Litva – Albánsko 0:0 (kon.) | S. Macedónsko – Gruzínsko 1:1 (kon.) | Estónsko – Arménsko 1:1 (kon.)
Moldavsko – Slovinsko 0:4 (kon.) | Grécko – Kosovo 0:0 (kon.) | Bielorusko – Kazachstan 2:0 (kon.)
koniec
Litva
0:0 (0:0)
Albánsko
cz Streda 14.10.2020, 18:00 • LFF stadionas, Vilnius • Liga národov UEFA - Liga C • Skupina 4
Predzápasové kurzy
     
    To je ode mne pro tuto chvíli vše. V tomto duelu jsme se tedy branky nedočkali, snad to bude od 20:45 lepší, kdy spolu se mnou budete moci sledovat utkání Polsko – Bosna a Hercegovina. Na počtenou! (19:56:53)
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:21.
     
    Dnešní duel nám tedy nakonec nenabídl žádného úspěšného střelce a s jistotou ani nelze říci, kdo byl vlastně lepší. Řeší čísel vidíme, že ke gólu byla blíže Albánie, která má na kontě více střel, ale ani jedna nebyla vlastně nějak výrazně nebezpečná. Bod pro oba celky je tedy více než zasloužený, protože si vlastně nikdo nezasloužil zvítězit.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Hosté se ještě mohli prosadit pomocí rohového kopu, ale ten byl rozehrán moc zbrkle, kvůli čemuž ho vůbec nikdo nedokázal hlavičkovat.
     
    90+4
    Tomas Švedkauskas nakonec zachytil míč a okamžitě rozehrával na Arvydase Novikovase, ale ten si balón ani nedokázal zpracovat, utekl mu až do autu.
     
    90+3
    To hosté už byli na útočné polovině o něco nebezpečnější, centr z pravé strany však bez problémů odvrátila na roh domácí defenziva.
     
    90+2
    V nastavení domácí ožili směrem dopředu, ale na levé straně si vůbec nerozuměli, protože jim míč utekl až za brankovou čáru, což znamená odkop pro gólmana Albánie.
     
    90+1
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Justas Lasickas, přichází Ovidijus Verbickas.
     
    90+1
    Nastavuje se pět minut.
     
    90
    Keidi Bare si svým průnikem přes pravou stranu došel pro další faul soupeře, následně tak přichází centr do pokutového území, ale ten domácí bez problémů odvrátili.
     
    88
    Markas Beneta po ošetření odchází za postranní čáru, naštěstí po svých, takže v zápase nejspíš bude rozehrávat. Litva se i přes oslabení hrne do útoku, avšak zase neúspěšně.
     
    87
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Karolis Laukžemis, přichází Fjodor Černych.
     
    86
    Tomas Švedkauskas se v posledních minutách rozhodně nenudí, protože už zase rozehrává. Opět je to daleký nákop, po kterém si Markas Beneta alespoń došel pro soupeřící faul.
     
    85
    Hráči z obou týmů zůstávají ležet na trávníku, chvíli se tak hrát nebude. Na nic vážnějšího to ale nevypadá, ani na jedné straně není potřeba ošetření.
     
    84
    Domácí od půlící čáry zase posílají míč až do šestnáctky, kde si na něj však dobře počkal Etrit Beriša, který sice dobře zasáhl, ale následně kostrbatě rozehrál.
     
    83
    Enea Mihaj chtěl míč získat za každou cenu, což se mu však nepovedlo, protože se dopustil jenom nedovoleného zákroku, po kterém tak bude moci rozehrávat Arvydas Novikovas.
     
    82
    Domácí brankář musel odkopávat rovnou dvakrát, ale ani jednou nenašel žádného ze spoluhráčů. V posledních minutách je tak jednoznačně aktivnější Albánie.
     
    81
    Rey Manaj byl na levé straně pod tlakem, kvůli čemuž si míč moc předkopl. Ten tak skončil až za brankovou čárou, což znamená odkop pro Tomase Švedkauskase.

    Lukáš Mihal

    Góly:

    Karty:   21. Dapkus (LIT) – 23. Laci (ALB), 32. Kumbulla (ALB), 66. Bare (ALB)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 6:8. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 11:21.
    Litva: Švedkauskas – Mikoliūnas (C) (69. Vaitkūnas), Palionis, Girdvainis, Beneta – Šimkus, Dapkus – Novikovas, Golubickas (46. G. Sirgėdas), Lasickas (90+1. Verbickas) – Laukžemis (87. Černych).
    Náhradníci: Mikelionis, Gertmonas – Gaspuitis, G. Sirgėdas, Vaitkūnas, Romanovskij, Verbickas, Černych, Paulauskas.

    Albánsko: Beriša (C) – Veseli, Djimsiti, Dermaku, Kumbulla (57. Mihaj) – Laci (63. Çekiçi), Bare – Abraši – Seferi (78. Manaj), Broja (57. Vrioni), Lenjani (46. Traši).
    Náhradníci: Selmani, Hoxha – Memolla, Doka, Kallaku, Vrioni, Manaj, Çokaj, Mihaj, Çekiçi, Çepele, Traši.

    Rozhodca: Abed – Mugnier, Rahmouni (všichni FRA)