Levante – Espanyol 1:1 (kon.) | Granada – Elche 0:1 (kon.) | Villarreal – Vigo 1:0 (kon.)
Getafe – Valencia 0:0 (kon.)
koniec
Levante UD
1:1 (0:0)
RCD Espanyol Barcelona
cz Sobota 12.03.2022, 14:00 • Estadio Ciudad de Valencia (Valencia) • Španielska LaLiga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již vše, děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:54:36)
     
    Statistiky duelu:
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:10.
     
    Duel Levante s Espanyolem tak končí remízou 1:1! Po bezbrankové první půli se celek z Barcelony dostal brzy do vedení, když na startu poločasu otevřel skóre utkání Javi Puado. Andulky však vedení do závěrečného hvizdu neudržely, v 80. minutě zařídil srovnání Dani Goméz, jenž tak stanovil konečné skóre duelu a oběma celkům tak přiřkl bod, který však ani pro jeden tým příliš mnoho neřeší.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+8
    Mužstvo Barcelony se v posledních vteřinách brání zuby nehty. Nyní však šel další prudký balon až do zámezí, takže gólman Joan García může v klidu vykopávat od své klece.
     
    90+7
    Raúl de Tomás následně dostal loktem do úst po dalším centru Enrica Franquesy. Sudí Escuderos píská faul a nařizuje odkop od klece Espanyolu.
     
    90+6
    Celek z Valencie obléhá šestnáctku protivníka jako v házené, centr Josého Campañi však zvládá hlavou odvrátit vyskočivší Raúl de Tomás.
     
    90+5
    Enric Franquesa je opět na balonu, na levé straně ale nyní nemá prostor a musí hrát za sebe na Leandra Cabreru.
     
    90+4
    Rohový kop z pravé strany v podání fotbalistů celku z Valencie se neujal. Přesto Levante okupuje prostor před klecí soupeře dál, míč má Enric Franquesa.
     
    90+3
    Oba hráči viděli žlutý kartonek, následně hráči Levante zahrávali volný přímý kop, ten defenziva Espanyolu sráží na rohový kop.
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává José Campaña (Levante UD).
    Žlutou kartu dostává Adrián Embarba (Espanyol Barcelona).
     
    90+2
    Kupředu se vydali fotbalisté Levante, José Campaña a Adrián Embarba se střetli v tvrdém souboji a nyní si ještě vyřizují účty v ostré slovní přestřelce.
     
    90+1
    Bude se hrát ještě minimálně šest minut nad rámec základní hrací doby, navíc Adria Giner Pedrosa potřebuje ošetřit, spěchají k němu lékaři mužstva z Barcelony.
     
    90
    Rober Pier i další hráči celku z Valencie byli hodně naštvaní po rozhodnutí sudího, který nařizuje odkop od klece Espanyolu. Obránce Levante vidí za nevhodná slova žlutou kartu, jeden z činovníků klubu na střídačce dokonce rovnou červenou.
     
    90
    Vysoký balon letí na polovinu fotbalistů Levante, jejich obrana si ale zvládla poradit a Dani Goméz padá na hranici velkého vápna, jenže sudí Escuderos faul pískat nebude.
     
    89
    Espanyol kombinuje na půlící lajně, kupředu se následně po levé straně vysunul Lej Wu, jenže jeho průnikový pas na Raúla de Tomáse zvládl zastavit Rober Pier.
     
    88
    Hráči Levante vrací balon do hry autovým vhazováním na půlící čáře, mičudu má teď u kopačky José Campaña.
     
    87
    Střídání v týmu Levante UD: ze hřiště odchází Jorge De Frutos, přichází Álex Cantero.
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Óscar Gil, přichází Lej Wu.
    Střídání v týmu Espanyol Barcelona: ze hřiště odchází Sergi Darder, přichází Nico Melamed.
     
    86
    Žlutou kartu dostává za protesty trenér Levante Alessio Lisci.

    Petr Šatalík

    Góly: 80. Goméz – 50. Puado (Darder)

    Karty:   35. Ó. Duarte (LVN), 40. Melero (LVN), 86. Lisci (trenér) (LVN), 90. Pier (LVN), 90+3. Campaña (LVN) – 18. Pedrosa (ESB), 56. Puado (ESB), 70. F. Calero (ESB), 90+3. Embarba (ESB)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 7:4. Rohy: 8:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 17:10.
    Levante UD: Cárdenas – Pier, Ó. Duarte (61. Vezo), M. Cáceres – Pubill (78. Goméz), Pepelu, Melero (61. Campaña), Son (61. Franquesa) – De Frutos (87. Cantero), Martí (C), E. Bardhi.
    Náhradníci: Aitor Fernández – Postigo, Vezo, Franquesa, Coke, Campaña, Radoja, Malsa, N. Vukčević, Soldado, Cantero, Goméz.

    Tréner: Alessio Lisci.

    RCD Espanyol Barcelona: Diego López (C) (73. J. García) – Ó. Gil (87. Wu), F. Calero, Cabrera, Pedrosa – Y. Herrera, Bare – Puado (73. Embarba), Darder (87. Melamed), Vilhena (63. Aleix Vidal) – de Tomás.
    Náhradníci: J. García, Oier – Sergi Gómez, Aleix Vidal, Mérida, Melamed, Melendo, David López, Embarba, Morlanes, Wu, Loren.

    Tréner: Vicente Moreno.

    Rozhodca: I. Escuderos – J. González, I. Grijalba.