Brentford – Bournemouth 3:1 (kon.) | Swansea – Barnsley 1:1 (kon.)
koniec
Brentford FC
3:1 (1:1)
AFC Bournemouth
cz Sobota 22.05.2021, 13:30 • Griffin Park, Brentford • Anglická Championship • Play-off
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.
     
    Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání play-off druhé nejvyšší anglické soutěže mezi Brentfordem FC a AF Bournemouth. Výkop je stanoven na 13:30.
     
    AFC Bournemouth

    Hostující celek se po loňském sestupu z Premier League může rychle vrátit zpátky mezi anglickou elitu. Dvacet jedna kol dokonce Bournemouth sídlil na pozicích zaručujících přímý postup. Druhá půlka sezóny však přinesla bodové ztráty a pokles. I přes nepovedený závěr Bournemouth udržel pozici třetího nejproduktivnějšího týmu v soutěži. Velkou zásluhu na tom měli Danjuma a Solanke. Oba totiž soupeřům nastříleli patnáct branek.
     
    Brentford FC

    Brentford měl přesně opačnou sezónu než jeho soupeř. Domácí celek se totiž rozjížděl o něco pomaleji. Poté se však Brentford vyhoupl na druhou pozici za Norwich. Nakonec kvůli několika ztrátám v březnu a dubnu obsadil až třetí pozici se ztrátou čtyř bodů na přímý postup do Premier League. V Brentfordu působí nejlepší kanonýr celé soutěže Ivan Toney, který soupeřům nasázel třicet jedna branek.
     
    Vzájemné zápasy 20/21

    30.12.2020
    Brentford – Bournemouth 2:1
    Branky:
    37. Dalsgaard, 79. Fosu – 25. Solanke

    24.04.2021
    Bournemouth – Brentford 0:1
    Branka:
    77. Mbeumo.
    Arnaut Danjuma rozhodl o vítězství Bournemouthu v úvodním utkání
     
    Úvodní zápas

    Bournemouth – Bretford 1:0

    Statistiky: Branky: 55. Danjuma. ŽK: 45+4. Roerslev (BRF), 47. Jansson (BRF). Rozhodčí: Robinson – Cooper, Smith. Diváci: 2 200.

    Po prvním duelu má blíže k postupu do finále play-off a souboje o Premier League Bournemouth. Ten na domácí půdě zvítězil 1:0 brankou Danjumy.
     
    Úvodní sestavy:

    Brentford FC: Raya – Dalsgaard, Jansson (C), Pinnock – Roerslev Rasmussen, Jensen, Janelt, Canós – Marcondes – Toney, Mbeumo
    Náhradníci: Daniels – Bidstrup, Goode, Forss, Reid, Ghoddos, Fosu, Stevens

    AFC Bournemouth: Begović (C) – Smith, Carter-Vickers, Mepham, Kelly – Lerma, Paerson – Brooks, Biling, Danjuma – Solanke
    Náhradníci: Travers – Long, Wilshere, Riquelme, Anthony, Kilkenny, Surridge, Stacey, Rico

    Rozhodčí: Gillett – Dermott, Hyde.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí hráči se dostávali na polovinu soupeře, avšak nakonec je soupeř o balon obral a rychle otočil hru na opačnou stranu.
     
    2
    Mads Roerslev, jenž narychlo naskočil do základní sestavy, protože se při rozcvičce zranil Nörgaard zranil, dlouhým nákopem poslal znovu domácí celek dopředu, ovšem znovu z toho žádné nebezpečí na hostující polovině nebylo.
     
    4
    Ethan Pinnock se natlačil před území soupeře, jeho zakončení však šlo pouze vedle branky hostů. Ti tak po zisku míče pádí do akce.
     
    5
    Po už o něco nebezpečnější akci zahrávali domácí rohový kop, ale neohrozili soupeřovu branku.
     
    6
    Bournemouth právě vstřelil branku!
    A právě z nepovedeného rohového kopu ihned hosté skórují a jdou do vedení. Hosté odhlavičkovali míč pryč od své branky, obrana domácích pak totálně selhala a ARNAUT DANJUMA, jenž si balon zpracoval, šel do samostatného úniku před Rayu, kterého pak obešel a bez větších problémů ho překonal – 0:1. Asistence: Cameron Carter-Vickers.
    6. Arnaut DANJUMA - 0:1
     
    7
    Bournemouth tak nemohl začít zápas lépe, v celkovém součtu tak nad Brentfordem vede už 2:0. Domácí tak mají co dohánět.
     
    9
    Hosté ožili a do další akce se dostal Lloyd Kelly, ovšem jeho zakončení levačkou skončilo jen na pozorné obraně domácích, která dostala balon do středu pole.
     
    10
    Po nepřesné rozehrávce, kdy se hráči Brentfordu nedomluvili a míč skončil v zámezí, zahráli autové vhazování hosté a hned se přemístili opět na území svého soupeře z Brentfordu.
     
    11
    Po falu hostů následoval volný přímý kop pro domácí celek, ale opět standardní situace pro Brentford nedopadla dobře, protože soupeř opět dobře odhlavičkoval míč mimo ohrožení branky Begoviće.
     
    13
    Další rohový kop pro Brentford. Zatím sledujeme pohledné útočné utkání, které přítomnou čtyřtisícovku diváků musí bavit.
     
    13
    Nic z toho nebylo a naopak se útočného faulu dopustil Ivan Toney a balon získávají opět hráči Bournemouthu.
     
    14
    Mathias Jensen hledal hlavu Mbeuma, ale druhý jmenovaný se poté netrefil.
     
    15
    Penalta pro domácí tým!
     
    15
    Lloyd Kelly zahrál v pokutovém území rukou a sudí nařídil pro domácí celek pokutový kop!
    15. Kelly zahrál rukou v pokutovém území a pro domácí tým byla nařízena penalta
     
    16
    Brentford právě vstřelil branku!
    V šestnácté minutě je vyrovnáno! Na značku pokutového kopu si míč postavil IVAN TONEY a poté bez rozpaků tvrdě a hlavně přesně zakončil – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku, ale pouze v tomto duelu, protože stále mají vedení v zádech z prvního zápasu hosté.
    16. Ivan TONEY - 1:1
     
    17
    Hned po gólu sebral autor vyrovnávací branky míč a to se nelíbilo hostujícímu brankáři Begovićovi, došlo pak k menší ústní potyčce a oba hráči pak od hlavního sudího uviděli žluté karty za nesportovní chování.
     
    17
    Žlutou kartu dostává Asmir Begović (AFC Bournemouth).
     
    17
    Žlutou kartu dostává Ivan Toney (Brentford FC).
     
    19
    Hosté se dostali do dobré kombinace na polovině Brentfordu, ale obrana soupeře se dokázala ubránit a získala míč na svou stranu.
     
    21
    Zápas zatím nabízí opravdu vše, co nabídnout může, branky, emoce, tuhý boj. Nyní se před hostující brankou zjevil Emiliano Marcondes, ale jeho pokus špičkou kopačky zaplul jen na obranu Bournemouthu.
     
    23
    Souboj o balon ve středu pole, nyní už ho mají zase hosté a vydávají se před branku domácího celku.
     
    23
    Ještě je ale zdrželo zakopnutí domácích za postranní čáru a Chris Mepham pak zahrál autové vhazování.
     
    24
    David Brooks se rozeběhl okolo zadní čáry a putoval směrem do pokutového území, avšak Jensen ho zastavil a míč poslal za čáru. Rohový kop pro Bournemouth.
     
    25
    Mbeumo z pravé strany poslal míč na Ivana Toneyho, který si vyskočil, ale jeho zakončení hlavou bylo hodně nepřesné.
     
    26
    Mads Roerslev Rasmussen zahrál autové vhazování pro domácí tým, poté se však domácí hráči nedostali do ohrožení soupeřovy brány a navíc ztratili míč. Od své branky ho bude odkopávat ven Asmir Begović.
     
    27
    Pontus Jansson připsal dobrý obranný zákrok a dostal míč do bezpečí. Nyní se ale budou domácí hráči bránit znovu, protože hosté u balonu zůstávají i nadále díky dalšímu autovému vhazování.
     
    28
    Červenou kartu dostává Chris Mepham (AFC Bournemouth).
     
    28
    Velká chyba hostujícího hráče Mephama. Do úniku šel jeden z hráčů Brentfordu a prvně jmenovaný zatáhl sice za záchrannou brzdu, ale takovým způsobem, že rukou chytil nohu soupeře a poslal ho k zemi. Sudí okamžitě ukazuje červenou kartu a hosté budou zápas dohrávat s devíti hráči v poli!
    28. Mephamův faul, po kterém šel rovnou do kabin
     
    29
    Následoval volný přímý kop, po kterém domácí hráči upadl v pokutovém území. Sudí ale směrem k domácí lavičce ukazuje, že se nejednalo o faul.
     
    30
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází David Brooks, přichází Diego Rico.
     
    32
    Ivan Toney hlavičkoval a míč koníčkem poslal jen vedle branky hostů. Byla to ale pohledná akce domácích, která úspěchem neskončila.
     
    34
    Philip Billing se ocitl s bolestivou grimasou na hrací ploše a vyžádal si ošetření, na chvilku se tak hra přerušuje.
     
    35
    Už se ale zase hraje a v akci jsou domácí hráči. Ti by rádi otočili stav zápasu na svou stranu a zároveň srovnali v součtu obou duelů na 2:2.
     
    35
    Diego Rico pohotově odkopl míč, který letěl k tyči Begovićovy branky a pomohl tak výrazně svému brankáři, který čelil nebezpečné domácí situaci.
     
    36
    Ivan Toney přiťukl míč nabíhajícímu spoluhráči, ovšem Bryan Mbeumo následně svou šanci zahodil.
     
    37
    Po nepřesném zakončení Roersleva odkopával míč od své branky opět Asmir Begović, jenže hned se museli hosté vracet do obrany zpět, protože balon ztratili.
     
    38
    A tohle je zdvižený prst pro hosty z Bournemouthu. Ti po dobrém úvodu naprosto selhávají v koncovce a dělají zbytečné chyby. Rozhodně už nemají nic ve svých rukách. Soupeř je dost nebezpečný a hrozí srovnáním skóre v celkovém součtu.
     
    40
    Blíží se koncovka parádního prvního poločasu, oba celky hrají o hodně, a sice o finále baráže o postup do nejvyšší anglické soutěže.
     
    41
    Roerslev Rasmussen zabránil další akci soupeře a odkopl míč okamžitě do bezpečí, takže Asmir Begović nemusel vůbec zasahovat.
     
    42
    Hosté rozehráli volný přímý kop, Diego Rico pak centroval míč z levé strany do pokutového území, ale ten sebral soupeř a dostal ho mimo ohrožení Rayovy branky.
     
    43
    Další volný kop pro hosty, Diego Rico poslal nadýchaný centr do vápna, kde se hosté dožadovali penalty, ale soupeř podle opakovaných záběrů rukou nezahrál. Je z toho jen rohový kop pro hosty.
     
    44
    Ten odehrál Arnaut Danjuma, jenž však nenašel přihrávkou nikoho, kdo by před brankou domácích zakončil.
     
    45
    Jsme v poslední minutě řádné hrací doby, vzhledem k tomu, že se ale několikrát zápas přerušil kvůli zranění, bude sudí určitě nějakou tu minutu navíc přidávat.
     
    45+1
    Tak se nastavuje šest minut.
     
    45+2
    Dobrá střela domácích, ta ale zavítala jen do rukavic Asmira Begoviće. Ten v poklidu chystá míč k dalšímu odkopu od svého zařízení.
     
    45+3
    Míč pro hosty, domácí se dopustili ofsajdové pasti a do akce se tak mohou vydat hráči Bournemouthu.
     
    45+4
    Ivan Toney se sice dostával do dobré střelecké pozice, ovšem vyrobil útočný faul a sudí znovu píská. Opět je tu tedy zisk míče pro Bournemouth.
     
    45+5
    Jensen zahrál volný přímý kop a míč poslal centrem rovnou až na brankáře hostů. Asmir Begović však neměl problém a balon ukryl v rukavicích.
     
    45+6
    Jefferson Lerma dostal žlutou kartu za zdržování hry.
     
    45+7
    První poločas skončil.
     
    První poločas tohoto zápasu je minulostí. A nabídl toho hodně. K vidění je pohledný duel a je vidět, že oběma celkům jde o hodně. Bournemouth, který si z prvního zápasu do odvety přinesl vedení 1:0, začal zápas fantasticky, kdy se už v šesté minutě prosadil Arnaut Danjuma, jenž se v úniku před domácí brankou nemýlil. O deset minut později už ale bylo vyrovnáno. Po ruce hostujícího Kellyho byla pro domácí tým nařízena penalta, kterou bez problémů proměnil Ivan Toney. Je tedy vyrovnáno, ale hosté mají v součtu obou duelů náskok o jednu branku, takže to bude ještě hodně zajímavé. Navíc Bournemouth od osmadvacáté minuty dohrává zápas o deseti hráčích, protože červenou kartu dostal Chris Mepham. Druhý poločas začne přibližně ve 14:42.
     
    Střely na branku: 3 – 1
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Mads Roerslev Rasmussen, přichází Marcus Forss.
     
    47
    Autové vhazování na své polovině zahráli hosté a pokusí se ho dostat na opačnou stranu.
     
    48
    Domácí stále ztrácejí jednu branku, nyní se pokusili ohrozit svatyni hostů, ale Diego Rico pokus Ivana Toneyho zablokoval a hned na to pak Begović odkopával od své branky.
     
    49
    Proti nabíhajícímu domácímu hráči se vydal Asmir Begović a poté mu nedovolil, aby míč dostihl a mohl zakončit před jeho brankou. Do akce tak posílá přihrávkou své spoluhráče.
     
    49
    Dominic Solanke nyní nebezpečně střílel a míč poslal jen těsně vedle tyče domácí branky. Tam ho ještě tečoval domácí hráč a je z toho rohový kop pro Bournemouth.
     
    50
    Brentford právě vstřelil branku!
    Po chybě obránce hostů, který nedostal míč pod kontrolu, se po několika odrazech dostal k nabíhajícímu VITALYMU JANELTOVI, který pak z hranice vápna napřáhl ke střele a balon po ní zaplul za záda Asmira Begoviće – 2:1. Domácí tak v součtu zápasů srovnali na 2:2 a pokud by takto duel skončil, šel by do nastavené hrací doby!
    50. Vitaly JANELT - 2:1
     
    53
    Domácí hráči jsou jak pokropeni živou vodou a chtějí víc. Bryan Mbeumo obešel hostujícího hráče a poté upadl v pokutovém území, ale podle všeho se penalta pískat nebude. Pravděpodobně se Mbeumo dopustil sám útočného faulu.
     
    55
    Domácí brankář nedovolil zakončit hostům a poté poslal míč na opačnou stranu. Domácí celek tak půjde znovu do další akce a pokusí se jít do vyššího náskoku.
     
    56
    Bryan Mbeumo nedostihl míč, který skončil za zadní čárou. A to znamená jediné, pouze odkop od branky Asmira Begoviće.
     
    57
    Další autové vhazování zahrávali hosté, poté se přemístili do blízkosti soupeřovy svatyně, ale marně ji dobývali.
     
    58
    Další akci rozehrávají z vlastního území domácí hráči, míč se dostal na hlavu Bryana Mbeuma, ale nakonec se do šance nikdo z hráčů Brentfordu nedostal.
     
    59
    Dobrý centr od Sergiho Canóse zamířil do pokutového území, aby se pak dostal míč ven. Kus před velkým vápnem pak pálil nebezpečně Forss, ale balon zaletěl vysoko nad.
     
    61
    Mbeumo byl znovu hodně aktivní v útočné fázi, dostal míč na svoji kopačku, ale následně o něj přišel a na opačné straně z akce zakončil Dominic Solanke, ale mezi tři tyče míč neposlal.
     
    62
    Asmir Begović jistil dalším odkopem míč, který tak byl daleko od jeho brány. Domácí ho záhy vrátili zpět a už se zase derou směrem dopředu.
     
    64
    Jensen si počínal dost tvrdě proti soupeři, sudí to zatím trestá jen domluvou.
     
    64
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Vitaly Janelt, přichází Saman Ghoddos.
     
    65
    Carter-Vickers nyní zabránil pokusu soupeře, který ho chtěl přehlavičkovat a zakončit. To se nepovedlo, hosté se ubránili.
     
    67
    Hostující brankář se srazil se spoluhráčem a po pádu na zem musel být ošetřen. Už je ale v pořádku a hra pokračuje dále.
     
    69
    Tempo hry malinko opadlo, nicméně stále jsou k vidění slušné akce na obou stranách.
     
    70
    Ivan Toney dostal krásnou přihrávku na volej v pokutovém území a měl i docela dobrý prostor ke střele. Ovšem poté dal do míče velkou razanci a poslal ho jen na tribunu za hostující bránou!
    70. Šance Ivana Toneye
     
    71
    Po další akci domácích zahrával Brentford rohový kop a po něm se domácí dostali do blízkosti hostující brány, kterou ale ideálně netrefili.
     
    73
    Mbeumo dostal další dobrou přihrávku před sebe, před Begovićem pak zakončil, ale znovu to bylo nepřesné.
     
    74
    Z vlastní poloviny šli do akce znovu agilní domácí hráči, ti dostali míč za obranu Bournemouthu, ale nakonec si obránce hostů poradil a poslal ho do bezpečí.
     
    75
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Dominic Solanke, přichází Jack Stacey.
     
    77
    Domácí se natlačili před branku hostů, další centr přilétl před Begoviće, ale tam nebyl nikdo, kdo by ho usměrnil mezi tři tyče.
     
    78
    Amir Begović nyní zakročil proti střele Emiliana Marcondese, která mířila na jeho branku. Hostující gólman ji ale vyrazil na rohový kop.
     
    79
    Zbytečný faul Pontuse Janssona a hlavní sudí ho trestá další žlutou kartu.
     
    79
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Sergi Canós, přichází Tarique Fosu.
     
    81
    Brentford právě vstřelil branku!
    Tak to je rána pro hosty. Domácí navyšují své vedení a v tuto chvíli vedou v součtu zápasů 3:2. Emiliano Marcondes poslal z levé strany míč do pokutového území a na něj pohotově z voleje zareagoval MARCUS FORSS, který pověsil balon do sítě – 3:1. Asistence: Emiliano Marcondes.
    81. Marcus FORSS - 3:1
     
    82
    Střídání v týmu AFC Bournemouth: ze hřiště odchází Adam Smith, přichází Shane Long.
     
    83
    Fosu se nyní dral do střely před hostující brankou, ale hosté si poradili a dostali balon na svou stranu.
     
    85
    Domácí se snaží bránit svůj výsledek, který je hodně slibný. Hosté se sice dostávali na druhé straně do akce, ale tu zakončili hodně nepřesně.
     
    87
    Dlouho drželi míč domácí na své straně, až ho ztratili. A teď jdou do akce hosté, kteří ho získali a pokusí se ohrozit branku Rayse.
     
    88
    Danjuma nedosáhl na míč, který se snášel na pravou stranu. Následuje jen odkop od domácí brány, který provede David Raya.
     
    90
    Střídání v týmu Brentford FC: ze hřiště odchází Bryan Mbeumo, přichází Mads Bidstrup.
     
    90+1
    Nastavují se čtyři minuty. Nyní fauloval domácí Dalsgaard soupeře, dostal žlutou kartu a hosté zahrají volný přímý kop.
     
    90+3
    Rohový kop zahráli hosté, domácí ho odvrátili do bezpečí a poté se dostali do šance před hostující bránou, ale vystavili se ofsajdové pasti.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Jack Stacey (AFC Bournemouth).
     
    90+5
    Už skončila nastavená hrací doba, u míče jsou domácí a asi se dá očekávat, že sudí za malou chvíli zápas ukončí.
     
    90+5
    A ještě domácí zahrají volný přímý kop, po kterém se čas zápasu naplní.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí nakonec ve druhé půli strhli vedení na svou stranu a zároveň tak vyrovnali součet obou zápasů na 2:2. Trpělivou hrou se pak dostali dokonce do náskoku 3:1 a ten si udrželi až do konce. Do finále Championship tak postupují po konečném výsledku 3:2. Neuvěřitelný zápas nabídl úplně všechno. Hosté, kteří od první půle hráli o deseti hráčích, nakonec končí pouť o postup do Premier League a raduje se Brentford.
     
    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:0. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:13.
     
    To je ode mě už vše, děkuji za pozornost a u dalších online přenosů z fotbalu zase někdy na počtenou. (15:39:36)

    Vendula Zdražilová

    Góly: 16. Toney (pen.), 50. Janelt, 81. Forss – 6. Danjuma

    Karty:   17. Toney (BRF), 79. Jansson (BRF), 90+1. Dalsgaard (BRF) – 17. Begović (BTH), 45+6. Lerma (BTH), 90+4. Stacey (BTH)   28. Mepham (BTH)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 9:0. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:13.
    Brentford FC: Raya – Dalsgaard, Jansson (C), Pinnock – Roerslev Rasmussen (46. Forss), Jensen, Janelt (64. Ghoddos), Canós (79. Fosu) – Marcondes – Toney, Mbeumo (90. Bidstrup)
    Náhradníci: Daniels – Bidstrup, Goode, Forss, Reid, Ghoddos, Fosu, Stevens

    AFC Bournemouth: Begović (C) – Smith (82. Long), Carter-Vickers, Mepham, Kelly – Lerma, Paerson – Brooks (30. Rico), Biling, Danjuma – Solanke (75. Stacey)
    Náhradníci: Travers – Long, Wilshere, Riquelme, Anthony, Kilkenny, Surridge, Stacey, Rico

    Rozhodca: Gillett – Dermott, Hyde
    17.05.2021
    Bournemouth - Brentford 1:0

    Góly: 55. Danjuma

    Karty:   45+4. Roerslev (BRF), 47. Jansson (BRF)

    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 4:5. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 10:14.