Bayern – Augsburg 5:2 (kon.) | Brémy – Mönchengladbach 2:4 (kon.) | Dortmund – Leverkusen 3:1 (kon.)
Frankfurt – Freiburg 3:1 (kon.) | Hoffenheim – Hertha 2:1 (kon.) | Kolín nad Rýnom – Schalke 1:0 (kon.)
Stuttgart – Bielefeld 0:2 (kon.) | Union Berlín – Lipsko 2:1 (kon.) | Wolfsburg – Mainz 2:3 (kon.)
koniec
VfB Stuttgart
0:2 (0:0)
DSC Arminia Bielefeld
cz Sobota 22.05.2021, 15:30 • Mercedes-Benz Arena, Stuttgart • Nemecká Bundesliga • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu čtyřiatřicátého kola německé Bundesligy. Od patnácti hodin a třiceti minut se můžeme těšit na konfrontaci mezi Stuttgartem a Bielefeldem!
     
    DSC Arminia Bielefeld

    Hosté prohráli jediné ze sedmi předchozích zápasů, ale ani to jim před závěrečným kolen nezajistilo jistotu záchrany. Arminia je šestnáctá. Pouhý bod před barážovou pozicí patřící Werderu a dva body před přímým sestupem. V případě výhry bude Bielefeld zachráněn, jinak se bude muset spoléhat na pomoc ostatních. Mužstvo s nejslabší ofenzivou v celé soutěži získalo před týdnem bod za domácí remízu 1:1 s Hoffenheimem. O pozici nejlepšího střelce se dělí čtyřgóloví Doan a Klos.
     
    VfB Stuttgart

    Úřadující vicemistři druhé nejvyšší soutěže dnes zakončí fantastickou sezónu, která jim shodou okolností ještě může přinést postup do evropských pohárů. S vyrovnanou bilancí 12-9-12 nalezneme Stuttgart na devátém místě, z něhož ztrácí na sedmý Union dva body. Zároveň je jisté, že skončí nejhůře desátý. I přes velmi početnou marodku se VfB povedlo dva předchozí zápasy nad Augsburgem a osmým Mönchengladbachem vyhrát 2:1. Tabulku střelců vede s šestnácti zásahy Saša Kalajdžić.
     
    1. vzájemný zápas

    20.01.2021
    Bielefeld – Stuttgart 3:0
    Branky:
    27. Klos, 47. Kempf (vl.), 86. Doan.
     
    Úvodní sestavy:

    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel, Anton, Kempf – Massimo, Klement, Karazor, Sosa – Förster, G. Castro (C) – Kalajdžić.
    Náhradníci: Bredlow – Ahamada, Al Ghaddioui, Didavi, Čurlinov, Kamiński, Mola, Sankoh, Thommy.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, J. Nilsson, Laursen – Okugawa, Prietl, Maier – Doan, Klos (C), Voglsammer.
    Náhradníci: Linnér – de Medina, Gebauer, Hartel, Kunze, Schipplock, Soukou, van der Hoorn, Vlap.

    Rozhodčí: Stieler – Gittelmann, Beitinger.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Zahajovacího výkopu se zhostili hosté, kteří nastupují v černých, zatímco domácí v bílých dresech.
     
    3
    Míč cirkuluje mezi domácími fotbalisty už několik desítek vteřin. Děje se tak hodně daleko od obou branek.
     
    4
    Philipp Förster už byl ambicióznější. Výpad po pravém kraji ale nepodpořil zkompletovanou přihrávkou do pokutového území.
     
    5
    Waldemar Anton doklopýtal na útočnou polovinu, jenže několikátý souboj už neustál a balon se ocitl na kopačkách Stefana Ortegy.
     
    6
    První útok Arminie přinesl hned dvě narážečky v pokutovém území. Kvalitnější koncovku ale nikoliv, takže se v klidu rozehrává od Ortegy.
     
    7
    A teď už zase trpělivá výstavba útoku ze strany Stuttgartu.
     
    8
    Arne Maier nahrál na osu, kde byl čistým způsobem srovnán se zemí Okugawa. Díky autu Brunnera mají hosté druhou šanci.
     
    9
    Amos Pieper nadzvedl letící míč před Ortegu. Tam to šikovně neudělal ani Brunner, který nabil Massimovi na nepřesný volej.
     
    10
    Bielefeld v desáté minutě získal první rohový kop, jenže centr na bližší tyč nebyl pro domácí obranu žádným těžkým oříškem.
     
    11
    Laursen nechtěl dopustit rozvinutí protiútoku. Pomohl si taktickým faulem na Gonzala Castra, který ale nebyl oceněn žlutou kartou.
     
    12
    Domácí podlehli nepříjemnému presinku. Na levém křídle se míče chopil Voglsammer a přízemní přihrávkou nabil ke střele Doanovi, který z jedné zasáhl ze svého pohledu levou tyč. Bylo to i s drobným zákrokem Kobela.
     
    13
    S následnými dvěma rohovými kopy už si Stuttgart poradil bez nervů. Brunner pak odehrál nákop do autu a domácí mohou kombinovat.
     
    14
    Fabian Klos si nenašel cestu k míči přes pozorného stopera v bílém. Nanovo tak startuje postupný útok domácích fotbalistů.
     
    15
    Roberto Massimo nechal míč Klementovi, který dosti zbytečnou střelou z dálky trefil předním stojícího Maiera.
     
    16
    Massimo se jedním jednoduchým manévrem zbavil hned tří hráčů, jenže levačkou o centimetry minul bližší tyč. Vzhledem k teči následuje rohový kop.
     
    17
    První roh se neujal. Druhý už byl rozehrán nakrátko, ale rovněž to nemělo požadovaný účinek.
     
    18
    V úvodu často zmiňovaný Massimo hledal rakouského snajpra Kalajdžiće. Nebyla to ale snadná přihrávka na zpracování, k tomu byl máván ofsajd.
     
    19
    Gonzalo Castro dokončil akci Förstera s Karazorem hodně nepovedeným volejem. Osmadvacetiletý gólman Arminie zůstal bez práce.
     
    20
    Pascal Stenzel nedovoleně strčil do Voglsammera a nabídl hostům standardní situaci. Stoprocentně se bude centrovat.
     
    21
    Směrem k brance Kobela adresoval míč Arne Maier, ale jeho spoluhráči se s pozornou defenzivou Stuttgartu nepopasovali podle představ.
     
    22
    Sosův nadýchaný centr byl odkopnut z předbrankového území. Na opačném kraji se snažil prosadit Massimo, kterému zavřel dveře Maier.
     
    23
    Dobrá zpráva pro hosty přišla z Brém, kde tamní Werder prohrává 0:1. Znamená to, že Arminia má aktuálně jistotu záchrany.
     
    24
    Marc-Oliver Kempf vyrobil nákop, jenž neplánovaně propadl do dlaní Stefana Ortegy.
     
    25
    Massimo natáhl krok a zastavil se až u okraje šestnáctky. Plánovaná přihrávka ale byla zablokována a to už se hosté stačili zformovat.
     
    26
    Zdravotně fit není japonský záložník Masaja Okugawa. Reakce z lavičky přichází hned vzápětí, někteří náhradníci Arminie se raději jdou rozcvičit.
     
    27
    Okugawu zranil menší šlapák od Karazora, který mu zboku pohladil lýtko. Neměl by to být důvod k předčasnému střídání.
     
    28
    Cédric Brunner vhodil dlouhý aut do vápna. Před Doanem byl míč odkopnut na Maiera a ten ze střední vzdálenosti o kousek netrefil prostor mezi tyčemi.
     
    29
    Kobel jednoduše sebral ze vzduchu centr, který letěl do úplně jiného prostoru, než asi bylo původně zamýšleno.
     
    30
    Držení míče: 70 % – 30 %.
     
    31
    Ortega měl starosti s centrem Sosy. Míč mu vypadl, ale zároveň mu dostatečně pomohli spoluhráči, kteří zabránili gólové dorážce.
     
    32
    Gonzalo Castro v reakci na nešikovné předkopnutí míče zajel do Brunnera. O odpískaném faulu není pochyb, dopředu míří Arminia.
     
    34
    Philipp Förster vysunul Massima, po jehož nahrávce z pravé strany s přehledem uklidil míč do sítě Saša Kalajdžić. Gól byl původně uznán, ale kontrola u videa odhalila Massimův těsný ofsajd.
     
    36
    Stuttgart pokračuje v aktivitě i po neuznaném gólu. Další obléhání vápna ale pokazil nepřesný diagonální pas na Sosu.
     
    37
    Bielefeld si svou pasivitou začíná koledovat o problémy spojené s bojem o setrvání v Bundeslize. Po rychlém odevzdání míče zase brání.
     
    38
    Domácí se nechali vytlačit z blízkosti velkého vápna až na svou vlastní polovinu, kde mají více času a prostoru na hledání skulin v soupeřově obraně.
     
    39
    Přes Massima a Castra šel míč na Sosu, který vystřelil z úhlu do dobře postaveného Piepera. Tlak pokračoval centrem sebraným Ortegou.
     
    40
    Arminia to zkusila po pravé straně, jenže centr letěl do území nikoho. Vyplynul z něj Stenzelův aut z opačného konce.
     
    41
    Opět si Klos musel dojít pro míč až k postranní čáře, kde vybojoval aspoň aut pro Brunnera. Ten ho vhodil až k Ortegovi.
     
    42
    Andreas Voglsammer svými centry dvakrát za sebou překopl celé vápno. Míč v obou případech sebral Doan a vše vrcholí rohovým kopem za vytlučené bloky Sosy.
     
    43
    Jednomu z hostů se nepovedlo položit do hlavičky z malého vápna. Výrazně to ulehčilo život Kobelovi, který nemusel předvést žádný světoborný zákrok.
     
    44
    Cédric Brunner zkušeně přečetl pas do křídelního prostoru. Dlouhotrvající kolotoč přihrávek Stuttgartu přišel vniveč.
     
    45
    Saša Kalajdžić asi o metr nedosáhl na Sosův dobře myšlený centr z levé strany. Na zadní tyči už situaci nikdo jiný nezavíral.
     
    45+1
    Nastavuje se symbolických šedesát vteřin.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Bielefeld téměř celou první půli bránil, ale paradoxně si vytvořil dosud největší šanci. Na svědomí ji měl Ricu Doan, který s přispěním Kobelova zákroku zasáhl tyč. Stuttgart ze své územní převahy nejvíce zahrozil v čtyřiatřicáté minutě, kdy se pro ofsajd neuznal gól Saši Kalajdžiće. Současný stav Arminii stačí k záchraně, šestnácté Brémy totiž prohrávají Mönchengladbachem.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Pellegrino Matarazzo i Frank Kramer si ponechali všechny možnosti pro střídání na budoucí průběh druhého poločasu. Teď pokračují původní jedenáctky.
     
    48
    Marc-Oliver Kempf zezadu odhodil Doana. Z obranné poloviny Arminie uvede balon do pohybu gólman Stefan Ortega.
     
    49
    Ricu Doan zkusil prorazit individuálně. Ukrojil si však až moc velké sousto, jeden z obránců ho před brankou zakřižoval.
     
    50
    Borna Sosa je na levé straně hodně aktivní. Nynější centr bez přípravy se mu ale hrubě nepovedl, míč odletěl do zámezí.
     
    51
    Ricu Doan skončil na zemi po souboji s Kempfem. Bielefeld zůstává u míče, se kterým je po změně stran docela často.
     
    52
    Jacob Barrett Laursen hodil aut až do pokutového území, kde se nepřipraveným zakončením do brány zdaleka netrefil Voglsammer. Kopat se bude od Kobela.
     
    53
    Marc-Oliver Kempf nemá úplně přesnou mušku při svých nákopech z hloubi pole. Už poněkolikáté takto nechal vyniknout Stefana Ortegu.
     
    54
    Klosův centr z pravého křídla neměl kýžený efekt. Kapitán Arminie posílal míč do prostoru, kde je nejplatnější on sám.
     
    55
    Fabian Klos se tentokrát zapojil do rychlého brejku, ale nepovedlo se mu nahrát do tandemu na jednoho ze dvou spoluhráčů.
     
    56
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Jacob Barrett Laursen, přichází Nathan de Medina.
     
    57
    Atakan Karazor ubránil ve vápně Doana, i když to bylo za cenu rohového kopu. Maierův centr byl odehrán do bezpečí.
     
    58
    Fanoušci Bielefeldu mohou být zase o něco klidnější! Werder v souběžně hraném utkání prohrává už 0:2, takže se nemůže posunout z barážové šestnácté pozice. Sedmnáctý Kolín hraje stále 0:0 s Schalke.
     
    59
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Philipp Klement, přichází Naouirou Ahamada.
     
    59
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Philipp Förster, přichází Daniel Didavi.
     
    60
    Držení míče: 67 % – 33 %.
     
    61
    Fabian Klos dostal ve vzdušném měření sil s Karazorem nějakou ránu do hlavy. K ošetření ale dojít nemuselo, míč patří Stuttgartu.
     
    62
    Joakim Nilsson si věděl rady s osamoceným Kalajdžićem, kterého na hrotu útoku hledal čerstvý Didavi.
     
    63
    Počet důležitých momentů se ve druhé půli zatím nerozrostl. Hraje se bez šancí převážně ve střední části hřiště.
     
    64
    Stefan Ortega se nelekl dvou blížících se útočníků a stáhl si ze vzduchu Castrem centrovaný balón.
     
    65
    Naouirou Ahamada se nechal trestuhodně obrat o míč Okugawou, které na rohu vápna navíc fauloval. Je z toho penalta pro hosty!
     
    65
    Žlutou kartu dostává Naouirou Ahamada (VfB Stuttgart).
     
    66
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    FABIAN KLOS se jako správný kapitán ze značky pokutového kopu nezmýlil! S přehledem uklidil míč ze svého pohledu k levé tyči, kdežto Kobel skákal na opačnou stranu.
     
    67
    Neúnavný Borna Sosa ukořistil pro Stuttgart výhodu rohového kopu. Ani ze standardních situací ale domácí dosud nezahrozili.
     
    68
    Teď se to částečně změnilo. Castro navigoval centr směrem k hlavě Waldemara Antona a ten nebráněn zakončil vedle Ortegovy brány.
     
    69
    Fabian Klos se na půlící čáře dostal do kleští mezi Castra a Kempfa. Podle sudích byl faulován, takže se bude kopat proti Kobelovi.
     
    71
    Doan se vzorně vrátil a zablokoval centr Daniela Didaviho. Ani po autu domácí nic nevymysleli, snažil se o to Borna Sosa.
     
    72
    Bielefeld právě vstřelil branku!
    Obrovská radost na hostující střídačce, ligový nováček je blizoučko záchraně! RICU DOAN zprava nahrál Voglsammerovi, který ve vápně udržel na zádech Kempfa a zpátky narazil míč Doanovi, který se prohnal okolo Stenzela a s chladnou hlavou zvýšil na 2:0.
     
    74
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Roberto Massimo, přichází Darko Čurlinov.
     
    75
    Waldemar Anton v důležité chvíli odstavil od míče Klose. Domácí poté rychle zaútočili po levé straně, ale Sosa znovu našel jen Ortegu.
     
    76
    Na domácí střídačce logicky panuje pochmurná nálada. Stuttgart na poháry určitě nedosáhne, naopak mu hrozí pokles na desátou pozici.
     
    77
    Nathan de Medina se prezentoval dobrým obranným zákrokem proti rozběhnutému soupeři. Kromě neuznaného gólu Kalajdžiće jsou domácí v ofenzivě bezzubí.
     
    78
    Saša Kalajdžić se při zpracování okamžitě ocitl ve společnosti Nilssona a Piepera, kteří rezolutně odpálili balon co nejdál od své brány.
     
    79
    Klos dostal na prsa krátký centr z pravé strany. Na střelu z half-voleje si nevěřil. Míč si zpracoval a tím se připravil o výhodnou pozici.
     
    79
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Marc-Oliver Kempf, přichází Marcin Kamiński.
     
    79
    Střídání v týmu VfB Stuttgart: ze hřiště odchází Gonzalo Castro, přichází Hamadi Al Ghaddioui.
     
    80
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Andreas Voglsammer, přichází Sven Schipplock.
     
    81
    Bezkonkurenčně nejlepší zákrok od Gregora Kobela. Švýcarský gólman na přední tyči vyrazil pokus z ostrého úhlu od Klose.
     
    82
    Maierův přetažený centr chytil Klos nalevo od velkého vápna, kde si pomohl očividným faulem. Stuttgart co nejrychleji upaluje do ofenzivy.
     
    83
    Borna Sosa vedl míč a zároveň trefil loktem do obličeje Brunnera. Ten si logicky žádal trest, ale rozhodčí k němu nesáhli.
     
    84
    Manuel Prietl šel ostře do skluzu, jenže Didavi z nařízené standardní situace nakopl míč přímo do náruče jistého Ortegy.
     
    85
    A ještě jednou Didavi nasměroval těžkou přihrávku k hostujícímu brankáři. To už zbývá do konce běžné hrací doby jen pět minut.
     
    87
    Hamadi Al Ghaddioui se hlavou položil do centru od Kamińského, jenže míč se od země odrazil až nad horní tyč Ortegovy brány.
     
    88
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Fabian Klos, přichází Christian Gebauer.
     
    88
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Masaja Okugawa, přichází Fabian Kunze.
     
    88
    Střídání v týmu DSC Arminia Bielefeld: ze hřiště odchází Ricu Doan, přichází Christian Gebauer.
     
    89
    Ortegův výkop doletěl až k pokutovému území na opačném konci hřiště. Utkání se v relativním poklidu dohrává, o všem podstatném už je rozhodnuto.
     
    90
    Nastavují se pouze dvě minuty.
     
    90+1
    Hráči Stuttgartu svými přihrávkami celou druhou půli neomylně nachází Stefana Ortegu. Teď se tak stalo po nákopu ze středu pole.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Dvojnásobná minela střídajího Ahamady obrovsky pomohla Bielefeldu ke třem bodům znamenající setrvání v Bundeslize. Devatenáctiletý Francouz v 65. minutě školácky ztratil míč a všechno ještě zhoršil faulem na Okugawu. Fabian Klos nařízenou penaltu proměnil a za pár minut slavil se spoluhráči i druhý gól z dílny Doana. Více ze hry měl celý zápas Stuttgart. S výjimkou neuznaného zásahu Kalajdžiće si ale nepřipravil vesměs žádné šance.
     
    Stuttgart končí sezónu na devátém místě, což je na postupujícího z 2. nejvyšší soutěže skvělý počin. Spokojeným nováčkem je i Arminia, která díky skvělému finiši uhájila patnácté místo. Do baráže jde Kolín a sestupujícími jsou tradiční kluby z Brém a Schalke.
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 11:8. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:11.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (17:31:41)

    Michal Břuchanský

    Góly: 66. Klos (pen.), 72. Doan (Voglsammer)

    Karty:   65. Ahamada (STU)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 11:8. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:11.
    VfB Stuttgart: Kobel – Stenzel, Anton, Kempf (79. Kamiński) – Massimo (74. Čurlinov), Klement (59. Ahamada), Karazor, Sosa – Förster (59. Didavi), G. Castro (C) (79. Al Ghaddioui) – Kalajdžić.
    Náhradníci: Bredlow – Ahamada, Al Ghaddioui, Didavi, Čurlinov, Kamiński, Mola, Sankoh, Thommy.

    DSC Arminia Bielefeld: Ortega – Brunner, Pieper, J. Nilsson, Laursen (56. de Medina) – Okugawa (88. Kunze), Prietl, Maier – Doan (88. Gebauer), Klos (C) (88. Gebauer), Voglsammer (80. Schipplock).
    Náhradníci: Linnér – de Medina, Gebauer, Hartel, Kunze, Schipplock, Soukou, van der Hoorn, Vlap.

    Rozhodca: Stieler – Gittelmann, Beitinger