Brighton – Liverpool 0:2 (kon.) | Brentford – Burnley 2:0 (kon.) | Manchester United – Tottenham 3:2 (kon.)
koniec
Brentford FC
2:0 (0:0)
Burnley FC
cz Sobota 12.03.2022, 16:00 • Brentford Community Stadium, Brentford • Anglická Premier League • 29. kolo
Predzápasové kurzy
    90+4. Ivan TONEY - 2:0
     
    90+4
    Brentford právě vstřelil branku!
    IVAN TONEY se ujal exekuce pokutového kopu. K balonu nakročil hodně pomalu, nakonec se nad míčem skoro zastavil. Ránu pak poslal k levé tyči, Nick Pope směr vystihl, střelu ale vyrazit nedokázal a Brentford vede 2:0!
    90+2. Penaltová situace a červená karta Collinse.
     
    90+2
    Nathan Collins nyní na pravé straně nestíhal únik Ivana Toneyho, kterého ve vápně srazil zezadu ramenem k zemi. Vidí za to rovnou červenou kartu a Brentford má penaltu!
     
    90+1
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Bryan Mbeumo, přichází Frank Onyeka.
     
    89
    Druhá žlutá karta v utkání, James Tarkowski ve středu hřiště lehce brnkl kopačkou o chrániče Bryana Mbeuma, jenž se dost ochotně skácel k zemi. Sudí Tierney však ukazuje kartu obránci Burnley.
     
    87
    Ivan Toney následně sundal dres a běžel slavit k rohovému praporku, sudí Tierney jej za to pochopitelně odmění žlutou kartou.
    86. Ivan TONEY - 1:0
     
    86
    Brentford právě vstřelil branku!
    Brentford jde krátce před koncem utkání do vedení! Christian Eriksen poslal z levé strany centr na zadní tyč, kde se k hlavičce dostal IVAN TONEY, jenž balon poslal do protipohybu Nicka Popea, který už na zakončení nestihl zareagovat a míč je tak v síti Burnley! Včely vedou 1:0! Asistence: Christian Eriksen.
     
    81
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Christian Nörgaard, přichází Mathias Jensen.
    76. Dalekonosná rána Rodrigueze orazítkovala břevno!
     
    76
    Obrovská klika pro Brentford! Jay Rodriguez se najednou rozhodl vystřelit z dobrých pětadvaceti metrů na levém křídle a jeho projektil k překvapení všech skončil na břevně svatyně Včel!
     
    75
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Sergi Canós, přichází Yoane Wissa.
     
    70
    Maxwel Cornet nyní vystihl rozehrávku Brentfordu a hnal se na klec Včel, v běhu ho sice obtěžoval Ethan Pinnock, přesto měl útočník Burnley obrovskou šanci, z hranice velkého vápna pálil na klec soupeře, jenže David Raya včas vyběhl a jeho přízemní pokus nenechal projít do sítě za sebou!
     
    67
    Střídání v týmu Burnley FC: ze hřiště odchází Wout Weghorst, přichází Jay Rodriguez.
    64. Tarkowski srazil pokus Janelta vedle brány.
     
    64
    Včely začínají vystrkovat růžky, Vitaly Janelt se dostal na hranici velkého vápna Burnley k zakončení, které James Tarkowski srazil jen kousek vedle pravé tyče svatyně Klaretů!
    54. Hlavička Janelta letěla nad horní tyč!
     
    54
    Sergi Canós poslal krásný nadýchaný centr z levé krajní čáry až na malé vápno Burnley a Vitaly Janelt hlavičkoval zády ke kleci soupeře jen těsně nad břevno svatyně Klaretů!
    45. Bryan Mbeumo neprostřelil obranu Burnley.
     
    45
    Sergi Canós parádně nacentroval na zadní tyč svatyně Burnley, kde se zjevil Bryan Mbeumo, jenž zakončoval do protipohybu Popea! Nejsem si jistý, zda jeho projektil zastavil brankář Burnley či skluzující obránce Klaretů, míč ale do sítě hostí určitě neprošel. Nakonec to vypadá spíš na kapitána Jamese Tarkowskiho, jenž se skluzem svezl za svého gólmana a zachránil svůj tým od pohromy!
     
    34
    Dwight McNeil dostal krásný nadýchaný centr z pravé strany na penaltu v šestnáctce Brentfordu. V situaci se ale hodně špatně zorientoval a jeho hlavička šla dost daleko od brankové konstrukce za Rayou.
    23. Cornet zakončil vedle pravé tyče!
     
    23
    Dwight McNeil vysunul na levé straně kupředu Maxwela Corneta, jenž na levé straně pálil přes padajícího Pontuse Janssona na zadní tyč, kterou ale o kousek minul.
    15. Nick Pope vytáhl střelu Eriksena!
     
    15
    Christian Eriksen dostal přihrávku z levé strany před vápno Burnley a tvrdou ranou poslal balon přízemním projektilem k bližší tyči, kam se však skvěle natáhl Nick Pope, jenž jeho střelu fantastickým zákrokem vyráží na rohový kop!
     
    7
    Trma vrma před klecí Burnley! První ránu z hranice velkého vápna srazil James Tarkowski, který ale následně nedokázal míč odehrát do bezpečí a Bryan Mbeumo se skluzem dostal k dorážce, kterou ale nasměroval jen nad klec Klaretů!
     
    5
    Josh Brownhill se postavil k zahrání volného přímého kopu, vůbec se nerozpakoval a ranou přes zeď tlačil míč k bližší tyči, kterou však o půl metru minul!

    Petr Šatalík

    Góly: 86. Toney (Eriksen), 90+4. Toney (pen.)

    Karty:   87. Toney (BRF) – 89. Tarkowski (BLY)   90+2. Collins (BLY)


    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 3:5. Rohy: 2:9. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 6:10.
    Brentford FC: Raya – Ajer, P. Jansson (C), Pinnock, Henry – Janelt, Nörgaard (81. M. Jensen), Eriksen – Mbeumo (90+1. Onyeka), Canós (75. Wissa) – Toney.
    Náhradníci: Lössl – Baptiste, Ghoddos, M. Jensen, M. Jörgensen, Sörensen, Onyeka, Rasmussen, Wissa.

    Tréner: Thomas Frank.

    Burnley FC: Pope – C. Roberts, Collins, Tarkowski (C), Ch. Taylor – Lennon, A. Westwood, Brownhill, McNeil – Weghorst (67. Jay Rodriguez), Cornet.
    Náhradníci: Hennessey – A. Barnes, Bardsley, Cork, Lowton, K. Long, Jay Rodriguez, D. Stephens, Thomas.

    Tréner: Sean Dyche.

    Rozhodca: Tierney – Hatzidakis, Eaton.

    Diváci: 16 984