Třinec – Blansko 2:0 (kon.) | Hr. Králové – Líšeň 1:1 (kon.) | Prostějov – Varnsdorf 0:0 (kon.)
Ústí n. L. – Dukla Praha 1:0 (kon.) | Táborsko – Vlašim 1:0 (kon.) | Vyšehrad – Jihlava 2:2 (kon.)
Chrudim – Žižkov 3:5 (kon.)
koniec
FC Hradec Králové
1:1 (0:1)
SK Líšeň 2019
cz Sobota 22.05.2021, 15:00 • Všesportovní stadion Malšovice, Hradec Králové • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Příjemné dobré odpoledne přeji všem příznivcům dobrého fotbalu snad již naposled odsud z Všesportovního stadionu. Malšák, nebo stadion Pod Lízátky, jak je také znám, má před sebou svou derniéru. Společně s ním se ke svému konci chýlí také sezóna 2020/21. FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA má před sebou závěrečná dvě kola. To předposlední proběhne dnes, kdy se představí všech 14 letošních účastníků. My budeme společně sledovat šlágr 25. kola. Již jistý vítěz a v příštím roce účastník nejvyšší tuzemské fotbalové soutěže FC Hradec Králové přivítá na svém trávníku druhého v tabulce – SK Líšeň 2019.
     
    FC Hradec Králové

    Východočeši jsou již jistým vítězem letošního ročníku F:NL, tento fakt si zajistili v posledním domácím utkání, když porazili 2:1 pražskou Duklu. V příštím roce tak budou patřit mezi tuzemskou fotbalovou smetánku. Na prvním místě mají nastřádáno 56 bodů, o 8 více než jejich dnešní vyzyvatel. Tento rozdíl se ve dvou zbývajících kolech nedá vymazat, takže dnes hrají Votroci hlavně o to, aby se důstojně rozloučili s Malšákem i fanoušky, kteří je rádi vyprovodí zpět do nejvyšší soutěže.

    Forma Hradce byla na jaře naprosto bezkonkurenční a unikátní. Východočeši drží sérii jedenácti zápasů bez porážky! Tu poslední jim ale uštědřil právě jejich dnešní vyzyvatel, takže by se určitě rádi pomstili. Podívejme se ale na jejich posledních pět duelů. Votroci nejprve vyhráli v Ústí nad Labem 3:0, následně doma udolali Blansko 1:0 a pak zvítězili i v Prostějově po obratu v druhém poločase 2:1. Tak si vypracovali pomyslný mečbol, který hned na první pokus proměnili, když zde na Malšáku porazili pražskou Duklu 2:1. Stali se tak letošními šampióny F:NL. Naposled, již se značně obměněnou sestavou, remizovali ve Varnsdorfu 1:1.
     
    SK Líšeň 2019

    Fotbalisté z Brna prožívají parádní ročník. Na 2. místo je před sezónou určitě nikdo netipoval. Aktuálně mají na svém kontě již 48 bodů. Na vedoucí Votroky už se dotáhnout nemohou, Prostějov je sice ze třetí pozice dostihnout může, předehnat však ne a díky lepší bilanci ze vzájemných zápasů má Líšeň druhou příčku jistou. Také Moravané tak budou hrát Pod Lízátky především o fotbalovou čest a o to, aby se důstojně rozloučili s výjimečně vydařeným ročníkem.

    Také Líšeň má na jaře obdivuhodnou fazónu. Neprohrála už sedm utkání v řadě! Taky u Moravanů si zmapujeme posledních pět duelů. Brňané nejprve doma remizovali s Žižkovem 1:1, poté vyhráli na půdě sestupujícího Vyšehradu 2:1. Pak uhráli před svými fanoušky další remízu 1:1, tentokrát s Táborskem. Následně vyhráli v duelu o druhé místo v Prostějově 3:1 a naposled na vlastním trávníku přetlačili Ústí nad Labem poměrem 1:0. Pod Bílou věž tak přijeli protáhnout svou sérii bez porážky a podruhé v sezóně porazit již jistého vítěze ligy.
     
    Poslední vzájemný duel

    Votroci loni s Líšní dvakrát remizovali a smírně skončil také jejich přípravný zápas před startem letošní sezóny. Poslední duel těchto dvou celků byl soubojem o čelo F:NL a lépe do něj vstoupili Brněnští. V 6. minutě se po centru Paška z pravé strany vápna prosadil Milan Lutonský. Na startu druhé půle Hradec srovnal. Po autovém vhazování získal míč Dvořák, jenž vypálil do tyče. Odražený balón si našel Erik Prekop, jenž pohodlně srovnal na 1:1. Klíčový moment pak přinesla 70. minuta střetnutí. Kučera prostrčil míč do vápna na Jaroslava Málka. Jeho první pokus zblokoval Donát, na dorážku však byli obránce Votroků i brankář Vízek krátcí – 2:1 pro Líšeň. Když se následně Samko svou ranou neprosadil, skončilo utkání těsnou výhrou Moravanů, která je dočasně posunula do čela FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY.

    6.3.2021 SK Líšeň 2019 – FC Hradec Králové 2:1
     
    Nejproduktivnější hráči obou celků:

    FC Hradec Králové: Pavel Dvořák (útočník) – 9 branek

    SK Líšeň 2019: Jaroslav Málek (záložník) – 13 branek – dosud nejproduktivnější fotbalista letošního ročníku F:NL
     
    Sudí a delegáti

    Hlavním arbitrem šlágru 25. kola F:NL bude Jan Petřík. Na čarách mu budou pomáhat David Hock a Dan Vodrážka. Čtvrtým sudím je Tomáš Švagr. Coby delegát fotbalové asociace byl na tento zápas jmenován Karel Vidlák, technickým delegátem je pak Václav Hartman.
     
    Základní sestavy obou celků z předchozích utkání

    FC Hradec Králové: Vízek – Čech, Král, Leibl – Kateřiňák – Mejdr , Doležal, Soukeník, Novotný – Záviška, Vašulín.

    SK Líšeň 2019: Veselý – Jeřábek, Ševčík, Bednář – Kučera – Pašek, Málek, Matocha, Lutonský – Silný, Zikl.
     
    Loučení Zdenka Frťaly a Radima Ottmara

    Votroci se tímto utkáním loučí s ikonickým Malšovickým stadionem. Loučí se ale také s trenérem Zdenkem Frťalou, který vede své svěřence do posledního domácího utkání. Společně s ním končí i jeho asistent Ondřej Prášil. Po konci ročníku by se měl kouč Frťala přesunout do Teplic, kde s rodinou žije. Jméno jeho nástupce zatím nebylo oznámeno. Radim Ottmar, brankář Východočechů a ikona klubu, má před sebou rovněž poslední domácí duel. Od příští sezóny bude v Hradci trénovat mladé gólmany.
     
    Miroslav Koubek k Votrokům?

    Hradečtí to ještě na svých stránkách oficiálně nezveřejnili a do konce ročníku tak nejspíš ani neučiní, nicméně kuloáry a médii se už jako lavina šíří zpráva, že novým trenérem Východočechů bude zkušená ikona – Miroslav Koubek. Ten by se tak měl vrátit na trenérskou lavičku po téměř třech letech. Jeho asistenty by měli být Stanislav Hejkal a bývalá opora zadních řad Votroků – Adrian Rolko.

    Miroslav Koubek má za sebou celou řadu angažmá, působil v Německu či Číně. Za éry Karla Jarolíma byl asistentem u národního mužstva. S Viktorií Plzeň slavil zisk ligového titulu i Českého Superpoháru. V tuzemské nejvyšší soutěži vedl také Slavii, Bohemians, Mladou Boleslav či ostravský Baník.

    Hradečtí by měli mít také první posilu pro svůj kádr, ze sestupující Opavy by se měl na východ Čech přesunout rychlonohý krajní hráč, Štěpán Harazim.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Ottmar – Mejdr, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, J. Rada – Prekop, P. Dvořák, Vlkanova (C) – Vašulín.
    Náhradníci: Vízek – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Záviška, F. Čech.

    SK Líšeň 2019: Vítek – Jeřábek, O. Ševčík (C), Bednář – Kučera – Pašek, Málek, Matocha, Lutonský – Silný, Otrísal.
    Náhradníci: Veselý – Krška, Szotkowski, Reteno Elekana, Zikl, Fall, Rolinek.

    Rozhodčí: Jan Petřík – David Hock, Dan Vodrážka – Tomáš Švagr. Delegát fotbalové asociace: Karel Vidlák. Technický delegát: Václav Hartman.
     
    Ještě jednou přeji krásný dobrý den všem příznivcům kvalitního fotbalu. Nacházíme se na starobylém Všesportovním stadionu v Malšovicích v Hradci Králové, odtud vás zdravím naposled. Tento prostor byl svědkem spousty skvělých zápasů a dnes zažívá svou derniéru. Pod Bílou věží dnes panuje slunečné, ale velice větrné počasí. Uvidíme, jak se s ním hráči obou mužstev popasují.
     
    Sestavy

    Budeme sledovat skutečný šlágr FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Oba celky, které vévodí tabulce druhé nejvyšší soutěže v Čechách, nasazují do zápasu v podstatě to nejlepší, co mají k dispozici. Radim Ottmar nastoupí v bráně Votroků ke svému poslednímu zápasu na domácím hřišti a bude se tak moci rozloučit s fanoušky, stejně jako trenér Zdenko Frťala.
     
    Do startu utkání zbývá něco málo přes pět minut a na Malšáku je vše připravenou k úvodnímu výkopu. Hlavní tribuna je poměrně solidně zaplněna a fanklub domácích instaluje ve svém sektoru choreo, což za těchto větrných podmínek není zrovna snadné.
     
    Jako kapitán vede své souputníky do zápasu Radim Ottmar, ačkoliv v zápise o utkání je takto označen Adam Vlkanova. Hradečtí přišli za potlesku tribun v bílém na trávníku. Hráči Líšně je v červených dresech následovali. Na hřišti už jsou i sudí a do startu duelu tak zbývá posledních pár vteřin. Na montovací tribuně za bránou už se fandí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hradečtí měli úvodní výkop a Prekop se vyšplhal v hlavičkovém souboji na pravé lajně nejvýš do vzduchu. Prodloužil tak na Vašulína, jenž vybojoval aut, který háže Mejdr.
     
    1
    Balón se po dlouhém autu Jana Mejdra dostal ve vápně k Adamu Vlkanovovi, jenž se nerozpakoval z otáčky vypálit. Míč narval do hrudi Ondřeje Ševčíka. Sudí přerušuje a bere si hrací předmět k sobě.
     
    2
    Na druhé straně se snažil Jan Bednář přelstít Denise Donáta, ten mu ale cestu k bráně Ottmara zastoupil a Votroci rozehrávají.
     
    3
    Dvořák na levé straně prodloužil hlavičkou kupředu na Vlkanovu, jenž se z křídla prohnal až do malého vápna. Jeho zakončení bylo sraženo. Roh pro Votroky.
     
    3
    Adam Vlkanova poslal vysoký balón na zadní tyč, kde se do vzduchu šrouboval Daniel Vašulín, ani ten ale nebyl dost vysoko na to, aby merunu zasáhl.
     
    4
    Hradečtí se tlačí kupředu u pravé lajny, Mejdr si šikovně vyměnil míč s Prekopem, který byl dostoupen třemi soupeři a musel balón vrátit na Radu.
     
    5
    Východočeši zatím kombinují a drží hrací předmět na svých kopačkách, nyní zahráli dozadu až na stopery. O chvíli později pracuje na levé straně Vlkanova s Radou. Prekop si ale v souboji ve vápně nedokázal míč získat.
     
    6
    Brankář Jan Vítek bude vykopávat po drobném faulu z hranice šestnáctky. Jeho výkop se snesl k pravé pomezní čáře a nakonec skončil v autu. Hradečtí vhazují.
     
    6
    Velice zajímavý vysoký balón šel nyní zprava do vápna Votroků, kde další osobní souboj podstoupili Donát se Silným a nějakou dobu nebylo jisté, kdo v něm vyhraje. Obránce Hradce ale dokázal znemožnit zakončení útočníkovi Líšně.
     
    7
    Erik Prekop nyní běžel jako o život a nakonec z pravé strany šestnáctky poslal míč až do malého vápna, kde jej musel chytit Vítek. Křídlo Votroků skončilo až za reklamním banerem.
     
    8
    Líšeň právě vstřelila branku!
    Brňané jdou v úvodu utkání do vedení. Moravané získali důraznou hrou balón někde u půlící čáry, kde Otrísal poslal k zemi dva Votroky. Obrana Hradce byla v dané chvíli vystoupená vysoko a vůbec si nevšimla MILANA LUTONSKÉHO, který za ni zaběhl z levé strany. Následně dostal parádní přihrávku od Málka a lehkým obloučkem přehodil v pádu vyběhnuvšího Ottmara – 1:0! Krásná akce Líšně. Asistence: Jaroslav Málek.
    8. Milan LUTONSKÝ - 0:1
     
    9
    Votroci se snažili ihned odpovědět, Vašulín se ve vápně soupeře snažil získat míč i prostor, nakonec mu ale defenziva Líšně nedarovala ani jedno, ani druhé.
     
    10
    Rada vracel dozadu pod tlakem na Leibla, ten poslal míč kupředu, kde Vašulín zajistil to, že Líšeň musela vhazovat. Následně se píská faul Dvořáka.
     
    11
    Vlkanova předává ve středu hřiště na Dvořáka, jenž musí vracet Kodešovi. Zatím je presink hráčů Brna opravdu důrazný a precizní. Votroci musí zrychlit svou kombinaci.
     
    12
    Hradečtí jdou středem hřiště, Leibl ale prováhal pět metrů před šestnáctkou ideální čas ke střele. Na druhé straně tak může rozehrávat brankář Ottmar.
     
    12
    Hradečtí kombinují na vlastní polovině, kde si vyměňují hrací předmět. Donát se snažil o narážečku s Prekopem. Druhý jmenovaný ale ideálně nezpracoval.
     
    13
    Michal Bednář velice tvrdě sejmul kousek za půlící čáru Petra Kodeše. Sudí Petřík píská, ale kartu nevytahuje. Publikum ho nabádá, aby nebyl tak benevolentní k zákrokům Moravanů. Některé předcházeli i první brance.
     
    14
    Výkop Vítka se tentokrát snesl na levou lajnu, kde Kučera získal výhodu. Jeho tým ale nedošel s míčem dál než za půlící kruh a musí vracet merunu zpět ke své bráně.
     
    15
    Kombinace fotbalistů z Moravy nebyla přesná, vysoký míč z pravé lajny se snesl k Ottmarovi, jenž v poklidu rozehrává. Následně se Líšeň snažila zahrozit ze stejného prostoru znovu. Centr zblokoval Otto Urma.
     
    16
    Brňané nadále postupují v prostoru u pravé postranní čáry. Zatím se jim ale nepodařilo dostat se odsud do nebezpečného prostoru, ze kterého by mohli vypálit. Brankář Ottmar znovu rozehrává.
     
    16
    Možná trochu víc doprostřed potřeboval nyní přihrávku Adam Vlkanova. Centr do vápna obrana Moravanů srazila a Petr Kodeš nebyl z druhé strany dost rychlý.
     
    17
    Michal Bednář nyní stáhl k zemi Pavla Dvořáka na pravé straně šestnáctky a zmařil tak velice solidní možnost Hradce. Sudí píská faul, ale karty znovu nevytahuje. Zajímavá šance pro Votroky tu ale je!
     
    18
    Jakub Rada poslal míč na přední tyč, kam si seběhl Michal Leibl, jeho hlavička ale mířila příliš vysoko nad. Balón z kopačky Jakuba Rady byl moc prudký.
     
    19
    Na Malšáku se po dlouhé době tribuny baví, když kotel za bránou spolupracuje s hlavní tribunou a vyvolávají název týmu, kterému fandí.
     
    19
    Sledujeme zatím velice zajímavý fotbal, kde se hra rychle přenáší z jedné strany na druhou a viděli jsme již spoustu náznaků solidních šancí. Tu jedinou opravdovou zatím Brňané proměnili a proto vedou. Nyní budou rozehrávat od pravé lajny míč na hranici šestnáctky Votroků.
     
    20
    Vysoký centr do vápna Hradce z pravé strany přišel a Pavel Dvořák se svou hlavou postaral o to, že zase odešel a Votroci se kvůli němu věšet nemusí.
     
    21
    Líšeň má ale víc ze hry a Jan Silný teď svým důrazem zajistil svým spoluhráčům roh. Následný centr Jaroslava Málka na přední tyč uplatnění nenašel. Ottmar vykopává.
     
    22
    Moravané získali první balón a Petr Kodeš na půlce hřiště podrazil Jaroslava Málka, který svůj pád doprovodil řádným řevem, na což sudí Petřík slyšel a vytahuje poprvé žlutou kartu.
     
    23
    Brňané se dostali k šestnáctce Hradce, kde při útočné snaze faulovali Denise Donáta. Ottmar tak může znovu rozehrávat z prostoru před svým velkým vápnem.
     
    23
    Dva hlavičkové souboje na půlící čáře. Po prvním se držel za hlavu Prekop, po druhém šel na zem jeden z fotbalistů Líšně, což už sudí za nedovolený zákrok považuje a píská.
     
    24
    Milan Lutonský je na levé lajně hodně aktivní a ve spolupráci s Jaroslavem Málkem tvoří úderný tandem. Nyní společně získali další roh pro svůj celkem.
     
    24
    Byl to právě Jaroslav Málek, který zahrával roh z levé strany. Centr ale nebezpečný nebyl. Následné zakončení měl na svědomí pravděpodobně Erik Otrísal, balón z takové dálky doprostřed brány ale Ottmarovi velké potíže nenadělal.
    24. Ottmar si se střelou doprostřed poradil.
     
    25
    Votroci se snažili prosadit vysokým míčem z levé strany. Vyšší než Vašulín i Prekop byl ale brankář Vítek, jenž balón chytil do rukou. Na druhé straně musel být pozorný Donát, jenž včas odkopl před napadajícími soupeři.
     
    26
    Jan Silný se hnal po levé straně kupředu. Cestu mu ale parádně zkřížil Denis Donát, jenž mu míč čistě ukopl a sám byl ještě faulován.
     
    27
    Pavel Dvořák výborně zpracoval balón ve vápně a přihrál dozadu na Erika Prekopa, který ale prováhal ideální čas ke střele a nakonec musel hrát dozadu.
     
    28
    Tohle už ale byla pěkná šance! Jan Mejdr poslal z pravé strany parádní centr na penaltu, kde se do míče opřel nohou Daniel Vašulín. Projektil z jeho kopačky jen těsně minul pravou tyč svatyně Líšně!
    28. Vašulín mířil vedle.
     
    28
    Dvakrát škoda nyní pro Hradec! Prekop mohl vyslat do úniku Vlkanovu, ale jeho prudký pas excelentně zastavil Bednář. Následně mohl projít centr Mejdra, jenž končí rohovým kopem.
     
    29
    Ve vápně Líšně šli k zemi dva hráči Hradce ještě předtím, než Jakub Rada rozehrál. Výpad Moravanů pak zastavoval na půlící čáře Jan Mejdr, jehož zákrok hodnotí sudí Petřík žlutou kartou.
     
    30
    Adam Vlkanova chtěl vhazovat na levé straně, nakonec přenechal míč Urmovi a dobře udělal. Sám totiž dostal přihrávku, kličkou udělal obránce a z levé strany vyslal tvrdý projektil na přední tyč. Ten ale Vítek perfektně chytá!
     
    31
    Na druhé straně se snaží Lutonský se Silným projít do vápna Hradce z pravé strany. To se jim nepovedlo a průnik Kodeše zastavil Bednář faulem. Za podobný zákrok viděl před chvílí Mejdr žlutou kartu. Tentokrát se to obejde bez ní.
     
    32
    Vlkanova se dostával na levé straně do zajímvé pozice pro centr, ale obrana Líšně jej projít nenechala. Podobný pas Mejdra z opačné strany zas neměl potřebné parametry.
     
    33
    Votroci zvyšují tempo a jsou v těchto chvílích lepším celkem. Vlkanova poslal z levé strany míč pod sebe na vrchol šestnáctky, kde se do něj tvrdě opřel Erik Prekop. Jeho rána končí kousek nad břevnem svatyně soupeře!
     
    33
    Výborný obranný zákrok Michala Bednáře, jenž nenechal projít po pravé lajně Erika Prekopa a skluzem dostal merunu do zámezí. Hradec háže aut.
     
    34
    Vysoký balón na pravou stranu poslali nyní fotbalisté Líšně. Otto Urma není nejvyšší, ale hlavičku zpět k Ottmarovi s menšími obtížemi zvládl.
     
    35
    Marek Matocha táhne akci Moravanů středem hřiště. Následný centr z prostoru u pravé postranní lajny si bez větších potíží stáhl Radim Ottmar ze vzduchu do rukavic.
     
    35
    Střílený centr z levé strany nyní posílal do vápna Pavel Dvořák. Daniel Vašulín se po něm v osobním souboji na malém vápně natahoval, jak mohl, ale balon nakonec zasáhnout nedokázal.
     
    36
    Jan Mejdr háže aut u pravé lajny. Nakonec si vybral Pavla Dvořáka, jenž mu balón vrátil. Následně ho nevybíravě poslal k zemi Jakub Rada. Píská se pouze faul.
     
    37
    A další provinění fotbalistů Líšně, kteří svůj dobrý výkon podporují velice agresivní hrou. K zemi se tentokrát poroučel Jakub Rada. Votroci budou rozehrávat z půlící čáry.
     
    38
    Prekop si z pravé lajny seběhl až k té protější, aby podpořil kombinaci kupředu. Následný centr Vlkanovy na zadní tyč byl ale příliš dlouhý. Brankář Vítek bude vykopávat.
     
    38
    Hradečtí se už už dostávali k odraženému balónu z hlavičkového souboje, ale Jaroslav Málek šel rychle na zem a skluzem jim ho sebral. Dobrá práce záložníka Líšně.
     
    39
    Ve středu hřiště se nyní srazili Marek Matocha a Petr Kodeš , jemuž se na nohy moc nechce. Sudí vyhodnotil zákrok jako faul záložníka Votroků.
     
    40
    Brňané se tlačili kupředu po pravé lajně, kde jim Otto Urma sebral balón a hnal se jako vítr kupředu. V rozletu ho rukou zastavil David Pašek, jenž vidí žlutou kartu. Nutno říct, že Moravané si ji za svou hru zasloužili možná dřív.
     
    41
    Pavel Dvořák si pokryl ve vápně balón, ačkoliv do něj strkali dva soupeři. Následně se do souboje přihnal Erik Prekop. Souboj s ním jeden z hráčů Líšně neustál. Píská se faul.
     
    42
    Výkop Jana Vítka se snesl k pravé lajně, kde byl faulován Kodeš. Votroci šli rychle vpřed. Vašulín mohl z pravé strany malého vápna zakončovat, ale vynikající obranný zákrok předvedl Michal Bednář, po jehož skluzu se bude dokonce vykopávat od brány Líšně. Tak precizní jeho skluz proti střele útočníka Východočechů byl.
     
    43
    Oba hlavní tábory fanoušků Hradce, jak na montovací tribuně, tak ve fanouškovském sektoru, hlasitě skandují. Na hřišti musel Dvořák kopnout míč daleko před sebe proti skluzu Ondřeje Ševčíka.
     
    44
    Jan Silný se nyní ve vápně Votroků poroučel s řevem k zemi po souboji s Denisem Donátem. Sudí jeho výkon ocenil, především to hlasité halekání. Jan Silný vidí žlutou kartu.
     
    45
    Ottmar vykopává před napadajícím Silným. Balón ale ukořistil Milan Lutonský, jenž nebezpečí pro svou klec zažehnal.
     
    45+1
    Sudí nastavuje jednu minutu. Ránu Urmy z levé strany dokázala obrana Líšně zblokovat. Následně se na pravé straně šestnáctky opřel do míče Erik Prekop, jenž jej nádherně kroutil do vzdálenějšího horního rohu. Míč ho ke smůle Hradce minul jen o pár čísel, přesto krásná rána!
     
    45+1
    Fotbalisté Brna se ještě snaží rychle zaútočit po pravé straně, kde má míč na kopačce Matocha. Ten se ale kupředu neprodral a sudí píská konec poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Je za námi první poločas souboje Východočechů s Moravany. Hradečtí v něm byli o něco lepším celkem, rozhodně měli více ze hry, balón drželi častěji na svých kopačkách. Důležitou jsou ale branky a tu jsme viděli zde Pod Lízátky pouze jednu jedinou. V 8. minutě se po parádní přihrávce Jaroslava Málka prosadil šikovným obloučkem Milan Lutonský. Brňané tak vedou 1:0 a Votroci budou muset ve druhé půli řádně zabrat, pokud se chtějí důstojně rozloučit se stadionem, trenérem Frťalou a brankářem Ottmarem.
     
    Druhý poločas by měl začít přibližně v 16:01.
     
    Oba celky se vrací na hrací plochu. Líšeň bude v tomto poločase útočit z pohledu hlavní tribuny zleva doprava a rovněž se ujme úvodního výkopu.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Moravané rozehráli merunu dozadu na stopery, kteří ji po levé straně poslali vysokým nákopem až na vrchol šestnáctky Votroků, kde se do vzduchu vyšrouboval Denis Donát.
     
    46
    Leibl kombinoval s Urmou na levé straně, následně poslal vysoký míč kupředu, který vracel do druhé vlny Vlkanova. Průniková přihrávka Rady pak ale neprošla.
     
    47
    Protiútok Líšně zaváněl ofsajdem, hrálo se však dál. David Pašek poslal centr z pravé strany do malého vápna Votroků a Michal Leibl musel hlavičkovat na roh.
     
    48
    Rohový kop z pravé strany nakonec nepřinesl větší nebezpečí pro svatyni Hradce, jelikož Jan Silný zakončil celou snahu Brňanů nepřesnou hlavičkou.
     
    48
    Silný se snažil prodloužit vysoký balón za sebe, jenže tam žádný z jeho spoluhráčů nebyl. Následně ale průniková přihrávka Kodeše na Prekopa neprošla díky dobré práci Málka.
     
    49
    Urma se dostal k centru v podstatě z brankové čáry, do cesty se mu ale dostal včas Michal Jeřábek, od něhož se balon za čáru odrazil. Roh pro Votroky.
     
    50
    Adam Vlkanova zakroutil rohový kop z levé strany pravačkou do malého vápna, kde stálo hodně hráčů. Jan Vítek si i tak dokázal udělat prostor a rukavicemi boxoval míč od své klece.
     
    50
    Ruce brankáře Vítka měly další práci, tentokrát už méně náročnou. Centr Petra Kodeše od pravé lajny byl vysoký, skutečná lahůdka pro gólmana Líšně.
     
    51
    Fotbalisté z Brna vhazují na levé lajně. U vchodu na Malšák se zatím rozhořelo pořádné pyro. Dým se naštěstí nese směrem od hřiště. V akci jsou i nějaké světlice.
     
    52
    Průniková přihrávka Dvořáka byla příliš prudká, Vašulín na ni nestačil. Následně Urma fauloval Kučeru, sportovně ho popleskal a Líšeň může z vlastní poloviny rozehrát.
     
    52
    David Pašek se snažil na pravé straně zkrotit vysoký balon, což se mu nakonec povedlo jen za cenu ruky. Leibl tak může rozehrávat z levé strany šestnáctky.
     
    53
    Jan Silný nyní ve středu hřiště šikovně přihrál dozadu na Jaroslava Málka, jenž chtěl kombinaci přesunout k levé lajně. Jeho pas ale přesný nebyl.
     
    54
    Líšeň nyní zahrozila z rychlého protiútoku a chvíli šla dokonce do situace dva na jednoho. Ideální čas k zakončení ale prováhala. Jan Silný si nakonec míč zpracoval a vystřelil. Jenže ránu ještě lépe, ba skvěle, zastavil Michal Leibl!
     
    55
    Také Votroci se tlačili kupředu. Rána Vlkanovy však byla ve vápně Líšně rovněž zblokována přesilou bránících hráčů. Hradečtí tak musí začít znovu u Leibla, jeho pas na velké vápno neměl dobré parametry.
     
    56
    Jan Silný se už už dostával na pravé straně do úniku. V době přihrávky však byl kousek za Mejdrem, jenž zvedl ruku a sudí mu dal zapravdu. Píská se ofsajd.
     
    56
    Daniel Vašulín si nyní navedl míč na střed a před šestnáctkou se snažil přes bránící hráče vypálit. Ti však jeho projektil projít nenechali.
     
    57
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Daniel Vašulín, přichází Jan Král.
     
    57
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Jakub Rada, přichází Dominik Soukeník.
     
    58
    Votroci provedli dvojí střídání, na hřišti jsou Král a Soukeník místo Vašulína a Rady. Na vrchol útoku se nejspíš vysune Adam Vlkanova. Jan Král míří na své typické místo stopera.
     
    58
    Votroci kombinují ve středu hřiště, kde Vlkanova přihrál Soukeníkovi, jenž podél šestnáctky přihrál doprava, odkud zajímavě vystřelil Petr Kodeš. Jeho pokus šel kousek nad břevno svatyně Líšně!
    58. Kodeš mířil nad.
     
    59
    Moravané se natlačili kupředu po pravé straně, centr z kopačky Málka ale Leibl pohodlně zastavil a kupředu tak mohou Votroci. Klíčový pas Prekopa ale nebyl přesný.
     
    60
    Hradečtí budou rozehrávat standardní situaci od pravé lajny. Míč si bere Adam Vlkanova. Jeho centr šel na střed vápna, kde se do vzduchu pověsil Erik Otrísal, jenž dostal balon do bezpečí.
     
    61
    Zbývá nám ještě půlhodinka utkání. Vítr se trochu umoudřil a svítí sluníčko. Ottmar byl proti nabíhajícímu Lutonskému venku z brány včas. Navíc se záložníkovi Líšně mával faul.
     
    62
    Marek Matocha se hnal po levé lajně kupředu, vedle velkého vápna ale uklouzl a akce tak rychle skončila. Na druhé straně přihrává Vlkanova Donátovi na pravou lajnu.
     
    62
    Petr Kodeš se neprosadil u koncové lajny přihrávkou do šestnáctky. Pro Votroky ale získal alespoň aut ze zajímavé pozice, který ale Donát nedokázal poslat spoluhráčům.
     
    63
    Akce Votroků vyústila k centr Leibla na zadní tyč. Ten však byl trochu přetažený. Urma se šplhal do vzduchu marně. Vítek bude vykopávat.
     
    64
    Ottmar upozornil Krále na zabíhajícího Málka a stoper Votroků poslechl. Míč rychle odkopl do bezpečí. Votroci mohou následně rozehrávat.
     
    64
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Milan Lutonský, přichází Martin Rolinek.
     
    64
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Jan Silný, přichází Martin Zikl.
     
    65
    Také Líšeň stáhla ze hry dva ze tří nejaktivnějších hráčů v tomto utkání. Uvidíme, jak se to na její hře projeví. Mezitím dostává vysokou přihrávku na pravou lajnu Pašek, jenž přenechal Jeřábkovi.
     
    65
    Michal Jeřábek se možná nacházel již v ofsajdu, ten ale nebyl máván, takže záložník Líšně mohl pokračovat. Jeho pokus o centr ale nebyl ani trošku povedený. Ottmar vykopává.
     
    66
    Urma háže aut na pravé straně. Vlkanova poslal míč do vápna Prekopovi a pak sám ostrou ranou trefil Ševčíka, který proti němu včas vystoupil.
     
    67
    Do obrovské šance se nyní dostal Erik Prekop, jenž hlavičkoval na malém vápně. Ke smůle Hradce však zařízení netrefil, takže stav 1:0 pro Líšeň trvá.
    67. Prekopl netrefil branku.
     
    68
    U postranní čáry se protahuje pár dalších hráčů, kteří brzy zasáhnou do hry. Vlkanova mezitím poslal prudký pas dozadu na Jana Krále, jenž následně ubránil Zikla při nákopu.
     
    68
    Prudký centr z pravé strany chtěl do vápna poslat Kodeše, Bednář ale byl na svém místě včas a odvrátil merunu na rohový kop.
     
    69
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Erik Prekop, přichází Jiří Kateřiňák.
     
    69
    Míč z pravé strany zakroutil Vlkanova do malého vápna parádně. Míč v něm chvilku poskakoval, ale nakonec se ho obraně Líšně odvrátit na další roh. Stejný scénář se následně opakuje znovu.
     
    70
    Další roh z levé strany v podání Adama Vlkanovy. Ten poslal balon pravačkou na přední tyč, tam se ale v osobním souboji nedokázal Leibl prosadit.
     
    71
    Ondřej Ševčík nyní možná trochu vyděsil gólmana Vítka, kterému nepřenechal míč a centrovaný balon poslal hlavou na další roh!
     
    72
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Hradec naprosto zaslouženě srovnává skóre! Tlak Votroků v posledních chvílích vrcholil a nyní svěřenci trenéra Frťaly docílili vyrovnání! Centr Vlkanovy od levého praporku prodloužil na přední tyči Leibl a malý velký OTTO UMRA se prosadil hlavou z malého vápna! Srovnáno 1:1! Asistence: Michal Leibl.
    72. Otto URMA - 1:1
     
    73
    Líšeň mohla hned po srovnání jít znovu do vedení. David Pašek dostával balón za obranu do vápna Votroků. Tam byl ale včas bleskurychle vyběhnutý Ottmar. Záložník Líšně pak gólmana Hradce atakoval a hráči Východočechů si s ním šli důrazně promluvit. Proč není Pašek trestán kartou, nevím.
     
    74
    David Pašek už si kartu nepřipíše, jelikož spěchá na střídačku. Místo něj přichází na trávník David Krška. Uvidíme, zda přinese svému týmu potřebné okysličení.
     
    75
    Martin Rolinek nyní trochu vyděsil hradecké tribuny svým nepřesným centrem do vápna. Ten totiž nakonec rozvlnil síť Votroků na přední tyči. Ke smůle Líšně jen z vnější strany.
     
    76
    Ottmar bude vykopávat dva metry před svým vápnem. Pavel Dvořák se do hlavičkového souboje vůbec nemohl dostat. Byl to asi Erik Otrísal, kdo mu už předním nepříjemně přišlápl kotník.
     
    77
    Zajímavá standardka pro Hradec! Adam Vlkanova poslal centr, na který si Vítek věřil, nicméně rukama se míče ani nedotkl a sám se zranil. Meruna se dostala k Petru Kodešovi, jenž pálil do brány. Skvělý zákrok na brankové čáře si připisuje Ondřej Ševčík, jenž zachránil svůj tým!
     
    78
    Gólman Jan Vítek je stále ošetřován, až nyní se mu daří vstát. Hradec bude házet aut. Fanoušci skandují jméno trenéra Votroků Zdenka Frťaly a jeho asistenta Ondřeje Prášila.
     
    79
    Otto Urma fasuje za zákrok na půlící čáře žlutou kartu, ačkoliv se ještě nyní zlobí a se soupeřem si něco vyřizuje. Nic na výroku sudího už nezmění.
     
    79
    Mnohem horší zákrok ale předvedl David Krška, jenž doslova sejmul Michala Leibla a fasuje naprosto zaslouženou žlutou kartu.
     
    80
    Votroci se mezitím dostali svou kombinací na střed hřiště kde vybojovali další standardní situaci, kterou rozehraje Jiří Kateřiňák.
     
    81
    Centr Jiřího Kateřiňáka šel na levou stranu vápna, kde se do vzduchu šrouboval Dvořák, jemuž je ale pískán útočný faul.
     
    82
    Nádhernou kombinací se nyní prezentovali Kateřiňák a Vlkanova, druhý jmenovaný dostal od svého parťáka přihrávku do ideálního prostoru před malým vápnem na pravé straně. Zradilo jej ale zpracování. Velká škoda pro Votroky.
     
    83
    Východočeši ve druhém poločase vymazali Moravany z hřiště a znovu se tlačí kupředu, jejich přihrávka do vápna ale ovoce nepřinesla. Král musí vracet Ottmarovi.
     
    84
    Dominik Soukeník šikovně podržel ve středu hřiště míč a rozehrál na pravou stranu, kde se probil Jan Mejdr, po jehož práci budou mít Hradečtí další roh.
     
    84
    Na tenhle rohový kop z pravé strany se nebude dlouho vzpomínat. Adam Vlkanova svůj centr hodně přetáhl. Líšeň bude moci vhazovat na pravé lajně.
     
    85
    David Krška se ocitl na hranici ofsajdu, když obdržel míč. Následně ale prošel až na velké vápno, kde stahovačkou obelstil soupeře a vyslal velice nebezpečný projektil na přední tyč, kterou minul jen o pár čísel! Pěkná akce!
     
    86
    Střídání v týmu FC Hradec Králové: ze hřiště odchází Adam Vlkanova, přichází Jan Záviška.
     
    86
    Střídání v týmu SK Líšeň 2019: ze hřiště odchází Jaroslav Málek, přichází Lamine Fall.
     
    86
    Votroci se mezitím šikovnou kombinací dostali do další velice dobré šance! Jiří Kateřiňák dostal merunu na hranici šestnáctky a vůbec se nerozpakoval vystřelit. Pokus do středu brány však Vítek chytá.
    86. Kateřiňák mířil doprostřed.
     
    87
    Centr na Zikla byl příliš vysoký, Jan Král navíc útočníka Líšně hlídal na těsno. Ottmar sleduje merunu mířící do zámezí s poklidem.
     
    88
    Votroci se tlačí dopředu po pravé straně. Mejdrův balon na vápna sklepl Urma šikovně pod sebe. Rána Jiřího Kateřiňáka pět metrů před šestnáctkou šla však poměrně vysoko nad bránu soupeře.
     
    89
    Michal Jeřábek háže aut na levé straně hřiště. Leibl podcenil postavení Martina Rolinka a patičkou se snažil přihrát spoluhráči, našel však jen soupeře.
     
    89
    Marek Matocha stáhl k zemi rychle pronikajícího Petra Kodeše a vidí zaslouženou žlutou kartu. Hradec má standardku z půlícího kruhu.
     
    90
    Běží poslední minuta základní hrací doby. Urma s Jeřábkem svedli souboj. Obránce Hradce soupeře šikovně přehodil, ale míč z jeho kopačky šel do zámezí. Na druhé straně rozehrává Ottmar. Sudí nastavuje tři minuty.
     
    90+1
    Dominik Soukeník přihrál na Jiřího Kateřiňáka ve středu hřiště a Votroci tak mají možnost ještě zahrozit. Leiblům úmysl s centrem ale Mejdr nepřečetl. Balon je v zámezí.
     
    90+2
    Výpad Líšně nepřinesl kýžené ovoce v podobě šance. Brňané přesto ještě vhazují u levé lajny a nakonec se do zakončení polonůžkami dostal Martin Rolinek. Radim Ottmar s přehledem chytá.
     
    90+2
    Jakub Kučera kousek za půllícím kruhem poslal tvrdě k zemi Jiřího Kateřiňáka. Za tento nevybíravý faul vidí žlutý kartónek.
     
    90+3
    Centr z kopačky Vlkanovy nakonec větší problémy brankáři Vítkovi nepřinesl. Poté, co je pískán útočný faul, bude gólman Líšně vykopávat od své šestnáctky.
     
    90+3
    Balón se ještě pomalu dokutálí k Radimu Ottmarovi, jenž ho naposled zde na Malšáku zastaví a sudí píská konec tohoto utkání, které tak končí remízou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Zápas tak končí a oba celky se rychle zdraví. Fotbalisté Líšně následně opouští hřiště, kde se chystá oslava zisku titulu a postupu do FORTUNA:LIGY, kterého Votroci dosáhli.
     
    Radim Ottmar odchytal za Hradec 141 utkání a nyní už dává první rozhovor pro televizi. Na Malšáku právě odchytal své poslední ligové utkání.
     
    Končí také éra Všesportovního stadionu v Malšovicích. Ten byl otevřen v roce 1966 a byl svědkem velkého množství velkých zápasů. Dnes se předvedl se svou derniérou. Za dva roky by na jeho místě měla stát nová multifunkční aréna.
     
    Radimu Ottmarovi nyní blahopřejí funkcionáři hradeckého klubu, Richard Jukl a Jiří Sabou, kteří mu předávají památeční dres.
     
    Zdenko Frťala má za sebou poslední ligové utkání zde před hradeckým publikem. S ním se loučí i jeho asistent Ondřej Prášil.
     
    Oba trenéři si nyní také převezmou památeční dresy z rukou předsedy představenstva klubu Jana Michálka. Hráči se mezitím převlékli do postupových triček a připravují se na převzetí trofeje.
     
    Petr Kodeš si mezitím spěchá k okraji tribun pro svého potomka, který může s otcem oslavit titul ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE!
     
    Na trávníku se nyní rozdávají medaile. Aktuálně je přebírají členové realizačního týmu. Například trenér brankářů Tomáš Poštulka či vedoucí mužstva Jiří Jiřík.
     
    Také generální manažer Richard Jukl a sportovní ředitel Jiří Sabou přebírají medaile a po nich už jsou na řadě hráči FC Hradec Králové.
     
    Mladá naděje hradeckého fotbalu Denny Samko si rovněž spěchá pro medaili. Do paměti se zapsal mimo jiné parádní trefou zde na Malšáku proti Brnu.
     
    Pro medaile již spěchají hráči, kteří většinou střídali, jako Jiří Kateřiňák či Dominik Soukeník.
     
    A nyní je přebírají brankáři – Michal Reichl, Patrik Vízek a lučící se Radim Ottmar.
     
    A na řadě jsou hráči základní jedenáctky Votroků. Namátkově Otto Urma, Michal Leibl, Pavel Dvořák.
     
    Pro medaili spěchá trenér Zdenko Frťala, jenž je oslavován fanoušky za to, že dovedl tým zpět tam, kam patří, do nejvyšší ligy.
     
    Kapitán Adam Vlkanova již spěchá také pro medaili a právě nyní přebírá trofej pro vítěze FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY!
     
    Trávník zde na Malšovickém stadionu zasypaly zlaté konfety a za hudby "We are the champions" hráči zvedají pohár a slaví titul!
     


    FC Hradec Králové – vítěz FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY v sezóně 2020/21 a postup do FORTUNA:LIGY pro ročník 2021/22
     
    Hráči Votroků se již s trofejí přesunuli pod kotel a společně s fanoušky slaví titul. Fotbalisté i fandové skandují svorně: "Mistři, mistři!"
     
    Fotbalisté si sedají před kotel, který začíná prozpěvovat různé pokřiky.
     
    Fotbalisté jdou až k plotu, aby si mohli oslavy ještě lépe vychutnat. Kotel rozjíždí další choreo a raduje se ze zisku titulu a postupu mezi tuzemskou fotbalovou smetánku.
     
    Kotel vyvolává jméno Radima Ottmara, jenž přebral pohár a zvedá jej nad hlavu společně se skandováním fandů za pokřiku: "Legenda, legenda...!"
     
    Zdenko Frťala si také užívá zasloužených ovací a je vyvoláván fanoušky. Následně se rozjíždí kultovní píseň: "Okolo Hradce..."
     
    Zdenko Frťala: Jeden za všechny! Hráči a fanoušci: Všichni za Hradec!
     
    Fanoušci a hráči dále slaví. My pojďme ještě zhodnotit duel mezi Hradcem a Líšní, zatímco je vyvolán asistent Zdenka Frťaly Ondřej Prášil. Votroci byli lepší v obou poločasech duelu. Více kontrolovali balón, měli i více šancí, nicméně dopláceli na nízkou produktivitu. Po prvním poločase prohrávali 0:1. V druhé půli svůj výkon ještě vylepšili a v 72. minutě zařídil zasloužené vyrovnání Otto Urma. Východočeši tak s Brňany remizovali 1:1 a se ctí se tak rozloučili s brankářem Ottmarem, trenéry i Všesportovním stadionem v Malšovicích.

    Líšeň potvrdila, že má velké kvality a na druhém místě ligy je zcela zaslouženě. Oba celky tak protáhly svou sérii neporazitelnosti. Hradecká čítá 12 zápasů. Ta Moravanů pak 8 utkání.
     
    Statistiky zápasu z pohledu domácích:

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:4.
    Střely mimo: 8:2.
    Rohy: 8:3.
     
    Z kotle pochopitelně musel zaznít i nepříliš lichotivý popěvek na nedaleký klub směrem na jih. Příští rok se můžeme těšit na poněkud zvláštní východočesky nevýchodočeské derby.
     
    Oťas není člověk, Oťas je bůh! Radim Ottmar si užívá posledních zasloužených ovací. Na Malšáku už zase pořádně fouká a hráči pomalu odchází od kotle.
     
    Hráči se odchází fotit s transparentem pro mistra ligy. Fanoušci mají možnost si domů odnést kousek trávníku ze Všesportovního stadionu zde v Malšovicích.
     
    Jednotliví hráči se radují s trofejí. Fandové si mezitím chodí pro kousek trávníku, která jim poslouží jako památka na Malšák.
     
    Ode mne to bude pro jednou navždy všechno ze Všesportovního stadionu v Malšovicích. Pod Lízátky zvolna zapadá slunce. Trenér Frťala už může se synem, jenž má hradeckou šálu, pokračovat v oslavách. My se můžeme těšit na to, že zde bude za dva roky snad nová, multifunkční aréna, která pomůže Votrokům k tomu, aby se nastálo usadili tam, kam patří. V nejvyšší české fotbalové soutěži.

    Mějte se krásně, na počtenou. (17:33:23)

    Petr Šatalík

    Góly: 72. Urma – 8. Lutonský

    Karty:   22. Kodeš (HKR), 29. Mejdr (HKR), 79. Urma (HKR) – 40. Pašek (LIS), 44. Silný (LIS), 79. Krška (LIS), 89. Matocha (LIS), 90+2. Kučera (LIS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 8:3.
    FC Hradec Králové: Ottmar (C) – Mejdr, Donát, Leibl, Urma – Kodeš, J. Rada (57. Soukeník) – Prekop (69. Kateřiňák), P. Dvořák, Vlkanova (86. Záviška) – Vašulín (57. J. Král).
    Náhradníci: Vízek – J. Král, Soukeník, Kateřiňák, F. Novotný, Záviška, F. Čech.

    SK Líšeň 2019: Vítek – Jeřábek, O. Ševčík (C), Bednář – Kučera – Pašek (74. Krška), Málek (86. Fall), Matocha, Lutonský (64. Rolinek) – Silný (64. Zikl), Otrísal.
    Náhradníci: Veselý – Krška, Szotkowski, Reteno Elekana, Zikl, Fall, Rolinek.

    Rozhodca: Jan Petřík – David Hock, Dan Vodrážka – Tomáš Švagr. Delegát fotbalové asociace: Karel Vidlák. Technický delegát: Václav Hartman.