Malawi – Senegal 0:0 (kon.) | Zimbabwe – Guinea 2:1 (kon.) | Gabon – Maroko 2:2 (kon.)
Ghana – Komory 2:3 (kon.)
koniec
Ghana
2:3 (0:1)
Komory
cz Utorok 18.01.2022, 20:00Africký pohár národov • Skupina C
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání Afrického poháru národů mezi Ghanou a Komory.
     
    Komory

    Komory nepatří mezi favority tohoto turnaje. V kvalifikaci o postup na tento šampionát však přehrály Keňu i Togo a ve skupině skončily na druhé pozici za rozjetým Egyptem. Loňský rok ale Komory zakončily třemi přípravnými duely, ve kterých přehrály Seychely, Burundi i Sierra Leone. Největší hvězdou je El Fardou z Crvene Zvezdy Bělehrad. V úvodním souboji Komory svedly duel s Gabonem a prohrály 0:1. Ve druhém duelu pak s Marokem prohrály 0:2 a jsou stále bez bodu.
     
    Ghana

    Ghana tradičně patří mezi jedny z nejsilnějších reprezentací na africkém kontinentu. Letos ve dvou zápasech ve skupině získala jediný bod a se skóre 1:2 bude muset zabojovat o postup. Dnes potřebuje proti outsiderovi nutně zvítězit. Po úvodní porážce 0:1 s Marokem totiž naposledy remizovala 1:1 s Gabonem. V závěru duelu se navíc strhla mela, při které byl vyloučen bývalý hráč pražské Sparty Benjamin Tetteh.
     
    Úvodní sestavy:

    Ghana: Wollacott – Baba Rahman, Amartey, Djiku, Yiadom – Sulemana, Kyereh, Partey, Issahaku – A. Ayew, J. Ayew.
    Náhradníci: Attah, Nurudeen – Addo, Boakye, Baffour, G. Mensah, Jonathan Mensah, Mumin, Owusu, Paintsil, Quaye.

    Komory: Ben Boina – Youssouf, M'Dahoma, Zahary, Bakari – Mogni, Y. M'Changama, Bachirou, Selemani – M. Youssouf, Ben Nabouhane.
    Náhradníci: Ali Ahamada – Abdou, K. Abdallah, Abdullah, Aboubakari, Alhadhur, Mattoir, M. M'Changama, M'Madi, Mohamed, Ali Mohamed..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Komory obstaraly výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Outsider bude chtít proti Ghaně překvapit a zabojovat o postup.
     
    2
    Faïz Selemani se po pravém křídle dostal do blízkosti velkého vápna, ale centr levou nohou mu sjel po kopačce a skončil v zámezí.
     
    3
    Ghana zahrávala přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho rozehrávky se ujal Partey, nicméně centr středopolaře odvrátil hned první soupeř.
     
    4
    Andy Yiadom poslal přihrávku na levou stranu, nicméně Ghana se dopředu posouvá hodně pomalu. Komory v úvodu brání v pevném bloku.
     
    5
    Komory právě vstřelily branku!
    Outsider se překvapivě hned v úvodu utkání dostává do vedení! Komory se dostaly do rychlého protiútoku a hráči v zeleném přečíslili obranu Ghany. Do zakončení zpoza velkého vápna se opřel EL FARDOU BEN NABOUHANE a poslal míč do dolního rohu!
    5. El Fardou Ben Nabouhane - 0:1
     
    7
    Ghana mohla bleskově odpovědět. Vyběhnutého brankáře si chytrým dotykem obhodil Fatawu, ale za gólmana zakročil obětavý obránce Zahary.
     
    8
    Ghana měla k dispozici rozehrávku přímého kopu v blízkosti velkého vápna soupeře. Do míče se levačkou opřel André Ayew, ale branku soupeře neohrozil.
     
    9
    Hostující brankář Ben Boina se dobře otočil kolem obránce a nakopl míč na levou stranu hřiště. Ghana vybojovala díky presinku vhazování.
     
    10
    Fouad Bachirou se tlačil s míčem u nohy do pokutového území, ale jeho projektil pravačkou skončil na bloku prvního soupeře v bílém.
     
    11
    Ghana kombinuje v blízkosti velkého vápna, jenže nikdo v bílém se zatím nedostává do zakončení. Komory brání s přehledem.
     
    12
    André Ayew si v pokutovém území naběhl na centr od rohového praporku a snažil se zakončit k zadní tyči. Jeho hlavičku ale brankář efektně vyškrábl.
     
    13
    Ghana má po obdržení úvodní branky obrovský tlak, ale Komory se brání zuby nehty. Velké množství práce odvádí stoper Zahary.
     
    14
    Andy Yiadom prošel po levé straně do blízkosti velkého vápna, odkud odcentroval do šestnáctky, ale gólman si hravě dokráčel pro míč.
     
    15
    Žlutou kartu dostává Faïz Selemani (Komory).
     
    16
    Ghana už se znovu usadila na polovině soupeře a postupnou kombinací se tlačí vpřed. Obrana Komor tentokrát nechala místo André Ayewovi, který vůbec nezakončil.
     
    17
    Právě André Ayew se po dalším sraženém centru z voleje položil do padajícího míče, nicméně jeho dělovka směřovala přímo do rukavic brankáře.
     
    18
    Younn Zahary prošel po levé straně na polovinu Ghany, ale Komory se v blízkosti velkého vápna soupeře dlouho neohřály.
     
    19
    Abdul Fatawu Issahaku se zpoza velkého vápna opřel do odraženého míče, nicméně jeho dělovka se vznesla nad horní tyč hostující branky.
     
    20
    Vysoko na polovinu hostujícího celku se vysunuli už i stopeři Ghany. Djiku dokonce narýsoval kolmici do vápna, ale André Ayew míč nezachytil.
     
    21
    Právě André Ayew pro změnu zkusil zakončit z ostrého úhlu, ale míč se mu v pádu svezl po nártu a skončil mimo hrací plochu.
     
    22
    Ghana kombinuje v zadních řadách a vyčkává na skulinku v obraně soupeře. Komory ale drží pevný defenzivní val.
     
    23
    Thomas Partey zkusil překvapit soupeřova brankáře dělovkou zpoza velkého vápna. Pozorný Salim Ben Boina míč sice neudržel, ale před dobíhajícím André Ayewem jej schoval v rukavicích.
     
    24
    Hra je přerušena! Jeden z hráčů v zeleném zůstává po souboji ležet na trávníku a potřebuje ošetření.
     
    25
    Tak pozor! Hlavní rozhodčí se jde podívat na video! Pravděpodobně se řeší možná červená karta pro André Ayewa!
     
    26
    Je to tak! Nejaktivnější hráč Ghany André Ayew je za ostré dohrání brankáře vyloučen!
     
    27
    Střídání v týmu Komory: ze hřiště odchází Salim Ben Boina, přichází Ali Ahamada.
     
    28
    Brankář Ben Boina musel být po předchozím zákroku ghanského útočníka odnesen na nosítkách. Pro hosty jde o velkou ztrátu.
     
    29
    Komory se hned v úvodu své dlouhé přesilovky usadily na polovině Ghany, kde si fotbalisté v zeleném hledají prostor, odkud by mohli zakončit.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina dnešního souboje a zatím sledujeme velké drama! Komory se dostaly do brzkého vedení a navíc hrají proti oslabenému soupeři.
     
    31
    Komory opět kombinují na polovině soupeře a číhají na moment pro zakončení. Ghanu ve zbytku utkání čeká těžká práce.
     
    32
    Ben Nabouhane se hnal za nákopem na hranici velkého vápna, ale pod tlakem napadajícího soupeře si míč nedokázal dobře zpracovat.
     
    33
    Hra je přerušena! Kassim M'Dahoma zůstává po souboji ležet na trávníku a drží za levý kotník. Uvidíme, zda bude nadále pokračovat ve hře.
     
    34
    Ben Nabouhane zkusil své střelecké štěstí z úctyhodné vzdálenosti, ale jeho rána se vznesla vysoko nad břevno.
     
    35
    Joe Wollacott nakopl míč na pravé křídlo, kde v hlavičkovém souboji uspěl Abdul Fatawu Issahaku, ale míč prodloužil jen ke stoperům v zeleném.
     
    36
    Abdul Fatawu Issahaku se dostal do pokutového území, kde se k němu na poslední chvíli stáhl Kassim M'Dahoma, který soupeře odstavil.
     
    37
    Střídající brankář Ahamada si dal pozor na prudký centr z pravé strany, vystartoval na značku pokutového kopu a schoval míč do rukavic.
     
    38
    Mogni se skvěle vrátil s rozběhnutým soupeřem, kterému se skluzem položil pod nohy a odehrál míč do zámezí.
     
    39
    Abdul Fatawu Issahaku vypálil z hranice velkého vápna, nicméně jeho pokus levou nohou prosvištěl vysoko nad břevnem hostující branky.
     
    40
    Ghana se v závěru prvního poločasu i v desíti tlačí na polovinu soupeře. Za dalším centrem spěchal Jordan Ayew, ale proti urostlým obráncům nemohl uspět.
     
    41
    Mohlo být vyrovnáno! Thomas Partey zahrával přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho technický pokus prolétl přes zeď, ale těsně minul levou tyč!
     
    42
    Younn Zahary se stáhl s rozběhnutým Yiadomem a odehrál míč do autu. Obránce hostujícího celku zatím zvládá rychlostní souboje skvěle.
     
    43
    Abdul Fatawu Issahaku se na hranici velkého vápna tlačil k centru z pravé strany, ale v klíčovou chvíli míč vůbec netrefil.
     
    44
    Thomas Partey zahrával další přímý kop. Z těžké pozice se nabízel spíše centr, ale Partey zkusil prudkou ránu, kterou však zastavila zeď.
     
    45
    Ghana šla do zajímavého brejku, který nakonec zakončil Kamaldeen Sulemana, ale ještě před zakončením si nepohlídal své postavení. Ofsajd!
     
    45+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Ghana: ze hřiště odchází Abdul Baba Rahman, přichází Edmund Addo.
     
    47
    Ghana se hned v úvodu druhého poločasu vydala na polovinu soupeře. Akce vedená po levé straně však skončila centrem do rukavic brankáře.
     
    49
    Ghana kombinuje v zadních řadách a čeká na skulinku v obraně soupeře. Komory v dnešním souboji brání organizovaně.
     
    50
    Younn Zahary prošel po levé straně na hranici velkého vápna, nicméně jeho pobídka skončila v zámezí bez jakékoliv teče.
     
    51
    Ghana zahrávala rohový kop. Centrovaný míč se stáčel přímo do branky, ale gólman Komorů si centr s přehledem pohlídal.
     
    52
    Kamaldeen Sulemana se hnal za nákopem za obranu soupeře, ale míč se po trávníku svezl do autu. Druhá půle je plná nepřesností.
     
    53
    Ahamada se na pravé straně zbavil obránce a spěchal s míčem vpřed. Jeho následný centr skončil v místech, kde kralovali zadáci.
     
    54
    Amartey si dal pozor na nákop na polovinu Ghany a před rozběhnutým soupeřem míč jednoduše odhlavičkoval do zámezí.
     
    55
    Daniel Amartey poslal přihrávku do velkého vápna, kam si naběhl Jordan Ayew, jenže druhý jmenovaný se nedokázal otočit kolem Zaharyho.
     
    56
    Andy Yiadom odcentroval z pravé strany do pokutového území, jenže jeho nadýchaná pobídka skončila v rukavicích připraveného brankáře.
     
    57
    Thomas Partey poslal nákop za obranu soupeře, nicméně k jeho pobídce se nikdo v bílém dresu Ghany nedostal.
     
    58
    Hráči Ghany se nadále tlačí do zakončení, ale jejich akce skončila jen útočným faulem.
     
    59
    Hra je znovu přerušena! Jeden z hráčů v zeleném je na trávníku ošetřován.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Komory nadále drží překvapivé vedení. Ghana si nebezpečně zahrává s bojem o postup do vyřazovacích bojů.
     
    61
    Střídání v týmu Ghana: ze hřiště odchází Abdul Fatawu Issahaku, přichází Joseph Paintsil.
    Střídání v týmu Ghana: ze hřiště odchází Daniel-Kofi Kyereh, přichází Richmond Boakye.
     
    62
    Střídání v týmu Komory: ze hřiště odchází Mohamed Youssouf, přichází Faiz Mattoir.
     
    63
    Komory právě vstřelily branku!
    Komory přidávají druhou branku a přibližují se k cennému triumfu! Na hranici velkého vápna si míč několikrát zasekl AHMED MOGNI a střelou po zemi rozvlnil síť!
    63. Ahmed MOGNI - 0:2
     
    65
    Ghana právě vstřelila branku!
    Ghana bleskově snižuje! Skvělá odpověď favorizovaného celku! Ghana zahrávala rohový kop, po kterém se do zakončení hlavou dostal RICHMOND BOAKYE a jeho oblouček přeletěl i přes skákajícího obránce na brankové čáře do sítě!
    65. Richmond BOAKYE - 1:2
     
    67
    Ghana se okamžitě tlačí do ofenzivy a chce vyrovnat. Favoritovi by dnes ale nemusel stačit ani obrat.
     
    68
    Ghana zahrávala další rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde zasáhli zadáci soupeře.
     
    69
    Youssouf M'Changama teď odvádí skvělou práci. Hostující hráč před dobíhajícím Edmundem Addem odkopl míč z nebezpečného prostoru.
     
    70
    Komory se snažily o přechod na polovinu soupeře, ale pobídka na levou stranu směřovala jen k prvnímu obránci v dresu Ghany.
     
    71
    Kassim M'Dahoma byl faulován v souboji na hranici velkého vápna a vybojoval pro svůj celek přímý kop z nadějné pozice.
     
    72
    Jordan Ayew se z hranice velkého vápna opřel do odraženého míče, nicméně jeho projektil skončil na bloku prvního obránce.
     
    73
    El Fardou Ben Nabouhane se hnal za přihrávkou na hranici velkého vápna, nicméně obránci v bílém se před něj natlačili a míč odehráli.
     
    74
    Ghana zahrávala další rohový kop. K přízemnímu centru se dostal Jordan Ayew, ale z otočky nedokázal zakončit kolem obránce.
     
    75
    Jordan Ayew poslal další centr přímo na branku, ale pozorný brankář balón stačil vyškrábnout mimo nebezpečný prostor.
     
    76
    Benjaloud Youssouf se dral za nákopem na levou stranu, ale důrazný soupeř jej čistým způsobem odstavil.
     
    77
    Ghana zahrávala další přímý kop. Edmund Addo tentokrát načechral centr na zadní tyč, kde znovu číhal připravený gólman.
     
    78
    Ghana právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Ghana opět udeřila po rohovém kopu! Na další povedený centr si naskočil Partey, který míč sklepl k zadní tyči a důrazný ALEXANDER DJIKU zařídil vyrovnání!
    78. Alexander DJIKU - 2:2
     
    80
    Faïz Selemani po rychlém protiútoku střílel nikým neatakován z hranice velkého vápna, jenže střela levačkou mu nesedla a skončila vedle branky.
     
    81
    Střídání v týmu Ghana: ze hřiště odchází Andy Yiadom, přichází Samuel Owusu.
     
    82
    Younn Zahary nakopl míč za obranu Ghany, nicméně jeho pobídka proskáakala do rukavic pozorného gólmana.
     
    83
    Jordan Ayew po pádu v pokutovém území reklamoval pokutový kop, ale sudí nechává pokračovat ve hře.
     
    84
    Youssouf M'Changama se hnal za přihrávkou na hranici velkého vápna. Hráč v zeleném se dostal ke střele, ale netrefil branku.
     
    85
    Ali Ahamada nakopl míč na polovinu soupeře, kde však neměl nikoho v zeleném dresu. Ghana tak může znovu zaútočit.
     
    86
    Komory právě vstřelily branku!
    Komory si v závěru duelu berou zpět své ztracené vedení! Benjaloud Youssouf prošel po pravém křídle do pokutového území, poslal přihrávku na malé vápno a EL FARDOU BEN NABOUHANE už měl snadnou práci!
    86. El Fardou Ben Nabouhane - 2:3
     
    88
    Hostující gólman si dal pozor na vysoký centr z pravé strany a schoval míč do rukavic. Ghana už navíc otevírá zadní vrátka.
     
    89
    Střídání v týmu Komory: ze hřiště odchází Benjaloud Youssouf, přichází Iyad Mohamed.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    90+2
    Komory se usadily na polovině soupeře, ale akce hostů skončila jen nákopem za obranu, kde nebyl nikdo v zeleném.
     
    90+4
    Ghana ještě v samotném závěru duelu zahrávala přímý kop. Alexander Djiku poslal centr na malé vápno, ale obrana soupeře si poradila.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Ghana končí na posledním místě ve skupině! Komory totiž vítězí 3:2. Hosty hned v úvodu poslal do vedení El Fardou Ben Nabouhane, André Ayew následně viděl červenou kartu a oslabil Ghanu. Po změně stran navíc Komory odskočily o dvě branky zásluhou Mogniho. O rychlé snížení se ale postaral Boakye a dvanáct minut před koncem vyrovnal Djiku. Rozhodující moment přišel v 86. minutě, kdy Komory rozjásal Ben Nabouhane.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 8:24. (21:55:05)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 65. Boakye, 78. Djiku – 5. Ben Nabouhane, 63. Mogni, 86. Ben Nabouhane

    Karty:   15. Selemani (CMR)   26. A. Ayew (GHA)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 5:6. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 8:24.
    Ghana: Wollacott – Baba Rahman (46. Addo), Amartey, Djiku, Yiadom (81. Owusu) – Sulemana, Kyereh (61. Boakye), Partey, Issahaku (61. Paintsil) – A. Ayew, J. Ayew.
    Náhradníci: Attah, Nurudeen – Addo, Boakye, Baffour, G. Mensah, Jonathan Mensah, Mumin, Owusu, Paintsil, Quaye.

    Komory: Ben Boina (27. Ali Ahamada) – Youssouf (89. Mohamed), M'Dahoma, Zahary, Bakari – Mogni, Y. M'Changama, Bachirou, Selemani – M. Youssouf (62. Mattoir), Ben Nabouhane.
    Náhradníci: Ali Ahamada – Abdou, K. Abdallah, Abdullah, Aboubakari, Alhadhur, Mattoir, M. M'Changama, M'Madi, Mohamed, Ali Mohamed.