Vigo – Real Betis 2:3 (kon.) | Eibar – Barcelona 0:1 (kon.) | Huesca – Valencia 0:0 (kon.)
Osasuna – Sociedad 0:1 (kon.) | Real Madrid – Villarreal 2:1 (kon.) | Valladolid – Atlético Madrid 1:2 (kon.)
Elche – Bilbao 2:0 (kon.)
koniec
Osasuna Pamplona
0:1 (0:0)
Real Sociedad San Sebastian
cz Sobota 22.05.2021, 18:00 • Estadio El Sadar (Pamplona) • Španielska LaLiga • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Realu Sociedad, který si díky jediné branky připsal tři branky, které znamenají jistotu základní skupiny Evropské ligy. Ani druhý poločas nám ovšem nepřinesl zrovna atraktivní podívanou, vyložené šance si přesto připsal pouze hostující celek, který se prosadil až v samotném závěru. Po standardní situaci totiž dokázal o brankovou konstrukci procedit míč až do branky Alexander Isak.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 3:9. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:7. (19:52:43)
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Jsme za polovinou nastaveného času, domácí celek stále prohrává o jednu branku. Před malým momentem se povedlo ve vzduchu zakročit Elustondovi.
     
    90+2
    Osasuna se v závěru zápasu nadechuje k náporu. Nyní to směrem dozadu zvládl López, který za sebe nepustil domácího Torrese.
     
    90
    Nastavují se čtyři minuty.
     
    89
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Alexander Isak, přichází Roberto López.
     
    88
    V obraně se nyní vyškrábal nejvýše do vzduchu domácí Vidal, kterému se povedlo odvrátit míč mimo hrací plochu a následovat bude vhazování.
     
    86
    Real Sociedad právě vstřelil branku!
    Mimořádně důležitá branka pro hostující celek! Real Sociedad totiž zahrával standardní situaci z levé strany a střílená nabídka proskočila až do malého vápna, kde do ní chytře vložil kopačku Alexander Isak. Nakonec je za střelce vlastní branky označen domácí brankář JUAN PÉREZ.
     
    85
    Nahrávka napříč pokutovým územím nakonec našla na zadní tyči Monreala, který si nechtěl komplikovat život a míč prodlužoval až do zámezí.
     
    84
    Zpětná nahrávka nyní putovala na kopačku brankáře Péreze, který odkopem odehrál míč na opačnou polovinu, kde dokázal uspět Ramalho.
     
    83
    Monreal na levém křídle centroval do pokutového území, kde se mu povedlo najít střídajícího Fernándeze, který ale mířil vedle branky.
     
    82
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Cristian Portugués, přichází Adnan Januzaj.
    Střídání v týmu Real Sociedad San Sebastian: ze hřiště odchází Mikel Oyarzabal, přichází Ander Barrenetxea.
     
    81
    Do konce tohoto zápasu zbývá poslední desetiminutovka. Real Sociedad nyní potřebuje nutně vyhrát, jinak si zahraje "pouze" Evropskou konferenční ligu.
     
    80
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Kike Barja, přichází Jony.
    Střídání v týmu CA Osasuna: ze hřiště odchází Iñigo Pérez, přichází Javier Martínez.
     
    79
    Směrem dozadu to nyní zvládl domácí Sánchez, který raději vyprodukoval zpětnou nahrávku směrem na Oiera, jenž ještě zkoušel dále přenést hru.
     
    78
    Čistým způsobem se dostal zpět k míči domácí García, který ho dokonce dokázal vyvézt na opačnou polovinu, kde se mu nabídl kolega Sánchez.
     
    77
    Pérez si přichystal další odkop od své branky, který v tomto případě odehrál daleko na opačnou polovinu, kde v souboji kraloval zadák Elustondo.

    David Suchý

    Góly: 86. J. Pérez (vla.)

    Karty:   19. Gallego (OSS)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:1. Střely mimo: 3:9. Rohy: 3:3. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 15:7.
    Osasuna Pamplona: J. Pérez – N. Vidal, U. García (54. Ramalho), D. García, M. Sánchez – Barja (80. Jony), Torró (46. Moncayola), Oier (C), I. Pérez (80. J. Martínez) – R. Torres – Gallego (69. Budimir).
    Náhradníci: Álvarez, Herrera – Brašanac, Budimir, Roncaglia, Ramalho, Moncayola, J. Martínez, Cruz, Jony.

    Real Sociedad San Sebastian: Remiro – Gorosabel, Le Normand, A. Elustondo, Monreal – Guevara, Zubimendi – Portugués (82. Januzaj), D. Silva (74. C. Fernández), Oyarzabal (C) (82. Barrenetxea) – Isak (89. Roberto López).
    Náhradníci: Moyà – Barrenetxea, C. Fernández, Zaldúa, Sagnan, Merquelanz, Bautista, Januzaj, Guridi, J. Pacheco, Roberto López.

    Rozhodca: Figueroa – Martínez, Carreňo