Brighton – Liverpool 0:2 (kon.) | Brentford – Burnley 2:0 (kon.) | Manchester United – Tottenham 3:2 (kon.)
koniec
Brentford FC
2:0 (0:0)
Burnley FC
cz Sobota 12.03.2022, 16:00 • Brentford Community Stadium, Brentford • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:08:44)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku: 4:1.
    Střely mimo: 3:5.
    Rohy: 2:9.
    Ofsajdy: 4:4.
    Fauly: 6:10.
     
    Utkání mezi Brentfordem a Burnley tak končí vítězstvím Včel v poměru 2:0! Ještě v 80. minutě to přitom byli Klareti, kteří se hnali za prvním gólem a posílali do šestnáctky soupeře jeden centr za druhým. V 86. minutě však přišel přesný centr Christiana Eriksena (jenž se tak úspěšně vrátil na fotbalové trávníky po svém kolapsu na ME) a přesná hlavička Ivana Toneyho, jenž se stal hrdinou zápasu, když první branku vsítil hlavou. Následně Burnley otevřelo zadní vrátka a Toney vnikl s balonem do jeho šestnáctky, kde ho k zemi zezadu srazil Nathan Collins, jenž tak zařídil pro protivníka penaltu a pro sebe červenou kartu. Pokutový kop již v nastaveném čase Ivan Toney proměnil a celek z Londýna tak slaví důležitou výhru!

    Brentford se tím totiž posouvá dál od sestupových vod, na které navýšil svůj náskok již na 9 bodů a je tak minimálně pro další tři zápasy soupeřů zcela v bezpečí.

    Burnley tak naopak definitivně ztrácí dobrou formu a padá zpět do hlubokých bažin. Aktuálně drží jeden z lístků na cestu do Championship a na pozice zajišťující záchranu ztrácí stále bod v případě Evertonu, který má ale dvě utkání k dobru a dva body na Leeds, oproti němuž mají duel k dobru zase Klareti.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Ihned poté, co fotbalisté Burnley rozehráli, píská sudí Tierney konec zápasu, takže se už nic zajímavého nestane. Na stadionu už zní známá píseň "Hey Jude".
    90+4. Ivan TONEY - 2:0
     
    90+4
    Brentford právě vstřelil branku!
    IVAN TONEY se ujal exekuce pokutového kopu. K balonu nakročil hodně pomalu, nakonec se nad míčem skoro zastavil. Ránu pak poslal k levé tyči, Nick Pope směr vystihl, střelu ale vyrazit nedokázal a Brentford vede 2:0!
     
    90+3
    Nathan Collins ještě protestuje u sudího Tierneyho, jenž ale veškeré debaty odmítá a posílá fotbalistu Burnley ze hřiště.
    90+2. Penaltová situace a červená karta Collinse.
     
    90+2
    Nathan Collins nyní na pravé straně nestíhal únik Ivana Toneyho, kterého ve vápně srazil zezadu ramenem k zemi. Vidí za to rovnou červenou kartu a Brentford má penaltu!
     
    90+1
    Sudí Tierney nastavuje ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby. V té první probíhalo hlavně střídání Brentfordu.
     
    90+1
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Bryan Mbeumo, přichází Frank Onyeka.
     
    90
    Ivan Toney ještě posílal do úniku za obranu Burnley Mathiase Jensena, již předtím však byl odmáván ofsajd, takže vzrušení je zbytečné.
     
    89
    Druhá žlutá karta v utkání, James Tarkowski ve středu hřiště lehce brnkl kopačkou o chrániče Bryana Mbeuma, jenž se dost ochotně skácel k zemi. Sudí Tierney však ukazuje kartu obránci Burnley.
     
    88
    Aaron Lennon vyslal z pravé strany centr na hranici velkého vápna Brentfordu, tam však obrana domácích dokázala zasáhnout včas.
     
    87
    Ivan Toney následně sundal dres a běžel slavit k rohovému praporku, sudí Tierney jej za to pochopitelně odmění žlutou kartou.
    86. Ivan TONEY - 1:0
     
    86
    Brentford právě vstřelil branku!
    Brentford jde krátce před koncem utkání do vedení! Christian Eriksen poslal z levé strany centr na zadní tyč, kde se k hlavičce dostal IVAN TONEY, jenž balon poslal do protipohybu Nicka Popea, který už na zakončení nestihl zareagovat a míč je tak v síti Burnley! Včely vedou 1:0! Asistence: Christian Eriksen.
     
    85
    David Raya nyní vyběhl hodně daleko ze své klece až k postranní lajně a dlouhým výkopem poslal balon na půli soupeře, tam ho do zámezí uklízí James Tarkowski.

    Petr Šatalík

    Góly: 86. Toney (Eriksen), 90+4. Toney (pen.)

    Karty:   87. Toney (BRF) – 89. Tarkowski (BLY)   90+2. Collins (BLY)


    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 6:10.
    Brentford FC: Raya – Ajer, P. Jansson (C), Pinnock, Henry – Janelt, Nörgaard (81. M. Jensen), Eriksen – Mbeumo (90+1. Onyeka), Canós (75. Wissa) – Toney.
    Náhradníci: Lössl – Baptiste, Ghoddos, M. Jensen, M. Jörgensen, Sörensen, Onyeka, Rasmussen, Wissa.

    Tréner: Thomas Frank.

    Burnley FC: Pope – C. Roberts, Collins, Tarkowski (C), Ch. Taylor – Lennon, A. Westwood, Brownhill, McNeil – Weghorst (67. Jay Rodriguez), Cornet.
    Náhradníci: Hennessey – A. Barnes, Bardsley, Cork, Lowton, K. Long, Jay Rodriguez, D. Stephens, Thomas.

    Tréner: Sean Dyche.

    Rozhodca: Tierney – Hatzidakis, Eaton.

    Diváci: 16 984