. Až toho málem litoval Sebastiaan Bornauw, protože přihrával k lajně těsně kolem nohy Gjasuly.
     
    25
    Protiútok Darmstadtu táhl Fabian Schnellhardt, jenž pláchl osobnímu strážci, ale potom neuspěl jeden na jednoho proti Lacroixovi.
     
    24
    Středem se pokusil až do vápna procpat Mattias Svanberg, leč neuspěl, ve skluzu mu míč ukázkovým způsobem vypíchl Bartol Franjić.
     
    23
    Po levé lajně pokusil štěstí Joakim Maehle, když si píchl balón poměrně daleko po lajně, načež ho tělem přetlačil Christoph Klarer.
     
    22
    Hosté zkouší unavit konkurenta konstruktivní, pomalou kombinací a udeřit v ten správný okamžik. Obrana Darmstadtu zatím odolává a do výraznější šance favorita nepustila.
     
    21
    Po rozehrávce na krátkou vzdálenost poslal polovysoký centr do vápna Klaus Gjasula, situaci měl pod kontrolou Maxence Lacroix.
     
    20
    Domácí rozjeli zajímavý protiútok. Na pravé křídlo dostal ve finále balón Fabian Schnellhardt, centr do vápna Sebastiaan Bornauw srazil na roh.
     
    19
    S odpískáním útočného faulu Fabian Schnellhardt vůbec nesouhlasil, ale Hartmann o této skutečnosti vůbec nechtěl diskutovat. Volný přímý kop pro Wolfsburg.
     
    18
    Tak že by? Podruhé tu máme restart utkání a doufejme, že se tentokráte bez dalšího nuceného přerušení dohraje až do konce.
     
    17
    Pomezní už se vracel na místo, ale ozvala se další rána, takže zase zamířil směrem ke středu hrací plochy. Sledujeme naprosto zbytečnou prodlevu.
     
    16
    Aby toho nebylo málo, tak hostující fanoušci ve vlastním sektoru rozjeli ohňostroj v klubových barvách. Zase se nehraje.
     
    15
    Do pokutového území dostával míč Lovro Majer, ale skvěle zrychlil Tim Skarke a hrací předmět zachytil před adresátem Mattiasem Svanbergem.
     
    14
    Zápas pokračuje. Rozhodčí jako kdyby ještě nenabral po menší pauze pozornost a přehlédl okamžik, kdy Emir Karić pošťouchl k zemi o zpracování se snažícího Winda.
     
    13
    Fanoušci trávník u hostující brány zaházeli konfetami. Arbitr Hartmann zápas preventivně přerušil a pořadatel už domlouvá dotyčným jedincům.
     
    12
    Při vysunutém presinku si nedovoleným způsobem počínal Luca Pfeiffer, když zezadu viditelně strčil do Sebastiaana Bornauwa.
     
    11
    Hosté měli v plánu zahrozit ze standardky v podobě rohového kopu, avšak neuspěli, vysoký centr odvracel Emir Karić.
     
    10
    Centr od praporku si našel ovšem hlavičkoval v hodně nekomfortní pozici, balón usměrnil vysoko nad horní tyčku Schuhenovy svatyně.
     
    9
    Zkušeně si v ofenzivě počínal Yannick Gerhardt, když mu Thomas Isherwood nedal prostor, proto jej hostující záložník nastřelil a získal roh.
     
    8
    Mathias Honsak zabojoval a s vypětím všeh sil udržel míč ve hře, načež neuspěl při kličce a nedovoleně si počínal proti Asteru Vranckxovi.
     
    7
    Centr směřoval do přehuštěného prostoru, kde kraloval bránící Sebastiaan Bornauw, balón hlavou nasměroval pryč z šestnáctky.
     
    6
    Standardka pro Darmstadt. Středem postupoval Klaus Gjasula a zezadu jej nedovoleným způsobem atakoval Maxence Lacroix.
     
    5
    Wolfsburg pokračuje v aktivním pojetí hry. Z pravého křídla vyslal Moritz Jenz příliš vysoký centr, který doputoval do rukavic brankáře.
     
    4
    S malou domů si domácí gólman nedělal těžkou hlavu, nekomplikoval si situaci zpracováním a z první odkopl na útočnou polovinu.
     
    3
    Netrvalo dlouho a Marcel Schuhen musel zasahovat. Měl štěstí, že prudká střela Mattiase Svanberga mířila přímo doprostřed brány, takže neměl tolik práce.
     
    2
    Domácí vstoupili do utkání v tradičních modrých dresech. Fotbalisté Wolfsburgu na sebe navlékli dresy barvy černé.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SV Darmstadt 98: Schuhen (C) – Klarer, Riedel, Isherwood – Skarke, Gjasula, Schnellhardt, Karić – Franjić, Honsak – L. Pfeiffer.
    Náhradníci: M. Behrens, Brunst – Bader, Kempe, Maglica, A. Müller, J. Müller, Ronstadt, Torsiello.
    Trenér: Torsten Lieberknecht

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Bornauw, Jenz, Lacroix – Baku, Svanberg, Vranckx, Gerhardt, Maehle – Wind, Majer.
    Náhradníci: Pervan – Amoako, Cozza, Černý, Fischer, Kamiński, Paredes, Tomás, Zesiger.
    Trenér: Niko Kovač

    Rozhodčí: Hartmann – Leicher, Schüller.
     
    VfL Wolfsburg

    Úvod sezóny naznačil, že by Wolfsburg mohl zabojovat o pohárové příčky, ale forma z posledních týdnů není ideální a „Vlci“ rázem figurují ve druhé polovině tabulky na jedenáctém místě s odstupem sedmi bodů na šestý Hoffenheim. Kovačova družina čeká na úspěch tři soutěžní zápasy, v lize prohrála 1:3 s Bochumí a minulý víkend 0:1 doma s Freiburgem, z poháru vypadla s Borussií Mönchengladbach hubeným výsledkem 0:1 po prodloužení. Střelecké produktivitě mužstva vévodí Jonas Wind s deseti trefami.
     
    SV Darmstadt 98

    Fotbalisté Darmstadtu nemohou být s dosavadním průběhem spokojení, neboť se nachází na úplně posledním dvacátém místě tabulky, ovšem manko na první nesestupové místo čítá jediný bod, takže rozhodně není nic ztraceno. Svěřenci trenéra Lieberknechta čekají na vítězství už sedm zápasů, během nichž zaznamenali dvě remízy a pět porážek, v doposud posledním klání prohráli v pěkném utkání 2:3 na stadionu Heidenheimu. Nejlepším střelcem týmu je čtyřgólový Tim Skarke.
     
    Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné sobotní odpoledne. Vítám vás při sledování 15. kola německé Bundesligy, u zápasu mezi Darmstadtem a Wolfsburgem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Milan Huppert

    Góly: 63. Majer (Wind)

    Karty:   69. Honsak (DAM), 90+6. Gjasula (DAM) – 90. Kovač (WOF)   27. Lacroix (WOF)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 10:8. Rohy: 7:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 16:10.
    SV Darmstadt 98: Schuhen (C) – Klarer (75. Ronstadt), Riedel (75. Torsiello), Isherwood (84. Maglica) – Skarke, Gjasula, Schnellhardt (84. Kempe), Karić – Franjić, Honsak (75. Bader) – L. Pfeiffer.
    Náhradníci: M. Behrens, Brunst – A. Müller, J. Müller.

    Tréner: Torsten Lieberknecht

    VfL Wolfsburg: Casteels (C) – Bornauw, Jenz, Lacroix – Baku (90+6. Zesiger), Svanberg (90+5. Amoako), Vranckx, Gerhardt (87. Paredes), Maehle – Wind, Majer (87. Kamiński).
    Náhradníci: Pervan – Cozza, Černý, Fischer, Tomás.

    Tréner: Niko Kovač

    Rozhodca: Hartmann – Leicher, Schüller